עמוד 8 מתוך 9 ראשוןראשון ... 6789 אחרוןאחרון
תוצאות 106 עד 120 מ 127

אשכול: הרכיב ללא ביטוח – ישלם מיליון ש"ח פיצויים

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    אני מגיע מגישה פרקטית וחושב שרצוי מאוד שחברות הביטוח לא יפסידו ואחרי שסגרנו את הכיוון הסוציאל- דפקו אותי כדאי לזכור כמה דברים:
    1. הביטוח בסופו של דבר מכסה ומגבה התנהגות של אדם ולא של מכונה שהוא מפעיל. המקרה של ירושלמי שמשלם 100% ביטוח עבור מספר כלים לא הגיוני ורפורמה שמתייחסת לאדם הגיונית ואם תשקלל את הסכנה שהוא מהווה גם צודקת וכלכלית יותר לכולם. כולם ירוויחו יותר, חוץ מהמסוכנים. את זה צריך לנסות לשנות כמה שיותר מהר.

2. חברות הביטוח כמו הבנקים כמו כל תאגיד שמטרתו היחידה היא לצבור כמה שיותר כסף בכמה שפחות זמן לא סופרות את הלקוחות ולא יספרו. לכן אין שקיפות ומהן לא תבוא הישועה. הם יעדיפו לשלם את מלוא הסכום ללוביסטים מאשר לציבור. הגיון או תמחור לא מעניינים אותם, רק השורה התחתונה.

3. המחוקק שאחראי על יחסי התאגידים- לקוחות לא טורח לעסוק בעניין כי רוב החכ"ים עסוקים בדיוק כמו תאגידים, בצבירות הון פוליטי. לתפיסתם עדיף להתחבב על בכירים בחברות הביטוח ולאפשר קומבינה עתידית מלשרת קהל אנונימי שלא יבחר בהם. אף אחד לא יצביע לרשימה מסויימת כדי לחסוך 2,000 ש"ח בשנה כשאפשר להצביע משנאה לצד השני של המפה הפוליטית.

4. מכאן יוצא שהכשל האחריות והאשמה היא שלנו, כצרכנים. אני האחרון שידרבן חסימות כבישים ומצעד לזכויות האגזוז אבל עובדתית המאבקים הקודמים נכשלו כי אנחנו צרכנים דפוקים. זה לא רק ברכיבה אלא בכלל...אין מספיק שיימינג לגופים שמנפיצים תמחור שערורייתי, אין חרם צרכני, שלא לדבר על מפלגה שתייצג את האזרח הצרחן.

אפילו על מה רוצים או מה רצוי לא מסכימים. זה הסיפור.
    בתור בעל גישה פרקטית, אני מציע שתתחיל בקריאה של חוק הפלת"ד, אותו חוק שבגללו אתה רוכש ביטוח חובה.
    שם מפורטים הכללים , כוונות , זכויות חובות של המבטח ושל המבוטח.

אז תבין שאת המרץ יש להפנות לא לחברות הביטוח , שבמקרה של ביטוח חובה אין להם טווח משחקים גדול , בעצם פרט לקביעת מחיר הפוליסה , כל השאר מוכתב.

ולכן אם רוצים לשנות , יש רק מקום אחד, הכנסת. תיקון לחוק יאפשר דברים אחרים.
    איך מבצעים את זה ? לא יודע.

Sent from...

הנה קישור לחוק
    https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/P188K1_001.htm

Senior Member
    מכיוון שהדיון הזה לא ממש מציאותי, אני אשתף אתכם באוטופיה הדמיונית שלי.

ביטוח החובה מתבטל, מתייחסים לתאונות דרכים מעכשיו כמו לנפילה במדרגות. הביטוח הרפואי הכללי מעכשיו תקף לנפגעי תאונות דרכים. כולם שווים.
    אמנם ההוצאות הרפואיות יגדלנו, אבל בארץ ישנם 3.5 מליון רכבים פרטיים, כאשר ברוב המקרים משפחה תלויה ברכב על מנת לכלכל את הבית.
    אם כל אזרח במדינה תורם מכספו לקצבאות ילדים ולחינוך חובה, נראה לי לגיטימי לממן גם את האמצעים שיכולים לעזור למשפחה לקום על הרגליים.
    מכיוון שאין יותר פיצויים, במידה ותרצה פיצוים בעת תאונה, תאלץ לעשות ביטוח פרטי.

אין פה מערכת מורכבת להרים. את הפסדי הביטוח ניתן יהיה לחשב ולפרוס בביטוח הרפואי בדיוק כמו שהוא נפרס היום.
    אין פה מערכת רפואית מורכבת או תשלומים שצריך לשנות או להעביר, פשוט מגדירים את תאונות הדרכים לעבוד כמו כל סוג תאונה אחר.
    אין צורך להקים שום ארגון ממשלתי חדש, שום ועדה, שום תהליך ביורוקרטי מסובך. כל המערכות כבר קיימות.

זה יקל על המערכת המשפטית.
    זה יוריד את הסיבוך בתהליך שאחרי התאונה.
    זה יקל על משפחות עניות להשיג כלי תחבורה שעלול להיות גורם מכריע בהכנסה בבית.
    זה יאפשר לסטודנטים, לעצמאיים ולחברות שתלויות בשליחים לקצץ בהוצאות ולהיות גמישים יותר בחיי היום יום.
    ברגע שתוכל להחזיק במספר כלי תחבורה, לא תהיה תלוי בכלי אחד שיכול לעשות הכל ותראה הרבה יותר דו גלגלי על הכביש.
    זה יוריד את הפקקים.
    זה יוריד ביורוקרטיה.
    זה יוריד הרבה גופים מיותרים בפוליטיקה.
    המדינה תקבל רווחי מס עצומים על מכירות נוספות של כלי תחבורה וצריכת דלק.
    נראה הרבה פחות אופניים חשמליים לא חוקיים והרבה יותר כלי תחבורה בטיחותיים.
    המודעות לבטיחות תגדל כי אין יותר צ'קים שמנים מחברות הביטוח.

והכי חשוב; זה יהיה עוד דבר נוסף שלא נצטרך לטחון למוות בשרשור חוזר כל חודשיים

Senior Member
    השיטה כזאת באמת קיימת בארצות מסוימות. בעיה היא - ביטוח חובה לרכבים רווחי.

פה אני מסכים לטענות ״הון-שלטון״. יהיה קשה להעביר חוק כזה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי YaronNahum צפיה בהודעה
    בתור בעל גישה פרקטית... אז תבין שאת המרץ יש להפנות לא לחברות הביטוח...לכן אם רוצים לשנות , יש רק מקום אחד, הכנסת. תיקון לחוק יאפשר דברים אחרים.
    הנה קישור לחוק
    https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/P188K1_001.htm
    זה בעצם מה שכתבתי אם לא היה מובן. הדרך לשינוי חקיקתי מתחילה בנו, הצרכנים המעאפנים.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
    מכיוון שהדיון הזה לא ממש מציאותי, אני אשתף אתכם באוטופיה הדמיונית שלי.

ביטוח החובה מתבטל, מתייחסים לתאונות דרכים מעכשיו כמו לנפילה במדרגות. הביטוח הרפואי הכללי מעכשיו תקף לנפגעי תאונות דרכים. כולם שווים.
    אמנם ההוצאות הרפואיות יגדלנו, אבל בארץ ישנם 3.5 מליון רכבים פרטיים, כאשר ברוב המקרים משפחה תלויה ברכב על מנת לכלכל את הבית.
    אם כל אזרח במדינה תורם מכספו לקצבאות ילדים ולחינוך חובה, נראה לי לגיטימי לממן גם את האמצעים שיכולים לעזור למשפחה לקום על הרגליים.
    מכיוון שאין יותר פיצויים, במידה ותרצה פיצוים בעת תאונה, תאלץ לעשות ביטוח פרטי.

אין פה מערכת מורכבת להרים. את הפסדי הביטוח ניתן יהיה לחשב ולפרוס בביטוח הרפואי בדיוק כמו שהוא נפרס היום.
    אין פה מערכת רפואית מורכבת או תשלומים שצריך לשנות או להעביר, פשוט מגדירים את תאונות הדרכים לעבוד כמו כל סוג תאונה אחר.
    אין צורך להקים שום ארגון ממשלתי חדש, שום ועדה, שום תהליך ביורוקרטי מסובך. כל המערכות כבר קיימות.

זה יקל על המערכת המשפטית.
    זה יוריד את הסיבוך בתהליך שאחרי התאונה.
    זה יקל על משפחות עניות להשיג כלי תחבורה שעלול להיות גורם מכריע בהכנסה בבית.
    זה יאפשר לסטודנטים, לעצמאיים ולחברות שתלויות בשליחים לקצץ בהוצאות ולהיות גמישים יותר בחיי היום יום.
    ברגע שתוכל להחזיק במספר כלי תחבורה, לא תהיה תלוי בכלי אחד שיכול לעשות הכל ותראה הרבה יותר דו גלגלי על הכביש.
    זה יוריד את הפקקים.
    זה יוריד ביורוקרטיה.
    זה יוריד הרבה גופים מיותרים בפוליטיקה.
    המדינה תקבל רווחי מס עצומים על מכירות נוספות של כלי תחבורה וצריכת דלק.
    נראה הרבה פחות אופניים חשמליים לא חוקיים והרבה יותר כלי תחבורה בטיחותיים.
    המודעות לבטיחות תגדל כי אין יותר צ'קים שמנים מחברות הביטוח.

והכי חשוב; זה יהיה עוד דבר נוסף שלא נצטרך לטחון למוות בשרשור חוזר כל חודשיים
    אבל החתול כבר טעם מהשמנת..
    איך יפסיקו עסק כלכך מצליח, שמרוויח כלכך הרבה כסף?
    לצערי אנחנו ("הצרכנים הדפוקים") תקועים פה במונופול וקרטל אחד גדול, ואיך נשנה את זה?
    הרי זה לא קוטג' שאפשר פשוט לא לקנות, איך תפסיק לצרוך מהם את המוצר? תרכב ללא ביטוח?
    אני מבין שמה שנאמר היה בכוונה שניתן לשנות רק בעזרת הכנסת ומפלגות שעומלות למען האזרח הפשוט, אבל אז עושים בחירות וכלום לא משתנה.. וזה כבר פוליטיקה וכבר נמאס.

חבר מערכת FullgaZ
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    זה בעצם מה שכתבתי אם לא היה מובן. הדרך לשינוי חקיקתי מתחילה בנו, הצרכנים המעאפנים.
    אתה באמת חושב שזה עניין צרכני? או צרחני. ואם כן, מה בדיוק אתה מציע?

איללכא...ואני פתוח לרעיונות

Senior Member
    אנחנו לא "צרכנים", זאת טעות בסיסית בדיון.
    האם אני "צרכן" של מס בריאות ,ביטוח לאומי או מס הכנסה?
    לא, ולכן אי אפשר להתייחס אלינו כצרכנים של ביטוח חובה.
    אנחנו שוק שבוי המחוייב לרכוש מוצר ביטוחי מחברה אחת בלבד במחיר אחד בלבד (יותר נכון מחיר שיכול רק לעלות).
    אני הופך לעבריין במידה ואני לא רוכש ביטוח חובה.
    זה לא "צרכנות" ואנחנו לא "צרכנים".

Banned
    אז מה שמים בקלפי?

Senior Member
    רק ביבי
    ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    וכמו שאומר אחד השכנים שלי הטריפולתאי מנתניה שהיום הוא בכיר בחברת חשמל - "שהלכתי סתם ברחוב פעם אחת בערב בנתניה כשהייתי בן 18, עצרו על ידי מדורניקים ואחרי שאלה~שתיים הכניסו לי מכות, וואלה אולי היה מגיע לי, וחבל שאין אותם היום!!!"
    מאז שהחלפתי הנאצי מניע כמו כלום בכל טמפ' שלא תהיה ובכל מצב.
    ציטוט נכתב במקור על ידי OneBiker צפיה בהודעה
    תעבור לאשכול הבא סבא

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    אנחנו לא "צרכנים", זאת טעות בסיסית בדיון.
    יפה מאוד. אין לזה שום קשר לצרכנות. זאת בעיה פוליטית, ושינוי יבוא בדרכים פוליטיות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי ModChiP צפיה בהודעה
    רק ביבי
    ה IQ שלך התקשר
    אמר שהעלבת אותו

Senior Member
    סתם שתדעו, היחידי שאני ראיתי שעושה משהו לטובת רוכבי הדו"ג- זה ח"כ משה גפני.
    לצערי הוא לא בכיוון הפוליטי שאני מחבב, אבל לא ראיתי אף אחד עושה משהו לטובתנו.
    וכמו שאומר אחד השכנים שלי הטריפולתאי מנתניה שהיום הוא בכיר בחברת חשמל - "שהלכתי סתם ברחוב פעם אחת בערב בנתניה כשהייתי בן 18, עצרו על ידי מדורניקים ואחרי שאלה~שתיים הכניסו לי מכות, וואלה אולי היה מגיע לי, וחבל שאין אותם היום!!!"
    מאז שהחלפתי הנאצי מניע כמו כלום בכל טמפ' שלא תהיה ובכל מצב.
    ציטוט נכתב במקור על ידי OneBiker צפיה בהודעה
    תעבור לאשכול הבא סבא

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Algonar צפיה בהודעה
    באיזה רכב אתה נוהג ו/או כמה תאונות עשית ב 3 השנים האחרונות שביטוח חובה עולה לך 3,600 שקל בשנה? אני משלם שליש על הרכב של אשתי.
    ויש כאלה שגם 100 שקל בחודש עושים להם הבדל. לא צריך להיכנס לאנשים אחרים לכיס.
    אספר לך קצת על הפרופיל הביטוחי שלי, סתם לפתוח לך את העיניים:
    בן 23
    רשיון b מ2013
    רשיון a1 2017
    0 תביעות ביטוח, אי פעם
    ביטוח חובה דרך ה"פול" לקטנוע 125 סמ"ק מובי 2011 לשנת 2019 לפי חודש מאי בעלות של 3200 (שנה שעברה היה 3100 wtf? ) שקלים חדשים כלל מע'מ
    אמרו זאת אבל אגיד שוב - בדו"ג - א י ן קשר בין עלות הביטוח לבין פרופיל הנהג, המצב מנותק יותר מהמציאות ממה שחשבת.
    שם איתך 100 שקל שבמאי 2020 הביטוח חובה שלי יהיה 3300 בהנחה שאותו כלי.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Senior Member
    לגבי הWTF, ב2017 ו2018 ניתנה הנחה בביטוח החובה על חשבון העודף שהצטבר אצל קרנית. ב2019 המחיר חזר למה שהוא היה לפני ההנחה.

ציטוט נכתב במקור על ידי juppie902 צפיה בהודעה
    אספר לך קצת על הפרופיל הביטוחי שלי, סתם לפתוח לך את העיניים:
    בן 23
    רשיון b מ2013
    רשיון a1 2017
    0 תביעות ביטוח, אי פעם
    ביטוח חובה דרך ה"פול" לקטנוע 125 סמ"ק מובי 2011 לשנת 2019 לפי חודש מאי בעלות של 3200 (שנה שעברה היה 3100 wtf? ) שקלים חדשים כלל מע'מ
    אמרו זאת אבל אגיד שוב - בדו"ג - א י ן קשר בין עלות הביטוח לבין פרופיל הנהג, המצב מנותק יותר מהמציאות ממה שחשבת.
    שם איתך 100 שקל שבמאי 2020 הביטוח חובה שלי יהיה 3300 בהנחה שאותו כלי.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
    בביטוח אין קשר בין רישיון לרכב לרישיון לאופנוע. אתה יכול להיות עם עשרים שנה רישיון לרכב ללא תאונות, תעשה רישיון לאופנוע, תחשב נהג חדש ותשלם כמו נהג חדש. אם הרישיון שלך מ 2017, אין לך מספיק ותק (שלוש שנים).

Sent from...