עמוד 5 מתוך 5 ראשוןראשון ... 345
תוצאות 61 עד 71 מ 71

אשכול: בגלל הקורונה: שוק שליחי הקנאביס בוער

ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    נו, בדיוק מה שמוכיח את טענתי.
    אני טוען שוב ושוב שמי שנתפס עם כמה (עשרות) גרמים של מריחואנה לא מגיע לכלא.
    כל הגוגמאות שיש בסעיף זה זה של אנשים שנמצאו ברשותם לפחות קילו.
    הדיון היה בהקשר של השליחים. שליח יוצא למשלוח עם 10- 30 גרם בממוצע. גם אם יצא עם 50, זה לא קילו והענישה במקרה זה לא שוות ערך לאדם שנמצא עם קילו (או 3 קילו).
    זו הנקודה עליה אני מתעקש שוב ושוב- אדם נורמטיבי שנפתב עם כמויות קטנות לא מגיע לכלא, מקסימום קצת עבודות שירות.
    זה לא שאני יוצא פה בהצהרה שכדאי לסחור בסמים או שנחמד לעשות עבודות שירות אבל קצת פרופורציות...

אני אגיד שוב, יש מקרים רבים שיכול להיות שיסתיימו בעבודות שירות, של"צ ואף ללא הרשעה וזאת בשל נסיבות שונות.
    אולם כפי שניסיתי להסביר, הכל תלוי מקרה, משתנים ושיקולים שונים.
    אולם מתחמי הענישה שביהמ"ש קבע בעבירות מסוג זה נעים בין מספר חודשי מאסר בפועל עד לX חודשים בהתאם לכל מקרה.

אני אתן סקירה קטנה של מדינות הענישה הנוהגת של בית המשפט שסוקרה ע"י בית משפט השלום בירושלים בהליך ת"פ 53375-03-18:

מדיניות הענישה הנוהגת – הכלל בעבירות סחר בסמים הוא מאסר בפועל, כשלרוב, יש לתת בכורה לשיקולי הרתעה וגמול, על-פני האינטרסים האישיים של נאשם, לרבות שיקומו.

1. רע"פ 3343/17 מכאוי נ' מ"י (מיום 26.7.2017). ברע"פ 7996/12 יוסף נ' מ"י (מיום 23.1.2013) נקבע מתחם ענישה בין 7 ל-18 חודשים בנסיבות של 4 מקרי סחר בחשיש וסחר בקוקאין (גרמים בודדים), הנאשם נדון ל-21 חודשי מאסר בגין מעשים נוספים;

2. ברע"פ 1370/17 בן נעים נ' מ"י (מיום 20.4.2017) נדון אדם ל-16 חודשי מאסר וחילוט, על בסיס מתחם שבין 12 ל-24 חודשי מאסר לגבי ריבוי מקרים של סחר בחשיש, לרבות בפלטת חשיש. יצוין, כי להבדיל ממקרנו, באותו מקרה דובר גם באישום של סחר בלמעלה מקילוגרם חשיש;

3. ברע"פ 2139/16 אברמס נ' מ"י (מיום 18.5.2016) אושר מתחם שבין 8 ל-27 חודשי מאסר ביחס לריבוי מקרים של סחר בחשיש, אם כי בכמויות גדולות לכל עסקה, מאשר במקרנו. שם הנאשם נדון ל-8 חודשי מאסר בפועל;

4. בעפ"ג (חיפה) 23794-09-17 ג'בארין נ' מ"י (מיום 26.10.2017) אושר מתחם שבין חודשים ספורים ועד 18 חודשי מאסר למספר אישומים הנוגעים לסחר בחשיש אל מול סוכן בכמויות משתנות שבין 8 ל-90 גרם. שם הוטלו בין 10 ל-17 חודשי מאסר על נאשמים שונים בהתאם לנסיבותיהם המשתנות;

5. בעפ"ג (י-ם) 10175-02-16 מ"י נ' דייני (מיום 14.6.2016) הסתיים הליך בעונש בעבודות שירות בשל שיקולי שיקום, כשנקבע מתחם שבין 5 ל-15 חודשי מאסר לנסיבות של ריבוי מכירות קנביס בכמות של 4 גרם בכל פעם, כשברקע הדחת קטינים;

6. בעפ"ג (י-ם) 21958-07-16 שם טוב נ' מ"י (מיום 9.4.2018) הסתיים ההליך בעבודות שירות, חלף 10 חודשי מאסר שנגזרו בערכאה הדיונית, וזאת מטעמי שיקום. שם דובר במתחם שבין 10 חודשי מאסר ועד 30 חודשים ביחס למקרה של הדחת קטין לשימוש בסם על רקע חברתי ומכירה מספר פעמים לקטינים.

מקווה שעכשיו דברים יותר מובנים.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי Biker boyz צפיה בהודעה
    אני אגיד שוב, יש מקרים רבים שיכול להיות שיסתיימו בעבודות שירות, של"צ ואף ללא הרשעה וזאת בשל נסיבות שונות.
    אולם כפי שניסיתי להסביר, הכל תלוי מקרה, משתנים ושיקולים שונים.
    אולם מתחמי הענישה שביהמ"ש קבע בעבירות מסוג זה נעים בין מספר חודשי מאסר בפועל עד לX חודשים בהתאם לכל מקרה.

אני אתן סקירה קטנה של מדינות הענישה הנוהגת של בית המשפט שסוקרה ע"י בית משפט השלום בירושלים בהליך ת"פ 53375-03-18:

מדיניות הענישה הנוהגת – הכלל בעבירות סחר בסמים הוא מאסר בפועל, כשלרוב, יש לתת בכורה לשיקולי הרתעה וגמול, על-פני האינטרסים האישיים של נאשם, לרבות שיקומו.

1. רע"פ 3343/17 מכאוי נ' מ"י (מיום 26.7.2017). ברע"פ 7996/12 יוסף נ' מ"י (מיום 23.1.2013) נקבע מתחם ענישה בין 7 ל-18 חודשים בנסיבות של 4 מקרי סחר בחשיש וסחר בקוקאין (גרמים בודדים), הנאשם נדון ל-21 חודשי מאסר בגין מעשים נוספים;

2. ברע"פ 1370/17 בן נעים נ' מ"י (מיום 20.4.2017) נדון אדם ל-16 חודשי מאסר וחילוט, על בסיס מתחם שבין 12 ל-24 חודשי מאסר לגבי ריבוי מקרים של סחר בחשיש, לרבות בפלטת חשיש. יצוין, כי להבדיל ממקרנו, באותו מקרה דובר גם באישום של סחר בלמעלה מקילוגרם חשיש;

3. ברע"פ 2139/16 אברמס נ' מ"י (מיום 18.5.2016) אושר מתחם שבין 8 ל-27 חודשי מאסר ביחס לריבוי מקרים של סחר בחשיש, אם כי בכמויות גדולות לכל עסקה, מאשר במקרנו. שם הנאשם נדון ל-8 חודשי מאסר בפועל;

4. בעפ"ג (חיפה) 23794-09-17 ג'בארין נ' מ"י (מיום 26.10.2017) אושר מתחם שבין חודשים ספורים ועד 18 חודשי מאסר למספר אישומים הנוגעים לסחר בחשיש אל מול סוכן בכמויות משתנות שבין 8 ל-90 גרם. שם הוטלו בין 10 ל-17 חודשי מאסר על נאשמים שונים בהתאם לנסיבותיהם המשתנות;

5. בעפ"ג (י-ם) 10175-02-16 מ"י נ' דייני (מיום 14.6.2016) הסתיים הליך בעונש בעבודות שירות בשל שיקולי שיקום, כשנקבע מתחם שבין 5 ל-15 חודשי מאסר לנסיבות של ריבוי מכירות קנביס בכמות של 4 גרם בכל פעם, כשברקע הדחת קטינים;

6. בעפ"ג (י-ם) 21958-07-16 שם טוב נ' מ"י (מיום 9.4.2018) הסתיים ההליך בעבודות שירות, חלף 10 חודשי מאסר שנגזרו בערכאה הדיונית, וזאת מטעמי שיקום. שם דובר במתחם שבין 10 חודשי מאסר ועד 30 חודשים ביחס למקרה של הדחת קטין לשימוש בסם על רקע חברתי ומכירה מספר פעמים לקטינים.

מקווה שעכשיו דברים יותר מובנים.
    כן, מובן מאוד.
    מובן שאני חוזר על עצמי שוב ושוב, אבל אם כל כך בא לך- אני אעשה זאת שוב-
    אדם נורמטיבי לא יושב בכלא על סחר של כמה (עשרות) גרמים מריחואנה.
    ובוא נתייחס למקרים שהבאת:
    1. סחר בקוק.
    2. פלטה חשיש (בין היתר).
    3. "כמויות גדולות".
    4. "כמויות משתנות".
    5. הדחת קטינים.
    6. הדחת קטין.

עכשיו- רק למען הסיכוי הקטן שאתה אשכרה קורא מה אני כותב לפני שאתה מגיב אני אנסה להסביר את עמדתי שוב-
    השליח הממוצע, לא עבריין וללא עבר פלילי, מסתובב בין משלוח למשלוח עם מקסימום (וגם זה בדר"כ לא) 50 גרם מריחואנה. אם ייתפס- כל הזין. עם זאת, "כל הזין" אינו שווה ערך לכלא ואף רחוק מכך שנות אור.

תמיד יש יוצאים מן הכלל. בכל דבר בחיים.
    אך בדיון הנוכחי היו פה כמה שתהו כיצד בחור צעיר לוקח על עצמו את הסיכון הענק הזה של לשבת בכלא ולממן עורכי דין במאות אלפי שקלים. ניסיתי להבהיר שמשלוחי הקנאביס בנויים במערך של כמויות לא גדולות שבגינם לא רואים סורג ובריח מצדם הפנימי.
    זה הכל.

כן, מובן מאוד.
    מובן שאני חוזר על עצמי שוב ושוב, אבל אם כל כך בא לך- אני אעשה זאת שוב-
    אדם נורמטיבי לא יושב בכלא על סחר של כמה (עשרות) גרמים מריחואנה.
    ובוא נתייחס למקרים שהבאת:
    1. סחר בקוק.
    2. פלטה חשיש (בין היתר).
    3. "כמויות גדולות".
    4. "כמויות משתנות".
    5. הדחת קטינים.
    6. הדחת קטין.

עכשיו- רק למען הסיכוי הקטן שאתה אשכרה קורא מה אני כותב לפני שאתה מגיב אני אנסה להסביר את עמדתי שוב-
    השליח הממוצע, לא עבריין וללא עבר פלילי, מסתובב בין משלוח למשלוח עם מקסימום (וגם זה בדר"כ לא) 50 גרם מריחואנה. אם ייתפס- כל הזין. עם זאת, "כל הזין" אינו שווה ערך לכלא ואף רחוק מכך שנות אור.

תמיד יש יוצאים מן הכלל. בכל דבר בחיים.
    אך בדיון הנוכחי היו פה כמה שתהו כיצד בחור צעיר לוקח על עצמו את הסיכון הענק הזה של לשבת בכלא ולממן עורכי דין במאות אלפי שקלים. ניסיתי להבהיר שמשלוחי הקנאביס בנויים במערך של כמויות לא גדולות שבגינם לא רואים סורג ובריח מצדם הפנימי.
    זה הכל.
    קיבלתי את מה שאמרת.
    המקרים שהבאתי הם דוגמאות קטנות מאוד מפלח הפסיקה שיוצאת כל יום מבתי המשפט.

עכשיו תנסה לרדת לסוף דעתי, אתה יוצא מנקודת הנחה שאם השליח נתפס לאחר המשלוח שיש ברשותו 20 גרם הוא יישפט על זה ויקבל עבודות שירות במקרה הגרוע על עבירה אחת.
    אבל מה קורה, אם המדינה מגישה נגדו כתב אישום על כל המשלוחים שהוא ביצע במהלך תקופת עבודתו?(תפסה את הפלאפון ששימש למשלוחים) לא מדובר יותר בעבירה אחת, אלא בעבירה נפרדת שלכל עבירה כזו יש מתחם עונש אחר והוא יוכל להיות מורשע בה.
    במצב כזה ביהמ"ש לא יתחשב בו אם לצורך העניין הוא הורשע ב10 עבירות שהן נפרדות כל אחת ולכן הוא לא יוכל לקבל כפי שאתה טוען בסבירות גבוהה עבודות שירות בלבד.
    ירדת לסוף דעתי?

לגבי העניין האחרון שהעלת, יש בינינו הסכמה.
    לא מאות אלפי שקלים על עו"ד (הלוואי), שיקולי רווח גרידא על עבודה קלה לבחור צעיר.
    הבעיה היחידה, אותה אני רואה וחווה עם הלקוחות, שלאחר מספר שנים שהם הורשעו ושיקמו את חייהם ורוצים להתמיין לתפקידי כלשהו שמחייב תעודת יושר, שאותה הם לא יכולים לקבל, בגלל הכתם בתיק ואז נתונים לחסדי נשיא המדינה בבקשת חנינה.
    זאת הבעייה הגדולה ביותר שאני רואה אצל הצעירים, כל השאר זה נטו עניין כספי.
    נערך לאחרונה על ידי Biker boyz; 20-04-2020 בשעה 20:41.

ירדתי לסוף דעתך. אכן.
    לא טענתי שאין סיכון. כמובן שישנו, כמובן שזה שונה מאדם לאדם וכמובן שמצב רוחו של השופט ביום הנתון משחק משקל.
    עם זאת- אם השליח לא מוחק את ההיסטוריה שלו בטלפון, אם השליח לא נזהר בהודעות שיוצאות לו המסמארטפון באפליקציות השונות, אם השליח חמדן ויוצא עם כמויות של כמה משלוחים ביחד, אם השליח ושולחו לא לומדים לסנן את לקוחותיהם... בקיצור- אם השליח טמבל אז הסיכויים לרעתו.
    מי שעוסק בפלילים מוטב לו שישתמש בתאים הפעילים שבין אוזניו ובכך יצמצם עשרות מונים את הסיכוי ללמוד איך נראית הקנטינה.
    ומי שטמבל- וואלה, מאחל לך פרנסה טובה . מאלה אתה מתפרנס הכי טוב.

ירדתי לסוף דעתך. אכן.
    לא טענתי שאין סיכון. כמובן שישנו, כמובן שזה שונה מאדם לאדם וכמובן שמצב רוחו של השופט ביום הנתון משחק משקל.
    עם זאת- אם השליח לא מוחק את ההיסטוריה שלו בטלפון, אם השליח לא נזהר בהודעות שיוצאות לו המסמארטפון באפליקציות השונות, אם השליח חמדן ויוצא עם כמויות של כמה משלוחים ביחד, אם השליח ושולחו לא לומדים לסנן את לקוחותיהם... בקיצור- אם השליח טמבל אז הסיכויים לרעתו.
    מי שעוסק בפלילים מוטב לו שישתמש בתאים הפעילים שבין אוזניו ובכך יצמצם עשרות מונים את הסיכוי ללמוד איך נראית הקנטינה.
    ומי שטמבל- וואלה, מאחל לך פרנסה טובה . מאלה אתה מתפרנס הכי טוב.
    צריך להמציא פיצ'ר של לייק לתגובה בפורום (:

אמן ואמן, רק בריאות ופרנסה טובה בימים אלה לכולנו.

Senior Member
    Bikres Boyz שאלה מסקרנות גרידא:
    קרה אי פעם שלקוח התלונן על סוחר סמים שרימה אותו במשקל או שהסחורה לא עמדה בציפיות או בהסכם?
    אתה יודע, מדינת היהודים תעקור לי עין עבור השכן וזה...
    בכלל הרעיון של הפללה עצמית כדי לנקום חייב להיות סיפור די משעשע אותי.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תגגל, יש הרבה סיפורים הזויים בסגנון. למשל סוחר סמים שהגיש תלונה ששדדו לו את הסמים וכו'

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    Bikres Boyz שאלה מסקרנות גרידא:
    קרה אי פעם שלקוח התלונן על סוחר סמים שרימה אותו במשקל או שהסחורה לא עמדה בציפיות או בהסכם?
    אתה יודע, מדינת היהודים תעקור לי עין עבור השכן וזה...
    בכלל הרעיון של הפללה עצמית כדי לנקום חייב להיות סיפור די משעשע אותי.
    לא פעם ולא פעמיים, להפתעתי הם תמיד מופתעים מזה שאני אומר להם שיכולים לחקור אותם באזהרה במעמד מתן התלונה.
    המתוחכמים מתקשרים למשטרה ומדווחים על מריבה או ריח של סמים שמתבצעת מהדירה של הסוחר.

אמיתי?
    תלונה על מה??
    אפשר להגיש תלונה על זה שמכרו לי משהו בניגוד לחוק לא כפי שהובטח לי?
    זה אשכרה יכול להגיע לבית משפט?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Biker boyz צפיה בהודעה
    לא פעם ולא פעמיים, להפתעתי הם תמיד מופתעים מזה שאני אומר להם שיכולים לחקור אותם באזהרה במעמד מתן התלונה.
    המתוחכמים מתקשרים למשטרה ומדווחים על מריבה או ריח של סמים שמתבצעת מהדירה של הסוחר.
    יש לי זמן, אני מקשיב ....
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    יש לי זמן, אני מקשיב ....
    כן, זו תקופה שאכן יש לנו קצת זמן .
    גם אני מקשיב.