עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 26 מ 26

אשכול: פעם בשנה, לחץ הדם עולה בפראות

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי erez59 צפיה בהודעה
    אחלה בחירה.
    קרוב לחמישים אחוז מרוכבי הדו"ג, בוחרים לא לבטח את הכלים שלהם. מבין חמישים האחוז הנותרים, יש אחוז קטן שלקו בתסמונת סטוקהולם ורוכבים בשמחה, דיצה וגיל, לדואר, לשלם את ביטוח החובה שנכפה עליהם, מבלי שתהיה אופציה לתחרות בין חברות הביטוח. עוד חלק קטן מהנותרים ולפי רשימת הכלים בחתימה שלך והסכום שאתה משלם למס הכנסה וביטוח לאומי, אתה נמנה אליהם, אין להם כל בעיה לשלם את הסכום הזה. כל השאר, סטודנטים, מעמד הביניים, בעלי משפחה, הנאלצים להחזיק 2 רכבים, אחד למשפחה ואחד לפקקים, משלמים כאלף ש"ח לחודש רק על ביטוחי הכלים שלהם. להם מותר וחשוב לקטר, כי אם לא יעשו כן, מהר מאוד יעברו לחלק שלא מבטח את עצמו. גם לסיר לחץ, יש פתח קטן להוצאת הקיטור...
    סבבה אבל מה זה נותן בפועל אם לא יותר מרמור ותסכול?
    לא יודע מה עם שאר האנשים פה, אני השתתפתי במחאות בעבר, חשבתי גם שזה צריך להיות יותר אגרסיבי וכואב, גם על חשבון הנהגים.
    עובדה שבדרך הפוליטית ובמשא ומתן שעשו רבים וטובים בקהילה הזאת ובאמת ניסו, לא קרה בסוף שינוי גדול, יכול להיות שזה עצר עליות נוספות במחירים...
    Tracer 900

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי erez59 צפיה בהודעה
    אחלה בחירה.
    קרוב לחמישים אחוז מרוכבי הדו"ג, בוחרים לא לבטח את הכלים שלהם. מבין חמישים האחוז הנותרים, יש אחוז קטן שלקו בתסמונת סטוקהולם ורוכבים בשמחה, דיצה וגיל, לדואר, לשלם את ביטוח החובה שנכפה עליהם, מבלי שתהיה אופציה לתחרות בין חברות הביטוח. עוד חלק קטן מהנותרים ולפי רשימת הכלים בחתימה שלך והסכום שאתה משלם למס הכנסה וביטוח לאומי, אתה נמנה אליהם, אין להם כל בעיה לשלם את הסכום הזה. כל השאר, סטודנטים, מעמד הביניים, בעלי משפחה, הנאלצים להחזיק 2 רכבים, אחד למשפחה ואחד לפקקים, משלמים כאלף ש"ח לחודש רק על ביטוחי הכלים שלהם. להם מותר וחשוב לקטר, כי אם לא יעשו כן, מהר מאוד יעברו לחלק שלא מבטח את עצמו. גם לסיר לחץ, יש פתח קטן להוצאת הקיטור...
    אני לא יודע מה ראית בחתימה שלי, שתפס לך את העין כל כך.
    יש לי רכב ידני פשוט וזול לאחזקה שנקנה כמשומש ב-40 אלף שקל.
    אופנוע כביש ששווה היום בשוק בין 25 ל-30.
    אופנוע שטח ששווה אולי 10 (וכן, אני רוכב עליו ללא ביטוח חובה).
    כל הכלים האלה ביחד לא מגיעים למחיר של טיוטה קורולה או יונדאי I30 - ה"דיפולט" של המשפחה הישראלית הממוצעת.

אני לא יודע עד כמה אתה בקיא במספרים, אבל כדי להשאיר למס הכנסה וביטוח לאומי את הסכום שציינתי אתה ממש לא צריך להיות מנכ"ל חברה. משכורת הייטק ממוצעת ותו לא.
    מהמשכורת הזאת אני מחזיק משפחה - אשתי עולה חדשה שתרם התחילה לעבוד בארץ, ויש לנו ילד בן שבועיים. מבחינת הכנסה למשק בית, אגב, אנחנו נמצאים מתחת לממוצע הארצי.

אז קודם כל, רד מהעץ שטיפסת עליו. אני לא קרוב משפחה של רוטשילד, אלא בן למשפחת מהגרים, שמקיים את משפחתו הצעירה בעבודה קשה - לומד, יוזם ומנצל כל הזדמנות להתקדם כדי להביא עוד פרנסה הביתה. אני עונה כמעט לכל ההגדרות שזרקת- אני "מעמד הביניים" (הגדרה תלושה, אבל זה דיון נפרד), בעל משפחה (עם ילד) נאלץ להחזיק 2 כלי רכב (אחד למשפחה ואחד לפקקים).

מכאן מגיעה הסלידה שלי מאנשים עם ZZR בחתימה (אופנוע זול וחסכוני בדלק ואחזקה, כמובן. כלי תחבורה בסיסי לסטודנט, שרק ביקש להגיע ללימודים ולעבודה) - שמתלוננים איך דופקים אותם בביטוח, ומקווים שאיזה "תחרות" תמנע את זה.

אז לא, חביבי. חברות הביטוח לא רוצות למכור לך ביטוח חובה לאופנוע, ושום "תחרות" לא תפתור את זה.
    בשביל שתהיה "תחרות" מחיר הפוליסה צריך להיות כפול מהנוכחי. אתה מקבל את הביטוח הזה במחיר הזה רק כי המדינה מחייבת למכור לך אותו.
    רוב הרוכבים שאני מכיר, כולל אותי, כבר החזירו לעצמם את הביטוח להרבה שנים קדימה אחרי תאונה כזאת או אחרת. חברות הביטוח לא מטומטמות והן יודעות את זה.

אבל עזוב את העובדות... בוא נגיד שדפקו אותך כמו שאתה חושב.
    אתה מבזבז את הזמן שלך על קיטורים, במקום להינות ב"שמחה, דיצה וגיל" מהחיים בכללי ומהאופנוענות בפרט.
    מהעושר ומהעוני, אתה בוחר את חצי הכוס הריקה: מהעושר את הדאגות, ומהעוני את תחושת ה"דופקים אותי".
    לא חבל?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אני לא יודע מה ראית בחתימה שלי, שתפס לך את העין כל כך.
    יש לי רכב ידני פשוט וזול לאחזקה שנקנה כמשומש ב-40 אלף שקל.
    אופנוע כביש ששווה היום בשוק בין 25 ל-30.
    כל הכלים האלה ביחד לא מגיעים למחיר של טיוטה קורולה או יונדאי I30 - ה"דיפולט" של המשפחה הישראלית הממוצעת.
    בהתחלה, בואו נוודה עובדות:
    40+25+10=75
    טויוטה קורולה שנת 2014 עולה 60-70. אם אתה מבטח שני אופנועים אז ביטוח של אותה טויוטה זול פי 3. לכן "למשפחה ממוצעת" אין מולטיסטראדה.

אז לא, חביבי. חברות הביטוח לא רוצות למכור לך ביטוח חובה לאופנוע, ושום "תחרות" לא תפתור את זה.
    בשביל שתהיה "תחרות" מחיר הפוליסה צריך להיות כפול מהנוכחי.
    בהחלט. הביטוח יקר כי מה לעשות - אופנוע יותר מסוכן מאוטו.

מכאן מגיעה הסלידה שלי מאנשים עם ZZR בחתימה (אופנוע זול וחסכוני בדלק ואחזקה, כמובן. כלי תחבורה בסיסי לסטודנט, שרק ביקש להגיע ללימודים ולעבודה)
    ZZR ו-"זול" באותו משפט?

אבל עזוב את העובדות... בוא נגיד שדפקו אותך כמו שאתה חושב.
    אתה מבזבז את הזמן שלך על קיטורים, במקום להינות ב"שמחה, דיצה וגיל" מהחיים בכללי ומהאופנוענות בפרט.
    מהעושר ומהעוני, אתה בוחר את חצי הכוס הריקה: מהעושר את הדאגות, ומהעוני את תחושת ה"דופקים אותי".
    לא חבל?
    זה נראה כמו חלק מ-"חווית אופנוע" - לקנות איזה סופרספורט ב 150K+ שכל תיקון פיירינג 5K ואז להתבכיין שביטוח יקר מדי.

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    בהתחלה, בואו נוודה עובדות:
    40+25+10=75
    טויוטה קורולה שנת 2014 עולה 60-70. אם אתה מבטח שני אופנועים אז ביטוח של אותה טויוטה זול פי 3. לכן "למשפחה ממוצעת" אין מולטיסטראדה.

בהחלט. הביטוח יקר כי מה לעשות - אופנוע יותר מסוכן מאוטו.

ZZR ו-"זול" באותו משפט?

זה נראה כמו חלק מ-"חווית אופנוע" - לקנות איזה סופרספורט ב 150K+ שכל תיקון פיירינג 5K ואז להתבכיין שביטוח יקר מדי.
    לא הבנת את הסרקזם בחלק של ה-ZZR כנראה.

כנ"ל בהשוואה לטיוטה... זאת תשובה לפות"ש, שכנראה הסיק שאני מיליונר עקב רשימת הכלים שלי.
    אז לא. הרשימה מכובדת, אבל מבחינת מחירם - זה סדר גודל של משפחתית יפאנית אחת, משומשת קלות.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ZZR שאני מכיר עולה מעל 100K. אם אצלך זה "זול" אז מה זה "יקר"?

כנ"ל בהשוואה לטיוטה... זאת תשובה לפות"ש, שכנראה הסיק שאני מיליונר עקב רשימת הכלים שלי.
    אז לא. הרשימה מכובדת, אבל מבחינת מחירם - זה סדר גודל של משפחתית יפאנית אחת, משומשת קלות.
    תהנה מכל אחד מאופנועים שיש ו/או שיהיו לך, אבל אל תגיד שזה "סדר גודל של משפחתית יפאנית אחת, משומשת קלות". זה ממש לא. פי 3 או יותר "לא".

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי

http://bfy.tw/97fb
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.

תהנה מכל אחד מאופנועים שיש ו/או שיהיו לך, אבל אל תגיד שזה "סדר גודל של משפחתית יפאנית אחת, משומשת קלות". זה ממש לא. פי 3 או יותר "לא".
    למה רק פי 3?
    פי 5. פי 10. פי מיליון.
    ככה זה, כשהרצון להגיב גועש, היד קלה על המקלדת והעיינים על המסך עייפות.
    לא הבנת את מה שאמרתי, ואת הסיבה שהשתמשתי בדוגמה של צי הרכבים שלי - ניחא. אתה לא יודע מה זה "סרקזם" - ניחא. אבל אי-הבנת הנקרא ברמה כזאת, זה כבר יותר מדי.

משום שאני אבא לתינוק, ובשנים הקרובות אצטרך ללעוס דברים שנראים לי מובנים מאליו, אסביר לך למה התכוונתי.
    לפי פעולת החיבור בין שלושה גורמים שעשית, מצבת כלי הרכב של ק' שווה היום +/- 75 אלף ש"ח.
    מחירה של קורלה 2014 (סומך על מה שזרקת, לא מתכוון לבדוק אותך) הוא כ-65 אלף שקל.
    כמו שאתה רואה, הפער במחיר (קרי - בסכום הכסף שתצטרך לשלם כדי להיות בעלים של אחד משני אלה) קטן מאוד, ויכול להיעלם כליל אם, חלילה וחס, תחליט לרכוש קורולה 2015 במקום 2014.

אילו הייתי אומר שאני בעלים של קורולה 2015, היית חושב שאני עשיר? כנראה שלא.
    ...
    בכך ניסיתי להמחיש, שאינני מיליונר שמתייחס בביטול לצורתיו של המעמד העובד והלומד.

עריכה: למקרה שזה תורם לחוסר הבנה, לא התייחסתי למחיר האחזקה.
    לא כי הוא משנה את התמונה באופן דרסטי, אלא פשוט כי זה לא נושא השרשור.
    אם נורא מעניין אותך כמה עולה לי להחזיק את כלי הרכב שלי, אני יכול לפרט לך בשרשור נפרד או בה"פ.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 27-01-2019 בשעה 15:15.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    למה רק פי 3?
    כי אם אתה עושה ביטוח על 2 האופנועים שלך, זה יעלה בערך 6000. ביטוח חובה לאותה טויוטה בארך 2000. נראה לי פי 3. איך אני?

אילו הייתי אומר שאני בעלים של קורולה 2015, היית חושב שאני עשיר? כנראה שלא.
    ...
    בכך ניסיתי להמחיש, שאינני מיליונר שמתייחס בביטול לצורתיו של המעמד העובד והלומד.
    איפה אמרתי שאתה מיליונר?! אתה לא מיליונר, אבל הוצאות רכב שלך מאוד גבוהות. הרבה יותר גבוהות ממשפחה ממוצעת.

Senior Member
    כל מגזר נדפק בתורו. הסיסמא היא " כול כאלב בגי'ומו"".
    לד"וג הביטוח.

למכוניות הטסט והמס .הדלק.

לכולם המיסים, החשמל, המיים.
    מלבד חבורת ה120 V.I.Pהמאושרים
    הכל כלול כל השנה.
    כולל עליית השכר על ידם.

כל מגזר נדפק בתורו.
    גם הנכים, גם המיעוטים.
    מה לעשות המדינה רוצה כסף.
    הביטחון צריך כסף.
    בארהב " מחירי האופנועים והמכוניות זולים , גם הדלק , גם הביטוח, גם החיים.
    הבריאות יקרה.

באירופה גם שם המס יותר נמוך, הדלק יקר כמעט כמו כאן.
    אז מה אפשר לעשות?
    I don't know

Member
    כי אם אתה עושה ביטוח על 2 האופנועים שלך, זה יעלה בערך 6000. ביטוח חובה לאותה טויוטה בארך 2000. נראה לי פי 3. איך אני?

איפה אמרתי שאתה מיליונר?! אתה לא מיליונר, אבל הוצאות רכב שלך מאוד גבוהות. הרבה יותר גבוהות ממשפחה ממוצעת.
    במקום לקפוץ ולשפוט, תוכל פשוט לקרוא את ההודעה שקקטוב כתב ותבין שאתה לא הבנת כלום. ואם יש משהו שניתן להגיד עליו (מבלי היכרות אישית איתו) זה שהוא יודע לפרט ולתאר בדיוק את קו מחשבתו בהודעה.
    הוא בוחר להינות מהאהבה שלו לתחום ומוכן לוותר על ה"תענוג" ברכישה של קורולה שנת 2015 ובאותו מחיר לקנות מולטי לנשמה, אופנוע שטח לפאן ורכב כי.. כי צריך.
    לגבי הוצאות התחזוקה, גם על זה הוא ענה אבל לא משנה.

בלי שום קשר, מחיר האופנועים בארץ, מחיר הדלק, הביטוחים, ציוד ומיגון יקר משמעותית משאר המדינות המערביות, כל אחד בוחר להתנהג בהתאם, כל אחד עושה עם משכורת ממוצעת (ויפה) משהו אחר, אין זה מעיד על עושר (או אושר), יש כאלה שמעוניינים לקנות בגדים ולאכול בחוץ, יש כאלה שדואגים לנשמה שלהם.

Member הסמל האישי של erez59
    אולי לפני שאתה מבקר, מטיף, משתלח ומתנשא, תבטח את אופנוע השטח שלך?
    Erez Ronen