תוצאות 1 עד 12 מ 12

אשכול: ב.מ.וו 750 GS אדוונצ'ר

Senior Member

ב.מ.וו 750 GS אדוונצ'ר

DSC00063---Copy.jpg

רכבנו במשך שבוע 1,300 ק"מ באלפים על ה ב.מ.וו 750 GSאדוונצ'ר מזווד בשלושה ארגזים מלאי ציוד. ה GS1250 נחטפו מכל סוכנויות ההשכרה ונשארנו עם הדגם "הקטן". תובנות ומחשבות לגבי הדגם מפורטות למטה. בשורה התחתונה- לטיול באלפים לא צריך יותר ויש גם יתרונות.
    הגובה נוח וניתן לכיוון. זה חשוב בשיפועים בחניות ובצידי הדרך. כי אם חנית הפוך (מזלג לירידה) כשהאופנוע עמוס, הליכת ברווז על קצות האצבעות בלתי אפשרית.

קפיץ אחורי מתכוון. כשמרכיבים או עמוסים במשקל מאחור יישור הסאג מאזן את האופנוע ומשפר את ההתנהגות הדינאמית. ארחיב בנושא בהמשך.
    כוח מתפרץ אין ב-GS 750 אבל בין העיירות הכבישים הצדדיים ומעברי ההרים באלפים בכל מקרה אי אפשר לרכב מהר. התוואי בהרבה פעמים צר, תלול, מוגבל בראות ולפעמים פקוק ועמוס מכמונות מהירות. כל אופנוע שמשייט ב 140- קמ"ש יעשה את העבודה כולל הונדה NC (מניסיון). כן, רואים קטנועים גם בגרוסגלוקנר ובסטלוויו. האופנוע סוחב יפה כשמושכים את ההילוכים. חסר קצת מומנט בסל"ד נמוך- במיוחד בפניות תלולות. כשמתרגלים לסל"ד הנדרש ומשתמשים במצמד כשצריך, העניין מסתדר.

אין הגנה מאלמנטים. הרכיבה חשופה ונטולת מיגונים. הרכיבה בזרם אוויר ללא מערבולות מאפשרת להתאוורר כי בימי שמש פשוט חם. מאוד חם. החוסר במיגון מתבטא לא רק ברחשים על משקף הקסדה.

יש ב- GS750 הרבה אלקטרוניקה כולל בקרת משיכה ו ABS. השאר לא מעניין אותי. הצג גדול והמידע קריא בשמש. התראת דלק צהובה גדולה ומבהילה מקבלים 100 ק"מ לפני עצירה. אחרי שמבינים את הזאב זאב מהצג מתעלמים ובסוף מצאתי את עצמי זוחל בעדינות עם חצי ליטר לתחנה. ההנעה ללא מפתח היא פיצ'ר נחמד, במיוחד כשהכפפות רטובות ובכיסים יש מסמכים לצד המפתחות.

מדובר באדוונצ'ר כבד גם בלי הזיווד ובעמידה או בהולכה המשקל מורגש. לא רכבתי על דגמי ה- GS לפני והתרשמתי עמוקות- תחושת המשקל נעלמת כשמתחילים ברכיבה.

בכלל, הדבר הכי מפתיע באופנוע הוא ההתנהגות המשובחת. גם עם המשקל והמזוודות, פקודות ההיגוי מדוייקות והכידון קליל ואינטואיטיבי. אין צלילות חרטום בבלימות חזקות וקל להיכנס מהר לפניות. אופנוע שקל להתנהל איתו בעדינות וגם במוד קשיחות. לקח לי בדיוק 15 דקות להרגיש בבית.
    תנוחת הרכיבה מצויינת ואפשר לבלות עליו ברציפות שעתיים ללא הפסקה וגם יותר. הידיות והרגליות נוחות לתפעול והקלאץ' רך וצפוי.

הדבר היחידי שהייתי מוסיף לאופנוע הוא מגן רוח מתכוון שיעזור באוטוסטרדות במקום האין מגן הקיים. ברכיבה ארוכה במהירות גבוהה מ- 120 קמ"ש בהחלט הרגשתי את הצורך במיגון.

אין לי מושג לגבי מחיר והספקים אבל ה- 750GS חולק אותו נפח מנוע עם ה 850GS. כאמור, המנוע מספק הנאה גם עבור מי שאוהב ללחוץ מדי פעם. אם הייתי מעדיף לרכב בטיול הזה 1250 GS? כן, בעיקר מסקרנות. לא בטוח שהוא יהיה יותר מהיר או שימושי בהתנהלות אבל בטוח שיותר כבד.

וידיאו מהיום הרביעי.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    עניין של ציפיות, אני הייתי מתבאס מה750 באלפים, זה לא שאני מארק מרקז אבל גם ברמת רכיבה נמוכה יותר אם דוחפים קצת את ה750 בפניות ובמיוחד על אספלט טוב כמו בגרוס גלוקנר הוא נע על מיתליו ולא נותן הרגשת ביטחון, האופנוע נועד גם לשבילים וזה מורגש בכביש, המנוע למרות שכביכול מסורס מרגיש לא פחות חזק מהXR900, אני מעריך שכח הסוס אומנם שונה אבל המומנט לא רחוק אחד מהשני

בכל מקרה שמדובר בהשכרה וזה מה יש זה לא משנה, נהנים בכל מקרה.
    אישית הייתי מעדיף אופנוע בגודל הזה באלפים מאשר GS1250 או RT.

Senior Member
    הכביש בסרטון צר עם עלים ירוקים אז לא אתגרתי את הכלי ממש. בגרוסגלוקנר לחצתי חזק בכמה פניות קרוב לפסגה (ראות טובה) והופתעתי לטובה מהמתלים והבלמים. הכלים שקיבלנו (כנראה) היו אחרי השדרוג ב 2018. עדיין, לא חושב שהמנוע מרגיש כמו XR כי הבנתי שהוא מרגיש חזק בנוסף לנתונים היבשים וכאן היה חסר אומפפ. למרות שרכבנו עם שלושה ארגזים די מלאים וגם זה משפיע.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    עשיתי בשבועות האחרונים כמה נסיעות מבחן באדונצ׳רים בינוניים ואני עם דרז.
    בסל״ד נמוך, הF750GS הרגיש יותר חזק מהטרייסר 9 או הטייגר 900 (מניח שזה פועל יוצא של תצורת המנוע).
    בסה״כ, כלי מאוד סולידי. קל לרכיבה ונוח.

ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    הכביש בסרטון צר עם עלים ירוקים אז לא אתגרתי את הכלי ממש. בגרוסגלוקנר לחצתי חזק בכמה פניות קרוב לפסגה (ראות טובה) והופתעתי לטובה מהמתלים והבלמים. הכלים שקיבלנו (כנראה) היו אחרי השדרוג ב 2018. עדיין, לא חושב שהמנוע מרגיש כמו XR כי הבנתי שהוא מרגיש חזק בנוסף לנתונים היבשים וכאן היה חסר אומפפ. למרות שרכבנו עם שלושה ארגזים די מלאים וגם זה משפיע.
    רכבתי על ה750 שנה שעברה גב לגב עם הXR900 ואחרי זה התחלתי לחשוב שאולי משהו לא תקין בXR שלי כי לא הבנתי איך יכול להיות הבדל כזה בכח הסוס שלא ממש מורגש.
    במוו עושים את אותו הדבר כמו VW, הייתה לי פאסאט עם 170 כח סוס ושנהגתי בפאסאט עם 140 כח סוס ואותו מנוע לא היו הבדלים גדולים.
    בסופו של יום ה750, ה850 וה900 זה אותו מנוע עם שינויים קלים מאותו מפעל בסין.

לגבי הכוח החסר זה יותר האוויר הדליל מאשר המשקל, במקומות הגבוהים אתה מאבד כוח סוס.
    ככל שיש יותר כח סוס לאופנוע זה פחות מורגש אבל עם הV85TT וה80 כח סוס שלו בגובה ממש הרגשתי איך הוא מתאמץ ובקושי מבצע עקיפה.

Senior Member
    שניכם מפתיעים אותי. חוץ מהנתונים היבשים, מכר עם XR אמר שהפרונט עולה כשלוחצים- דבר שקשה להעלות על הדעת עם ה 750. בסל"ד נמוך הכלי נכבה לי מספר פעמים בזחילת מומנט בפקקים...זה כלי שצריך גז כדי לזוז. כשהוא זז זה נחמד אבל הסכך לא עף. ממה שהבנתי, הדגם הזה זוכה לקיטונות של לעג ברחבי הרשת ואני לא כל כך מבין למה. לא בשבילי אבל אחלה כלי.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

נכבה לך? בו לא נאשים את האופנוע

Senior Member
    זה כנראה גם עניין של הרגל... הדיוק 790 שלי תובעני (הרבה) יותר בהתחלות נסיעה וזחילות בסל״ד נמוך.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    אני מודה עשיתי עוול גדול למנועים הבינוניים והקטנים אבל, כשאתה מטייל בחו"ל עם אופנוע שכור מערכת השיקולים שונה מהאופנוע הפרטי
    וגם כל זווית ההשקפה שונה.

למטייל סולו באירופה בכבישים עם ציוד לשבוע שנכנס בשלושה ארגזים, יש צרכים שונים ממטייל בזוג לתקופה ארוכה.

לסגנון הרכיבה של המטייל הניסיון שלו ולרצונות שלו משמעות רבה, כמו גם לחברה איתה הוא מטייל ולקצב.

רכבתי כמה מאות ק"מ על הבימרון הזקן (650 חד צילנדר מודל 2000) צמיגים 80/20 לטובת הכביש האחורי ישן לבד
    וביחד עם כלים מהירים, ומסתבר שאם רמת הרכיבה שלך סבירה+ ניתן לשמור על קצב מעולה בכבישים טכניים וקצב סביר
    בכבישים קצת יותר מהירים, כל זאת בנוחות מינימלית והרבה ויתורים.

בהחלט ניתן לחצות עם הכלים האלה ארצות/יבשות אם מכירים את היתרונות והחסרונות, נוחות היא עניין אישי משתנה, ואינה
    קשורה לכלי כזה או אחר אלה למידת סתגלנותו של הרוכב ורמת הוויתור שלו.

בטיול בארץ זרה צריך להגדיר מראש את המשמעות והרצונות, מי שמחפש בעיקר הנאה מהרכיבה במסלולים מאתגרים ופחות תיור נוף
    ידרוש משהו אחד ומי שמתכוון לטייל ולראות הכל גם במהירות 0 ושיוט עירוני ירצה משהו אחר. וניתן למצוא אופנוע שייתן גם וגם באחוזים
    משתנים.

בטיולים שלי בחו"ל נדיר היה שעברתי את המהירות המותרת וכמעט ולא עברתי צפונה מ-150 קמ"ש מה שמייתר עבורי בעצם את הסופר
    ספורט או אופנוע התיור הגדולים והמהירים מאד. דווקא לנוחות הרוכב והמורכבת יש משמעות גדולה יותר ולמקום הציוד הנלווה.

וכן רוב האופנועים שפחות מוערכים בארץ בתנאים שלנו דווקא בולטים לטובה בחו"ל כאופנועי השכרה לטיולים שעד שבועיים שם דווקא החסרונות
    שלהם מתגלים כיתרונות. אבל קח את אותו האופנוע ותגיע לחיות איתו פה ביום יום ותגלה שהאופנוע שהכי אהבת שם לא עומד בציפיות פה.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

בחודשיים האחרונים יצא לי פעמיים לטייל עם אופנוע בחו"ל, למרות שברוב הימים הרכיבות יחסית קצרות (100-200 ק"מ)היו ימי רכיבה של 350-400 ק"מ ממש לא הייתי רוצה לעשות אותם עם 750 סמ"ק.
    לאחר שבוע על GS1200 ושבוע נוסף על GS1250 ממש לא מבין את ההתלהבות של כולם מהאופנועים האלו, ה1200 הרגיש חלש, שבור, מקרקש ושובר ישבנים ברמה כזאת שאת רוב הדרך רכבנו בעמידה על האופנוע (התחושות היו זהות בכל ארבעת האופנועים שהיו לנו) ה 1250 הרגיש קצת יותר חזק, לא שבר את הישבן אבל לא היה כלכך נוח ולא מצאתי בו משהו מיוחד, הקטמ אדוונצ'ר שהיה לי לדעתי לוקח אותו בכל פרמטר אפשרי.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    אני מודה עשיתי עוול גדול למנועים הבינוניים והקטנים אבל, כשאתה מטייל בחו"ל עם אופנוע שכור מערכת השיקולים שונה מהאופנוע הפרטי
    וגם כל זווית ההשקפה שונה.... אבל קח את אותו האופנוע ותגיע לחיות איתו פה ביום יום ותגלה שהאופנוע שהכי אהבת שם לא עומד בציפיות פה.
    זה בדיוק מה שניסיתי להסביר בפייסבוק וחלק מבעלי ה GS1250 לא הבין. זה לא שאני רוצה או מעדיף את ה GS750 בסה"כ טענתי שלטיול רכיבה באלפים זה אחלה כלי, גם למי שאוהב ללחוץ.

ציטוט נכתב במקור על ידי Guccii800 צפיה בהודעה
    בחודשיים האחרונים יצא לי פעמיים לטייל עם אופנוע בחו"ל, למרות שברוב הימים הרכיבות יחסית קצרות (100-200 ק"מ)היו ימי רכיבה של 350-400 ק"מ ממש לא הייתי רוצה לעשות אותם עם 750 סמ"ק.
    לאחר שבוע על GS1200 ושבוע נוסף על GS1250 ממש לא מבין את ההתלהבות של כולם מהאופנועים האלו, ה1200 הרגיש חלש, שבור, מקרקש ושובר ישבנים ברמה כזאת שאת רוב הדרך רכבנו בעמידה על האופנוע (התחושות היו זהות בכל ארבעת האופנועים שהיו לנו) ה 1250 הרגיש קצת יותר חזק, לא שבר את הישבן אבל לא היה כלכך נוח ולא מצאתי בו משהו מיוחד, הקטמ אדוונצ'ר שהיה לי לדעתי לוקח אותו בכל פרמטר אפשרי.
    אני חושב שזה לא הנפח. 750 סמ"ק שנותנים 60-75 כ"ס מספיקים מבחינת מהירות וכוח. אתה יחסית גבוה אז לך נוח על כלי גדול ואתה גם צריך יותר עם מיגון רוח. בכנות, השופוני סביב ה GS 1250 כמו הלנדקרוזר קצת מפריע. בטוח שהאופנוע נהדר אבל מעדיף את האדוונצ'ר בכתום.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

לידע כללי הבמוו 750 GS רק נקרא 750 אבל הוא בעל 853 סמ״ק בדיוק כמו ה850 GS, הXR900 הוא עם קצת יותר, 895 סמ״ק אבל כולם בתכלס משפחה אחת לכן הם מרגישים מאד קרובים אחד לשני מבחינת ההרגשה