מישהו פעם הציע לי סיבוב על MG קופה אספנות. התפלאתי אבל לקחתי.
244758d0243258897eaab985df5abf70.jpg
האמת בהתחלה זה כיף גדול. העוצמה למרות הגיל מרשימה למדי. מרגישים כל גרגר חצץ על הכביש ויושבים נמוך מאוד ברגליים ישרות. הכל מקסים, המראות המכוונים וההגה. אחרי חצי שעה מתרגלים להגה הלא הדראולי ולבלם שלא בולם ולמבטים והקסם מתחיל להתפוגג. זה משהו מבחינתי שיעניק סיפוק לזמן קצר וזהו. לא הייתי רוצה רכב כזה לשימוש יומיומי למרות אלמנט הוואו.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
פה הטעות שלך לא עושים השוואה לרכב מודרני, בשונות השבעים לא היו מזגנים ברכבים היום קשה לי לדמיין את עצמי נוהג ללא מזגן
גולף GTI רכב הקסם של תחילת שנות השמונים לא ייתן שום פייט מול כל רכב חברה מודרני, אבל את כמות הפאן למי שאוהב את זה אי
אפשר למדוד.
את חוויית הרכיבה המושלמת שלי קיבלתי דווקא על חיפושית VW באחה משופרת ונהגתי גם על רכבים אקזוטיים מאד.
ברגע שאתה לוקח פרארי ומנסה לעבור איתה פס האטה את מבין שהיונדאי ליסינג עדיפה אז מה?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
מרגישים כל גרגר חצץ על הכביש הכל מקסים, המראות המכוונים וההגה. אחרי חצי שעה מתרגלים להגה,
נשמע קצת כמו הפיאט 500 שלי.
לא באמת נוחה אבל המנוע והאופי שווים את כל ההנאה.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אולי כן אפשר להשוות הנאה. אם אתה אוהב לשבת נמוך ברכב ספורט קל וחזק עם הנעה אחורית אז משווים את ה- MG של פעם לדגמים של BMW או טיוטה (לא זוכר אותיות) ורואים מה מהנה יותר. גם התאריך והדאווין הם חלק מההנאה, רק שהחלק הזה יתאדה (אצלי) די מהר. חשבתי פעם לייבא ווגוניר ישן מארה"ב כי מעבר למראה הרכב פצצה אבל מאז המחירים עלו "קצת".
KTM 790 Adventure S 2021
פעם כדי לנהוג היית צריך להיות נהג
כדי להאיץ טוב יותר הייתה צריך לדעת לעבוד נכון עם הגיר
את ההגה היה צריך להחזיק ולהתמודד עם החופשים
הייתה צריך להבין את העקרונות הפיזיקליים של הרכב.
אם הייתה נרדם הייתה עף מהצוק.
היום יש DSG שמאיץ יותר טוב מכל נהג
את הגה אפשר לעזוב הוא יכוון את עצמו
הESP ESR E TIZI ישמרו עליך שלא תאבד אחיזה
בקרוב אפילו תוכל להרדם על ההגה.
וכמובן הכלי רכב דומים זה לזה.
אין אופי אין ריח (למעט פלסטיק חדש) אין עשן או סאונד ובקרוב גם לא יהייה נהג.
![]()
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
ESP ESR E TIZI
משפחת בתחת, רק הנאה אחורית.
KTM 790 Adventure S 2021
מבחינתי (אף אחד לא חייב לקבל את זה)
אני מןכן לשלם את המחיר שבסיכון של תאונה.
בכלל להזכיר שזה פורום של רוכבים ואני מניח שרובנו פה נחרדים מעצם המחשבה שיקחו לנו את השליטה מהידיים.
ולבסוף (יותר במקרה של אוטובוס אוטונומי) מה יקרה שהוא יקצר או המחשב יחטוף וירוס.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אם מתייחסים לרכב על אמצעי תעבורה מנק' לנק' אין ספק שרכב אוטונומי ללא נהג ובפיקוח מחשב הוא הפתרון הנכון ונותן מענה לרוב הדברים הכי חשובים היום במציאות התעבורתית הקיימת.
אבל כיוון שכרוכב אופנוע אני רוכב בדיוק מהסיבות ההפוכות ו-90% מהק"מ שאני נמצא על הכביש הם לא לתכלית אלה לפאן טהור. אני אוהב לרכוב ואני אוהב לנהוג לצאת ממרחב
הבטיחות והביטחון לנקודות שמרגשות אותי, ספורט אקסטרים הוא פחות בטוח מספורט ועדיין הוא ספורט פעיל.
אני לא מחפש יעילות חסכנות או ביטחון של 100% בכל רכיבה יש סיכון וכל אחד עושה את הערכת הסיכונים שלו ומתמודד איתה בהתאם.
הפעלת המכונה שלי כרוכה ביכולת נהיגה ושליטה ואני נהנה לעשות זאת ואני לא מוכן לוותר על זה לגמדים, כך גם הבררנות שלי לגבי המנוע, הצמיגים, וכוחות הסוס.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
וויתרתי על 2/3 מכוחות הסוס
יותר מחצי מההמומנט
כמעט חצי מהנפח.
אבל יש גבול כמה נמוך אפשר לרדת
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI