פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
שושני אתה רומנטי מאוד.
אבל זה כמו שהסבא שלך יצטער בשבילך שלא הספקת לנסוע על עגלה רתומה לסוס.
(אני אגב, הספקתי, אפילו רכבתי על סוסים לפרנסתי- זה נחמד בשביל סיבוב פעם ב... לא ככליתחבורה).
שושני רומנטיקן אבל הפעם צודק. מבחינת תחושה או "אופי" ומכלול הרשמים והבנה הטכנית שיוצרים חוויה, קשה להשוות רכיבה על BSA או וספה לאופנוע חשמלי.
אני בעד קידמה אבל תחליפי רעש לאגזוז? גרוע כמו כמויונז.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
ועוד יותר קשה להשוות את זה לסוס או חמור. או מנוע קיטור. רעש של אגזוז זה שיעלם היום בערב.
כן זה חוויה קצת אחרת. אז? טכנולוגיה משתנה ואף פעם לא חוזרת אחורה. טיפ לא יחזור וגם לא סרט 8ממ.
חזרה לנושא - אופנוע חשמלי היום זה קצת יותר מכלי אקזוטי. כשזה יהיה רלוונטי ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-ומערכת לייצוב אופנוע תתאים את הזווית למהירות ואת המהירות לזווית, תבלום כשתזהה סכנה ותאיץ עד למהירות החוקית ומה שנשאר זה לשבת על חד קרן אלקטרוני שעושה קולות של נינג'ה. תענוג אבל לא בדיוק הנאה מרכיבה פעילה. כך יקראו לאופנועים הישנים- אופנועי רכיבה פעילה או בקיצור ARB לעומת דגמי FAR שמספקים פול אוטומיישן ריידינג וכבר לא יקראו אופונעים.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
בדיוק כמו להסתובב על האופנועים מפלסטיק בסחרחרות בירידים, אתה יושב ומסתובב... בחילה.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
בכנות, אני חושב שצריך - וראוי - לעשות הפרדה בין שתי מהפכות שתקרנה, כל אחת בזמנה שלה, ללא תלות בין האחת לאחרת:
הראשונה, הפחות משמעותית (לטעמי, לפחות) - המהפכה השקטנה. מנועים חשמליים יחליפו את מנועי הבעירה בהדרגה עד שתיאסר מכירה שלהם, ואז זה רק עניין של זמן עד שהם יגוועו לבד. בחלק מהמדינות (סביר להניח שאלו תהיינה מדינות אירופה המובילות) העסק ירוץ מהר יותר, ובחלקן (מדינות פחות מתקדמות) העסק יידעך לאט יותר עקב אי קיומן של תשתיות מתאימות. לא מדובר בתהליך קצר, נדרשת הכנה של תשתיות מתאימות ופיתוח של סוללות שיכולות להחזיק טווח נכבד, ויש עוד עבודה בתחום.
השנייה, היותר משמעותית - הטייס האוטומטי. ואני לא מדבר על הטייס האוטומטי המוכר כיום של טסלה. אני מדבר על תחבורה שיתופית/עצמאית אוטונומית לגמרי. כשהיא תגיע, אז דו גלגלי יהיה מושג מחוץ לתחום - לפחות מחוץ לתחום הכביש - שהרי אין שום סיבה שבשלב הזה יאושרו דו"גים על הכביש הציבורי. יש עוד זמן גם עד שנגיע לשלב הזה. הפיתוחים הקיימים מרשימים, אבל עדיין לא הבשילו לרמה המספקת. אגב, גם לשלב הנ"ל דרושה הכנה רצינית לגבי התשתיות - כל הרכבים האוטונומיים הקיימים כיום מבוססים על זיהוי תנאי הדרך, לרבות סימון הנתיב, זיהוי רמזורים ותמרורים שונים. אני בטוח שכל אחד ואחת מכירים אינספור צמתים ודרכים שהמצב בהם רחוק מלהיות תקין. ועוד לא דיברתי על תחום אבטחת המידע. מי יעלה על רכב שנתון לחסדיו של האקר? אלו בעיות שיצרניות יצטרכו לתת להן מענה, וזה לא יהיה קל.
למעשה, לא מדובר בשתי מהפכות שתגענה יחד בו-בזמן בהכרח, או לחלופין זו בעקבות זו. אלו שתי רכבות שיצאו לדרך משני יעדים שונים. כל אחת רוצה להקדים את קודמתה, אבל אין ביניהן תלות. רוצה לומר: ייתכן שבעוד זמן לא רב מדי נמצא עצמנו עם שתיהן.
דבר אחרון, לגבי זוויות גלגול מוגבלות אלקטרונית שהזכרתם מעלה:
מסכים, זה זוועה, אבל היי - גם ESP נראה על הנייר כגזרת גורל, ועדיין אפשר לנתק אותו היום בלחיצת כפתור.
מה עם מהפכת הטורבו
לא יגיע לאופנועים לפני החשמל?
אם לשפוט לפי הישום והעמידה ביעדים של פרוטוקול קיוטו, 15 שנה בקלות יגיעו גם ל40 שנה אם בכלל, אי אפשר לדעת
קיבולת סוללה היא כבר לא בעיה, אופנועים חשמליים כבר עוברים את ה 200 ק"מ ומתחרים בטווח של הרבה אופנועי בנזין.
הבעייה היא זמן הטעינה והזמינות של הטעינה.
לשימוש יומיומי דווקא זמינות הטעינה גבוהה יותר משל בנזין, הרי לכולנו יש שקע חשמלי בבית ורוב האנשים לא עושים מעל 200 ק"מ ביום.
הבעיה היא בטיולים.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650