עמוד 3 מתוך 5 ראשוןראשון 12345 אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 71

אשכול: בגלל הקורונה: שוק שליחי הקנאביס בוער

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    שניכם בעד גם הוצאת האלכוהול מחוץ לחוק?
    כי אין סיבה לטעון נגד מריחואנה אבל בעד אלכוהול.
    לא. אני בעד אלכוהול חוקי ונגד מריחואנה חוקית.
    למה?
    כי בעוד עשור וקצת, כשהילד שלי יהיה נער מתבגר - אין לי שום בעיה שישתה אלכוהול (מקווה שאצליח לחנך אותו לעשות את זה ברמה סבירה של אחריות. זה מודל שהוא רואה בבית בכל מקרה). עם זאת, אני ממש, אבל ממש לא רוצה שהוא יעשן סמים.

כמו שאמר ג'וני, אלכוהול תמון עמוק בתרבות שלנו כיהודים (יין ישמח לבב אנוש וכו'), וגם בתרבות האירופאית (הן במזרח אירופה והן במערב).
    "סמים קלים" (גראס, חשיש) תמונים אולי בתרבות של הודו, פקיסטן ומרוקו.
    הפופולאריות של הסמים האלה במערב זה טרנד חדש, שלא מביא איתו שום דבר טוב.
    אז בשביל מה?

אם זאת, אסייג את דברי:
    זה שאני באופן אישי מתנגד נחרצות לשימוש ב"סמים קלים", לא מסתיר ממני את העובדה שלא מעט אנשים נורמטיביים לחלוטין משתמשים בהם. ההיגיון שהם לא צריכים להיתפס כפושעים, ושנורמות חברתיות צריכות להיות מעוגנות בחוק - לא זר לי בכלל.
    אני רק הייתי רוצה שתהיה קונטרה ראויה ל"יחסי הציבור" שנעשו כאן בשני העשורים האחרונים, והפכו את השימוש בסמים קלים לנורמה מקובלת.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 16-04-2020 בשעה 23:23.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    לא. אני בעד אלכוהול חוקי ונגד מריחואנה חוקית.
    למה?
    כי בעוד עשור וקצת, כשהילד שלי יהיה נער מתבגר - אין לי שום בעיה שישתה אלכוהול (מקווה שאצליח לחנך אותו לעשות את זה ברמה סבירה של אחריות. זה מודל שהוא רואה בבית בכל מקרה). עם זאת, אני ממש, אבל ממש לא רוצה שהוא יעשן סמים.

כמו שאמר ג'וני, אלכוהול תמון עמוק בתרבות שלנו כיהודים (יין ישמח לבב אנוש וכו'), וגם בתרבות האירופאית (הן במזרח אירופה והן במערב).
    "סמים קלים" (גראס, חשיש) תמונים אולי בתרבות של הודו, פקיסטן ומרוקו.
    הפופולאריות של הסמים האלה במערב זה טרנד חדש, שלא מביא איתו שום דבר טוב.
    אז בשביל מה?

אם זאת, אסייג את דברי:
    זה שאני באופן אישי מתנגד נחרצות לשימוש ב"סמים קלים", לא מסתיר ממני את העובדה שלא מעט אנשים נורמטיביים לחלוטין משתמשים בהם. ההיגיון שהם לא צריכים להיתפס כפושעים, ושנורמות חברתיות צריכות להיות מעוגנות בחוק - לא זר לי בכלל.
    אני רק הייתי רוצה שתהיה קונטרה ראויה ל"יחסי הציבור" שנעשו כאן בשני העשורים האחרונים, והפכו את השימוש בסמים קלים לנורמה מקובלת.
    תראה, אני לא מעשן ולא שותה, מבחירה אישית.
    אבל שתדע,אין הבדל בין אלכוהול לגראס.
    זה רק עניין של נורמות וחוקיות.

אלכוהול ממכר כמו גראס, לשניהם יש תופעות לוואי לא נעימות בשימוש מוגזם.

אממה, לא תשמע שום רופא שנותן אלכוהול כתרופה,אבל גראס כן, למה?
    כי התועלת שלו עולה על הנזק שהוא גורם (והנזק הוא מועט ונוצר רק בשימוש מסיבי).
    אם ניתן להשתמש בו כתרופה (מה שלא ניתן להגיד על אלכוהול) אז למה לא לשימוש אישי (כמובן בהגבלות דומות לאלכוהול)?

אני לא יודע מה הקשר בין תרבות יהודית לתרבות הודית.
    אם אני מגדיר את עצמי אתאיסט אז אני יכול להשתמש בגראס?
    זה שהאלכוהול טמון בתרבות היהודית (שזה טיעון מטופש להחריד נגד לגליזציה ופעם ראשונה שאני שומע אותו) לא אומר כלום.
    החברה בישראל היא חילונית בעיקרה, אז אני באמת לא מבין את הטיעון הזה.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    ומה שאותי מפחיד, הוא מה קורה כשהאנשים האלו עולים על ההגה. לא פעם יוצא לי לעמוד בפקק ליד איזה מטומטם שמעשן תו"כ נהיגה. בניגוד לאלכוהול, את זה כמעט לא אפשרי לבדוק (טכנית אפשרי, מעשית- לא).
    .
    מעדיף נהגים מסטולים מנהגים שיכורים. אפילו עדיפים מהרבה נהגים לא שיכורים אבל עצבניים ו\או ממהרים.

Senior Member
    תראה, אני לא מעשן ולא שותה, מבחירה אישית.
    אבל שתדע,אין הבדל בין אלכוהול לגראס.
    זה רק עניין של נורמות וחוקיות.

אלכוהול ממכר כמו גראס, לשניהם יש תופעות לוואי לא נעימות בשימוש מוגזם.

אממה, לא תשמע שום רופא שנותן אלכוהול כתרופה,אבל גראס כן, למה?
    כי התועלת שלו עולה על הנזק שהוא גורם (והנזק הוא מועט ונוצר רק בשימוש מסיבי).
    אם ניתן להשתמש בו כתרופה (מה שלא ניתן להגיד על אלכוהול) אז למה לא לשימוש אישי (כמובן בהגבלות דומות לאלכוהול)?

אני לא יודע מה הקשר בין תרבות יהודית לתרבות הודית.
    אם אני מגדיר את עצמי אתאיסט אז אני יכול להשתמש בגראס?
    זה שהאלכוהול טמון בתרבות היהודית (שזה טיעון מטופש להחריד נגד לגליזציה ופעם ראשונה שאני שומע אותו) לא אומר כלום.
    החברה בישראל היא חילונית בעיקרה, אז אני באמת לא מבין את הטיעון הזה.
    למרות שאתה לא שותה או מעשן ומעלה טיעונים באופן תיאורטי ולמרות שהדיון הזה נלעס כהוגן מבחינתי (במקומות וזמנים אחרים) אנסה בכל זאת כי אכפת לי מהצעירים. בשורה התחתונה- יש הבדל עצום בין אלכוהול לגראס.
    נתחיל מההודעה של קקטוב- יחסית למדינות מערביות אחרות ליהודים בכלל ולישראל בפרט אין בעיה תרבותית או שכיחות של אלכוהוליזם. אני מסכים איתו. רובנו לא מכירים אלכוהוליסט אחד לרפואה וכולנו מכירים אנשים שעושים סמים כל הזמן.

גראס יכול להועיל כמזור לנפש וגוף ואני בעד עם פתק מרופא - המצב כיום. לצערי אספתי מרשמים וסמים חוקיים עבור בני משפחה בשנים האחרונות ויש מקרים שזה עוזר. ראיתי בעיניים. גם אלכוהול עוזר לשכוח ולהפחית כאב. הבדל הגדול נובע מכך שאלכוהול איננו באמת פסיכואקטיבי- לא במשמעות הכבדה ואם נוסיף את אופי השימוש הממוצע, אז ממש לא.

אלכוהול בשימוש ממוצע לא מזיק. כשמגזימים בהחלט עלול להיות הרסני אבל הוא לא דופק את התודעה או הנפש. אפשר לתאר את ההשפעה של צריכת אלכוהול מוגזמת כעמעום או כיבוי התודעה ושינוי מצב הרוח. מריחואנה מאירה את התודעה משפיעה על המחשבה, גורמת לדמיונות, מעצימה תחושות ומציפה רגשות. ההשפעה של המריחואנה הרבה יותר נרחבת- ולכן צורכים אותה גם במינונים קטנים מדי יום. נדיר שצרכני אלכוהול ירדו על חצי בקבוק ויסקי בכל פעם שהם שותים. נדיר עוד יותר שיחזרו על התעלול מדי יום. בארץ זה כמעט ולא קורה. בגלל שעולם הרגש והדמיון קשה לתיאור ומדידה כמותית- ומשפיע על כל פרט אחרת, יהיו מעשנים שינסו להגחיך את ההבדל הגדול בזעם. מבחינתם גם דטורה (חוקי) הוא כמו אלכוהול כי שניהם דופקים את הראש. דווקא אנשים שאמורים להיות חייכנים ורגועים.

העסקתי 5 צעירים שהגיעו (כל אחד לבדו) לישראל כדי להתנתק מסביבה רווית מריחואנה. בעצם ברחו מתחושות הרדיפה והסיוטים. ביישוב שאני חי התרבות של הצעירים מגיל 17 עד 30 היא עישון. לא כמה ילדים רעים אלא כמעט כולם. כמעט בכל החדרים יש באנגים ויש אפילו מספר סוחרים. מגיפה ברמה הארצית וגם אצלנו אוכלוסיה טובה, כן? אין פשיעה או אלימות וכולם קראו הנסיך הקטן. אממה, מחוקים מהתחת חצי מהזמן. בתכל'ס יש לי נושאי גנים בגילאים הרלוונטים ואני לא יכול לדבר עם אף אחד מההורים בגלל הקבלה של התופעה (או גרוע מכך- ניתוק מהילדים). יש גם בעיה של צריכת אלכוהול של ילדים שדופקים את הראש עם רדבול ווודקה אבל היא נגמרת בגיל 16, מקסימום 18. גם כי למרות הקוליות יש לאלכוהול מוניטין ידוע לשמצה- ולמריחואנה לא. למריחואנה יש קהילה די רעשנית ברשתות החברתיות שטוענת שהצמח בטוח לא מזיק ומרפא מתים.

יש עוד הבדל פעוט שנובע מפער הגילאים. אדם בגיל שבו הוא בטוח שהוא יודע הכל למעשה עדיין לומד ומתפתח. אנשים שהגיעו לגיל שבו לא בטוחים שהם יודעים הכל -מבינים את ההבדל בין צעיר לבוגר. ההשפעה ותכיפות השימוש במריחואנה על מוח מתפתח, אישיות לא מעוצבת ובגרות במובן הבוגר של המושג שונה כשמדובר על צעירים. לזקנים שבדרך זה יהרוס פחות אם בכלל כי לרוב הם לא יעשנו כל יום כל היום. ומי שכן...-לא באמת התבגר אלא סתם התייבש צעיר.

אף אחד מהמשוכנעים לא ישתכנע שאלכוהול הוא לא בעיה ומריחואנה דווקא כן, רק זכרו את הפרמטרים החשובים בדיון:
    • פסיכואקטיביות של החומר
    • שכיחות השימוש השבועית
    • רמת ההשפעה בשימוש ממוצע

וואלה, יש כאן אחלה קהילה
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

מסכים עם כל מילה שלך לאורך כל הדיון הזה

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    למרות שאתה לא שותה או מעשן ומעלה טיעונים באופן תיאורטי ולמרות שהדיון הזה נלעס כהוגן מבחינתי (במקומות וזמנים אחרים) אנסה בכל זאת כי אכפת לי מהצעירים. בשורה התחתונה- יש הבדל עצום בין אלכוהול לגראס.
    נתחיל מההודעה של קקטוב- יחסית למדינות מערביות אחרות ליהודים בכלל ולישראל בפרט אין בעיה תרבותית או שכיחות של אלכוהוליזם. אני מסכים איתו. רובנו לא מכירים אלכוהוליסט אחד לרפואה וכולנו מכירים אנשים שעושים סמים כל הזמן.

גראס יכול להועיל כמזור לנפש וגוף ואני בעד עם פתק מרופא - המצב כיום. לצערי אספתי מרשמים וסמים חוקיים עבור בני משפחה בשנים האחרונות ויש מקרים שזה עוזר. ראיתי בעיניים. גם אלכוהול עוזר לשכוח ולהפחית כאב. הבדל הגדול נובע מכך שאלכוהול איננו באמת פסיכואקטיבי- לא במשמעות הכבדה ואם נוסיף את אופי השימוש הממוצע, אז ממש לא.

אלכוהול בשימוש ממוצע לא מזיק. כשמגזימים בהחלט עלול להיות הרסני אבל הוא לא דופק את התודעה או הנפש. אפשר לתאר את ההשפעה של צריכת אלכוהול מוגזמת כעמעום או כיבוי התודעה ושינוי מצב הרוח. מריחואנה מאירה את התודעה משפיעה על המחשבה, גורמת לדמיונות, מעצימה תחושות ומציפה רגשות. ההשפעה של המריחואנה הרבה יותר נרחבת- ולכן צורכים אותה גם במינונים קטנים מדי יום. נדיר שצרכני אלכוהול ירדו על חצי בקבוק ויסקי בכל פעם שהם שותים. נדיר עוד יותר שיחזרו על התעלול מדי יום. בארץ זה כמעט ולא קורה. בגלל שעולם הרגש והדמיון קשה לתיאור ומדידה כמותית- ומשפיע על כל פרט אחרת, יהיו מעשנים שינסו להגחיך את ההבדל הגדול בזעם. מבחינתם גם דטורה (חוקי) הוא כמו אלכוהול כי שניהם דופקים את הראש. דווקא אנשים שאמורים להיות חייכנים ורגועים.

העסקתי 5 צעירים שהגיעו (כל אחד לבדו) לישראל כדי להתנתק מסביבה רווית מריחואנה. בעצם ברחו מתחושות הרדיפה והסיוטים. ביישוב שאני חי התרבות של הצעירים מגיל 17 עד 30 היא עישון. לא כמה ילדים רעים אלא כמעט כולם. כמעט בכל החדרים יש באנגים ויש אפילו מספר סוחרים. מגיפה ברמה הארצית וגם אצלנו אוכלוסיה טובה, כן? אין פשיעה או אלימות וכולם קראו הנסיך הקטן. אממה, מחוקים מהתחת חצי מהזמן. בתכל'ס יש לי נושאי גנים בגילאים הרלוונטים ואני לא יכול לדבר עם אף אחד מההורים בגלל הקבלה של התופעה (או גרוע מכך- ניתוק מהילדים). יש גם בעיה של צריכת אלכוהול של ילדים שדופקים את הראש עם רדבול ווודקה אבל היא נגמרת בגיל 16, מקסימום 18. גם כי למרות הקוליות יש לאלכוהול מוניטין ידוע לשמצה- ולמריחואנה לא. למריחואנה יש קהילה די רעשנית ברשתות החברתיות שטוענת שהצמח בטוח לא מזיק ומרפא מתים.

יש עוד הבדל פעוט שנובע מפער הגילאים. אדם בגיל שבו הוא בטוח שהוא יודע הכל למעשה עדיין לומד ומתפתח. אנשים שהגיעו לגיל שבו לא בטוחים שהם יודעים הכל -מבינים את ההבדל בין צעיר לבוגר. ההשפעה ותכיפות השימוש במריחואנה על מוח מתפתח, אישיות לא מעוצבת ובגרות במובן הבוגר של המושג שונה כשמדובר על צעירים. לזקנים שבדרך זה יהרוס פחות אם בכלל כי לרוב הם לא יעשנו כל יום כל היום. ומי שכן...-לא באמת התבגר אלא סתם התייבש צעיר.

אף אחד מהמשוכנעים לא ישתכנע שאלכוהול הוא לא בעיה ומריחואנה דווקא כן, רק זכרו את הפרמטרים החשובים בדיון:
    • פסיכואקטיביות של החומר
    • שכיחות השימוש השבועית

וואלה, יש כאן אחלה קהילה

מסכים עם כל מילה שלך לאורך כל הדיון הזה, ורואה את תחושת השליחות שדרבנה אותך להסביר באופן סדור חוזר ונשנה את מה שלרבים מדי פשוט לא ידוע. בוצעה במדינה הנדסת תודעה רצינית בעד סחר חוקי בנ"ל. חלקה ממומן חזק מאד ע"י מי שכבר כיום מרוויחים מזה מליונים מאחורי הקלעים. ישר כח.

ולכולם - יאללה תכף פותחים את הסגרים (קצת באסה היו לי כבישים די ריקים כמה שבועות היה כיףףףף לתת בגז ככה) תשמרו על עצמכם.
    הכל בראש. אמונה ואופטימיות = כח.

Senior Member

• פסיכואקטיביות של החומר
    • שכיחות השימוש השבועית

וואלה, יש כאן אחלה קהילה
    מעריך את התגובה המפורטת.
    אבל יש פה כמה טיעונים שקצת קשה להתעלם מהם:

"אלכוהול בשימוש ממוצע לא מזיק"- נכון, גם גראס (מחקרית זה הוכח, לא דעתי האישית).

"לא דופק את התודעה או הנפש"- נכון, אבל את הכבד כן.

"יחסית למדינות מערביות אחרות ליהודים בכלל ולישראל בפרט אין בעיה תרבותית או שכיחות של אלכוהוליזם."-אשמח לראות מחקר בנושא שיהודים/ישראלים סובלים פחות מאלכוהליזם.

האם אני תומך בלגיליזציה? כן.
    האם אני תומך בסחר לא חוקי? לא.
    אני ראיתי אנשים שמעשנים ג'וינט שלם לבד ועדיין מתפקדים.
    לא ראיתי אף בן אדם שיכור שמצליח לתפקד (חלקם גם לא מצליחים לעמוד,לדבר או לזכור מה הם עשו ערב לפני).

שימוש מוגזם בחומרים משני תודעה הוא בעיה, לא משנה מה סוג החומר, אבל לטעון שהאלכוהול טוב יותר מגראס?

דעתי היא פשוטה: גראס צריך להיות חוקי בדיוק כמו אלכוהול.
    עם אותן הגבלות בדיוק (גיל,איסור נהיגה וכו').

אגב, כפי שציינת יש במדינה אחוז מאוד גדול של מעשנים (מאוד).
    האם נתקלת בתופעת לוואי בנושא? ברמה הכללית הכוונה.
    האם מרכזי הגמילה קורסים? האם יש עלייה באחוז המשתמשים בסמים קשים?
    לא.
    מה שרק מוכיח שבשימוש סביר,גראס זה כמו אלכוהול.

Senior Member
    מעריך את התגובה המפורטת.
    אבל יש פה כמה טיעונים שקצת קשה להתעלם מהם:

"אלכוהול בשימוש ממוצע לא מזיק"- נכון, גם גראס (מחקרית זה הוכח, לא דעתי האישית).
    אם תחפש תמצא מחקרים שקבעו שעישון מריחואנה משפר את ביצועי הנהיגה.
    אמרתי, קמפיין לכל דבר.

"לא דופק את התודעה או הנפש"- נכון, אבל את הכבד כן.
    כדי לדפוק את הכבד צריך לשתות באופן לא שכיח בעליל.

"יחסית למדינות מערביות אחרות ליהודים בכלל ולישראל בפרט אין בעיה תרבותית או שכיחות של אלכוהוליזם."-אשמח לראות מחקר בנושא שיהודים/ישראלים סובלים פחות מאלכוהליזם.
    ד"ר גוגל.

האם אני תומך בלגיליזציה? כן.
    האם אני תומך בסחר לא חוקי? לא.
    אני ראיתי אנשים שמעשנים ג'וינט שלם לבד ועדיין מתפקדים.
    אתה פשוט לא מבין על מה אתה מדבר. אין אף מעשן ממוצע שיכול לסיים ג'וינט רפואי נקי בעל ריכוז גבוה ולעשות כלים או לדבר לעניין.
    מוכן לשים על זה אלפיה.

לא ראיתי אף בן אדם שיכור שמצליח לתפקד (חלקם גם לא מצליחים לעמוד,לדבר או לזכור מה הם עשו ערב לפני).
    לכן כתבתי מה הפרמטרים. קרא שוב.

שימוש מוגזם בחומרים משני תודעה הוא בעיה, לא משנה מה סוג החומר, אבל לטעון שהאלכוהול טוב יותר מגראס?
    כן, הסברתי מדוע.

דעתי היא פשוטה: גראס צריך להיות חוקי בדיוק כמו אלכוהול.
    עם אותן הגבלות בדיוק (גיל,איסור נהיגה וכו').
    נמק למה לא מורפיום או אופיום?

אגב, כפי שציינת יש במדינה אחוז מאוד גדול של מעשנים (מאוד).
    האם נתקלת בתופעת לוואי בנושא? ברמה הכללית הכוונה.
    האם מרכזי הגמילה קורסים? האם יש עלייה באחוז המשתמשים בסמים קשים?
    לא.
    מה שרק מוכיח שבשימוש סביר,גראס זה כמו אלכוהול.
    יש מרכזי גמילה ומוקדי סיוע שטיפלו באלפי צעירים בגלל גראס.

אני לא מנסה להפוך את הגראס לצמח דמוני או לרוע בהתגלמותו אבל ההשוואה לאלכוהול מוטעית מיסודה. זה כמו להשוות השקיית ערוגות עם צינור גינה לממטרה עצבנית כי שניהם מרטיבים את הקרקע. בגלל שאינך שותה או מעשן קשה להמשיך בדיון מולך. ביג לובובסבקי (אוברייטד) הוא נער הפוסטר של המעשן הזקן- למרות שהוא שותה. לרוב זה נראה גרוע יותר.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    השוואה לאלכוהול מדוייקת מאוד. אני לא מעשן. כן שותה. וכשאני שותה, אני מסביר לילדים שלי מה בעצם קורה. כמה שותים. מה שותים. מה לא עושים אחרי ששותים וכו׳.
    זה נקרה ״תרבות השתיה״, וכן, היא מושרשת מאוד בתרבות מערבית, החל היוון העתיקה (שם הייה אל מיועד לזה אפילו). לגראס אין את זה. לא שהחומר עצמו מסוכן.
    אני בעד לגליזציה של כל הסמים. כי אדם מבוגר בעל גוף שלו, לא מדינה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Banned
    אני לא מבין איך אפשר להוציא את הטבע מחוץ לחוק.
    צמח. לא נושך. לא מעשן ולא משחק סנוקר.
    פאקינג עציץ.

מי שמכיר אותי יודע שאני שתיין כבד. (לאחרונה און אוף)
    השאכטות הספורות שלקחתי בכל החיים שלי מחקו לי ת'מוח כמו שעוברים עם מגנט על הארד דיסק,
    כאילו, הייתי מוצא את עצמי באמבטיה ולא זוכר למה, אם הגעתי לשם בשביל להתפנות או לצחצח שיניים.

ועדיין אני אדוק של ליגליזציה ויודע כמה האלכוהול חרא מחובן שהורס חיים, הורס מערכות יחסים ומחרבן את הנשמה.
    אני ליברטן. מדינה צאי לי מהווריד.

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    אני נגד עישון ובעד ליגיליזציה משתי סיבות: (1) גם ככה זה פה רק בלי פיקוח על איכות המוצר והרעלים שמוספים בתהליך היצור ; (2) יש כאן רווח אדיר שהולך לעבריינים במקום למדינה.

מעניין אותי ברמה הפרקטית איך זה עובד? איפה מזמינים איך משלמים? איך השליח יודע שמי שהזמין זה לא שוטר שממתין לו מעבר לדלת?

אני לא מבין איך ילדים מטומטים שכל החיים לפניהם מוכנים לסכן ככה את העתיד שלהם ומתחייסים לזה כאילו הם שליחים של הפיצה השכונתית.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי AsafA צפיה בהודעה
    אני לא מבין איך ילדים מטומטים שכל החיים לפניהם מוכנים לסכן ככה את העתיד שלהם ומתחייסים לזה כאילו הם שליחים של הפיצה השכונתית.
    אל תתן לאגדות הזוועות לבלבל אותך. השליח נוסע לנקודת חילוק, אוסף איזה 10-20 גרם ונוסע לתת את זה ללקוח.
    בוא נדלג רגע על הקטע שיש מערכת סינון לקוחות וקשה לשוטרים להסתנן. נגיד שנפל על סמוי- אז נעצר על אחזקה של 20 גרם מריחואנה במטרת סחר. מה באמת אתה חושב שיקרה לו?
    כלא? לא.
    עורכי דין בסכומים שצריך למשכן את בית ההורים? לא.
    הרס העתיד? לא.

במקרה הטוב- עושים לו נו נו נו. במקרה הרע מקבל איזה חודשיים עבודות שירות וממשיך את הקו שלו תוך כדי.

אף אחד לא נכנס לכלא על סחר בכמה גרמים של מריחואנה. תנוחו.
    איזה פורום של סחים, יא וורדי. ולא, אני לא מעשן.

ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    מרוב שזה פורום של סחים עשה לי חשק לעשן אתמול.
    מה אומר ומה אדבר, נפלאות הטבע. ברור שצריך לעשות לזה לגליזציה.
    היום כדי לאזן אני אשתה כמה בירות קצת וויסקי ומניסיון עבר זה רק עושה טוב לנפש. מזל שתקופת היובש לא הייתה כאן מעולם.
    בקיצור מי שרוצה לעשן שיעשן ומי שרוצה לשתות שישתה. מי ישמע ניהיה כאן דיון על MDMA
    ומי שרוצה להיות שליח מצווה אז למה אתם כ"כ מציקים אליו, מספיק הכחולים נטפלים אליו, מה נהינו מדינת KGB??

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    אני לא מבין איך אפשר להוציא את הטבע מחוץ לחוק.
    צמח. לא נושך. לא מעשן ולא משחק סנוקר.
    פאקינג עציץ.

מי שמכיר אותי יודע שאני שתיין כבד. (לאחרונה און אוף)
    השאכטות הספורות שלקחתי בכל החיים שלי מחקו לי ת'מוח כמו שעוברים עם מגנט על הארד דיסק,
    כאילו, הייתי מוצא את עצמי באמבטיה ולא זוכר למה, אם הגעתי לשם בשביל להתפנות או לצחצח שיניים.

ועדיין אני אדוק של ליגליזציה ויודע כמה האלכוהול חרא מחובן שהורס חיים, הורס מערכות יחסים ומחרבן את הנשמה.
    אני ליברטן. מדינה צאי לי מהווריד.
    ליברטן זה סבבה וגם אני חובב חופש עם קבלות אבל לא הייתי רוצה לחיות במדינה מוכת אופיום. צמח שהרס מדינות.

ציטוט נכתב במקור על ידי AsafA צפיה בהודעה
    אני נגד עישון ובעד ליגיליזציה משתי סיבות: (1) גם ככה זה פה רק בלי פיקוח על איכות המוצר והרעלים שמוספים בתהליך היצור ; (2) יש כאן רווח אדיר שהולך לעבריינים במקום למדינה.

מעניין אותי ברמה הפרקטית איך זה עובד? איפה מזמינים איך משלמים? איך השליח יודע שמי שהזמין זה לא שוטר שממתין לו מעבר לדלת?

למיטב ידיעתי הצמח חזק ולא סובל מטפילים ומחלות כנראה שיש בשוליים מגדלים שמשתמשים בריסוס ודשן אבל יחסית לסמים אחרים גראס נראה לי בין הבטוחים. מול כל האבקות והטיפות שאלוהים לא יודע מי ערבב אותם מעדיף את הגראס -בהיבט הזה. הנקודה הנוספת, ממילא רוב הכסף שהולך למדינה לא מגיע חזרה לאזרח. מי שיתעשר יהיו הסוחרים באישור והתאגידים שישתלטו על השוק.

ציטוט נכתב במקור על ידי בןהלאמשחיז צפיה בהודעה
    מרוב שזה פורום של סחים עשה לי חשק לעשן אתמול.
    מה אומר ומה אדבר, נפלאות הטבע. ברור שצריך לעשות לזה לגליזציה.
    היום כדי לאזן אני אשתה כמה בירות קצת וויסקי ומניסיון עבר זה רק עושה טוב לנפש. מזל שתקופת היובש לא הייתה כאן מעולם.
    בקיצור מי שרוצה לעשן שיעשן ומי שרוצה לשתות שישתה. מי ישמע ניהיה כאן דיון על MDMA
    ומי שרוצה להיות שליח מצווה אז למה אתם כ"כ מציקים אליו, מספיק הכחולים נטפלים אליו, מה נהינו מדינת KGB??
    עם יד על הלב, אתה אני והוא מעשנים בכל מקום וההנחיות כרגע במשטרה לא להתעסק עם המעשן הבודד. כבר שנים שאנחנו והם מעשנים במסעדות, פאבים, פארקים בחוף ברחוב וגם בבר בהר...-אף אחד לא אוכף את זה באמת. השאלה מעבר לכדאיות אישית והבעת עמדה מה העלות וההשפעה על החברה כמכלול.

העיתונות המערבית הליברלית שעוסקת בקמפיין הגראס מסתירה את הנשירה מהלימודים, את הירידה בציונים את הירידה בתפוקה ואת היקף השימוש בקרב הנוער. נגלה בהמשך שמדינות שעברו לליגליזציה שילמו ביוקר. לי זה ברור. כמו הליברלים שחיבקו סינים באיטליה וכמו הנהגת העיר ניו-יורק שהחליטה שחופש עדיף מבהלת קורונה. היית רוצה להעסיק טרקטוריסט, בנאי או כירורג מוח מעושן? רק אמת. במקרה אתמול מישהי סיפרה על מורה תיכון שחיסל לה בשיעור חבילת פתי בר. מורה מעושן זה מצחיק אבל הסיפור עצוב. עכשיו תחשוב על עובדי חירום, ביטחון, תברואה, תובלה ומסחר ורבבות האנשים שאתה לא רואה אבל בזכותם אתה חי כשהכל (בערך) עובד זורם מאיר ומתקדם. תן לאחוז קטן מהם אפשרות לבלות בנעימים (כי אי אפשר לבדוק מסטוליות נוכחית מגראס- רק לתקופה) ואז נדבר על מחיר ההשפעה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    אל תתן לאגדות הזוועות לבלבל אותך. השליח נוסע לנקודת חילוק, אוסף איזה 10-20 גרם ונוסע לתת את זה ללקוח.
    בוא נדלג רגע על הקטע שיש מערכת סינון לקוחות וקשה לשוטרים להסתנן. נגיד שנפל על סמוי- אז נעצר על אחזקה של 20 גרם מריחואנה במטרת סחר. מה באמת אתה חושב שיקרה לו?
    כלא? לא.
    עורכי דין בסכומים שצריך למשכן את בית ההורים? לא.
    הרס העתיד? לא.

במקרה הטוב- עושים לו נו נו נו. במקרה הרע מקבל איזה חודשיים עבודות שירות וממשיך את הקו שלו תוך כדי.

אף אחד לא נכנס לכלא על סחר בכמה גרמים של מריחואנה. תנוחו.
    במקרה הרע תיק במשטרה ויכול להגיע גם למאסר.
    https://www.psakdin.co.il/Court/%D7%...6#.XprwGsgzbDc

נראה שאתה צודק שברוב המקרים מקבלים עבודות שירות. אם זה הסיכון, הסיכוי ששליח מביא הביתה 30 אש"ח נראה פחות מסביר.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    היית רוצה להעסיק טרקטוריסט, בנאי או כירורג מוח מעושן? רק אמת. במקרה אתמול מישהי סיפרה על מורה תיכון שחיסל לה בשיעור חבילת פתי בר. מורה מעושן זה מצחיק אבל הסיפור עצוב. עכשיו תחשוב על עובדי חירום, ביטחון, תברואה, תובלה ומסחר ורבבות האנשים שאתה לא רואה אבל בזכותם אתה חי כשהכל (בערך) עובד זורם מאיר ומתקדם. תן לאחוז קטן מהם אפשרות לבלות בנעימים (כי אי אפשר לבדוק מסטוליות נוכחית מגראס- רק לתקופה) ואז נדבר על מחיר ההשפעה.
    דמגוגיה בגרוש. אתה כבר היום מעסיק טרקטוריסט/בנאי/רופא וכו מעשנים ו/או שותים. אני כבר לא מדבר על שוטרים וחיילים. ועולם לא קורס.
    ניסו לאסור אלכוהול - גם בברה״ם וגם בארה״ב זה היתה קטסטרופה של ממש.
    בארצות אירופה שותים יין או בירה בארוחת צהריים וכלכלה לא קורסת.

Sent from my iPhone using Tapatalk