DSC00063---Copy.jpg
רכבנו במשך שבוע 1,300 ק"מ באלפים על ה ב.מ.וו 750 GSאדוונצ'ר מזווד בשלושה ארגזים מלאי ציוד. ה GS1250 נחטפו מכל סוכנויות ההשכרה ונשארנו עם הדגם "הקטן". תובנות ומחשבות לגבי הדגם מפורטות למטה. בשורה התחתונה- לטיול באלפים לא צריך יותר ויש גם יתרונות.
הגובה נוח וניתן לכיוון. זה חשוב בשיפועים בחניות ובצידי הדרך. כי אם חנית הפוך (מזלג לירידה) כשהאופנוע עמוס, הליכת ברווז על קצות האצבעות בלתי אפשרית.
קפיץ אחורי מתכוון. כשמרכיבים או עמוסים במשקל מאחור יישור הסאג מאזן את האופנוע ומשפר את ההתנהגות הדינאמית. ארחיב בנושא בהמשך.
כוח מתפרץ אין ב-GS 750 אבל בין העיירות הכבישים הצדדיים ומעברי ההרים באלפים בכל מקרה אי אפשר לרכב מהר. התוואי בהרבה פעמים צר, תלול, מוגבל בראות ולפעמים פקוק ועמוס מכמונות מהירות. כל אופנוע שמשייט ב 140- קמ"ש יעשה את העבודה כולל הונדה NC (מניסיון). כן, רואים קטנועים גם בגרוסגלוקנר ובסטלוויו. האופנוע סוחב יפה כשמושכים את ההילוכים. חסר קצת מומנט בסל"ד נמוך- במיוחד בפניות תלולות. כשמתרגלים לסל"ד הנדרש ומשתמשים במצמד כשצריך, העניין מסתדר.
אין הגנה מאלמנטים. הרכיבה חשופה ונטולת מיגונים. הרכיבה בזרם אוויר ללא מערבולות מאפשרת להתאוורר כי בימי שמש פשוט חם. מאוד חם. החוסר במיגון מתבטא לא רק ברחשים על משקף הקסדה.
יש ב- GS750 הרבה אלקטרוניקה כולל בקרת משיכה ו ABS. השאר לא מעניין אותי. הצג גדול והמידע קריא בשמש. התראת דלק צהובה גדולה ומבהילה מקבלים 100 ק"מ לפני עצירה. אחרי שמבינים את הזאב זאב מהצג מתעלמים ובסוף מצאתי את עצמי זוחל בעדינות עם חצי ליטר לתחנה. ההנעה ללא מפתח היא פיצ'ר נחמד, במיוחד כשהכפפות רטובות ובכיסים יש מסמכים לצד המפתחות.
מדובר באדוונצ'ר כבד גם בלי הזיווד ובעמידה או בהולכה המשקל מורגש. לא רכבתי על דגמי ה- GS לפני והתרשמתי עמוקות- תחושת המשקל נעלמת כשמתחילים ברכיבה.
בכלל, הדבר הכי מפתיע באופנוע הוא ההתנהגות המשובחת. גם עם המשקל והמזוודות, פקודות ההיגוי מדוייקות והכידון קליל ואינטואיטיבי. אין צלילות חרטום בבלימות חזקות וקל להיכנס מהר לפניות. אופנוע שקל להתנהל איתו בעדינות וגם במוד קשיחות. לקח לי בדיוק 15 דקות להרגיש בבית.
תנוחת הרכיבה מצויינת ואפשר לבלות עליו ברציפות שעתיים ללא הפסקה וגם יותר. הידיות והרגליות נוחות לתפעול והקלאץ' רך וצפוי.
הדבר היחידי שהייתי מוסיף לאופנוע הוא מגן רוח מתכוון שיעזור באוטוסטרדות במקום האין מגן הקיים. ברכיבה ארוכה במהירות גבוהה מ- 120 קמ"ש בהחלט הרגשתי את הצורך במיגון.
אין לי מושג לגבי מחיר והספקים אבל ה- 750GS חולק אותו נפח מנוע עם ה 850GS. כאמור, המנוע מספק הנאה גם עבור מי שאוהב ללחוץ מדי פעם. אם הייתי מעדיף לרכב בטיול הזה 1250 GS? כן, בעיקר מסקרנות. לא בטוח שהוא יהיה יותר מהיר או שימושי בהתנהלות אבל בטוח שיותר כבד.
וידיאו מהיום הרביעי.