קיזודו,
מריחואנה זה לא אופיום וגם לא דטורה.
שימוש במריחואנה לא יהפוך את הנוער לזוהר ארגוב,זה לא סף לסמים קשים וזה גם לא גורם לנשירה מהלימודים.
אי אפשר להאשים את הקנאביס כשמישהו נושר מלימודים.
אני לא יודע בן כמה אתה אבל הדעות שלך מאוד מיושנות.
הרבה יותר קשה להיגמל מאלכוהוליזם מאשר מעישון גראס.
נזקי האלכוהוליזם קשים פי עשרות מונים מנזקי הסטלנות.
למה קונספציה? כי הוא חושב אחרת?
התופעה של להיות מסטול בתחומים מסוימים (למשל בצבא, בתפקיד) הרבה יותר נפוצה ממה שלהיות שיכורים בתפקיד היתה אי פעם. וזה נובע, בין היתר מהאישור החברתי שהדבר הזה מקבל.
לא קראתי את כל פסק הדין אבל היה מספיק לי לעיין בשורות הראשונות כדי לראות שפסק הדין עוסק באדם בעל עבר פלילי שהחזיק בבית קילו סם.
זה לא מסוג המקרים שאנו מדברים עליהם, אין קשר בין הדברים. דיברנו על השליח שנתפס עם כמה (עשרות) גרמים.
אל תשווה בין מלפפונים ותפוחים. אל תשים פה קישורים לפסקי דין בהנחה שאנחנו לא יודעים לקרוא ולא נבחן מה כתוב שם.
אדם נורמטיבי שנתפס עם כמה (עשרות) גרמים של מריחואנה לא מגיע לכלא. נקודה.
ואגב, אם אתה חושב שהטרקטוריסט, הבנאי, והכירורג לא מעשנים אתה חי בסרט. אתה פשוט כ"כ סאחי שאנשים רואים את זה עליך מקילומטר ולכן מנסים להסתיר ממך את מה שהם עושים.
תתעורר- המון אנשים ביום יום שלך, מסביבך, בדיוק עישנו ג'ויינט. לא אוהב? זכותך. לא משפיע עליך טוב? זכותך. יש אחוז מאוד קטן מהאנשים שמעשנים שלא יודעים לנהל אורח חיים תקין עם זה. לכל השאר במקרה הפחות טוב זה לא מפריע בחיים, במקרה היותר טוב זה משפר להם את החיים (עבודה/ זוגיות/ יצירתיות/ יו ניים איט...).
לכל החכמים שחושבים שהם יודעים משהו בחיים - עוכרי דין לא מעשנים גראס. הם עושים קוק
אז אתה כנראה לא באמת מודע למצב. בסדיר בהנדסה קרבית, כמעט כל מפעילי הצמ''ה היו מעבירים משמרת ב d9 עם בקבוק וודקה או ערק. וזה היה לפני עשרים שנה, אני בטוח שעכשיו המצב דומה, לכל הפחות.
באופן כללי, להיות תחת השפעה, מכל סוג שהיא, בזמן עבודה היא טימטום. מה שקורה אחרי עבודה זה משהו אחר לגמרי.
בכלליות (בלי לחוות את דעתי המאוד שונה מרוב האנשים כאן) השפעה אלכוהול, גם חד פעמית, חמורה יותר מהשפעת מריחואנה, ההתמכרות לטבק סוכר וקופאין קשה יותר מזו של מריחואנה, העלות של כל אחד מהסמים החוקיים לעיל משמעותית יקרה יותר (הן בייצור והן בעלות של ההשפעות מהם) מזו של מריחואנה. ולבסוף, כמו שאוריער כתב, אני מעדיף להיתקל בנהג סטול מאשר בנהג שיכור (אפשר בכללי גם להשמיט את ה'נהג'), בכל מצב.
נערך לאחרונה על ידי moonshield; 18-04-2020 בשעה 21:26.
עם כל הכבוד לכבודו, ומבלי להמעיט בערכו, אשמח לראות פסק דין של אדם שנכנס לכלא (לא מעצר, כלא!) בעוון סחר של כמה גרמים של מריחואנה.
אדם מן השורה, לא עבריין מועד שעבירה כזו הייתה הקש ששבר את גב הגמל.
כל זאת מבלי להמעיט בערך העבירה של סחר בסמים אך באותה נשימה מבלי להפריז בחשיבות אחזקה של כמה גרמים של מריחואנה. עם או בלי כוונה לסחור.
אני לא אתן לך דוגמאות ספציפיות, זה אתה יכול לחפש לבד גם בגוגל.
אני אתן לך פסקה מהלכת בית המשפט העליון בהליך 2596/18 של כבוד השופט עמית, שאותה אני מקריא מידי פעם למכרים שחשבו כמוך.
"ריבוי המקרים המובאים לפנינו בעת האחרונה – של גידול, ייצור והפקת קנבוס לשם הפצה ומכירה, כמו גם הפצה ומכירה של קנבוס תוך שימוש באפליקציית ה'טלגראס', מעוררים את התחושה, הגם שאינה מגובה בסטטיסטיקה או במחקר אמפירי, כי המדיניות שבאה לידי ביטוי בחוק הסמים המסוכנים (עבירת קנס מיוחדת – הוראת שעה), התשע"ח-2018 (שתחולתו ביום 1.4.2019) – זלגה שלא בטובתה למחוזות אחרים. צרכנים ומשתמשים ואנשים נורמטיביים, שבעבר לא היו נכונים ליטול על עצמם סיכון להסתבך בעולם הפלילי, נכונים כיום לילך צעד נוסף ולהפוך למגדלים ולסוחרים בסם. זאת, מתוך תפיסה שגויה כי מדובר ב"סמים קלים", ובהינתן הטכנולוגיה המאפשרת מכירה והפצה קלה ו"סטרילית" של סמים. ברם, סחר בסמים הוא סחר בסמים. ידע כל מי שמהרהר בדרכים לעשיית כסף קל, כי מדיניות הענישה לא השתנתה ובית המשפט רואה בחומרה עבירות של סחר והפצה של סמים מסוכנים, גם סמים "קלים", תוך הטלת ענישה משמעותית ומרתיעה. צרכנים ומשתמשים – ראו הוזהרתם. "
אני אסייג כמובן, שכל מקרה לגופו ויש מקרים שגם אם הם דומים בעניין ההחזקה, אבל יש יש שוני גדול בראיות שיכולות להחליש את עוצמת הראיות ולשנות את כל התמונה.
זה בלי להזכיר שיקולי שיקום.
באשר לעניין של אי ההפרזה של אחזקה של מספר גרמים מועט של גראס, ראה את תגובתי בעמ' 2. בה ציינתי שהיום עם הרפורמה שמתבצעת, והתחלת הנעת ההליך להוציא את הגראס מפקודת הסמים המסוכנים. יתרה מזאת, לדעתי ותקוותי שבשנים הקרובות הפיכתו לחוקי ומכירתו כחוק במקומות מוסדרים (שמדינה תגזור את הקופון מכך) והשימוש לא תהווה יותר עבירה שהעובר אותה יכול לקבל קנס ואחרי מספר פעמים הפנייה לתכנית טיפול ו/או כתב אישום.
אולם, עד שנגיע לנקודה הזאת, יש הפרדה מהותית מבחינת המדינה בין עבירת החזקה לסחר.
גישת השופטת/בית המשפט היא קווים מנחים. על זה אין וויכוח.
עדיין אין בזה בשביל להוכיח שאדם נורמטיבי שנתפס עם כמה גרמים של מריחואנה נכנס לכלא, אם באישום של אחזקה או אם באישום סחר.
לא טענתי שבחור שנתפס עם 20 גרם מריחואנה משתפרים לו החיים- בוודאי שייווצר לו נזק וכאב ראש כלשהו, אך מכאן ועד לשבת בכלא הפער הוא תהומי.
הטענה שלי שבגלל שטיפת המוח יש אחוז גדול מהמעשנים הצעירים שזה מאוד משפיע להם את החיים- ולרעה. רעה לאללה.
סחי
מיושן
אלכוהול
כמו שכתבתי בתחילה, זה דיון שאף פעם לא מתרומם מעבר כי אנשים מאמינים מפוזיציה (כולל כאלה שלא שותים או מעשנים) במקום לחשוב על הנושא בצורה קרה ללא מעורבות אישית.
על מה לחשוב? על ההשפעה על החברה ולא אם טוב לי או רע לי.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
נו, בדיוק מה שמוכיח את טענתי.
אני טוען שוב ושוב שמי שנתפס עם כמה (עשרות) גרמים של מריחואנה לא מגיע לכלא.
כל הגוגמאות שיש בסעיף זה זה של אנשים שנמצאו ברשותם לפחות קילו.
הדיון היה בהקשר של השליחים. שליח יוצא למשלוח עם 10- 30 גרם בממוצע. גם אם יצא עם 50, זה לא קילו והענישה במקרה זה לא שוות ערך לאדם שנמצא עם קילו (או 3 קילו).
זו הנקודה עליה אני מתעקש שוב ושוב- אדם נורמטיבי שנפתב עם כמויות קטנות לא מגיע לכלא, מקסימום קצת עבודות שירות.
זה לא שאני יוצא פה בהצהרה שכדאי לסחור בסמים או שנחמד לעשות עבודות שירות אבל קצת פרופורציות...