Rav4 רוצה גם וגם. גם צמיגים זולים באנגליה, גם פוט מסאז' בתאילנד, גם אוכל זול בקוריאה, אבל להישאר בארץ, כדי שיהיה על מה להתלונן
Erez Ronen
לא מבין על מה מלינים?
אתה רוכב על אופנוע שדורש בערך את הצמיגים היקרים ביותר שיש.
אם אתה מחפש לחסוך תקנה צמד של מישלין 2 ב 1200 ש"ח
אם רצונך בצמיג ספציפי בעל מאפיינים ספציפים בשוק קטן כמו שלנו זה עולה.
אני לא חבר או עובד עם שום חנות
אני נוהג לקנות את הצמיגים שליhttps://www.motoline.co.il/items/285...IN-PILOT-POWER
ממך זה נשמע כאילו לקפוץ לחו"ל זה עונש
אני מנסה לשים מספרים על אמירות כלליות שנאמרו.
נטען שיש שוק קטן - במקרה היתה לי דוגמא נגדית.
המע"מ בקפריסין - 19%.
שכר המינימום - באמת יותר נמוך -
https://www.minimum-wage.org/international/cyprus
אבל זה גם אומר שבעל החנות משלם פחות לעובדים, לא?Cyprus has no general minimum wage requirement. However,a minimum wage rate or €870 per month is required for shop assistants,nurses'
assistants,clerks,hairdressers,and nursery assistants. The minimum wage rises to €924 after six months' employment.
אגב, לא צריך מזוודה בשביל צמיגים. תיק בד/ניילון גדול, שמשלמים על השימוש/מילוי שלו רק בחזור, עולה בד"כ 8-10 יורו באוויר של ראיין.
עריכה: ספציפית לגבי הטיסה:
קפריסין מקבלת מחוסנים - לא צריך PCR בהלןך.
אם נמצאים בחו"ל פחות מ-72 שעות - לא צריך PCR במדינת היעד לפני העליה למטוס החוזר.
הבדיקה בנתב"ג אחרי שנוחתים - חובה. מעלה את מחיר הטיסה ב-100 ש"ח.
אוטובוס מהשדה בפאפוס - 1.5 יורו. הם נוסעים עד 1 בלילה עד דצמבר, אח"כ עד 23.
ה-airbnb בפאפוס - התייקר (לפני כמה שנים היו דירות לעצמך ב-35$ לזכרוני), אבל עדיין קשה להגיד שזה לוקסוס לטוס לשם.
נערך לאחרונה על ידי kaz; 26-09-2021 בשעה 15:25.
נערך לאחרונה על ידי kaz; 26-09-2021 בשעה 15:27.
קניתי פעם אחת סט רואד 5 בצרפת.
הצמיגים עלו 1000 או 1050 ש"ח.
התקנה בארץ עלתה עוד 320 שח.
לצורך ההשוואה סט דומה בארץ עלה בזמן הקניה 2250 ובמועד ההתקנה היה במבצע ב-1950(כולל התקנה).
א. את הסיפורי סבתא תשאיר ללקוחות בסוכנות
ב. בהחלט התעלמת כמו כול החכמים שהגיבו כאן, כי הכי קל להתמסכן ושמעמידים אותך במבחן המציאות אין קונטרה לתת.
ג. מצד אחד אתה שואל בשביל הפרוטוקול ומצד שני כאשר אני נותן לך תשובה אתה שולל אותה כי זה לא נוח לך, רוצה שאני יראה לך הוכחות ואחר כך תסתום את הפה?
איזה פאקינג נוד...
שים לב, מצד אחד אתה "מתבכיין" על המחירים של מוצרי הצריכה הכי בסיסיים בכול מדינה, ומצד שני אתה לועג / מקניט / מזלזל בכול מי שטוען שיקר לחיות כאן (כאשר ציטטת את המחאה החברתית שמסר שלה היה יוקר המחיה) כאילו מדובר בשקרים והמדינה הזאת ורודה. בהצלחה בגידול ילדיך כאן מר. פטריוט-שמכניס-לפחות-20,000-שקל-נטו-בחודש-בחשבון-הבנק, שיהיה לך בהצלחה. אני אומנם צעיר ממך אבל אני חושב שאני יכול ללמד אותך יותר דבר או שניים ענווה. מה שבטוח שהשינוי בחיים לא יגיע מאנשים כמוך שרק מחפשים איפה להכשיל אחרים כי הם לא תואמים את הפרספקטיבה שלהם. אבל בסדר אח להחליף צמיגים לאופנוע זה צרות של עשירים, אתה לא תבין.
מדובר על מחירים ללקוח קצה. לאיית לך את זה?
טעית קצת בהערכת ההכנסות שלי, כלפי מעלה כמובן. אולי זה נשמע לך המון, אבל כהכנסה למשק בית - אנחנו עשיריון חמישי, ותאמין לי שזה דורש מאיתנו התנהלות כלכלית זהירה ואחראית כדי לעמוד ביעדים שהצבנו לעצמינו (לבנות בית בישוב שהביטוי "חור תחת" עושה עימו חסד, למשל).שים לב, מצד אחד אתה "מתבכיין" על המחירים של מוצרי הצריכה הכי בסיסיים בכול מדינה, ומצד שני אתה לועג / מקניט / מזלזל בכול מי שטוען שיקר לחיות כאן (כאשר ציטטת את המחאה החברתית שמסר שלה היה יוקר המחיה) כאילו מדובר בשקרים והמדינה הזאת ורודה. בהצלחה בגידול ילדיך כאן מר. פטריוט-שמכניס-לפחות-20,000-שקל-נטו-בחודש-בחשבון-הבנק, שיהיה לך בהצלחה. אני אומנם צעיר ממך אבל אני חושב שאני יכול ללמד אותך יותר דבר או שניים ענווה. מה שבטוח שהשינוי בחיים לא יגיע מאנשים כמוך שרק מחפשים איפה להכשיל אחרים כי הם לא תואמים את הפרספקטיבה שלהם. אבל בסדר אח להחליף צמיגים לאופנוע זה צרות של עשירים, אתה לא תבין.
אבל זאת לא הנקודה - הנקודה היא שזה שתתלונן בפורום, לא הולך להוריד את המחירים. לא אמרתי את זה כדי להכשיל אותך (להכשיל במה? אתה עושה משהו בנוגע לסוגיה הזאת?), ואני לא לועג לאנשים שפועלים כדי לשפר את המציאות שאנו חיים בה לטובה.
אני שומר לעצמי את הזכות לזלזל באותם ליצנים, שרוצים לעבוד בתור ברמנים, לעשן סמים וחושבים שעל זה מגיעה להם דירה בלב ת"א (אופנוע ליטר בחניה, רכב יוקרה, פנסיה בגיל 50 - you name it).
אני חושב שאם תשקיע את האנרגיה והלהט שאתה מבזבז בשרשור הזה בשיפור כושר ההשתכרות שלך למשל, ה-ROI (החזר השקעה) על המאמצים שלך יהיה הרבה, הרבה יותר גבוה.
אז גם אולי הפרספקטיבה שלך בנושא הצמיגים תשתנה.
מאחל לך בהצלחה בכל דרך שתבחר.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
כן, בהחלט תענוג לנהל עמך דיון כאן.
פינוק ממש. בהחלט תרבות שיח אינטליגנטית ומפרה.
אני נמנע מלהיגרר למקומות האלו ולא נענה לחזרות הנשנות שלך לגבי מקומות עבודתי בעבר, אבל אתה ממשיך למשוך לשם כדי לא להתמודד עם הדברים שאני כותב.
תמשיך לצעוק "אני צודק" ותמשיך להתעלם ממידע שיכול לסתור זאת. בהצלחה עם זה.
(אותך זה לא מעניין אז אני כותב זאת להבהרה עבור שאר הגולשים שכן מתייחסים לכתוב ולא לכותב:
אני לא שכיר אצל אף בית עסק בתחום האופנועים מאז 2012. מ-2016 אני עצמאי. העסק שלי לא נותן שירות שקשור למכירות\שיווק של אופנועים מאז נובמבר 2020).
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
אני חושב שהגיע הזמן לסגור את הפוסט כי לא מתקדמים לשום מקום.
פותח השישרשור לא מוכן לקבל את זה שהמצב לא כל כך נורא בעולם הצמיגים. בעניים שלו המצב נורא ! שודדים ,מרמים ,חזירים ועוד שאר ירקות. (המצב טוב בעשרות מונים מלפני שני עשורים).
אנחנו מנסים להסביר מדוע קיים שוני במחירים,מדוע קצת יותר יקר 20-30%, אבל זה תקוע לא מתקדם.
דוגמאות ליוקר המחיה (דה)
למה אני משלם על גבינה צהובה 10 דולר ?
למה אני משלם כפל ביטוחים ל 2 אופנועים?
למה אגרת טסט 3200 שח (וולוו)על הזכות להשתמש ברכב אחרי ששילמתי 150% אחוז יותר לרכוש אותו מחבריי בארה״ב.
ולמה במחיר של דירה בתל אביב אפשר לקנות כפר באוזבקיסטן? ועוד מליון דברים להלין עליהם
אז עוד אחד זה למה הצמיגים כאלה יקרים ?????
בחרת לרכב על אופנוע ולא על 50 סמק (זה כמו שבחרת לגור בווילה ,אם יש לך אופנוע עם מידת צמיג 180).
אופנוע זה מותרות. פינוק. אהבה. אני מניח שאם תעבור ל טוסטוס אז הצמיגים לא היו כל כך מציקים לך.
הפעם נפלת בפורום המקסים הזה על אוזניים ערלות.
זה לא שאין איך לשפר להוזיל לתת שירות מיקצועי וטוב יותר. ברור.
אתה פשוט צועק פה. וזהו !
אני הזמנתי אצלך 4 צמיגים סיפתח ליבואן צמיגים המדהים שתהיה ותשנה את השוק המקומי ונקנה במחירי אוזבקיסטן צמיגים בישראל. (אני מוכן להמתין כדי לשלם פחות, בחייאת תעזור לי עם השילוח בירוקרטיה מיסים מכתבים פקסים מכון התקנים,שורה במסוף , דמי אחסנה) אני אפנק אותך ברווח של 10 שח לצמיג בעבור העבודה שלך. וכמובן אתה תרוויח מקניית הצמיגים במחיר אפילו נמוך יותר כי אתה יבואן(אחלה מודל עיסקי)
אףחד לא בא למחאת הצמיגים שלך.
שיהיה חג שמח.
ורכיבות טובות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בלי ספקולציות או השתלחויות, יש 2 שאלות לשאול (אשמח לתיקון) -
1. כמה זה באמת עולה לייבא?
2. מה צרכן שרוצה לעשות יותר מלהתלונן יכול לעשות?
שאלה 1 - עפ"י שושני/מודלה, מסתבר שכבר נבדק ע"י מאסטרעוז. מחכה לשמוע מספרים אמיתיים, שנוכל להפסיק לנחש.
שאלה 2 - להפעיל את הכח הצרכני שישראלים לא אוהבים להשתמש בו (כי משום הם חושבים שזה מוציא אותם פראייר?)
דוגמאות לכח צרכני לא ממומש -
דירות -
בקרנות הפנסיה החדשות, יש אפשרות לבחור שרוב הכסף יושקע במשהו בסגנון "מדד מחקה S&P 500". מעבר לזה שמקבלים יותר תשואה, מוודאים שהכסף לא מושקע בנדל"ן - זה לכל הפחות שומט את הקרקע מהטענה שאם יורידו מחירים, הפנסיות ייפגעו.
אבל זה בלאגן. צריך למלא טופס, לשלוח מייל.
(זה צעד 0. אח"כ צריך בג"צ על פתיחת שוק המלט וכו' וכד', אבל אפשר להתחיל בקטנה. למלא טופס, לשלוח מייל)
רכב -
אפשר לעשות ייבוא אישי. גם אם זה עולה רק קצת פחות מלקנות כאן, זה עדיין משאיר רכב אחד נוסף בסוכנות.
לרוב הישראלים כרגע לא נראה סביר שהם גם צריכים לעבוד 9 שעות שלמות ביום, וגם לדאוג אקטיבית לא לפטם את מצליח. מה הם, פראיירים?
(אגב, מי שלא צריך את כמה אלפי השקלים שהוא חוסך - אני בטוח שיש עמותות שישמחו לקבל אותם)
צמיגים -
צריך לשאת את העונש המר שבטיול קטן לקפריסין, ולשלם עוד 10 יורו שלמים על הגדלת קיבלות תיקי הקבינה בחזור.
הערות -
- זה שהרבה דברים יקרים בארץ זה לא טיעון לטעמי. כל אחד יכול לבחור את הקרבות שלו.
למשל, אם כל מי שאוכל קוטג' אבל מרגיש שזה יקר מדי, וחשוב לו מאוד לאכול את הדבר הזה, היה מפסיק לאכול לשבועיים שלושה (רצוי בצורה מתוזמנת), מה היה קורה?
כרגע נראה שרוב הישראלים מעדיפים לאכול קוטג' ביד אחת ולקטר ביד השניה.
הצעות האם/איך אפשר לשנות את זה? סולם מאמצים כלשהו עם תגמולים / צ'ופרים / מדבקות?
tl;dr -
כל מיני קשקושים על בקשה למספרים קונקרטיים ולהצעות אופרטיביות.
אני אכתןב לך בדיוק מה היה קורה- זה היה עושה רעש, היה גורם לראש דירקטוריון תנובה להתפטר ולהודיע על הורדת מחירים של 15%, ראשי החברות הגדולות היו יוצאים בצעד חריג לתקשורת ומודיעים כי הם טעו והמחירים היו גבוהים.
שישו ושימחו. בפועל- אחרי חודשיים שלושה המחירים היו חוזרים לכשהיו טרם המחאה ואף עולים.
זה מה שהיה קורה, או אולי בעצם... כבר קרה?
קודם כל צריך להבין שכלכלה זה דבר אמתי וכסף לא גדל על עצים. דבר שני, לגבי צמיגים ספציפית: בהרבה מקומות בעולם זה תוצרת מקומית. כלומר, אין מיסי ייבוא בהגדרה. לא דומה לישראל בשום צורה שהיא.
זאת לא שאלה פשוטה, ותלוי מה אתה מכניס לתוך מושג "לייבא": אכסון? שיווק? משכורת לאיש מכירות? הפצה? וכו. תלוי גם מי עושה - לא כל האנשים טובים באותה מידה.
להפסיק להיות צרכן. מעבר לזה - חוק של היצע וביקוש אף אחד לא ביטל.
אתה טועה. דירות זה דיגמא *הפוכה* - כח צרכני בפעולה. עובדה לא נוחה לצעקני "יוקר מחייה" - למספיק אנשים בישראל יש מספיק כסף (ונהייה יותר ויותר!) אבל שטח זה משאב מוגבל מאוד. מחירים ימשיכו לעלות בהעדר אסונות.
רכבים (מכוניות) בישראל זולות מדי! לאנשים יש מספיק כסף ל 3 (!) רכבים למשפחה. ראה גודל הפקק בבוקר. מדינה יכולה לעלות מס ייבוא לרכבים X2 בלי כל בעיה.
כלום לא יקרה (חוץ בצעקות בתקשורת). מחיר הקוטג לא נקבע ע"י כנסת, אלא ע"י היצע וביקוש לטווח ארוך. אם אלה ישתנו - מחיר ישתנה בהתאם.