שושנים, מאילו מחלות ילדות סובל האפריקה, חושב על רכישה ואשמח לדעת במה מדובר.
מן פה לשם נקראתי שוב לביג בויז. היה להם אפריקה שחור-זהב (מעדיף אותו) שלא הלהיב אותי. בנוסף היה BMW 800F מוגבל A1.
שניהם אותו שנתון וקילומטראז' ללא הבדל בתוספות.
אמרו לי שבמוו מבצעים את השינוי מ A1 לרגיל, כולל משרד הרישוי.
מחר אברר איתם אבל אם מישהו יכול להחכים אותי, זה יעזור ודי דחוף שלא יקחו לי את הבמבי...
בדוק את נושא הגובה, ה-800 הרגיש לי לא בטוח בגלל הגובה.
אל תוותר על רכיבת התרשמות. לפחות תלמד אם אתם מסתדרים.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
לאחר תקופה ארוכה ולא אופיינית של התלבטות בין דגמים שונים העליתי שוב מודעת מכירה ביד2 לאחר שירדה למספר חודשים. לפני כמה ימים ראיתי באתר של סוכנות טרייד-אין (בלי שמות) כלי שהתאים לי. אפריקה טווין שנראה חדש, עדיין באחריות. קופץ לסוכנות בשבוע די עמוס, מדברים ולא נראה טוב כמו בתמונות.
עומד לידו KTM אדוונצ'ר 1019 גירסת R וגם הוא עושה לי עיניים. מתיישב, די גבוה להרכיב ונראה בהמתי אבל תחושה טובה. מדברים על מחירים. כבר אחה"צ לא אכלתי כלום ואני מת מרעב. מסכם עם איש המכירות שאני הולך לתקוע חומוס והם בינתיים יעשו חושבים. חוזר, מקבל שוב תשובות לא מתאימות. יוצא לסיבוב סיגריה נכנס לחנות "מעבר לכביש". מברר על וורסיס- אין להם אבל ממליצים בחום. אומר לעצמי, לא נורא. במחיר של הטרייד תקבל וורסיס מזווד במקום אחר.
עצמי עונה שכבר מאוחר ועוד חצי שעה נסגר השבוע ודי להיום אפשר לוותר, סבלנות יש.
לפני שאני מסיים את הסיגריה מחליט להרים טלפון לדניאל וקובעים. עכבר כפר אנוכי,מפעיל וויז למרחק של דקה הליכה ומגיע עייף ומאוכזב. לא שתכננתי לחזור עם כלי חדש הביתה אבל הייתי משוכנע שאסגור עסקה. דניאל מראה לי כתומים ויש אקזמפלר באחריות. מתיישב מודד, יוצא לסיגריה חוזר. לא סגור עם הראש וגם הלב מתרגש אבל לא מדובר במסרים נואשים וזיווג משמים. חוזר לדניאל ומסביר:
"יש לי 4 שעות עם סוכני מכירות ביומיים האחרונים. אם אתה רוצה לסגור איתי, אל תצטט לי מחירונים אחוזים ואל תסביר למה- תגיד כמה וזהו".
דניאל מבין בפעם הראשונה ולא רחוק. אני מעמיס את התנאים שלי (זיוודים) ותוך חצי שעה מהרגע שדיברנו בטלפון הוא גרם לי ללחוץ לו יד ולהתחייב. ככה פשוט. סגרנו על טרייד עם הKTM 1090 אדוונצ'ר מכוער בשחור כתום. 2018 -עדיין באחריות.
אמור להגיע בתחילת שבוע הבא לאחר מקצה שיפורים. צברתי בערך 4 שעות צפיה ולימוד על הדגם וכך קרה שעוד לפני הרכיבה התאהבתי.
אבל ממש. זאת הסיבה שאני לא יכול להתאפק ולחכות עד שיגיע נגד הנאחס והעין הרע. ככה זה אהבה, אין שכל. הנה מה יש:
הרבה כוח.
תנוחה טובה, נוח בישבן ומרווח בזוג.
בולמים ובלמים מעולים.
קלאץ הידראולי- (התעסקות עם הכבל מבאסת אותי ואף פעם לא מרגיש לי בול באף כלי)
מצערת חשמלית.
מגן רוח סביר.
גובה מתאים.
אפשרות להתגרזן.
קצת שטח, כן.
חמסה חמסה חמסה:
קניתי טיקנתי מכרתי.
כתום, חייזרי ומכוער עם פנים של גמל שלמה.
רק יפנים -חרא של כלים.
לחיים!
יש לו כבר שם. איזה מאמי.
אל תתרגש מהביקורות הצוננות כאן - רובן המוחלט (כולן) מגיע מאנשים שלא היה כזה בבעלותם, חד משמעית. מדובר בכלים חזקים מקצה לקצה שלדה, בולמים, מנוע. אמינות טובה.
עלויות טיפולים לא זולות אבל ממוצעות לאופנועים בקטגוריה ובנפחים האלו.
תתחדש ותהנה!
לא כיוונתי לביקורות כאן אלא בכללי למאפייני השיח על הדוקאטי והק.ט.מ שאותו פוגשים בכל מקום. זה כמו המוניטין של הצרפתיות.
אין אף נתון מוסכם (בישראל לפחות) שצרפתיות מתקלקלות יותר. אולי הטיפול יותר מסובך או יקר אבל זה משהו אחר.
מבחינת אמינות אצלי יש חלוקה די ברורה לעלויות טיפולים לבין קלקולים.
אופונוע אמור לתפקד עם טיפולים שמנים רפידות ופילטרים. אם הטיפולים יקרים ב 30% בממוצע זה בסדר וסביר כל עוד לא מדובר בכלי עבודה.
גם עשיתי בירור עם אנשי מקצוע אמינים והבנתי שאין צפי ליותר תקלות יחסית ליפנים. אהבתי שאין בדגם יותר מדי אלקטרוניקה מעבר למה שחשוב באמת.
חוצמזה נראה לי (חוכמת הבדיעבד) נכון יותר להתרגל לכלי כמה חודשים טובים על אספלט ובשבילים רכים לפני שאפזול לגירסת ה R המהוללת.
תתחדש ובהצלחה, אין ספק שיהיה מעניין
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
כלי מרגש,מעולה לשטח בתנאי שלא תבאס אותו עם גז דרדלה וכן,יהיו מצבים כאלה כי אמרת בעצמך שהניסיון שלך בשטח שואף לאפס.
כוח לא חסר לו,אתה תמצא את מיגון הרוח מוגבל קצת ב180 אבל מה זה משנה,הוא מרגש.
מה שכן הוא כבד וגם עדיין נוצץ בשמש.
תתחדש!!