עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 42

אשכול: יעוץ משפטי - קנס על נסיעה על מדרכה.

Senior Member
    כל ים כמעת פקק רחוב לשנסקי(ראש"צ)-שד.בן גוריון (חולון).
    כל יום רוכבים על קטנועים מרביצים(!) שם על המדרכה איזה קטע של 100 מטר.
    אני הולך שם ברגל,היום רבתי עם שניים-ממש לא מבינים מה אני רציתי מהם.
    דרשתי שירדו מהמדרחה לכביש סך הכל

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    החיים קצרים מדי כדי להתעסק במשפטים על כנס חניה ב 200₪.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    אתה מפספס אז את התמונה הגדולה.
    כשתעבוד 12 שעות ביום על אופנוע. וה250 שקלים האלה (אם לדייק) יתחילו לזרום לך בדואר החיים האלה כבר לא יראו לך כל כך קצרים.
    אם היה לי ספק בנוגע לאשמה שלי לא הייתי מעלה את הנושא. אבל בגלל שאני מאמין שלא עשיתי עבירה רציתי לדעת ממישהו עם ניסיון/בכל מקצוע, מה שכנראה כבר לא יקרה. אבל תודה לכולם בכל זאת.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Busy צפיה בהודעה
    כל ים כמעת פקק רחוב לשנסקי(ראש"צ)-שד.בן גוריון (חולון).
    כל יום רוכבים על קטנועים מרביצים(!) שם על המדרכה איזה קטע של 100 מטר.
    אני הולך שם ברגל,היום רבתי עם שניים-ממש לא מבינים מה אני רציתי מהם.
    דרשתי שירדו מהמדרחה לכביש סך הכל
    אנחנו שמחים ששיטפת. למרות שאני לא מבין מה הקשר לנושא.
    לא נסעתי בראשון ובוודאי שלא נסעתי 100 מטר. לא נסעתי גם 50 ולא 20... .לא נסעתי גם 10 מטר.. לא נסעתי גם 5.... לא נסעתי בכלל. עליתי על המדרכה וחניתי. אם ממש אתה רוצה לחפש את כמות המטרים שהאופנוע שלי נסע על המדרכה הייתי אומר בסביבות המטר וחצי לכל היותר. המטר וחצי האלה הם גם כניסה לחניה של הבניין שבהם מכוניות חוצות את המדרכה גם במטרה לחנות. אני פשוט לא נכנסתי עד הסוף כדי לא להיות דוש-באג ולקחת חניה של רכב. אבל חניתי במקום מותר לכל דבר ועניין.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי 400SM צפיה בהודעה
    אנחנו שמחים ששיטפת. למרות שאני לא מבין מה הקשר לנושא.
    לא נסעתי בראשון ובוודאי שלא נסעתי 100 מטר. לא נסעתי גם 50 ולא 20... .לא נסעתי גם 10 מטר.. לא נסעתי גם 5.... לא נסעתי בכלל. עליתי על המדרכה וחניתי. אם ממש אתה רוצה לחפש את כמות המטרים שהאופנוע שלי נסע על המדרכה הייתי אומר בסביבות המטר וחצי לכל היותר. המטר וחצי האלה הם גם כניסה לחניה של הבניין שבהם מכוניות חוצות את המדרכה גם במטרה לחנות. אני פשוט לא נכנסתי עד הסוף כדי לא להיות דוש-באג ולקחת חניה של רכב. אבל חניתי במקום מותר לכל דבר ועניין.
    מכל המידע שאתה נותן פה נשמע ש:
    1)חנית על המדרכה בצורה שלא מפריעה להולכי רגל.
    2)עלית לחנות על המדרכה דרך מעבר יעודי לרכב.
    3)חנית על המדרכה בצד הרחוק מהכביש.
    אני מניח שהפקח ידע ככל הנראה שהוא לא יכול לתת לך דו"ח "חניה על מדרכה" אז הוא מצא לנכון לתת "חצייה שלא לצורכי חניה".
    אם אני מבין לנכון הסיבה העיקרית היתה: אי רצון לתפוס חניה של רכב, במצב כזה שופט יכול לבוא ולהגיד: "זה לא מעניין, יש לך מקום חניה מוגדר ומסודר כך שאין צורך להחנות על המדרכה". קח זאת בחשבון.
    ייתכן שאם תצליח להוכיח שאין הרבה מקום אצלכם בחניה\כל החניה היתה תפוסה\העמדת האופנוע בחניה של העבודה היתה גורמת לבעיה כלשהי - אולי הוא ייקבל את זה ויבטל את הדו"ח, אבל אלו השערות.

כאן דווח על רוכב קטנוע שביטלו לו דוח בגין נסיעה על מדרכה, אז הכול אפשרי עם השופט הנכון ונסיבות המקרה הנכונות:
    https://www.carsforum.co.il/vb/showt...A8%D7%9B%D7%94

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי zx2r צפיה בהודעה
    כאן דווח על רוכב קטנוע שביטלו לו דוח בגין נסיעה על מדרכה, אז הכול אפשרי עם השופט הנכון ונסיבות המקרה הנכונות:
    https://www.carsforum.co.il/vb/showt...A8%D7%9B%D7%94

אופהההההההההה! תודה! בדיוק מה שחיפשתי. למרות שזה לא אותן נסיבות זה בלי ספק כלי עזר.
    הוכחות אופן וצורת החניה במקרה שלי יש לי בלי סוף. נזרוק את הקוביות ונראה מה יצא... אבקש להשפט.

חבל שהוא לא נתן לינק לפסק דין.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי zx2r צפיה בהודעה
    מכל המידע שאתה נותן פה נשמע ש:
    1)חנית על המדרכה בצורה שלא מפריעה להולכי רגל.
    2)עלית לחנות על המדרכה דרך מעבר יעודי לרכב.
    3)חנית על המדרכה בצד הרחוק מהכביש.
    אני מניח שהפקח ידע ככל הנראה שהוא לא יכול לתת לך דו"ח "חניה על מדרכה" אז הוא מצא לנכון לתת "חצייה שלא לצורכי חניה".
    [/url]
    אם ״1״ נכון, כלומר אכן ״חנית על מדרכה״ - שלם קנס. במקרה הזה חוק מאוד ברור, ולא לצדך. אתה צריך סיבה מאוד טובה כדי לעבור על החוק - כמו בדוגמא בקישור. ״לא מפריע״ ו-״כדי לא לתפוס מקום״ הן לא סיבות כאלה.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    אופהההההההההה! תודה! בדיוק מה שחיפשתי.
    אני לא בטוח שזה מה שחיפשת. פה מדובר על רוכב שעלה על המדרכה במקום בו היא מונמכת כדי לחצות אותה וקיבל דו"ח על כך שלא עלה במקום קרוב יותר למעוז חפצו. ביטול הדו"ח התבצע כיוון שהחוק דורש שהרוכב יעלה במקום בו המדרכה מונמכת (בין השאר- למען בטיחותו).
    במקרה שלך (אם הבנתי נכון) אין שום טענה באשר למקום ממנו עלית על המדרכה, כך שהמקרה המובא לעיל לא ממש קשור אליך.

נסעת מטר וחצי? גם אם חצי מטר, זו עדיין נסיעה על המדרכה שלא למטרת חצייתה. זו לשון החוק ועל כך נקנסת.
    אסור לחנות על מדרכה. לאף אחד.

עד כאן החוק היבש.

רוצה ללכת להשפט? תבוא מצויד בשלל תמונות מכל הזויות, עם הסברים ותרשימים מוכנים שיסבירו את טענתך רק מעיון קצר בהם. לאחר שטענתך תובהר לשופט ישאר לו להחליט האם לפנים משורת הדין יש להקל עמך כיוון שבאמת לא הפרעת לאיש ומה שעשית היה רק מתוך התחשבות מלחתכילה בטובת הזולת (לא 'לתפוס' חנייה של רכב).
    אם אתה אדם מאמין שא תפילה לפני המשפט.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    לאחר שטענתך תובהר לשופט ישאר לו להחליט האם לפנים משורת הדין יש להקל עמך כיוון שבאמת לא הפרעת לאיש ומה שעשית היה רק מתוך התחשבות מלחתכילה בטובת הזולת (לא 'לתפוס' חנייה של רכב).
    במקרה שבקישור הרוכב לא יכול היה לקיים את החוק ("מדרכה גבוהה מדי בשביל קטנוע"). לכן שופט מצא לנכון לזכות אותו. לא להקל עליו! יותר מזה - "לא 'לתפוס' חנייה של רכב" זה לא סיבה לשום דבר: הרי מבחינת החוק קטנוע זה רכב, הוא אמור לתפוס מקום. לא בטוח עד כמה טענות "התחשבות מלחתכילה בטובת הזולת" תופסות במשפט.

במקרה שבקישור הרוכב לא יכול היה לקיים את החוק ("מדרכה גבוהה מדי בשביל קטנוע"). לכן שופט מצא לנכון לזכות אותו. לא להקל עליו! יותר מזה - "לא 'לתפוס' חנייה של רכב" זה לא סיבה לשום דבר: הרי מבחינת החוק קטנוע זה רכב, הוא אמור לתפוס מקום. לא בטוח עד כמה טענות "התחשבות מלחתכילה בטובת הזולת" תופסות במשפט.
    השופט לא מצא לנכון לזכות את הנאשם הגלל שהמדרכה הייתה גבוהה מדי. לא יודע מאיפה הבאת את זה. השופט זיכה את הנאשם משום שפעל כחוק. החוק מתיר נסעיה על המדרכה לצורך X והחוק מגדיר שהעלייה למדרכה תהיה ממקום בו המדרכה מונמכת. הנאשם קיבל קנס משום שהפקח טען שהנאשם יכל לעלות ממקום אחר על המדרכה וכך היה צריך לנסוע מרחק קצר יותר על המדרכה. השופט פשוט הסביר שהפקח הוא אינו המחוקק ולא יכול להחליט לתת דו"חות לפי מה שנראה בעיניו הגיוני או לא.

ובעניין השני- בית המשפט פועל לפי חוקים ותקנות אך ישנם מקרים בהם אפשר לנמק את מעשיך באופן שלא עולה בקנה אחד עם לשון החוק ואם המעשה היה הגיוני ועברך מאפשר זאת- יוכל השופט לזכותך לפי ראות עיניו.
    לא תוכל להרוג אדם ולבוא לטעון שהוא היה חרא, אפילו אם תביא עדים.
    כן תוכן לנסוע מטר וחצי על מדרכה ולחנות ולמרות שזה לא חוקי תוכל לנמק את מעשיך באופן כזה שהשופט יתרשם שפעלת בתום לב ומתוך רצון טוב. השופט אינו חייזר. הוא בשר ודם, חי ביננו, ומודע למה שקורה במדרכות/חניות.

Member
    אם ״1״ נכון, כלומר אכן ״חנית על מדרכה״ - שלם קנס. במקרה הזה חוק מאוד ברור, ולא לצדך. אתה צריך סיבה מאוד טובה כדי לעבור על החוק - כמו בדוגמא בקישור. ״לא מפריע״ ו-״כדי לא לתפוס מקום״ הן לא סיבות כאלה.

על איזה חוק בדיוק מדובר? כי לפי החוק במידה ויש 130 ס"מ רווח להולכי רגל מותר לחנות אלא אם יש שלט שאומר שלא.

למרות שככה או ככה זה לא המצב אצלי.

Senior Member
    על איזה חוק בדיוק מדובר? כי לפי החוק במידה ויש 130 ס"מ רווח להולכי רגל מותר לחנות אלא אם יש שלט שאומר שלא.

למרות שככה או ככה זה לא המצב אצלי.
    למשל ע״פ חוק זה https://www.tel-aviv.gov.il/Bylaws/ח...20וחנייתו).pdf

ראה פרק 6 ״איסור חניה״ סעיף ד.(2א) :

״לא יעמיד אדם ולא יחנה רכב ולא ירשה למי שפועל מטעמו להעמיד או להחנות רכב באחד המקומות המנויים להלן ...

(2א) על מדרכה, למעט במקום שהוסדר להעמדת רכב וחנייתו לפי חוק עזר זה;״

Senior Member
    השופט לא מצא לנכון לזכות את הנאשם הגלל שהמדרכה הייתה גבוהה מדי. לא יודע מאיפה הבאת את זה.
    מתוך קישור: ״
    הרוכב טען שהמדרכה מול החניה הייתה גבוהה, ולפיכך נאלץ לעלות עליה במקום אחר ולנסוע לאורכה.״

מתוך קישור: ״
    הרוכב טען שהמדרכה מול החניה הייתה גבוהה, ולפיכך נאלץ לעלות עליה במקום אחר ולנסוע לאורכה.״
    זה מה שטען הרוכב, אין זה אומר שזו הסיבה בגינה זוכה הנאשם.

לפני שכתבתי את ההודעה הקודמת חיפשתי קצת אצל חברנו מר גוגל ומצאתי את ההסבר. מתנצל שלא כתבתי את זה קודם. ההסבר של בית המשפט:
    "כב' השופט איזקסון מבית המשפט לתעבורה בתל אביב זיכה שני רוכבי קטנוע שקיבלו דו"חות בגין נסיעה על המדרכה לשם החניית הקטנוע במקום מוסדר. הטענה נגד הנהגם הייתה כי הם עלו על המדרכה במקום בו היא מונמכת, ולא במקום הקרוב ביותר לחניה המבטיח נסיעה קצרה ככל הניתן על המדרכה, ובכך הם פעלו בניגוד לסעיף 38(א) שלעיל. כב' השופט קבע כי אין לדרוש מהנהג לעלות על מדרכה במקום בו היא אינה מונמכת, הן מטעמי בטיחותו של הנהג והן בשל הנזק שעלול להגרם לרכב."

אז בעניין זה, הרוכב זוכה משום שבית המשפט מצא לנכון שאין לחייבו לטפס על מדרכות.

זה אמנם לא הנושא של פות"ש אך רציתי להבהיר.
    ושוב, בשורה התחתונה, פות"ש פעל שלא לפי חוק. בין אם עשה מעשה נורמטיבי ומקובל תוך התחשבות ובין אם לא. מבחינת תקנות התעבורה החוק היבש לא לצידו.

Member
    זה אמנם לא הנושא של פות"ש אך רציתי להבהיר.
    ושוב, בשורה התחתונה, פות"ש פעל שלא לפי חוק. בין אם עשה מעשה נורמטיבי ומקובל תוך התחשבות ובין אם לא. מבחינת תקנות התעבורה החוק היבש לא לצידו.
    למה לא? עליתי במקום מונמך במיוחד לרכבים. חניתי בצד החניה ולמרות שלא נכנסתי פיזית לתוכה חניתי במקום מותר (ולכן לא קיבלתי קנס על חניה מקום אסור).
    שוב אני אומר. קיבלתי קנס על נסיעה על מדרכה שלא למטרת כניסה או יציאה מחצרות. בפועל זה בדיוק הסיבה ש"נסעתי" על המדרכה. חניתי במקום מותר בכניסה לחניה.
    אם לא הייתי חונה במטרה של להכנס או לצאת מחצרות עפי ניסוח הקנס הייתי מקבל גם על חניה שלא על פי חוק.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לא הצלחתי להבין,
    חנית בחניית אופנועים מסודרת שנמצאת על המדרכה (כמו בבורסה למשל)/בחניית רכבים על המדרכה?, או סתם על המדרכה?
    כי לפי החוק היבש אסור לחנות על המדרכה נקודה. זה שלא אוכפים את זה, או שהפקח קיבל הנחיה באותו יום לאכוף נסיעה על המדרכה, לא אומר שהחניה חוקית.
    קח את זה בחשבון כשאתה הולך למשפט.