ב"סביבה חמה" 10-40 יהיה דליל ו- 15-50 יתנהג כמו 10-40 בסביבה "רגילה".
שרפת שמן מוגברת מעידה על תקלה וגם מקצרת את החיים של השמן, אז הכי נכון לאותו מנוע יהיה לאתר ולתקן אותה.
במקום להאכיל אותו בשמן עתיר שומנים שרק יאט אותו ויעלה את צריכת הדלק.
היי חברים.
היות והאופנוע שלי (GS500) מתחיל לצרוך שמן בתדירות גבוהה יותר, עלתה לי המחשבה לעבור לשמן צמיגי יותר (מ-10w40 ל-15w50 או 10w50).
המכונאי שלי הפציר בי לא לשנות את השמן, כיוון שהצמיגות שאני משתמש בה כרגע זו הצמיגות שהומלצה על ידי המכונאים בסוזוקי וזה מה שעובד בצורה הטובה ביותר עם מיסבי ההחלקה של האופנוע, וששמן צמיגי יותר עלול לגרום למנוע לעבוד בצורה פחות אופטימלית (אם הבנתי נכון).
אשמח להסבר על הפן הטכני של הדברים. ספר הרכב מציין להשתמש בשמן אחר אם השמן המומלץ (10w40) אינו נמצא. על שמן 15w50 נאמר שיש להשתמש בו "אם מעמיסים על המנוע לאורך זמן בסביבה חמה". אני עושה טיולים בסופ"ש של 300-400 ק"מ בקיץ ישראלי, זה נחשב למתאים לקריטריונים?
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
ב"סביבה חמה" 10-40 יהיה דליל ו- 15-50 יתנהג כמו 10-40 בסביבה "רגילה".
שרפת שמן מוגברת מעידה על תקלה וגם מקצרת את החיים של השמן, אז הכי נכון לאותו מנוע יהיה לאתר ולתקן אותה.
במקום להאכיל אותו בשמן עתיר שומנים שרק יאט אותו ויעלה את צריכת הדלק.
המנוע צורך שמן רק בסל"ד גבוהה, בסל"ד בינוני (איפה שאני נמצא רוב הזמן) הצריכה זניחה. הדגם הזה ידוע בהיותו צורך שמן מהמפעל, בכמות כזו או אחרת (מקורר אוויר עם מנוע מהסבנטיז).
הרינגים בסדר, האופנוע לא מעשן ועם קומפרסיה תקינה (170 בשני הצילינדרים). אין נקישות מיוחדות. אני חושד במיסבי הקראנק (זה מה שהמכונאי אמר שכנראה שזה זה). בדיקת לחץ שמן לא ביציתי כבר תקופה אז לא יודע מה מצבו.
מיסבי קראנק שחוקים גורמים ללחץ שמן ירוד אבל לא לאכילת שמן.
אטם שסתום\מוביל סדוק או שחוק\שסתום שחוק,תערובת לא נכונה ובעיות קירור שיכולים לנבוע גם בגלל מצתים לא מתאימים גורמים לשריפה מוגברת.
אופנועי קירור אוויר עובדים טוב יותר עם צמיגות גבוהה ללא קשר לטפרטורת הסביבה, דוקאטי והארלי עובדים עם 50 המוטוגוצי שלי עם 60, המכונאי שלך צודק, לרוב היצרן יודע הכי טוב אבל ההמלצה לשמן 40 באופנוע שלך הייתה בסוף שנות ה80 עם שמנים של אותה תקופה.
באופנועים בעלי קירור אוויר הטולרנסים גדולים יותר כדי למנוע חיכוך שיוביל לחום לא רצוי.
אכלת שמן היא תופעה של אידוי שמן או דליפה .
אני לא הייתי חורג מהוראות היצרן אלא אולי ללכת על משהו כמו 10-50 במקום 10-40.
המספרים עובדים ככה
10 היא הצמיגות ב 25 מעלות
40 היא הצמיגות ב 100 מעלות.
אם הבעיה היא אכילת שמן אז היוגי שתעלה צמיגות ב 100 מעלות , העלאת צמיגות ב 25 מעלות תגרום לזמן עבודה מוגבר ללא שמן
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor