נשמעות הרבה טענות שבגלל תשתיות. ציינתי שזה לא.
בלי קשר,
יש לך איזו בעיה ספציפית איתי? א
כי זה קצת מרגיש ככה בכמה שרשורים. אם כן, אשמח לתקן את דרכיי.
ה 30 ק"מ האלה בערך מירושלים עד לים המלח הם עניין אחר וכן אתה צודק יש שם אכיפה, את הבקעה אני לא מכיר מספיק אבל כן יוצא לי כמה פעמים בשנה לרכב או לטייל ברכב את כביש 90 לאורכו של ים המלח ואין מספיק אכיפה לדעתי, גם לא בכביש הערבה לכיוון אילת, אני גם לא חושב שמלכודות המהירות האלה הן מה שימנעו את התאונות, צריך יותר אכיפה בעבירות מסכנות חיים כמו עקיפה בפס לבן רצוף וכו', אבל אני מצטרף למי שטוען כאן שהבעיה היא בכלל לא רק בתשתיות, אנחנו אוהבים לתרץ את התאונות בזה.
Tracer 900
ואללה.
לא יודע מי אתה, מה אתה, ומה ראית בחיים חוץ מת"א. אתה יודע, אנונימיות זה חלק מהקטע של האינטרנט.
אני גר בשומרון משנת 95. זוכר כילד את כביש 505, שהיה אז הדרך לאריאל - כששוליו מלאים בזכוכית שבורה בימי האינתיפאדה.
השומרון הוא הבית שלי. כמו שאומרים ברוסית - "מולדתי הקטנה".
יש מעט מאוד כבישים באיזור שהאופנועים שלי לא הניחו את גלגליהם עליהם. את הפלטינה שלי קבלתי בירידות ממעלה אפרים לבקעה על 505.
446 ו-465 היו היומיים שלי כשעבדתי באירפורט סיטי.
578 דרך מכורה נכלל בכל נסיעה לצפון (יש כמה כאלה בשנה).
60 הוא הדרך החביבה עלי לירושלים.
90? הדרך לגולן, לים המלח ולאילת.
ב-3 שנים האחרונות, הפוקוס עבר לשטח - וגם אותו אני מכיר לא רע. אני מגיע מאיזור אריאל לרנטיס דרך השטח, מכיר היטב את ואדי קנה על הסתעפותיו, מבקר קבוע בחוות גלעד, ובשבת האחרונה שתיתי קפה בסבסטיה (הגעתי דרך השטח, כמובן. ונראה לי שביציאה מהכפר זרקו עלי אבן שפגעה בזרוע האחורית).
בקיצור, את פינת ההיכרות עם השומרון אני מאמין שסגרנו.
לתוכן ההודעה שלך - כנראה שאנחנו מגדירים "שאננות" בצורה שונה.
אין לי בעיה עם עקיפה על פס לבן רצוף, כל עוד יש שדה ראיה שמאפשר לבצע אותה בביטחון יחסי, ירידה (או מנוע שיאיץ את הרכב כמו שצריך למרות העליה) והבנה של הסיכון.
יש לא מעט קווים רצופים שמסומנים עבור הפיאט בנזין העגלתית שלי, אבל לא בהכרח מוצדקים עבור טרנספוטר או ויטו טורבו-דיזל.
לפעמים זה "על הקסקס", ואז אפשר להגדיר את זה בלי להתבלבל כביריונות.
אבל שאננות? לא. שאננות זה לנסות לבצע את אותה עקיפה עם הפיאט שלי, בלי להבין את הבדל ההאצה בין 1.4 בנזין ללא טורבו לטורבו-דיזל.
שאננות זה לצאת לעקיפה, במקום שבו באמת אין שדה ראיה.
שאננות זה לצאת לעקיפה הזאת בעליה, כי אתה זוכר שהצלחת לבצע אותה ללא בעיה בירידה בכיוון ההפוך.
שאננות זה לצאת לעקיפה הזאת, ולא להוריד את הגיר 2-3 הילוכים מראש.
שאננות זה לראות רכב שעשה את כל הטעויות האלה בניסיון לעקוף אותך - ולא לרדת לשול כמה שרוחבו מאפשר לך כדי למנוע תאונה חזיתית.
בזה הנהג הישראלי חוטא הרבה יותר מערביי השומרון.
ואחד אחרון.
אולי אתה גיבור-על, אבל אני מודה ומתוודה - לפני כ-6-7 שנים נרדמתי בכביש הבקעה. בעצם, אולי רק ניקרתי, לא משנה כרגע. זה היה על גבי בנדיט 1200.
השעה הייתה 4 לפנות בוקר, יום עצמאות, הייתי בדרכי מהכנרת לשומרון. נסיעה מנהלתית איטית, כי אני עייף והאופנוע מאיר חרא (מחלה ידוע בבנדיטים) - רכבתי סביב המהירות החוקית, אולי אפילו פחות.
תתפלא - כביש ישר, עם נוף משמים בשעת לילה זה מתכון לאסון. גם אם זה לאורך "רק" 100 ק"מ, ובייחוד עם כבר רכבת/נהגת איזה 200-300 ק"מ לפני שהגעת למקטע ה"קצר" הזה...
התעוררתי כשכבר הייתי בתעופה. אני לחוד והאופנוע לחוד. למזלי, אז זה נגמר בסימנים כחולים, 6 שעות המתנה לגרר ונזק רב לאופנוע.
על הדרך, מר "רק 100 ק"מ", ספר לנו מה השיא האישי שלך בק"מ יומי. אני אפילו לא אדרוש הוכחות, אאמין למילה שלך - בכל מקרה אין איך לוודא.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
ראיתי יותר מת"א אני שונא את ת"א ומשתדל לא להגיע לשם. אני גר בשטחים אז אני מכיר את הנהגים שם.
פס לבן רצוף או כפול כנראה מי שתכנן אותו היה מהנדס כבישים מטומטם שצריך לקחת לו את הרישיון - כי לפי מה שאתה אומר הוא רק קישוט או המלצה. אני לעומת זאת חושב שכנראה הייתה סיבה למה שמו אותו שם ולכן גם אם יש לי שדה ראיה מפה ועד השמים אני לא חוצה אותו, וכן אני חושב שנהגים שחוצים אותו כי הם יותר חכמים ממהמנדס מקומם בתורת האבולוציה של דארווין.
לגבי הגיר ו2 -3 הילוכים רב המכוניות היום זה אוטומט מחורבן אז קיק דאון מסוג זה או אחר אולי ייתן לך את תוספת הכח שאתה צריך, אבל לא ייתן לנהג את תוספת השכל שיש לו עוד 10 נוסעים ברכב שהוא צריך להביא אותם בשלום הביתה ולא חמש דקות מוקדם יותר לקבר.
ולגבי גיבור על - אני לא, אבל אם 850 ק"מ ציריך - אמסטרדם בחורף כשמתחילים ב1800 אחרי יום עבודה לבד ברכב עונה לך על השאלה אז זו התשובה
חציית קו לבן ברכב או באופנוע זה דבר שונה לחלוטין.
בעוד ברכב אתה תופס את כל הנתיב ובעצם לא משאיר שום מקום למי שמולך לברוח ועוד בנוסף על זה - זה יכול לקחת לך איזה 15 שניות לפעמים ברכבים חלשים...
באופנוע זה 2-3 שניות ומקסימום מי שמולך יכול להיצמד לימין, אתה תצמד גם לימין ולא תהיה תאונה.
אני בטוח שקקטוב דיבר על אופנוע ולא על רכב.
וואו. אתה פשוט אוסף של דוגמאות "מה לא לעשות". חצית קוו הפרדה, רכיבה במצב עייפות הם בין סיבות ראשונות לתאונות קטלניות. נכון - יש אותם חוקים לפיאט טרנטה ולפורשה.
חצית קוו הפרדה יוצרת מצב מסוכן לכל המשתתפים גם אם אתה עושה את זה על אופניים. אבל אני מניח ש-"זה בסדר כשאני עושה את זה כי נהג/רוכב כזה מנוסה". לא פלא שמחירי ביטוח בשמיים.
אני לא מצדיק שום עבירה על החוק ובטח לא אחת חמורה כמו קו הפרדה רצוף, אבל אני גם לא מתמם, הרבה רוכבים חוטאים ועוקפים בקו הפרדה רצוף, תוך נקיטת סיכון מחושב לעצמם ולרשיונם, בטח כשמדובר באופנועים כבדים ואתה תקוע מאחורי רכב שזוחל על 50 בכביש הררי ומפותל אי שם ברחבי הארץ. לאופנוע כבד יש המון כוח ובסיבוב קצר של המצערת אתה עוקף ללא שום בעיה.
שוב לא מצדיק את זה אבל זה המצב וכן יש הבדל בין רכב עגלה/רכב מסחרי לאופנוע שעוקף (לפעמים גם ללא מעבר של הפס הלבן אם הרכב נצמד לימין ונותן לעקוף).
Tracer 900
לכלי כבד לא צריכה להיות בעיה "לזחול" על 50 קמ"ש, גם אפילו על הילוך חמישי (או שישי אפילו, אבל זה לבהמות טורינג/ספוטורינג עטירות מומנט בלמטה).
ואין שום סיבה הגיונית לתת בגז כמו חנזיר ולעקוף על קו לבן!!, עדיף יותר לרדת בזהירות לשול מימין ולעקוף בעדינות, אם כבר אתה כ-ז-ה לחוץ כי הכלי הרוצחעטת! שלך לא בכבודו לזחול מאחורי פחית/יות.
וכן, אני מצהיר פה שקו לבן זה מבחינתי קו אדום, לא חוצה בשום צורה !!!!, שוב - רק אם זה חיים ומוות, גם עם פחית אחצה.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
ממש לא יותר בטוח לעקוף מימין מהשול... אופנוע גם יכול לצאת לעקיפה בקו לבן, אבל בתכלס בלי לעבור את הקו עצמו.
אני לא חושב שזאת נורמה טובה לעקוף בקו לבן, מצד שני יש מצבים מסוימים שאתה מאחורי משאית איטית או רכב כבד שחוסם שדה ראייה, ומאחוריך יש עוד רכב שנצמד אליך... ובתור רוכב במצב כזה הייתי מעדיף מאוד בזהירות לחכות לזמן טוב לעקוץ ולהתחפף משם, גם אם זה אומר לפלרטט עם קו לבן.
כמובן שבסיבוב חד בלי ראות מה קורה אחרי הפנייה על 200 קמ"ש - לא.
כשרכב עוקף בקו לבן, הוא לא משאיר למי שבא ממול (במקרה הגרוע שבא מישהו ממול) כמעט שום סיכוי, דו גלגלי יכול לעמוד "על הקו עצמו", זה גם יכול לגרום לסטייה מהנתיב ותאונה, אבל מסוכן הרבה פחות מאשר רכב. וגם הראות שלך ביציאה לעקיפה עם אופנוע טובה משמעותית מהראות ברוב הרכבים.
זה וויכוח עקר.
אי אפשר לבודד תשתית מהתנהגות הנהג או השותפים לדרך וכדומה.
זו "סמפוניה" שבה משתתפים כל המרכיבים ומשפעים אחד על השני.
ללא ספק אם יבנו גדר הפרדה ראוייה בין הנתיבים זה ימנע תאונות חזיתיות בין כלי רכב שנגרמות מסטייה.
זה לא ימנע את התאונה שתגרם בגלל נהג עייף או סטייה לשוליים.
לגבי קו לבן עם הרכב אני לעולם לא אחצה בין אם הוא חזק או לא.
אם האופנוע בעיקרון לא אלא אם הנהג יורד לשול ומאפשר עקיפה וגם אז אני עושה זאת המשנה זהירות.
לגבי נסיון חברה צעירים וכו' אני מניח שזה לא קשור למקום מגורים למרות שברור שאדם שמתחיל את חייו כנהג באזור הררי ינהג שם טוב יותר מאידך אולי התנועה האורבאנית הוא יקלל את הרגע שהוא נכנס אליה.
לבסוף מודעות ואגו זו הבעייה של הציבור בישראל ללא קשר לאוריאנטציה פוליטית דתית וכו'.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI