שלום,

חשוב לי לומר שעברתי על הפורום ומצאתי נושאים שנגעו חלקית בשאלה שלי אבל לא הצלחתי להגיע מהם למסקנה מה אני מעדיף.

ברשותי רשיון A1 כרגע לא מעוניין להרחיב.
עד לפני שבועיים רכבתי על דיוק 390 שרכשתי לפני שנה וחצי והוא נגנב(לא היה לי ביטוח מקיף).
אני מתלבט אם לעבור לרכב או לקנות אופנוע cb500x בין אם רכב בין אם אופנוע הם לא יהיו חדשים אלא יד שנייה. אני אסביר את אופי הנסיעה שלי ואת השיקולים:

אני גר בירושלים ועובד בהוד השרון (מעבר כרגע לא על הפרק). יוצא לי כל יום לנסוע 140 ק"מ הלוך חזור. עד עכשיו נסעתי עם הדיוק לא היה הכי נוח אבל נהניתי.
בחישוב גס אני עושה בערך 2800 ק"מ (עבודה הלוך חזור) כמובן שיש עוד נסיעות אחרות אבל זה נפח הגדול.

השיקולים:
1) חסכון באחזקה - מעוניין להוציא כמה שפחות כסף על אחזקה של כלי הרכב. השאלה שלי מה ההבדל מבחינת אחזקת רכב קטן וחסכוני (טויוטה אייגו לדוגמה) לבין אופנוע (cb500x). האם לאורך זמן ההוצאות על הדלק עם הרכב יעברו את הוצאות האופנוע? האם יש הפרש ניכר בניהם? אם כן לטובת מי? עשיתי כל מיני חישובים משלי ולא הגעתי למסקנה ברורה. אשמח לשמוע מכם.
2) חסכון בזמן - אופנוע ביתרון ברור.
3) נוחות - כנראה רכב.

השאלה הכי קריטית עבורי היא החיסכון. אני מעוניין לחסוך כמה שיותר.
אני אשמח לקבל תשובות במיוחד מאנשים שרוכבים מרחקים כאלו או יותר לעבודה, אבל כל עצה/הצעה תתקבל בברכה.

תודה רבה (: