עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 33

אשכול: כמה שאלות לגבי התחלת החיים העצמאיים לאחר הצבא.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    הייטק הוא תחום רחב, וכשזורקים את המילה הזאת - יכולים להתכוון להרבה דברים, מ-HR, דרך PM ומשרות שוליים (סליחה, שושו) שלרוב דורשים תואר של תעשייה וניהול אבל בפועל יקחו כל אחד שטוב באקסל ולומד להתשמש בכמה תוכנות ויש לו שכל בסיסי, דרך QA שזה גם כן לרוב בלי תואר, דרך סיסאנמינים (אנשי IT) שעובדים בכיף בלי תואר, דרך מתכנתים פשוטים - כל מיני Web ושפות גבוהות (אכן פועלים שחורים, צריך בכמויות, שכל אמיתי יש למעטים - ככה גם התוצאות) וגם שם יש מלא מקרים ללא תואר אוניברסיטה אלא כל מיני קורסים וכו', דרך מתכנתי Embedded ו-RealTime (שם כבר קשה בלי תואר, למרות שעדיין אפשר - מקרים בודדים, חריגים ולרוב "חבר של" מישהו שיכול להישבע במשכורת השנתית שלו שמי שהוא ממליץ עליו אכן שווה את ההמלצה), דרך מהנדסי חומרה - בהצלחה להתקבל להיות מהנדס חומרה בלי תואר, זה כנראה יהיה בעולם אחר, ולבסוף מהנדסי RF, וספציפית ל-R&D. שם גם התואר של 4 שנים לא תורם כלום, אבל מסיבה אחרת - בלי תואר שני\שלישי ורקע מוכח בפיתוח \ ניסיון של עשור לא יסתכלו לכיוון.
    אם במשכורת מדובר - אז זה נכון שגם משרות שוליים בהייטק ברובן משתלמות ביחס לשוק העבודה, אבל א' - יש הפרש בין משרות שדורשות תואר לכאלה שלא, הפרש שיכול להגיע להיות משמעותי מאוד, וב' - זה לא דיון ששייך לנושא השרשור...
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 30-01-2019 בשעה 10:24.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    וואללה??? עמוק, עמוק? או סתם עמוק?
    ואני מה? סתם נגר שיש לו דוד שעובד בזה אז אני מטקבק בפורומים? נניח.
    אז אותו דוד, מספר לי בין היתר שכמעט כל שנה ולפעמים יותר מופיעות כתבות בעיתונים עם כותרות בסיגנון:
    "המחסור החמור באנשי הייטק ובעיקר תוכנה בישראל"
    הוא סיפר לי גם שכפועל יוצא מהפרדיגמה הזו מתקיימים קורסי הסבה לאנשים שלא מהתחום (או בעגה המקצועית - אין להם מושג בשיט)
    למרות שהוא מהתחום הוא לקח קורס כזה. בוט קאמפ של חודשיים מאסיבים בפולסטאק פייתון עם נגיעות במונגו, לינוקס, ואנגולר. (בעיקר דג'אנגו)
    מתוך כיתה של תרייסר - אחד חתם על חוזה עוד לפני סיום הקורס, עוד שניים שלושה בסיום הקןרס והשאר תקופה קצרה לאחר מכן (או לא)
    משכורות בסביבות ה 14 15. ג'וניורים.
    המדריך כמובן קיבל עמלות על השידוכים. הוא הצהיר את זה עוד לפני תחילת הקורס ועל סמך זה היו "מבחני" הקבלה.
    שוב. אנשים שלא היה להם רקע או נגיעה וואטסואבר בתחום.

אגב, אותו דוד סיפר לי שאם אתה אישה זה בונוס ענק! נגיד זה - https://she-codes.org/he/home-heb/

אגב#2 אותו דוד סיפר לי שלא לימדו אותו בקורס מה זה משתנה אימיוטבל, או שהוא נרדם בחלק הזה של הקורס.
    אבל זה דווקא אחד הדברים שכדאי לדעת.

זה מה שהדוד מספר לי בין היתר.
    לי אין מושג מה המילים המוזרות שכתבתי. אני בסך הכל נגר.
    והטנטרום הזה אמור לתמוך בדברים שלך?

לא מכיר אותך או הדודים הפלאיים שלך. אני בסה"כ למדתי בתיכון ריאלי "נחשב", אותרתי על ידי גרביים כאלה ואחרות כ"ילד PC" ושם שירתתי, בתחומים הרלוונטיים, כחייל ואח"כ כקצין. תואר ראשון בהנדסה, עבודה בהייטק, תואר שני ודוקטורט בהנדסה (מהזן המדופלם ולא של "החיים").
    הייתי שם כשהחברים שלי יצאו מאותו שירות צבאי מיוחס בתקופת הבועה, מצאו עבודות בתוך שניה ואז גילו את תקרת הזכוכית. סטטוס של פועלים שחורים שמקבלים את כל העבודות שאף אחד אחר לא רוצה לעשות, יכולת מוגבלת מאוד להתקדם בעבודה הנוכחית, יכולת עוד יותר מוגבלת להחליף מקום עבודה (והשניים האלה תלויים) והראשונים לחטוף ירידת שכר או פיטורין ברגע שהמצב בשוק מאפשר את זה. כולם בסוף הוציאו תארים אקדמיים, גם אלו שלא חשבו שזה חשוב ואפילו שהפרסומות של מכללת "ניסן" שקר כלשהו דיברו על לעשות קורס של יומיים וחצי לפרוש לגמלאות לפני ההורים שלהם.
    ראיתי את החברים ואת לא מעט הסטודנטים שתרגלתי ובאו לדבר, עם תארים בהנדסה, מאוניברסיטה נחשבת, מתקשים למצוא מקומות עבודה כי הממוצע שלהם נמוך מ80. המשכורות של בוגרי הנדסה, בממוצעים טובים (85+), חסרי נסיון בעבודה ראשונה, הן צפונה מ20K.
    ראיתי גם עשרות רבות של אנשים שיוצאים בגיל שלושים ומשהו עם דוקטורט רלוונטי. חלק מהם עם אפס נסיון תעסוקתי, אנשים שיצאו מהצבא ומיד הלכו לאקדמיה. המשכורות ההתחלתיות שלהם כפולות והעבודות שהם מתברגים בהם הן עבודות נוחות ולא מהזן של ה"סיירת"/מצאת החמה עד צאת הנשמה. גם אופציות הקידום שלהם טובות. מי שמסתדר עם לימודים, זה המתכון הטוב והמהיר ביותר שאני מכיר לרווחה תעסוקתית כשכיר.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    הבא שיזרוק כאן אותיות שהן לא xr או dr או xt או כל אות שהיא שם של אופנוע, בחיי שאני שורף לו את המחשב.
    לא עם איזה סטוקסנט.
    עם משהו מוחשי לחלוטין (נגיד, בנזין).

Senior Member הסמל האישי של erani99
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    הבא שיזרוק כאן אותיות שהן לא xr או dr או xt או כל אות שהיא שם של אופנוע, בחיי שאני שורף לו את המחשב.
    לא עם איזה סטוקסנט.
    עם משהו מוחשי לחלוטין (נגיד, בנזין).
    ואני בא עם להביור !!!
    לפות"ש - למה יהודי לא מז**ן ברחוב?.... שלא יתנו לו הצעות.
    לך למשפחה ולמכרים לקבל פרספקטיבות, פה זה פורום אופנוענים שבמקרה גם מועסקים בכל מיני משרות-שקר-כלשהו.
    איחלתי לחייל התרום-משוחרר בהצלחה (ולא, אין לי מה להמליץ, אני בכלל התחלתי עם רפואה אלטרנטיבית ועבדתי כמעסה ביערות הכרמל ומטופלים פרטיים באמצע שנות ה 90', ומשם התגלגלתי להייטק...אני מקווה שהבת שלי לפני הגיוס עכשיו תתקבל למסלול הנדסאי אלקטרוניקה, שיהיה לה כבר רקע כיוון וניסיון כשתסיים שירות צבאי)
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Senior Member הסמל האישי של shushu
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    הייטק הוא תחום רחב, וכשזורקים את המילה הזאת - יכולים להתכוון להרבה דברים, מ-HR, דרך PM ומשרות שוליים (סליחה, שושו) שלרוב דורשים תואר של תעשייה וניהול אבל בפועל יקחו כל אחד שטוב באקסל ולומד להתשמש בכמה תוכנות ויש לו שכל בסיסי, דרך QA שזה גם כן לרוב בלי תואר, דרך סיסאנמינים (אנשי IT) שעובדים בכיף בלי תואר, דרך מתכנתים פשוטים - כל מיני Web ושפות גבוהות (אכן פועלים שחורים, צריך בכמויות, שכל אמיתי יש למעטים - ככה גם התוצאות) וגם שם יש מלא מקרים ללא תואר אוניברסיטה אלא כל מיני קורסים וכו', דרך מתכנתי Embedded ו-RealTime (שם כבר קשה בלי תואר, למרות שעדיין אפשר - מקרים בודדים, חריגים ולרוב "חבר של" מישהו שיכול להישבע במשכורת השנתית שלו שמי שהוא ממליץ עליו אכן שווה את ההמלצה), דרך מהנדסי חומרה - בהצלחה להתקבל להיות מהנדס חומרה בלי תואר, זה כנראה יהיה בעולם אחר, ולבסוף מהנדסי RF, וספציפית ל-R&D. שם גם התואר של 4 שנים לא תורם כלום, אבל מסיבה אחרת - בלי תואר שני\שלישי ורקע מוכח בפיתוח \ ניסיון של עשור לא יסתכלו לכיוון.
    אם במשכורת מדובר - אז זה נכון שגם משרות שוליים בהייטק ברובן משתלמות ביחס לשוק העבודה, אבל א' - יש הפרש בין משרות שדורשות תואר לכאלה שלא, הפרש שיכול להגיע להיות משמעותי מאוד, וב' - זה לא דיון ששייך לנושא השרשור...
    הרשה לי לתקן אותך,
    לא כל חברות ההיי טק מתעסקות באבטחת מידע, פיתוח אפליקציות ושות'

אפשר להגיע רחוק גם בלי תואר הכל תלוי בתפקיד וכמה אתה קרוב לצלחת.

אה כן ולפעמים צריך קצת יותר מזל משכל.

מה שיפה אצלנו במשרד זה שאם צריך עורך דין למחלקה המשפטית, תוך יומיים יש תור של מרואיינים פוטנציאלים אם יצתרכו למצוא מחליף למשרה שלי זה יקח 3-4 חודשים במקרה הטוב.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    אני בסה"כ למדתי בתיכון ריאלי "נחשב", אותרתי על ידי גרביים כאלה ואחרות כ"ילד PC" ושם שירתתי, בתחומים הרלוונטיים, כחייל ואח"כ כקצין. תואר ראשון בהנדסה, עבודה בהייטק, תואר שני ודוקטורט בהנדסה (מהזן המדופלם ולא של "החיים").
    .
    תשמע.
    במקום אחר אתה גם

ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    יש לי דוקטורט בהנדסת חשמל, שעסקתי בפיתוח מעגלים, שלקחתי קורסים בתחומים של הספק גבוה, מוליכים למחצה וCNT, שעבדתי במשך שנים בסמיכות לאנשים שעסקו בייצור ומחקר של CNT ואני כנראה מכיר את הנושא מעט יותר טוב מהקורא הממוצע.
    לא נותר לי אלא להוריק מקנאה אל מול שלל התמחויותיך המולטידיסיפלינאריות

Senior Member
    ללכת לשרשור אחר ולחפש חומר כדי ללכלך על משתמש מסויים זה רמה חדשה של שעמום
    ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    וכמו שאומר אחד השכנים שלי הטריפולתאי מנתניה שהיום הוא בכיר בחברת חשמל - "שהלכתי סתם ברחוב פעם אחת בערב בנתניה כשהייתי בן 18, עצרו על ידי מדורניקים ואחרי שאלה~שתיים הכניסו לי מכות, וואלה אולי היה מגיע לי, וחבל שאין אותם היום!!!"
    מאז שהחלפתי הנאצי מניע כמו כלום בכל טמפ' שלא תהיה ובכל מצב.
    ציטוט נכתב במקור על ידי OneBiker צפיה בהודעה
    תעבור לאשכול הבא סבא

Senior Member
    זכותו להיות משועמם (גם אני פה משום שאני משועמם) אבל אין אפילו שביב של סתירה בין הדברים.

Senior Member
    לעניין.
    הדבר היחידי שאני יכול להגיד לך פותח האשכול, זה שאל תעז ללכת ללמוד משהו רק כדי ללמוד.
    וכמו שאומר אחד השכנים שלי הטריפולתאי מנתניה שהיום הוא בכיר בחברת חשמל - "שהלכתי סתם ברחוב פעם אחת בערב בנתניה כשהייתי בן 18, עצרו על ידי מדורניקים ואחרי שאלה~שתיים הכניסו לי מכות, וואלה אולי היה מגיע לי, וחבל שאין אותם היום!!!"
    מאז שהחלפתי הנאצי מניע כמו כלום בכל טמפ' שלא תהיה ובכל מצב.
    ציטוט נכתב במקור על ידי OneBiker צפיה בהודעה
    תעבור לאשכול הבא סבא

Junior Member
    תודה לכולם על העזרה,למדתי הרבה מהן.

Member הסמל האישי של miki
    ציטוט נכתב במקור על ידי RaceForHappines צפיה בהודעה
    איך אתם מגיבים כשאמא שלכם לוחצת עליכם עם התואר(אני מניח שזה אצל כולם ככה?).
    תודה רבה ושבוע טוב.
    מתוך הספר ארבע ההסכמות של דון מיגל רואס :
    "הפחד הגדול ביותר שלנו הוא לקחת את הסיכון לחיות- הסיכון לחיות ולבטא את מה שאנחנו באמת. להיות עצמנו הוא הפחד הגדול ביותר של בני האדם. למדנו לחיות את חיינו בניסיון לענות על הדרישות של אנשים אחרים. למדנו לחיות ע"פ נקודות הראות של אנשים אחרים בשל הפחד שלא יקבלו אותנו ושלא נהיה מספיק טובים בעיני מישהו אחר...".

כאבא לבן בגיל שלך (כמעט) אני נמנע מלייעץ לו ולשאר ילדיי בעניין לימודים. קרא את הציטוט ותבין היטב למה.
    את ה-למה למדתי על בשרי כשהורי ממש חפרו לי ללמוד מקצוע.
    למדתי... עבדתי בו חודש לכל היותר... מיותר לציין ששנאתי כל דקה.
    היום בגיל 55 למרות שיש לי עבודה "בטוחה" אני עדיין "מחפש את עצמי" ...
    החיים מזכירים לי את הסרט "דלתות מסתובבות" .. מה היה אילו הייתי בוחר ב X אך בחרתי ב Y ...
    א. בעניין לימודים: שקול את האוניברסיטה הפתוחה. יש שם מגוון קורסים מעניין למדי ורבגוני. כמי שלמד דרכה בתור שעשוע לעיתות פנאי אני יכול לומר לך שהלימודים לא קלים בכלל. אתה צריך להיות מסוגל להתמודד עם חומר לבד. אבל האתגר לעבור את הבחינה בציונים מעולים שווה גם שווה. כל מי שיגיד לך לא שווה, כנראה לא שם שם מעודו... ( נ.ב ... יש לי חבר שנזרק מבית ספר בכיתה י' . מפה לשם הגיע לפתוחה, סיים את התואר בפסיכולוגיה בהצטיינות דיקאן, עבר לתואר 2 - 3 לאוניברסיטאות אחרות בלי שום בעייה, והיום הוא פרופסור וראש הקתדרה לפסיכולוגיה באחת האוניברסיטאות בארץ. )
    ב. קח פסק זמן מחשבתי, וברר מה אתה אוהב. לימודים הם הזמן הקצר בחיים. הזמן הארוך בחיים הוא העבודה. שווה בנפשך שלמדת משהו - נניח שיווק וניהול - מקצוע שלא עניין אותך מעולם...התחלת לעבוד בתחום. ו ... נאדה ... זה משעמם טילים... מה אז ? ראה את הפתיח שלי.
    ג. אימך יכולה לעודד אותך ללמוד - וזה בסדר. אבל את התחום אתה ורק אתה תבחר ולא משנה מה יאמרו האחרים.
    ד. בהצלחה בכל תחום בו תבחר.
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

Banned
    אז מה שאתה אומר בעצם זה "תבחר מה שתבחר. אבל לך תתמקצע בזה. באקדמיה"
    קצת ארכאי לומר למילניאל שמאבד ריכוז תוך חמש שניות. לא חושב?
    ואיך המילניאל יבחר אם לא התנסה? ולו במעט? הביצה והתרנגולת.

גילוי נאות: לכותב שורות אלו מכון הדס קבע "גאודזיה בטכניון" במבחן הפסיכוטכני עת השתחרר.
    סיימתי עם תואר בהנדסת מכונות ותעודת הוראה
    כשנה שנתיים לאחר מכן התפרנסתי לא רע בתור מורה
    כשבועת ההייטק התנפצה התברגתי סוף סוף לביטים ובייטים. ועשיתי חייל גם שם.
    כעת, כשעברתי את גיל ארבעים אני נחשב סוס מת, אבל לא מרפה מהתחום.
    משכורת של סטודנט ויחס די משפיל אבל זה מה שאני אוהב. אני לא מרפה.

אלא אם אצליח להתפרנס מהערייס המפנק שאני חולק בחינם עם חבריי לצוות. הם עפים על זה.
    אבל אני לא בונה על זה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי miki צפיה בהודעה
    מתוך הספר ארבע ההסכמות של דון מיגל רואס :
    "הפחד הגדול ביותר שלנו הוא לקחת את הסיכון לחיות- הסיכון לחיות ולבטא את מה שאנחנו באמת. להיות עצמנו הוא הפחד הגדול ביותר של בני האדם. למדנו לחיות את חיינו בניסיון לענות על הדרישות של אנשים אחרים. למדנו לחיות ע"פ נקודות הראות של אנשים אחרים בשל הפחד שלא יקבלו אותנו ושלא נהיה מספיק טובים בעיני מישהו אחר...".

כאבא לבן בגיל שלך (כמעט) אני נמנע מלייעץ לו ולשאר ילדיי בעניין לימודים. קרא את הציטוט ותבין היטב למה.
    את ה-למה למדתי על בשרי כשהורי ממש חפרו לי ללמוד מקצוע.
    למדתי... עבדתי בו חודש לכל היותר... מיותר לציין ששנאתי כל דקה.
    היום בגיל 55 למרות שיש לי עבודה "בטוחה" אני עדיין "מחפש את עצמי" ...
    החיים מזכירים לי את הסרט "דלתות מסתובבות" .. מה היה אילו הייתי בוחר ב X אך בחרתי ב Y ...
    א. בעניין לימודים: שקול את האוניברסיטה הפתוחה. יש שם מגוון קורסים מעניין למדי ורבגוני. כמי שלמד דרכה בתור שעשוע לעיתות פנאי אני יכול לומר לך שהלימודים לא קלים בכלל. אתה צריך להיות מסוגל להתמודד עם חומר לבד. אבל האתגר לעבור את הבחינה בציונים מעולים שווה גם שווה. כל מי שיגיד לך לא שווה, כנראה לא שם שם מעודו... ( נ.ב ... יש לי חבר שנזרק מבית ספר בכיתה י' . מפה לשם הגיע לפתוחה, סיים את התואר בפסיכולוגיה בהצטיינות דיקאן, עבר לתואר 2 - 3 לאוניברסיטאות אחרות בלי שום בעייה, והיום הוא פרופסור וראש הקתדרה לפסיכולוגיה באחת האוניברסיטאות בארץ. )
    ב. קח פסק זמן מחשבתי, וברר מה אתה אוהב. לימודים הם הזמן הקצר בחיים. הזמן הארוך בחיים הוא העבודה. שווה בנפשך שלמדת משהו - נניח שיווק וניהול - מקצוע שלא עניין אותך מעולם...התחלת לעבוד בתחום. ו ... נאדה ... זה משעמם טילים... מה אז ? ראה את הפתיח שלי.
    ג. אימך יכולה לעודד אותך ללמוד - וזה בסדר. אבל את התחום אתה ורק אתה תבחר ולא משנה מה יאמרו האחרים.
    ד. בהצלחה בכל תחום בו תבחר.
    תודה רבה.

גילוי נאות: לכותב שורות אלו מכון הדס קבע "גאודזיה בטכניון" במבחן הפסיכוטכני עת השתחרר.
    סיימתי עם תואר בהנדסת מכונות ותעודת הוראה
    כשנה שנתיים לאחר מכן התפרנסתי לא רע בתור מורה
    כשבועת ההייטק התנפצה התברגתי סוף סוף לביטים ובייטים. ועשיתי חייל גם שם.
    כעת, כשעברתי את גיל ארבעים אני נחשב סוס מת, אבל לא מרפה מהתחום.
    משכורת של סטודנט ויחס די משפיל אבל זה מה שאני אוהב. אני לא מרפה.

אלא אם אצליח להתפרנס מהערייס המפנק שאני חולק בחינם עם חבריי לצוות. הם עפים על זה.
    אבל אני לא בונה על זה.
    תודה רבה..

Member הסמל האישי של miki
    על כל משרה יש מתמודדים רבים, אתה חייב להתמקצע משמע להוכיח כישורים בהנחה שאין לך קשרים . אמנם, לעיתים צריך נסיון אך קיימת גם אפשרות שבעלי הממוצע הגבוה יזכו בתפקיד בהנחה (אופטימית ) שהקבלה למשרה נטולת פניות והטבות למקורבים.
    אני אומר דבר פשוט ביותר: כל מה שתעשה תעשה בשביל עצמך ולא בשביל אחרים כדי לרצות ו\או להשתיק אותם... אם אתה רוצה ללמוד תלמד, אם אתה גאון מחשבים או כל תחום אחר, תדע להיות
    אוטודידקט סקרן ויצירתי כדי לדעת ולהיות צעד אחד לפני אלו שלמדו. לא כל תחום מחייב למידה באוניברסיטה, אבל אם כבר החלטת ללמוד, תלמד רק מה שעושה לך טוב "בנשמה".
    את כל מה שכתבתי בשרשור הזה כתבתי מנסיון אישי של לא מעט שנים, טעויות בבחירה, ותהיות מה היה אילו ...
    סליחה על השאלה .. מה זה "למילניאל " .

אם המעסיק חכם, הוא יקבל גם את מי שאין לו נסיון, אך יש לו ראש יצירתי, יכולת למידה וכו' . הכל עניין של השקפה. זו לפחות השקפת עולמי.
    אני כן מעודד את ילדי לשאוף למקסימום, בנתיים בהצלחה לא רעה.
    נערך לאחרונה על ידי miki; 02-02-2019 בשעה 21:06.
    GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.

Banned
    ^^^
    אתה צודק בכך שדבריי מעורפלים. לעיתים. קרובות. (מאד)
    כמו כן אף אחד (וגם לא אני) הטיל ספק בהצלחתך בחינוך ילדיך.
    גם לא הטלתי ספק בניסיונך המקצועי. או נסיונו של ג'וני.
    אולם שניכם שייכים לאסכולת ה "נגעת נסעת" . אסכולת האולד סקול בה לכל אומן (בשורוק) היתה שוליה.
    ומקצוע היה עובר "מאב לבן"
    מה שלא נכון לדעתי לבני הדור של המילניום (להלן "מיליניאלז") ובמיוחד בתחום ה IT
    (והיום הכל זה IT - "המיקרוגל בבית שלך? זה לינוקס!" שנתה ענב גנד גלילנו)
    היום טכנולוגיות מתחלפות כמו גרביים ועובדים מחליפים מקום עבודה באותו הקצב.
    זה לא אני המצאתי. זה כתוב בגיקטיים! (ה"לאישה" של אנשי ההייטק)

כך שאלא אם פות"ש מלינאלנו כבר התברג בגיל 16 למגשימים (ואז היה מאושש את טענתכם בדבר "מקצוע")
    מה שהוא לא. אחרת לא היה שואל - פות"ש צריך להתנסות בדברים. לטעום.
    ובתחום ה IT כשאתה כבר "טועם" אתה "מתקדם תוך כדי ריצה" . ולא מבזבז שנים יקרות באקדמיה.
    איש חכם אמר לי פעם "אנשים מוצלחים נשאבים ע"י התעשיה. ולא הולכים להרצות על זה באקדמיה"

דעתי.