היי. אתייחס לשאלות שלך אחת-אחת.
1. מתנייד ביומיום על אופנוע. שאלת הפרקטיות היא מאוד אובייקטיבית, שכן זה תלוי בכלי שאתה רוכב עליו ואיך אתה מאבזר אותו. לי לדוגמא יש NC700X עם תא איחסון קדמי וארגז אחורי. לפניו, היה לי אופנוע ללא תא איחסון אבל עם ארגז נדיב מאחור שהספיק גם לקניות של כמה מאות שקלים בכיף (אם משלבים עם זה תיק גב אז בכלל תענוג).
לא הייתי אומר שיש פה "יותר התעסקות". ההבדל הניכר הוא שבנפחים הקטנים יותר אתה תבחש יותר בתיבת ההילוכים של האופנוע, בעוד שבקטנוע מספיק לסובב מצערת והוא עושה את שאר העבודה. כמו רכב ידני מול אוטומטי, רק שפה אין לך באמת את התענוג שנקרא להזדחל בפקק על 5 קמ"ש.
2. באופנועים, במיוחד באלו בנפחים הנמוכים, בדרך כלל קל לטפל לבד עם סט כלים פשוטים וספר רכב שאפשר להשיג בחינם מהאינטרנט. כל הקשור בהחלפת שמנים, פילטרים, פלאגים, מתיחת שרשרת ושאר תחזוקה שוטפת אפשר ללמוד לבד בקלות, לחסוך מאות שקלים בכל טיפול ולהשאיר את העבודה הרצינית למכונאי (לדוגמא כל הקשור במנוע עצמו כגון כיוון שסתומים). לעשות את הכל במוסך - מן הסתם יעלה לך יותר.
3. בגדול, כל אופנוע ממוצע בנפח 250 סמ"ק ירגיש בנוח על 100-110 בכביש מהיר וישאיר לך רזרבת כח קטנה לעקיפה כשצריך. דגמי ה-300-400 מגיעים עם הספק גבוהה משמעותית מדגמי ה-250 וירגישו הרבה יותר "חיים" בכביש מהיר, ואישית הייתי הולך עליהם ולא על 250 כשיש את האפשרות (מה גם שהם מאפשרים לך לצאת לנסיעות ארוכות יותר כשצריך יחסית בנוחות, ועם איך שאתה מתאר את ההתמכרות הקטנה שלך לתחום, לך תדע, אולי תתחיל גם לטייל בשעות הפנאי עם האופנוע).
4. אני פחות מבין בקטנועים לכן אשאיר את התשובה לשאלה זו למומחים![]()