למרות שאתה לא שותה או מעשן ומעלה טיעונים באופן תיאורטי ולמרות שהדיון הזה נלעס כהוגן מבחינתי (במקומות וזמנים אחרים) אנסה בכל זאת כי אכפת לי מהצעירים. בשורה התחתונה- יש הבדל עצום בין אלכוהול לגראס.
נתחיל מההודעה של קקטוב- יחסית למדינות מערביות אחרות ליהודים בכלל ולישראל בפרט אין בעיה תרבותית או שכיחות של אלכוהוליזם. אני מסכים איתו. רובנו לא מכירים אלכוהוליסט אחד לרפואה וכולנו מכירים אנשים שעושים סמים כל הזמן.
גראס יכול להועיל כמזור לנפש וגוף ואני בעד עם פתק מרופא - המצב כיום. לצערי אספתי מרשמים וסמים חוקיים עבור בני משפחה בשנים האחרונות ויש מקרים שזה עוזר. ראיתי בעיניים. גם אלכוהול עוזר לשכוח ולהפחית כאב. הבדל הגדול נובע מכך שאלכוהול איננו באמת פסיכואקטיבי- לא במשמעות הכבדה ואם נוסיף את אופי השימוש הממוצע, אז ממש לא.
אלכוהול בשימוש ממוצע לא מזיק. כשמגזימים בהחלט עלול להיות הרסני אבל הוא לא דופק את התודעה או הנפש. אפשר לתאר את ההשפעה של צריכת אלכוהול מוגזמת כעמעום או כיבוי התודעה ושינוי מצב הרוח. מריחואנה מאירה את התודעה משפיעה על המחשבה, גורמת לדמיונות, מעצימה תחושות ומציפה רגשות. ההשפעה של המריחואנה הרבה יותר נרחבת- ולכן צורכים אותה גם במינונים קטנים מדי יום. נדיר שצרכני אלכוהול ירדו על חצי בקבוק ויסקי בכל פעם שהם שותים. נדיר עוד יותר שיחזרו על התעלול מדי יום. בארץ זה כמעט ולא קורה. בגלל שעולם הרגש והדמיון קשה לתיאור ומדידה כמותית- ומשפיע על כל פרט אחרת, יהיו מעשנים שינסו להגחיך את ההבדל הגדול בזעם. מבחינתם גם דטורה (חוקי) הוא כמו אלכוהול כי שניהם דופקים את הראש. דווקא אנשים שאמורים להיות חייכנים ורגועים.
העסקתי 5 צעירים שהגיעו (כל אחד לבדו) לישראל כדי להתנתק מסביבה רווית מריחואנה. בעצם ברחו מתחושות הרדיפה והסיוטים. ביישוב שאני חי התרבות של הצעירים מגיל 17 עד 30 היא עישון. לא כמה ילדים רעים אלא כמעט כולם. כמעט בכל החדרים יש באנגים ויש אפילו מספר סוחרים. מגיפה ברמה הארצית וגם אצלנו אוכלוסיה טובה, כן? אין פשיעה או אלימות וכולם קראו הנסיך הקטן. אממה, מחוקים מהתחת חצי מהזמן. בתכל'ס יש לי נושאי גנים בגילאים הרלוונטים ואני לא יכול לדבר עם אף אחד מההורים בגלל הקבלה של התופעה (או גרוע מכך- ניתוק מהילדים). יש גם בעיה של צריכת אלכוהול של ילדים שדופקים את הראש עם רדבול ווודקה אבל היא נגמרת בגיל 16, מקסימום 18. גם כי למרות הקוליות יש לאלכוהול מוניטין ידוע לשמצה- ולמריחואנה לא. למריחואנה יש קהילה די רעשנית ברשתות החברתיות שטוענת שהצמח בטוח לא מזיק ומרפא מתים.
יש עוד הבדל פעוט שנובע מפער הגילאים. אדם בגיל שבו הוא בטוח שהוא יודע הכל למעשה עדיין לומד ומתפתח. אנשים שהגיעו לגיל שבו לא בטוחים שהם יודעים הכל -מבינים את ההבדל בין צעיר לבוגר. ההשפעה ותכיפות השימוש במריחואנה על מוח מתפתח, אישיות לא מעוצבת ובגרות במובן הבוגר של המושג שונה כשמדובר על צעירים. לזקנים שבדרך זה יהרוס פחות אם בכלל כי לרוב הם לא יעשנו כל יום כל היום. ומי שכן...-לא באמת התבגר אלא סתם התייבש צעיר.
אף אחד מהמשוכנעים לא ישתכנע שאלכוהול הוא לא בעיה ומריחואנה דווקא כן, רק זכרו את הפרמטרים החשובים בדיון:
- פסיכואקטיביות של החומר
- שכיחות השימוש השבועית
- רמת ההשפעה בשימוש ממוצע
וואלה, יש כאן אחלה קהילה