300 מ"ל (או אפילו 0.5 ל') זה מעט מאוד. להגיד ש"אתה חד בערך כמו כדורסל" זאת הכללה גסה שחוטאת לאמת.
אגב, מוכר לי לגמרי האפקט שמודלה מדבר עליו - כמות קטנה (מאוד) של אלכוהול משחררת, ועוזרת לרכב בצורה חלקה וזורמת יותר.
ברגע שהכמות עולה, מתחילה הדרדרות באיכות הרכיבה, והקצב שלה משתנה מאוד מאדם לאדם.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני לא נכנס לכמויות בכלל.
ברגע שיש השפעה כלשהי על הגוף, היא שלילית,
ומי שחושב שהוא יותר מרוכז בהתחלה, לא מבין את הפיזיולוגיה. הדבר הראשון שאלכוהול עושה, הוא להאט אותך. נקודה.
אם הריכוז והרוגע נובעים מזה שישבת בפאב או אצל חבר על המרפסת ונרגעת קצת מהמולת היום, זה משהו אחר, אבל את זה אתה יכול לעשות גם על כוס מיץ פטל.
זה נחמד אם החיים היו כל כך שחור ולבן אבל זה פשוט לא המציאות.
כמו שהוא ציין, לדוג' לאחר 10 שעות מול קוד, המוח שלך הוא כמו סלט, אי אפשר להתרכז בכלום בכביש וזה למרות שאתה לכאורה "חד" ולא שתוי בכלל.
ישנם הרבה דברים שמטרידים לנו את המוח נון סטופ, והקשר בינם לרכיבה לא קיים.
שתייה בקטנה מורידה אותם מהמוח ויחד עם זאת לא פוגעת בזמני התגובה.
אין לראות בדברים המלצה לשתות לפני נהיגה, אבל זאת ההרגשה שלי.
במציאות שלי שתית אלקוהול זה לא חובה, בשונה מכתיבת קוד.
אף אחד לא יושב 10 שעות מול קוד. אין לזה שום סיבה - אתה עושה שטויות אחרי שעתיים בלי הפסקה.
אבל אם כבר עשית את זה ואתה כל כך עייף - למה אתה רוכב? נכון, זה גם מצב מסוכן, אז על תעשה את זה.
כל מחקר שקיים בנושא אומר בדיוק ההפך - כל כמות פוגעת בזמן תגובה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אמרת אלכוהול ורכיבה אמרת קסד.
אבל אתם כמובן הרבה יותר חכמים ומנוסים ובטח ובטח שרכבתם ושתיתם יותר ממנו אז מה הוא כבר מבין.
![]()
נערך לאחרונה על ידי NAOR2207; 09-09-2021 בשעה 14:03.
מה בין שתיה-לפני-רכיבה וילדים - לא הצלחתי להבין. אם אתה מרמז שעשית ילדים מסוכנת כמו רכיבה אחרי אלכוהול, אתה עושה אחד מהם לא נכון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
עשיית ילדים מסוכנת הרבה יותר משתיית אלכוהול.
זה בסדרי גודל אחרים לגמרי.
אגב,
עשיית ילדים גם גורמת לשתיית אלכוהול, בדיוק כמו ששתיית אלכוהול גורמת לעשיית ילדים.
תחושת השחרור ברכיבה תחת השפעת אלכוהול מתונה כנראה משפרת אצל חלק את הזרימה כי הגוף פחות נוקשה ומשתף פעולה. זה היה מואי כיף לרכב שתוי או מעושן כשהייתי צעיר וטיפש. בתור זקן וטיפש ברור לי כשמש שחדר הבקרה, הקופסא שאחראית על המיתוג, מהירות התקשורת וקבלת ההחלטות מושפעים לרעה. זמני התגובה במקרה הצורך יהיו גרועים. גם שיקול הדעת לא במיטיבו ואפשר לרכב בתיאום מושלם עם האופונוע ובאלגנטיות נינוחה לתוך תעלה ב- 120.
הסיבה העיקרית לתאונות לפני עידן הניידים בארצות הגויים.
אני גם מרחם על צעירים שבטוחים שירוק זה כלום ואפשר כל היום וכל יום. 25% THC מול 4% CBD שלא מסוגל למתן את השגעת. דור שלם של "בני טובים" חי בשריפת חורש מנטלית. בחשיש והעשב בניינטיז היה יחס של 3-5% בין THC ל CBD. זה חומר אחר וכנראה שהחיים היו יותר רגועים וזה הספיק.
בכל מקרה, כדאי אם משתמשים להמעיט למתן ולשמור לנסיבות מיוחדות. מי שלא מכיר אנשים שמעשנים 30 שנה לא יבין עד כמה מדובר בסם קשה. אם אלכוהול עדיף? כמובן שלא. עדיף להיות עשיר בריא ומאושר לפי הסדר הרצוי.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
חוק וסדר
על פי חוק אסור להשתמש בסמים (כל אלה שבפקודת הסמים המסוכנים) וכשמשתמשים בסמים מותרים יש לקרוא את ההגבלות שעל התרופה.
נהג/רוכב שיהיה מעורב בתאונה ובדמו ימצאו שרידי סם עלול להסתבך.
שימוש באלכוהול מותר תחת מגבלות, אסור על פי חוק לנהוג ברכב אחרי שתיית אלכוהול.
השימוש בסמים/אלכוהול פוגע במצב התודעה, כתוצאה מפגיעה זאת יש שינוי במצב תפקודי הגוף
והוא אינו מגיב כפי שהיה מגיב לפני השימוש.
שינוי מצב התודעה מנטרל פחדים, משנה מהירות תגובה ומעוות את תפיסת המציאות.
הפחד תפקידו להגן על האדם מלבצע דברים מסוכנים, וגורם להגברת ערנות והתמקדות במטרה לצורך הצלה.
הגוף יודע לתפקד במצבי פחד בדרכים שלו וברגע שהפחדים מנוטרלים בצורה אחרת הגוף לא מתפקד במיטבו.
אלכוהול/סמים משפעים על כל אחד בצורה שונה ויש כמובן חשיבות לכמות ולאיכות של החומרים שנצרכו אלכוהול
חוקי מבוקר יחסית סמים נוצרו במקומות ללא פיקוח ובקרה.
נשים מפרקות אלכוהול ומושפעות אחרת מסמים מאשר גברים, גם למשקל הגוף, חילוף החומרים ורקע רפואי יש השפעה מכרעת.
צריכת אלכוהול/סמים משפיע בכל פעם בצורה שונה גם על אותו משתמש, ישנם סוגים שונים של אלכוהול/סמים שכל אחד משפיע
אחרת.
במדד המבחן אם הנהג/רוכב ירכב ללא עכבות ופחדים באופן תיאורטי הוא יהיה מהיר יותר הוא יכנס לסיבוב בלי לחשוב על מצב
הצמיג או המשאית שתקועה בסוף הסיבוב העיוור ובמבחן התוצאה ייתכן ויהיה מהיר יותר.
השאלה נניח ויש לכם ילד/ה שרוצה סיבוב עם נהג/רוכב כזה האם הייתם מרשים לו להצטרף בידיעה שהנוהג תחת השפעה?
זאת התשובה.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!