עמוד 4 מתוך 16 ראשוןראשון ... 2345614 ... אחרוןאחרון
תוצאות 46 עד 60 מ 229

אשכול: מחירי צמיגים

Member הסמל האישי של erez59
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    אם מדברים על המחיר ברמה העקרונית אין להוסיף עלויות שילוח כי הצרכן האנגלי לא משלם את זה.

את המחיר צריך להשוות על האופנוע כלומר כולל התקנה
    מצד שני, יוקר המחיה באנגליה, לא מסתכם רק במחיר הצמיגים...
    Erez Ronen

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי erez59 צפיה בהודעה
    מצד שני, יוקר המחיה באנגליה, לא מסתכם רק במחיר הצמיגים...
    נכון בסופו של דבר זה צריך להיות אל מול המשכורת הממוצעת של אותה המדינה, עדיין לא השוואה מדוייקת אבל הכי קרוב שיש

Rav4 רוצה גם וגם. גם צמיגים זולים באנגליה, גם פוט מסאז' בתאילנד, גם אוכל זול בקוריאה, אבל להישאר בארץ, כדי שיהיה על מה להתלונן
    Erez Ronen

Senior Member
    לא מבין על מה מלינים?
    אתה רוכב על אופנוע שדורש בערך את הצמיגים היקרים ביותר שיש.
    אם אתה מחפש לחסוך תקנה צמד של מישלין 2 ב 1200 ש"ח
    אם רצונך בצמיג ספציפי בעל מאפיינים ספציפים בשוק קטן כמו שלנו זה עולה.
    אני לא חבר או עובד עם שום חנות
    אני נוהג לקנות את הצמיגים שליhttps://www.motoline.co.il/items/285...IN-PILOT-POWER

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אם בשביל 500 שקל אתה מוכן לעשות גיחה לחו"ל כולל מזוודה בעלות של 120 דולר לפחות (לא כולל ביטוח בריאות, בדיקות PCR, מלון, מוניות וכיוצ"ב) - בהצלחה, לך על זה.

אגב, באותה מדינה עסק משלם "קצת" פחות מיסים, השכירות "קצת" יותר זולה, והמשכורות "קצת" יותר נמוכות.
    ממך זה נשמע כאילו לקפוץ לחו"ל זה עונש

אני מנסה לשים מספרים על אמירות כלליות שנאמרו.
    נטען שיש שוק קטן - במקרה היתה לי דוגמא נגדית.
    המע"מ בקפריסין - 19%.
    שכר המינימום - באמת יותר נמוך -
    https://www.minimum-wage.org/international/cyprus
    Cyprus has no general minimum wage requirement. However,a minimum wage rate or €870 per month is required for shop assistants,nurses'
    assistants,clerks,hairdressers,and nursery assistants. The minimum wage rises to €924 after six months' employment.
    אבל זה גם אומר שבעל החנות משלם פחות לעובדים, לא?

אגב, לא צריך מזוודה בשביל צמיגים. תיק בד/ניילון גדול, שמשלמים על השימוש/מילוי שלו רק בחזור, עולה בד"כ 8-10 יורו באוויר של ראיין.

עריכה: ספציפית לגבי הטיסה:
    קפריסין מקבלת מחוסנים - לא צריך PCR בהלןך.
    אם נמצאים בחו"ל פחות מ-72 שעות - לא צריך PCR במדינת היעד לפני העליה למטוס החוזר.
    הבדיקה בנתב"ג אחרי שנוחתים - חובה. מעלה את מחיר הטיסה ב-100 ש"ח.
    אוטובוס מהשדה בפאפוס - 1.5 יורו. הם נוסעים עד 1 בלילה עד דצמבר, אח"כ עד 23.
    ה-airbnb בפאפוס - התייקר (לפני כמה שנים היו דירות לעצמך ב-35$ לזכרוני), אבל עדיין קשה להגיד שזה לוקסוס לטוס לשם.
    נערך לאחרונה על ידי kaz; 26-09-2021 בשעה 15:25.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    קשקוש במיץ. קודם כל ייבאתי צמיגים לארץ לעצמי בתור בן אדם פרטי ויצא לי יותר זול (אבל למי יש כוח לעשות את זה קבוע).
    דבר שני, עזרתי קצת בזמנו למאסטר עוז והמחירים היו הרבה יותר זולים מבארץ אחרי כל הקשקושים.
    .
    וזה בלי לדבר על זה שהיבואנים היום ישימו לך רגליים ואיומים וכו' (ראה מקרה מאסטר עוז).
    יש להתעשר ויש להתחזר. זה ההבדל.
    אני אשמח אם תשים את המספרים אם אתה זוכר, אחרת זה מלחמת ספקולציות. וגם חבל אחרי המאמץ שלכם שהמידע הזה לא יהיה נגיש..

עריכה: אני למעשה לא מכיר את הסיפור בכלל, וכנראה שרוב הכותבים כאן גם לא, אחרת לא היה צורך בספקולציות. אם תוכל לספר מה היה, אהיה much obliged.
    נערך לאחרונה על ידי kaz; 26-09-2021 בשעה 15:27.

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    קניתי פעם אחת סט רואד 5 בצרפת.
    הצמיגים עלו 1000 או 1050 ש"ח.
    התקנה בארץ עלתה עוד 320 שח.
    לצורך ההשוואה סט דומה בארץ עלה בזמן הקניה 2250 ובמועד ההתקנה היה במבצע ב-1950(כולל התקנה).

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי כRובי צפיה בהודעה
    א. לגבי ה-"יבואן לא קונה במחירים שבן אדם פרטי קונה גם לא קרוב לזה" - שוב אתה כותב מהרגשת בטן לא מבוססת שלך. אני מכיר את המחירים. לפעמים (לא תמיד כמובן) - זה דווקא מאוד קרוב לזה. מאוד. למעשה, נתקלתי בפעמים בודדות בהן מחיר הקנייה לצרכן בארה"ב (MSRP) היה נמוך ממחיר הקנייה של היבואן הישראלי ישירות מהיצרן באירופה. כן, אשכרה היה זול יותר ליבואן הישראלי לקנות בחנות של דילר אמריקאי מאשר מהמפעל המייצר את האופנוע.
    אם אתה חושב שהכסף שהם עושים מגיע ממכירות כלים (או בעיקר מזה), אתה מפספס בגדול את המודל העסקי שלהם. זה רק מחזק את ההבנה שהחיבור שאתה עושה, במיוחד בשבילי אגב, בין ייבוא צמיגים לייבוא כלי רכב, הוא שגוי ולוקה בהבנת המצב בשוק הרכב הישראלי כולו.
    ב. לא התעלמתי ממה שכתב על "הוצאות היבואן וכו'".. פשוט ענו לך על הנושא כבר 4 גולשים שונים ב-6 וואריציות שונות. אין צורך להתעכב על זה ולהוסיף גם על אחרים שניסחו זאת כבר באופן מצוין לפניי.
    ג. לגבי היותך עצמאי\בעל עסק בעבר - ברור היה שלא עשית זאת קודם. רואים זאת מהתגובות שלך שאלתי בעיקר בשביל הפרוטוקול.
    ד. השתמשתי ב-"דיבור של איש מכירות"? בתגובות אלייך? נו... שיהיה.
    א. את הסיפורי סבתא תשאיר ללקוחות בסוכנות
    ב. בהחלט התעלמת כמו כול החכמים שהגיבו כאן, כי הכי קל להתמסכן ושמעמידים אותך במבחן המציאות אין קונטרה לתת.
    ג. מצד אחד אתה שואל בשביל הפרוטוקול ומצד שני כאשר אני נותן לך תשובה אתה שולל אותה כי זה לא נוח לך, רוצה שאני יראה לך הוכחות ואחר כך תסתום את הפה?

איזה פאקינג נוד...

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אני רק שאלה:
    לא מפריעים לך מחירי הפירות והירקות, הדיור, הרכב (שעולה כמעט כפול מאירופה)?
    רק צמיגים לאופנועים?
    ואתה עדיין לא מצליח להבין שיש קשר ישיר בין השניים - כשהכל מסביב יקר יחסית לעולם, גם מי שמתפרנס מייבוא/התקנה של צמיגים רוצה להרוויח הרבה למרות שהוא מוכר מעט (במונחים עולמיים)?
    חוץ מלכתוב בפורום "באירופה זה עולה X וכאן 2X" - מה אתה מתכוון לעשות בנידון?
    - להצמיד ליבואן צמיגים אקדח לרכה ולדרוש שימכור לך בחצי מחיר? זה נקרא שוד.
    - לפתוח ייבוא מקביל? מעולה, אני בעד - רק תזכור שכבר עשו את זה לפניך.
    - סתם לבתכיין על "כמה גרוע כאן"? בהצלחה, אבל אותי זה לא מעניין. אני אוהב את הארץ הזאת חרף החסרונות שלה ומתכוון לבנות בה בית ולגדל את ילדי.

תעזור לי להבין מה אתה מנסה להשיג בבקשה. ככה אדע האם להמשיך להגיב או לעזוב אותך בשקט.
    שים לב, מצד אחד אתה "מתבכיין" על המחירים של מוצרי הצריכה הכי בסיסיים בכול מדינה, ומצד שני אתה לועג / מקניט / מזלזל בכול מי שטוען שיקר לחיות כאן (כאשר ציטטת את המחאה החברתית שמסר שלה היה יוקר המחיה) כאילו מדובר בשקרים והמדינה הזאת ורודה. בהצלחה בגידול ילדיך כאן מר. פטריוט-שמכניס-לפחות-20,000-שקל-נטו-בחודש-בחשבון-הבנק, שיהיה לך בהצלחה. אני אומנם צעיר ממך אבל אני חושב שאני יכול ללמד אותך יותר דבר או שניים ענווה. מה שבטוח שהשינוי בחיים לא יגיע מאנשים כמוך שרק מחפשים איפה להכשיל אחרים כי הם לא תואמים את הפרספקטיבה שלהם. אבל בסדר אח להחליף צמיגים לאופנוע זה צרות של עשירים, אתה לא תבין.

ציטוט נכתב במקור על ידי erez59 צפיה בהודעה
    זה מה שמצאתי בבדיקה קצרה:
    קובץ מצורף 9379
    קובץ מצורף 9380
    קובץ מצורף 9381
    לפי החשבון שלי, ההפרשים שאתה מדבר עליהם, לא מדוייקים, בלשון המעטה
    על המחיר מהאתר שאליו צירפת קישור, צריך גם להוסיף את המשלוח לישראל (150 פאונד)...
    מדובר על מחירים ללקוח קצה. לאיית לך את זה?

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    שים לב, מצד אחד אתה "מתבכיין" על המחירים של מוצרי הצריכה הכי בסיסיים בכול מדינה, ומצד שני אתה לועג / מקניט / מזלזל בכול מי שטוען שיקר לחיות כאן (כאשר ציטטת את המחאה החברתית שמסר שלה היה יוקר המחיה) כאילו מדובר בשקרים והמדינה הזאת ורודה. בהצלחה בגידול ילדיך כאן מר. פטריוט-שמכניס-לפחות-20,000-שקל-נטו-בחודש-בחשבון-הבנק, שיהיה לך בהצלחה. אני אומנם צעיר ממך אבל אני חושב שאני יכול ללמד אותך יותר דבר או שניים ענווה. מה שבטוח שהשינוי בחיים לא יגיע מאנשים כמוך שרק מחפשים איפה להכשיל אחרים כי הם לא תואמים את הפרספקטיבה שלהם. אבל בסדר אח להחליף צמיגים לאופנוע זה צרות של עשירים, אתה לא תבין.
    טעית קצת בהערכת ההכנסות שלי, כלפי מעלה כמובן. אולי זה נשמע לך המון, אבל כהכנסה למשק בית - אנחנו עשיריון חמישי, ותאמין לי שזה דורש מאיתנו התנהלות כלכלית זהירה ואחראית כדי לעמוד ביעדים שהצבנו לעצמינו (לבנות בית בישוב שהביטוי "חור תחת" עושה עימו חסד, למשל).
    אבל זאת לא הנקודה - הנקודה היא שזה שתתלונן בפורום, לא הולך להוריד את המחירים. לא אמרתי את זה כדי להכשיל אותך (להכשיל במה? אתה עושה משהו בנוגע לסוגיה הזאת?), ואני לא לועג לאנשים שפועלים כדי לשפר את המציאות שאנו חיים בה לטובה.
    אני שומר לעצמי את הזכות לזלזל באותם ליצנים, שרוצים לעבוד בתור ברמנים, לעשן סמים וחושבים שעל זה מגיעה להם דירה בלב ת"א (אופנוע ליטר בחניה, רכב יוקרה, פנסיה בגיל 50 - you name it).

אני חושב שאם תשקיע את האנרגיה והלהט שאתה מבזבז בשרשור הזה בשיפור כושר ההשתכרות שלך למשל, ה-ROI (החזר השקעה) על המאמצים שלך יהיה הרבה, הרבה יותר גבוה.
    אז גם אולי הפרספקטיבה שלך בנושא הצמיגים תשתנה.

מאחל לך בהצלחה בכל דרך שתבחר.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי Rav4 צפיה בהודעה

מדובר על מחירים ללקוח קצה. לאיית לך את זה?
    כן, תאיית לי את זה, שחצן מתנשא שכמוך
    Erez Ronen

Senior Member הסמל האישי של כRובי
    ציטוט נכתב במקור על ידי Rav4 צפיה בהודעה
    א. את הסיפורי סבתא תשאיר ללקוחות בסוכנות
    ב. בהחלט התעלמת כמו כול החכמים שהגיבו כאן, כי הכי קל להתמסכן ושמעמידים אותך במבחן המציאות אין קונטרה לתת.
    ג. מצד אחד אתה שואל בשביל הפרוטוקול ומצד שני כאשר אני נותן לך תשובה אתה שולל אותה כי זה לא נוח לך, רוצה שאני יראה לך הוכחות ואחר כך תסתום את הפה?

איזה פאקינג נוד...
    כן, בהחלט תענוג לנהל עמך דיון כאן.
    פינוק ממש. בהחלט תרבות שיח אינטליגנטית ומפרה.

אני נמנע מלהיגרר למקומות האלו ולא נענה לחזרות הנשנות שלך לגבי מקומות עבודתי בעבר, אבל אתה ממשיך למשוך לשם כדי לא להתמודד עם הדברים שאני כותב.
    תמשיך לצעוק "אני צודק" ותמשיך להתעלם ממידע שיכול לסתור זאת. בהצלחה עם זה.

(אותך זה לא מעניין אז אני כותב זאת להבהרה עבור שאר הגולשים שכן מתייחסים לכתוב ולא לכותב:
    אני לא שכיר אצל אף בית עסק בתחום האופנועים מאז 2012. מ-2016 אני עצמאי. העסק שלי לא נותן שירות שקשור למכירות\שיווק של אופנועים מאז נובמבר 2020).
    בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
    אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).

הכרובלוג
    יום מסלול - המדריך המלא

Senior Member
    אני חושב שהגיע הזמן לסגור את הפוסט כי לא מתקדמים לשום מקום.
    פותח השישרשור לא מוכן לקבל את זה שהמצב לא כל כך נורא בעולם הצמיגים. בעניים שלו המצב נורא ! שודדים ,מרמים ,חזירים ועוד שאר ירקות. (המצב טוב בעשרות מונים מלפני שני עשורים).
    אנחנו מנסים להסביר מדוע קיים שוני במחירים,מדוע קצת יותר יקר 20-30%, אבל זה תקוע לא מתקדם.
    דוגמאות ליוקר המחיה (דה)
    למה אני משלם על גבינה צהובה 10 דולר ?
    למה אני משלם כפל ביטוחים ל 2 אופנועים?
    למה אגרת טסט 3200 שח (וולוו)על הזכות להשתמש ברכב אחרי ששילמתי 150% אחוז יותר לרכוש אותו מחבריי בארה״ב.
    ולמה במחיר של דירה בתל אביב אפשר לקנות כפר באוזבקיסטן? ועוד מליון דברים להלין עליהם

אז עוד אחד זה למה הצמיגים כאלה יקרים ?????

בחרת לרכב על אופנוע ולא על 50 סמק (זה כמו שבחרת לגור בווילה ,אם יש לך אופנוע עם מידת צמיג 180).

אופנוע זה מותרות. פינוק. אהבה. אני מניח שאם תעבור ל טוסטוס אז הצמיגים לא היו כל כך מציקים לך.
    הפעם נפלת בפורום המקסים הזה על אוזניים ערלות.
    זה לא שאין איך לשפר להוזיל לתת שירות מיקצועי וטוב יותר. ברור.
    אתה פשוט צועק פה. וזהו !
    אני הזמנתי אצלך 4 צמיגים סיפתח ליבואן צמיגים המדהים שתהיה ותשנה את השוק המקומי ונקנה במחירי אוזבקיסטן צמיגים בישראל. (אני מוכן להמתין כדי לשלם פחות, בחייאת תעזור לי עם השילוח בירוקרטיה מיסים מכתבים פקסים מכון התקנים,שורה במסוף , דמי אחסנה) אני אפנק אותך ברווח של 10 שח לצמיג בעבור העבודה שלך. וכמובן אתה תרוויח מקניית הצמיגים במחיר אפילו נמוך יותר כי אתה יבואן(אחלה מודל עיסקי)
    אףחד לא בא למחאת הצמיגים שלך.
    שיהיה חג שמח.
    ורכיבות טובות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    בלי ספקולציות או השתלחויות, יש 2 שאלות לשאול (אשמח לתיקון) -
    1. כמה זה באמת עולה לייבא?
    2. מה צרכן שרוצה לעשות יותר מלהתלונן יכול לעשות?

שאלה 1 - עפ"י שושני/מודלה, מסתבר שכבר נבדק ע"י מאסטרעוז. מחכה לשמוע מספרים אמיתיים, שנוכל להפסיק לנחש.

שאלה 2 - להפעיל את הכח הצרכני שישראלים לא אוהבים להשתמש בו (כי משום הם חושבים שזה מוציא אותם פראייר?)

דוגמאות לכח צרכני לא ממומש -

דירות -
    בקרנות הפנסיה החדשות, יש אפשרות לבחור שרוב הכסף יושקע במשהו בסגנון "מדד מחקה S&P 500". מעבר לזה שמקבלים יותר תשואה, מוודאים שהכסף לא מושקע בנדל"ן - זה לכל הפחות שומט את הקרקע מהטענה שאם יורידו מחירים, הפנסיות ייפגעו.
    אבל זה בלאגן. צריך למלא טופס, לשלוח מייל.
    (זה צעד 0. אח"כ צריך בג"צ על פתיחת שוק המלט וכו' וכד', אבל אפשר להתחיל בקטנה. למלא טופס, לשלוח מייל)

רכב -
    אפשר לעשות ייבוא אישי. גם אם זה עולה רק קצת פחות מלקנות כאן, זה עדיין משאיר רכב אחד נוסף בסוכנות.
    לרוב הישראלים כרגע לא נראה סביר שהם גם צריכים לעבוד 9 שעות שלמות ביום, וגם לדאוג אקטיבית לא לפטם את מצליח. מה הם, פראיירים?
    (אגב, מי שלא צריך את כמה אלפי השקלים שהוא חוסך - אני בטוח שיש עמותות שישמחו לקבל אותם)

צמיגים -
    צריך לשאת את העונש המר שבטיול קטן לקפריסין, ולשלם עוד 10 יורו שלמים על הגדלת קיבלות תיקי הקבינה בחזור.

הערות -
    - זה שהרבה דברים יקרים בארץ זה לא טיעון לטעמי. כל אחד יכול לבחור את הקרבות שלו.

למשל, אם כל מי שאוכל קוטג' אבל מרגיש שזה יקר מדי, וחשוב לו מאוד לאכול את הדבר הזה, היה מפסיק לאכול לשבועיים שלושה (רצוי בצורה מתוזמנת), מה היה קורה?
    כרגע נראה שרוב הישראלים מעדיפים לאכול קוטג' ביד אחת ולקטר ביד השניה.
    הצעות האם/איך אפשר לשנות את זה? סולם מאמצים כלשהו עם תגמולים / צ'ופרים / מדבקות?

tl;dr -
    כל מיני קשקושים על בקשה למספרים קונקרטיים ולהצעות אופרטיביות.

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    למשל, אם כל מי שאוכל קוטג' אבל מרגיש שזה יקר מדי, וחשוב לו מאוד לאכול את הדבר הזה, היה מפסיק לאכול לשבועיים שלושה (רצוי בצורה מתוזמנת), מה היה קורה?
    אני אכתןב לך בדיוק מה היה קורה- זה היה עושה רעש, היה גורם לראש דירקטוריון תנובה להתפטר ולהודיע על הורדת מחירים של 15%, ראשי החברות הגדולות היו יוצאים בצעד חריג לתקשורת ומודיעים כי הם טעו והמחירים היו גבוהים.
    שישו ושימחו. בפועל- אחרי חודשיים שלושה המחירים היו חוזרים לכשהיו טרם המחאה ואף עולים.
    זה מה שהיה קורה, או אולי בעצם... כבר קרה?

Senior Member
    קודם כל צריך להבין שכלכלה זה דבר אמתי וכסף לא גדל על עצים. דבר שני, לגבי צמיגים ספציפית: בהרבה מקומות בעולם זה תוצרת מקומית. כלומר, אין מיסי ייבוא בהגדרה. לא דומה לישראל בשום צורה שהיא.

1. כמה זה באמת עולה לייבא?
    זאת לא שאלה פשוטה, ותלוי מה אתה מכניס לתוך מושג "לייבא": אכסון? שיווק? משכורת לאיש מכירות? הפצה? וכו. תלוי גם מי עושה - לא כל האנשים טובים באותה מידה.

2. מה צרכן שרוצה לעשות יותר מלהתלונן יכול לעשות?
    להפסיק להיות צרכן. מעבר לזה - חוק של היצע וביקוש אף אחד לא ביטל.

דירות -
    אתה טועה. דירות זה דיגמא *הפוכה* - כח צרכני בפעולה. עובדה לא נוחה לצעקני "יוקר מחייה" - למספיק אנשים בישראל יש מספיק כסף (ונהייה יותר ויותר!) אבל שטח זה משאב מוגבל מאוד. מחירים ימשיכו לעלות בהעדר אסונות.

רכב -
    רכבים (מכוניות) בישראל זולות מדי! לאנשים יש מספיק כסף ל 3 (!) רכבים למשפחה. ראה גודל הפקק בבוקר. מדינה יכולה לעלות מס ייבוא לרכבים X2 בלי כל בעיה.

כלום לא יקרה (חוץ בצעקות בתקשורת). מחיר הקוטג לא נקבע ע"י כנסת, אלא ע"י היצע וביקוש לטווח ארוך. אם אלה ישתנו - מחיר ישתנה בהתאם.