ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
נכון. והרכב החשמלי עוד לא שם, זה ברור.
אבל חייב להבין שאנחנו בדרך לשם ועוד יותר חשוב להבין שכשנהיה שם זה יהיה הרבה יותר טוב ממה שיש היום. בדיוק כמו שאתה טוען- זה יקרה כשהטכנולוגיה החילופית תהיה טובה יותר מהקיימת.
אז התשתיות בינתיים רחוקות מזה (בטח בישראל), הסוללה עדיין לא שם והמחיר לא קורץ מספיק כדי לקנות משהו לא כ"כ ברור.
העניין הוא שמי שלא מבין שכשזה יקרה זה בסוף יהיה הרבה יותר טוב ממה שקורה היום טומן ראשו עמוק עמוק בחול. מי שלא מבין שיחד עם מנוע חשמלי מגיע מחשב חזק שהופך את הרכב לכל מה שתרצה בנגיעת כפתור במקום עם ליפט וכלי עבודה חי בשנות ה90 במקרה הטוב. מי שלא מבין שזיינו מספיק את כדור הארץ וצריך להתחיל לחשוב אחרת - שיסתכל עמוק בעיניים של נכדיו.

לא, איני מחבק עצים ואני אוהב את גרגורי המנוע של רכבים בשרניים שמפוצצים פיצוצים מבוקרים בכל הבוכנות שלהם ואני לא גזען- גם בוכנה אחת הולך וגם 8.
אבל לצעוק כל הזמן "זה חרא, זה חרא, זה לא טוב" לא מעיד על הבנה יתרה (בלשון המעטה).
הטוב שהקידמה מביאה מורכב מפרמטרים מדידים. מכוניות נוסעות מהר בטוח חסכוני ונקי יותר לעומת העבר.
לגבי נוחות? גם אם משווים קבוצת מחיר וסוג, נראה לי שמשפחתית אמריקאית ישנה מספקת יותר נוחות מסקודה מודרנית. אבל נניח לצורך הדיון שאנחנו מסכימים שהכל השתפר.
הנקודה שמעבר לאקסל והטבלאות החוויה מכילה אוסף של פרמטרים שאי אפשר למדוד או להשוות ביניהם. האופנוע הזה מזכיר לי את הסרט ההוא, נשמע כמו סוס מלחמה שחור, מרגיש פחות רך בגלל הטמפ' ומסריח מדלק. החוויה היא חלק משמעותי ברכיבה. אם מסתכלים על הייחוד שבחוויה והתחושה, כמעט לכל מכונית או אופנוע מהסבנטיז היה אופי מובהק, כזה שבידל אותם מהאחרות בצורה ניכרת. היו מכוניות מכוערות ללא ספק אבל בין אאודי 80 לפורד אסקורט או אופל רקורד או כל משפחית אחרת היה הבדל. הרבה יותר מההבדלים שיש היום בין המכוניות. זה מחזיר אותנו לעניין התחושה או האופי.
אם היינו מסתמכים רק על האקסל היינו מעדיפים פחנוע כי זה הרבה יותר הגיוני (חסכוני, ממוזג, בטוח). שושני רומנטיקן ובכולנו יש את הצד הזה שמעדיף את החוויה על ההגיון כנראה די מפותח. זה לא משהו שאמור לשלול קידמה רק משאיר מקום לרומנטיקה או לתחושה או למאפיינים שאי אפשר למדוד. כמו באהבה, נו. למה דווקא ההיא ולא השכנה?