תגיד לי השושנים, כשאתה מוכר אופנוע/ רכב משומש/ מסטיק, אתה לא תבקש את המחיר הכי גבוהה שאתה יכול לקבל?
הסיבה שהמחירים גבוהים זה החזירות של היבואנים ואף סיבה אחרת, כשאני קונה משהו בארץ שעולה פי 10 מכמה שהוא עולה בחו"ל אני יודע שהסיבה היחידה שהמחירים הם כאלו זה החזירות. לא צריך לחפש רחוק מידיי.
הלוואי שזאת היתה בעיה של יבואנים.
ישראלים הם חזירים נקודה.
לך נסה להשכיר דירה תראה איזה מחירים מבקשים.
נסה לקנות לנדרובר ישן, או לנדקרוזר, או, בזמנו דרוזי ותראה איזה מחירים (נכון, מקרה שונה, אופנוע שטח וג'יפ הם מוצרי מותרות ותחביב, אבל בכ"ז).
בקיצור.
אנחנו עם של חזירים, ומגיע לנו יבואנים חזירים, ושלטון חזירי (לא קשור לאיזו מפלגה בשלטון).
מה ציפיתם? שמעץ של לימונים יפול תפוח?
זה לא מלחמה ואין כאן "צדדים".
אני עונה על השאלה הזאת כל פעם כשאני קונה משהו. "כן" - אני קונה. "לא" - לא קונה. לא מסובך.
לפערי מחירים יש סיבות, אבל "חזירות של מוכרים" לא אחת מהן.
אתה מתרשם נכון. מי שכותב "יבואנים חזירים" לא מבין מהחיים שלו. לא בטוח לגבי "תמים".
למה אתה רוצה הסבר? הוא יעזור לך? נראה לך יקר - תקנה מאותה יבואן באירופה. אם אתה בכל זאת רוצה לדעת, הנה לך כמה סיבות:
1. 80 אירו = 330 שח. 330שח + 40% (מס יבואו) = 462שח. זה מחיר התחלתי, לפני ששילמנו אפילו ארנונה על מחסן.
2. יבואן מחוייב לפי חוק ישראלי לספק לחקים תוך שבועיים מיום הזמנה. לא "14 ימי עסקים", אלא שבועיים. הדבר הזה עןלה כסף.
3. מוכר.איש שרות לקוחות כזה שאכפת לו - לא עובד בשכר מינימום.
4. אני בטוח שיש עוד.
עכשיו אתה מוזמן לא להסכים. או לחשוב שיבואן יכול לסבסד חלקים ע"י רווחים מכלים חדשים, או לעבוד הבתנדבות ולאחסן סחורה בבית.