עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 18 מ 18

אשכול: נסיעה על אופנוע במגרש ללא רישיון- שווה את הסיכון?

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אויש, נו.
    אתה מגיע עם יד שבורה למיון ואומר שנפלת מאופניים.
    נראה לך שהבי"ח הולך לשלוח חוקר פרטי, כדי לוודא שבמקרה - לא נפלת מאופנוע?
    כמובן, שאם הייתה משטרה מעורבת בעניין ו/או פינו אותך ממקום התאונה באמבולנס/במסוק (לא תרחיש סביר במיוחד כשמדובר באימון שמיניות/קו איטי מגרש סגור), תהיה לך בעיה.
    ואם מישהו ראה אותך נופל, התקשר למשטרה ולאמבולנס?
    תגיע משטרה, תראה אותך נופל מהאופנוע. תגיד "לא הכל בסדר", אבל הם כבר יבדקו כי הם שם, יבקשו רישיון, יגלו שאתה רוכב על אופנוע ללא רישיון, ומשם אתה מתסבך.
    כן, אתה יכול לשחק במשחק ה"ואם ואם" כמה שאתה רוצה. אתה רוצה להסתכן, יאללה, תהנה לך. מה אתה מעדיף? לעשות עוד כמה שיעורים או להסתכן בשלילת רישיון לפני שיש לך בכלל רישיון? כמה זה שווה לך?
    את ההימורים אתה יכול לעשות על עצמך.

ואם נפל לך האופנוע על הרגל בזמן שמיניה בצורה לא טובה? פשוט תקפץ למיון עם כף רגל מרוסקת כאילו "לא, סתם נפלתי, לא חשבתי להזמין אמבולנס"? לא, זה בכלל לא נשמע חשוד.
    לא, אתה תזמין אמבולנס בכל מקרה כי אתה בכאבי טופת. ומשם הקריאה למשטרה קצרה מאוד.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Pumi צפיה בהודעה
    ואם מישהו ראה אותך נופל, התקשר למשטרה ולאמבולנס?
    תגיע משטרה, תראה אותך נופל מהאופנוע. תגיד "לא הכל בסדר", אבל הם כבר יבדקו כי הם שם, יבקשו רישיון, יגלו שאתה רוכב על אופנוע ללא רישיון, ומשם אתה מתסבך.
    כן, אתה יכול לשחק במשחק ה"ואם ואם" כמה שאתה רוצה. אתה רוצה להסתכן, יאללה, תהנה לך. מה אתה מעדיף? לעשות עוד כמה שיעורים או להסתכן בשלילת רישיון לפני שיש לך בכלל רישיון? כמה זה שווה לך?
    את ההימורים אתה יכול לעשות על עצמך.

ואם נפל לך האופנוע על הרגל בזמן שמיניה בצורה לא טובה? פשוט תקפץ למיון עם כף רגל מרוסקת כאילו "לא, סתם נפלתי, לא חשבתי להזמין אמבולנס"? לא, זה בכלל לא נשמע חשוד.
    לא, אתה תזמין אמבולנס בכל מקרה כי אתה בכאבי טופת. ומשם הקריאה למשטרה קצרה מאוד.
    אני מבין שאתה אדם זהיר ושומר חוק, והמילה "משטרה" עושה לך צמרמורת.
    תן לי להרגיע אותך.

1. אם מישהו נופל עם האופנוע בחניה סגורה, בד"כ עוברי אורח יגשו אליו וישאלו האם צריך עזרה לפני שהם מתקשרים לאמבולנס. למה להזעיק משטרה במקרה של נפילה בחניה - נשגב מבינתי.

2. גם אם איזה זקן מטורלל מתקשר למשטרה כי "יש בחור שנפל מקטנוע בחניה ליד הבניין" - עד שהשוטרים יסיימו את הבורקס עם הקולה, ימצאו ניידת פנויה (ברור לך שזה "ארוע" בדרגת חשיבות הכי נמוכה מבחינתם) ויגיעו - הבחור כבר יהיה בבית. וגם אם הם יפתיעו, ויגיעו מהר - במינימום האופנוע כבר יעמוד על הרגלית בלי שמישהו ללא רישיון רוכב עליו.

3. כמה אנשים אתה מכיר ש"הפילו את האופנוע על הרגל" לרמה שהם נאלצו "לקפוץ למיון עם כף רגל מרוסקת"? אני מכיר 0, ולרוב החברים שלי יש רישיון.
    אז מה הסבירות שדבר כזה יקרה? גבוהה יותר מהסיכוי שתידרס למוות בזמן שאתה חוצה במעבר חציה, זהה או נמוך יותר? פרט, נמק והסבר.
    אגב, דווקא מכיר כמה מקרים שאנשים חזרו מהשטח ברכיבה עם שבר בכף רגל/ ביד. כי אין ברירה, וכי החבר'ה לוחמים.
    אני מבין שמבחינתך ברגע שמישהו נפצע - אפשר רק לבכות ולהזמין אמבולנס, אבל אל תשליך את זה על כולם.

4. לגבי הזמנת אמבולנס במקרה שאין ברירה אחרת - אני מבין שאתה לא רגיל לתכמן, אז אני אסביר לך איך עושים את זה: אם נמצא איתך חבר (בעל האופנוע), הוא אומר "אני ניסיתי להראות לו איך עושים שמיניות בזמן שאני מרכיב אותו, ונפלנו". בינגו, אתה לא בשלילה ועל הדרך מכוסה בביטוח החובה שלו.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    עברתי שוב על ההודעה הקודמת, יכול להיות שלא הייתי ברור מספיק.
    אין לי אפשרות לערוך, אז אכתוב בהודעה חדשה.

אני חושב שמהתשובות שלי לבחור ברור לגמרי שאני לא ממליץ לרכב ללא רישיון.

אם זאת, כשמישהו מתחיל בהפחדה שאינה מבוססת בעיניי (כמו מה שכולנו שמענו - אופנועים זה מסוכן, אם תעלה על אופנוע אתה תהרג!), אני מתעצבן ומגיב.
    אני מאמין שלא משנה מה החלטת לעשות, חוקי או לא - צריך לעשות אותו על הצד הטוב ביותר, תוך כדי שאתה מנהל את הסיכון וממזער אותו למינימום האפשרי.

הרישיון הוא בסך הכל פיסת נייר, שהופכת את הרכיבה על אופנוע לחוקית. אני לא רואה אסון גדול בלהתאמן על אופנוע של חבר במקום סטרילי, כל עוד מתקיימים התנאים הבאים:

- מוצאים מקום ללא עוברי אורח ועדי ראיה (שיכולים באופן מאוד תיאורטי להיפצע, באופן פחות תיאורטי לדווח למשטרה על אופנוע שכבר חצי שעה מרעיש להם). עדיפות לשטח פרטי (שביל בנחלה במושב). בהיעדר מקום כזה, מגרש חניה נטוש ונסתר מהעין יכול לעבוד גם כן.
    - דואגים לליווי של חבר מנוסה - הן כדי להפיק תועלת מהפעולה, והן לצרכי ביטחון - שיהיה מי שיוכל להגיש עזרה או לפנות לבי"ח במקרה של פציעה.
    - מתלבשים מראש בצורה שתצמצם את הפציעות במקרה של נפילה - מגיני ברכיים, נעליים חזקות או מגפי רכיבה, מעיל, כפפות, קסדה מלאה.
    - ניגשים למלאכה עם כל הזהירות, ללא התלהבות ונמנעים מסיכון עד כמה שאפשר. ז"א - כל האימון קורה במהירות נמוכה, ומטרתו ללמוד טכניקה בסיסית ולא להתלהב עם האופנוע.

בסוף, הכל עניין של ניהול סיכונים.
    מבחינת Pumi עצם העובדה שאתה עושה משהו שאינו חוקי, זה סיכון לא סביר (או נוגד את העקרונות שלו - שגם זה בסדר). אני מכבד את זה.
    מבחינתי - התנאים לסיכון סביר זה מה שמופיע למעלה. אחרת, הסיכון מפסיק להיות סביר.
    מבחינת מישהו אחר - ההגדרה לסיכון סביר תהיה אחרת.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual