עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 42

אשכול: יעוץ משפטי - קנס על נסיעה על מדרכה.

צפייה משולבת

Member

יעוץ משפטי - קנס על נסיעה על מדרכה.

שלום לכולם
    אז קיבלתי קנס בדואר על נסיעה על מדרכה שלא במטרה להכנס או לצאת מחצרות או בולשיט כזה.
    בכל אופן המקום שבו נקנסתי זה המקום עבודה שלי. לא נסעתי על המדרכה בכלל, אלא עליתי במקום שיש בו הנמכת מדרכה ייעודית בשביל עליה של רכבים, כי כן יש לנו חניה בבניין שמצריכה מעבר של כלי רכב על המדרכה בכדי להגיע אליה. מה גם שבין הקטע שבו עליתי למקום שבו העמדתי את האופנוע יש פחות מ2 מטר (אמיתי, לא יותר מ2 מטרים).
    בעירייה לא מוכנים לבטל את הקנס, כי על אף שהוכחתי להם את כל מה שרשמתי פה. יש למי שקיבל את המכתב שלי ראיה סלקטיבית וכל מה שהוא ראה מהמכתב ומהצילומים ששלחתי כהוכחה, זה שרשמתי שעליתי על המדרכה. מכל שאר הדברים הוא התעלם ורשם שאם אני מודה שנסעתי על המדרכה אין עילה לביטול, למרות שעל אף שרשום שנסעתי שלא במטרה להכנס לחצרות, זה בדיוק מה שכן עשיתי.
    האם יש טעם ללכת להשפט?

אודה למישהו שיודע להמליץ לי מבחינה מקצועית או מניסיון אישי. לא מניחוש לפי המצב רוח.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    אין לי נסיון בנושא וייתכן שאני טועה אבל לכאורה מדברייך משתמע שחנית על המדרכה משמע לא נכנסת לחצר\חניה (או במילים אחרות לא חצית את המדרכה במטרה להיכנס לחצר\חניה) ועל זה הקנס.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    אני לא מבין כלום. קנס על נסיעה נותנת המשטרה לא העירייה. יש תצלום בדו"ח? בקיצור תעלה תצלום של הדו"ח כשהפרטים האישיים מוסתרים (אם אתה לא יודע לעשות את זה תפנה אלי בפרטי).

Member
    היום יש לפקחים של עיריית תל אביב אפשרות לתת קנס למי שרוכב על המדרכה. במקור זה נועד לרוכבי אופניים במקום לא ייעודי וזה הורחב לאחרונה גם לאופנועים.
    למרות שככה או ככה זה ממש לא משנה. קנס יש. לכל דבר ועניין. הבעיה זה הנסיבות לא הגורם הקונס.

אז אני אשאל שוב: יש צילום בדו"ח?

Member
    מחקתי את המספר בניין.
    אבל בהערות פקח הוא רשם שנסעתי מהמספר בניין בבן יהודה עד לאותו מספר. ז"א נניח נסעתי מבן יהודה 1 לבן יהודה 1. הוא בעצמו אומר שהוא לא באמת ראה אותי נוסע.
    עליתי על המדרכה במקום מותר שעבר הנמכה יעודית וחניתי את הקטנוע מול המפרץ חניה של הבניין. לא נכנסתי פנימה כדי לא לתפוס מקום של רכב אבל איפה שחניתי זה מקום מותר לחניה והושאר יותר מ2-3 מטר של מדרכה של מעבר הולכי רגל
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות

Banned
    תלוי.
    אני אגיד ככה, פעם החנתי את הסופר טי שלי על אפור בתל אביב, ללא כל שלט של איסור חנייה באף אחד מצדדי הרחוב.
    קיסלתי בדואר דוח על סך 250 שקלים.

היתה לי האופציה ללכת להישפט ולצאת זכאי ולאבד יום עבודה (שאצלי שווה הרבה יותר מזה).
    או לשלם להם.
    מפה לשם שחכתי לשלם להם, וקיבלתי כפל דוח, ועדיין, יותר משתלם לשלם להם מאשר ללכת להתווכח.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי הצילינדר צפיה בהודעה
    תלוי.
    אני אגיד ככה, פעם החנתי את הסופר טי שלי על אפור בתל אביב, ללא כל שלט של איסור חנייה באף אחד מצדדי הרחוב.
    קיסלתי בדואר דוח על סך 250 שקלים.

היתה לי האופציה ללכת להישפט ולצאת זכאי ולאבד יום עבודה (שאצלי שווה הרבה יותר מזה).
    או לשלם להם.
    מפה לשם שחכתי לשלם להם, וקיבלתי כפל דוח, ועדיין, יותר משתלם לשלם להם מאשר ללכת להתווכח.
    אני לא מסכים איתך ואתה פראייר.
    יש עיקרון של לא לתת למדינה לעשוק ולהאשים איפה שלא צריך.
    אם אתה זכאי אתה זכאי.
    לאחר מכן תוציא מכתב תביעה על איבוד יום עבודה וכו'...

אם היה מדובר באישום פלילי לא היית מתנהג ככה גם אם היה מדובר בכך שהעבודה שלך לא תפגע (עתידית), כי פה היו פוגעים לך בשם.

מה שאתה עושה זה לתת כוח לגוף כלשהו אבל לא באופן שמוכתב בחוק אלא מעבר, ולאחר מכן אנשים תמימים נפגעים

Sent from my MI 5X using Tapatalk

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    זה שאתה לא מסכים איתו זה אחלה,
    זה שהוא פראייר זה גם לא נכון וגם לא לעניין.
    אתה לא מכיר את מכלול השיקולים שלו, ויש אנשים שמעדיפים להיות חכמים מאשר צודקים. אם זה היה פלילי, מערכת השיקולים שלו היתה (אולי) אחרת. כמו שאמרתי, צודק מול חכם.
    נכון,
    מערכתית, מקרים כאלו מאפשרים למדינה להמשיך להתנהל ככה, אבל אישית, גם לי היה משתלם יותר לשלם קנס מאשר ללכת ולהתעסק עם זה.

הייתי משלם את ה-250 ש"ח האלו ומשקיע במצלמת קסדה לפעם הבאה (שבטוח תבוא אם תמשיך לחנות שם).

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    הייתי משלם את ה-250 ש"ח האלו ומשקיע במצלמת קסדה לפעם הבאה (שבטוח תבוא אם תמשיך לחנות שם).
    מה תעזור מצלמה אם אין זמן ללכת למשפט? דבר שני - לא ראיתי עדיין מישהו שמפעיל מצלמת קסדה בעיר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    מה תעזור מצלמה אם אין זמן ללכת למשפט? דבר שני - לא ראיתי עדיין מישהו שמפעיל מצלמת קסדה בעיר.

ואני לא מכיר מישהו שלא מדליק את המצלמה בתחילת כל נסיעה. כולל אותי וכל מי שאני מכיר שרוכב עם מצלמה. מה הטעם לצלם רק מחוץ לעיר? בחיים לא שמעתי על השטות הזאת...

Senior Member
    גם לי היה משתלם יותר לשלם קנס מאשר ללכת ולהתעסק עם זה
    לי יש מצלמה,בטוח לא היתה במצב REC אם היתי במצב הזה.
    אבל,אפילו עם הקלטה-ללכת לבית משפת?
    ...יש מצב 100% לזכות?
    לא בטוח.
    עצבים?... כן,מאדיף לשלם ולשכוח

Member
    חברים ברחתם לגמרי מהנושא.
    אני לא יאבד אף יום עבודה אל תדאגו. אני קובע לעצמי את השעות.
    מעבר לזה שהשאלה שלי לא הייתה אם ללכת להשפט או לא ואפילו לא יעוץ השקעות במה לעשות עם 250 שקל.
    כל מה שרציתי זה יעוץ משפטי או ממישהו מהתחום או עם מישהו שהתנסה ויצא זכאי ככה שיהיה לי תקדים.

ואגב. לומר הייתי יכול להשפט ולצאת זכאי. זאת דעה לא עובדה. כל עוד לא היה משפט אי אפשר לדעת מה היה קורה.

Senior Member
    החיים קצרים מדי כדי להתעסק במשפטים על כנס חניה ב 200₪.