אם אני מבין נכון, הפסקה לעיל ממש לא טוענת ש"שלצריכת קנאביס אין השפעה רעה על יכולת הרכיבה או הנהיגה". כך שהכותרת של הכתבה בפולגז מטעה.We observed a decrement in driving performance assessed by SDLP after acute cannabis smoking that was statistically significant only in the occasional users in comparison to the nonusers. Direct contrasts between the occasional users and daily users in SDLP were not statistically significant. Daily users drove slower after cannabis use as compared to the occasional use group and non-users. The study results do not conclusively establish that occasional users exhibit more driving impairment than daily users when both smoke cannabis ad libitum.
מה שנבדק במחקר זה אך ורק "סטיה מהנתיב" ו"הגברת מהירות" - לא זמן תגובה, לא זיהוי מצבים, לא דיוק בתפעול. אני אשמח אם מי שחושב ששני הדברים לעיל הינם שני הפרמטרים העיקריים שמעידים על איכות הנהיגה, ירים את ידו.
זה גם די ברור שצריכת קנאביס משפיעה על הרכיבה, לפחות בטווח של כמה שעות אחרי. גם אם יצא מחקר שכביכול סותר את זה, ישנם מספיק מחקרים אחרים שמוכיחים את זה.
אציין גם שבעיני הפרסום האגרסיבי שהולך בשנים האחרונות לטובת שימוש בקאנאביס הוא רעה חולה, ואני מופתע לרעה מכך שפלטפורמת פולגז מצטרפת למהלך המזיק הנ"ל.
אביעד, אני אודה מאוד אם תוכל לעבור על תיאור המחקר והמסקנות שלו (באנגלית, בלינק שמצורף לכתבה) ולשקול פעם נוספת האם הכותרת של הכתבה עניינית ומאוזנת.