עמוד 31 מתוך 36 ראשוןראשון ... 212930313233 ... אחרוןאחרון
תוצאות 451 עד 465 מ 529

אשכול: הענק הירוק - KAWASAKI VERSYS 1000 SE - סיפור מסע מתגלגל.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    לא משעמם לך?
    שאלה שאני נשאל המון מאז שיצאתי לפנסיה.
    אז מה אתה עושה כל היום?
    מה? אתה לא עובד???

אני הורג אותם כשאני משיב לאנשים ששואלים אותי מה אתה עושה ואני עונה: אני עושה חיים, כמה שאני רוצה מתי שאני רוצה ולכמה זמן שאני רוצה!"

אנשים שנמצאים בנקודה אחרת ממני בחיים פשוט לא מצליחים לעכל את זה, זה לא נראה להם טבעי, זה לא נראה להם אפשרי.

כשעוד עבדתי היה לי שלט גדול תלוי מעל העמדה שלי "לפעמים האנשים לא יבינו את הדרך שבחרת, הם לא צריכים להבין, זאת לא הדרך שלהם!"

מי שירצה מוזמן להצרף אלי למסע ומי שלא...לא.

החיים זורקים לך אתגרים ואתה מחליט מה צריך לעשות איתם, אז נכון לעכשיו צצו כמה בעיות הגדולה ביותר היא שצ'אק הכלב האהוב שלנו
    אובחן כחולה סרטן סופני, וכמי שמספקים תמיכה מלאה לכלבים שלהם גם כלכלית גם נפשית אנחנו לא נעזוב אותו עד לרגע האחרון האפשרי
    כל עוד יש לו איכות חיים טובה ונעשה בשבילו הכל. ולכן המסע הגדול מתנהל כרגע בשני מישורים כאילו אין את המחלה הארורה וכאילו הכל
    מוקפא. וזה יוצר בעיה כי בתכון היה לצאת ב-20 באפריל שבוע לאחר פסח ליוון עם האופנוע.

במקביל יש כמה אלטרנטיבות בקנה וההחלטות יתקבלו כמו תמיד ברגע האחרון.

זה לא מונע ממני להכין את שיעורי הבית לדבר הגדול הבא ואני מוצא מקלט באתרי אופנועים שונים ללמוד עוד דבר או שתיים על מנת לחדד את הבחירות
    הבאות שלי.

אמרתי לא פעם שאופנוע על מנת שירגיש נכון לבעלים שלו צריך להתאים לצרכים כמו כפפה ליד וצריך שיהיה לו ערך מוסף, כזה שתרצה לעצור ולצלם אותו
    כמה שיותר, כזה שתתרגש לעלות עליו בכל רכיבה וכזה שהוא ייתן את כל כולו במערכת היחסים המסובכת הזאת. עד עכשיו דייקתי בבחירות שלי, למרות
    שתמיד אמרתי שהיה חסר לי עוד קצת...משהו...אז קוואסאקי יצאו בהברקה מעניינת תפורה בול למה שצבעתי אצלי בראש...

https://www.youtube.com/watch?v=BF3utfp8Yok
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    מה זה S, תזכיר לי?
    הלכתי לאיבוד ב"רמות גימור" של הורסיס.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    מה זה S, תזכיר לי?
    הלכתי לאיבוד ב"רמות גימור" של הורסיס.
    ללא אותיות גרסת הבסיס
    S הגרסה המשודרת יותר
    SE מתלים אלקטרונים ושאר תוספות

https://www.kawasaki.co.il/product/VERSYS%201100%20SE

25167 ק"מ

עברתי עוד ציון דרך בלי דרמה מיוחדת, רכבנו לעמק חפר, באביב שנחת עלינו, בפריחה נהדרת והיה עצוב לי בלב, רכבתי ענייני, מכונס, לא משוחרר
    המחשבות על צ'אק הכלב שלנו שעושה את ימיו האחרונים איתנו פשוט לא עזבו אותי, פעם התרופה לכל הייתה הרכיבה הזאת פשוט נראתה לי לא הגיונית
    איך הכל פורח ומרגיש אביבי כשאצלי כפור בלב. שום דבר לא "עשה לי את זה" הכל היה מעשי, בלי קמצוץ של הנאה אמיתית כי איך אפשר...

ודווקא היום בבוקר כשלקחנו אותו לטיול בוקר שמשלב פיזיותרפיה לשלד ומזון לנשמה הגדולה שלו, הוא הרגיש לי שמח, הכלב הנהדר הזה נהנה מכל
    רגע, מכל צ'ופר שקיבל מכל צעד, מבלי לדעת שימיו ספורים, הוא פה ועכשיו והוא מטייל בחברתנו בלי רצועה משוחרר וטוב לו...

אז שמענו אותו, נקירות על עץ, הופתענו והלכנו בעקבות רעש הניקור וראינו אותו, נקר צעיר ואולי הייתה זאת נקבה, בונה קן חדש לתוך הגזע, לדור חדש
    של גוזלים צעירים של גלגל החיים. היקום שלח דברו...ועדיין עצוב לי מאד.

25339 ק"מ

אז החלטתי להימלט קצת מהאווירה הקשה בבית לצאת להוביל טיול של מועדון ורסיס, את הטיול והמסלול תכננתי מזמן אבל לפני כשלושה שבועות
    הטבל טיול אחר ושאלו אותי אם אוכל לתת מענה, התנדבת בשמחה.

זה לא סוד שאני לא אוהב לרכוב בקבוצה גדולה, הפרשי רמת הרכיבה השיגעונות של כל אחד ואפילו בעיות משמעת אבל למועדון הורסיס יש קבוצה
    גדולה מאורגנת וממושמעת יחסית.

למרות הסיכוי לגשם השבת המעוננת והקור התייצבו 19 אופנועים במפגש בלטרון ויצאנו לכבשים האהובים של הרי ירושלים, זה מוזר כמה מהאנשים
    פשוט לא מכירים את המקומות האלה במיוחד אלה שגרים רחוק, ההפתעה על פניהם ההתלהבות מהמיוחדות של הכביש והנוף מזכירה לי רכיבות
    במקומות אחרים בעולם של "פעם ראשונה".

רכבנו בכל המקומות הנחשבים ההתלהבות הייתה גבוהה וגם התגובות לאחר מכאן, קצב נמוך שרוך ארוך של רוכבים ורוכבות שהיה מראה נהדר
    במראות. למרות הכל נהניתי מאד.

25520 ק"מ

סוף הוא התחלה של משהו חדש, נפרדנו בכאב וצער עמוק מהכלב הנהדר והמיוחד שלנו צ'אק, ועכשיו יש לנו חור בלב בצורה שלו.
    המסע המיועד לנורווגיה נעצר ברגע שגילינו שהוא חולה, הווטרינרים נתנו לו כמה חודשים שהתנגשו בלוחות הזמנים של הטיול ולא היה
    לנו ספק שנדחה אותו ונחבק את הכלב האהוב שלנו ככל שנצטרך, הכלב הנהדר הזה נלחם ונלחם עד שכבר לא היה לו טוב והחלטנו
    לשחרר אותו לדרכו. כל כך עצוב כואב ונכון. מתוך האבל והעצב, קמה ההחלטה שממשיכים עם המסע בכל הכוח, היעד הוא העשרים
    באפריל-מה שמשאיר פחות מחודש להכנות המרובות. אז לצד הדמעות והריקנות, מתחילה עכשיו צמיחה מחודשת של ההרפתקה.
    נורווגיה אנחנו באים!

משתתף בצערך, מניסיון זה קרוב להרגיש כמו לאבד קרוב משפחה ממש.
    בשורות טובות, ומחכים לשרשור מהטיול הקרוב.

Senior Member
    נורבגיה שייכת לקבוצה לא גדולה של מדינות נוצריות שבהן האוכלוסיה עוברת הסתה אנטישמית אינטנסיבית שנדחפת באגרסיבית על ידי המשטר המאוד קיצוני שלהם. באירופה, היא שניה רק לאירלנד.
    ובלי קשר, אם הכוונה היא לעשות טיול רכיבה אז אני ממליץ לעשות הרבה מאוד שיעורי בית. השבוע שביליתי בנורבגיה באוגוסט היה קשוח מאוד מבחינת התנאים... גשום ביותר, ערפילי מאוד (לא ראינו נופים כמעט בכלל בגלל שהכל היה אפוף באפור דחוס), כמעט ואין חושך וקשה להרדם בלילה אבל האור הזה הוא דמדומים אפרוריים ומדכאים של שמש שמטיילת כל היום בסמוך לאופק ואף פעם לא עולה למעלה.
    ועוד לפני האנטישמיות שלהם, הנורבגים הם אנשים קרים, לא נחמדים, עצלנים ושיכורים. אוכלוסית דייגים מאופסת, שבניגוד למדינות הסקנדינביות האחרות, מעולם לא עשתה שום דבר חוץ מלצוד ליוויתנים וזה ניכר עליהם מאוד. מבחינה כלכלית, מדובר בנסיכות נפט - קאטר של סקנדינביה. זרים שמנצלים את משאבי הטבע הרבים של הטריטוריה ומקומיים שגוזרים עליהם קופונים שמנים. אוכל ממש דוחה. יוקר מחיה מטורף שמזכיר מדינות לבנטיניות מסוימות.
    מדינה מגעילה.

מעבר לכך שנורבגיה היא ה-"מכה" של רוכבי האופנועים ויש שם את הנופים הכי מדהימים בעולם יש הרבה דברים שצריך לדעת.

עונת התיירות שם היא דווקא מאי יוני ויולי. אז מדובר באביב ויש פחות ימי גשם ויותר ימי שמש, יש שם את הכבישים והדרכים
    הכי מיוחדות לעין ישראלית שלא רגילה בנוף הזה.

ברוב המדינות באירופה אבל במיוחד בסקנדינביה יש כמות גבוהה וגדולה של פליטים ומהגרים בגלל היחס המקבל של המדינה יחסית
    למקומות אחרים, אבל חשוב להבין היכן הם מתרכזים ולהימנע מלהבליט זהות יהודית. בכל הטיולים שלי בין האופנוענים לא נתקלתי
    באנטישמיות ובמקומות שכן תמיד ידעתי איך להגיב.

הביקור שלי יותר באתרי התיירות הרחוקים ולא בערים הגדולות ורוב אלה מאוכלסים בתקופה הזאת באופנוענים מכל העולם.

המדינה הזאת אכן יקרה אבל בהתנהלות נכונה ניתן לצמצם עליות והמסע שלנו הוא לא מסע חסכוני, לא מחשבים כל שקל.

ממליץ לצפות בסרטוני אופנוענים בנורווגיה מהיו טיוב להבין את המשמעות.

Senior Member
    אני לא מתכוון לבני דודים. האנטישמיות בנורבגיה בוקעת מהנורבגים.
    נופים זהים לחלוטין ואותו מזג אויר מפוקפק אתה יכול למצוא גם בקנדה, אלסקה וניו-זילנד עם עלויות יותר סבירות ואוכלוסיה לא פרזיטית.

טוב 1100 כן להחליף או לא, נתחיל מהסוף, רוב הרוכבים של ה 1000 לא צריכים לנער ארנקים, רובם לא באמת ירגישו בהבדל עבור 80 אחוז מהם זה לא באמת אופנוע אחר, זה יותר וואסח...כן ה-1100 טוב יותר, בהילוכים הנמוכים, החלפת ההילוכים השתפרה מאד והוא חזק יותר במיוחד אם רוכבים מעל 6000 סל"ד ואם כל מה שכתבתי עד עכשיו לא עניין אתכם ואתם בשיחה במקביל עם מנהל הבנק, תעשו לעצמכם טובה ותהיו נחמדים אליו כי אתם רוצים את ה-SE לא פחות, דגם ה-S מרגיש כמו שילדת ספגטי ואתם תבלו המון זמן בחיפוש אחרי כיוון בולמים מושלם, בגלל החוזק שלו הוא חייב להיות נוקשה והוא לא סלחן בכביש משובש במהירות שוללת רישיון לצמיתות, הצמיגים המקוריים בריג'סטון T31 חרא, ומצאתי את עצמי אוסף את הגלגל האחורי מהצד בכל פתיחה חזקה, השילוב של הבולמים הצמיגים וכוח המנוע גרמו לי להזיע ולחשוב שהייתי צריך להשאיר מס כרטיס אשראי לא שלי....וכן יש נידנוד חזק של הכידון מעל עשר פעמים ח"י....אז למה כן...כי הוא הכי...ולי זה חשוב, הוא חזק במידה מושלמת לתת את הטיפ המושלם בשביל לסגור את הפינה, גם את המפתח החליפו במקום המשונן שיש לנו לכזה עם מסילות למה, לא יודע, ההילוכים מחולקים נהדר 1-4 נהדרים ובכביש טכני זה רק מה שצריך בהילוכים הגבוהים יותר זה אותו האופנוע עם מדבקה אחרת. בחזרה רכבתי על הטרייסר GT 09 אופנוע לילדים...20250328_103241.jpg

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    על טעם וריח...

היום יצאתי עם הקפטן לרכיבת מבחן כפולה - וורסיס 1100 (דגם ביניים עם מתלים רגילים) וטרייסר 9GT דור ראשון (2021-2025). קיבלנו אופנועים ממש חדשים ויצאנו לכיוון בר בהר ובית גוברין.

התחלתי עם הטרייסר, חוץ מתנוחת הרכיבה ומשקף הרוח, האופנוע היה כמו שזכרתי. המנוע נהדר, המתלים הסמי אקטיביים נהדרים (אהבתי את המצב הספורטיבי יותר -A1). פחות התחברתי לתנוחת הרכיבה ולמשקף הרוח, שני דברים שלא אהבתי גם בזה שהיה שלי עד ששיניתי את הכידון והרגליות למצב השני שלהם, היותר ספורטיבי. אז גם המשקף התחיל לעבוד כי הגוף יושב אחרת.

בבית גוברין התחלפנו ועשינו את אותו מסלול בכיוון ההפוך. הוורסיס זה חרא של ... לא יודע של מה כי אופנוע זה לא! אולי מסחרית קטנה אולי SUV אמריקאי רך ורופס. הוא כבד מאד. חלש, ממש חלש. רכבתי במצב ספורט והרגשתי כמו שאני במצב גשם. האופנוע מפזר חום כמו רדיאטור בדירה שכורה בחורף הירושלמי. המנוע עסוק ולא זורם, הסלד מרגיש גבוה ממה שהוא באמת. ההיגוי כבד. והכל מגושם. הבלמים היו חלשים מאד והמיתלים רופסים. לא ציפיתי לכלום ובפועל הוא היה הרבה יותר גרוע ממה שדמיינתי.

המולטי למשל היה גדול כמוהו אבל כל המכלולים היו בטופ. כך שאין שום מקום להשוואה. ואם כבר הזכרתי את המולטי אז בסוף הרכיבה היום חזרתי לעשר והרגשתי בדיוק כמו שהרגשתי בפעם הראשונה שלקחתי סיבוב על האופנוע של גל (אז הייתי עם המולטי ומהר מאד אחר כך החלפתי לעשר). כמו אז גם היום - אני חושב שזה אופנוע מושלם (עבורי), בול בהכל. בתנאי שאתם רוכבים לבד ולא מרכיבים.

מי שמשווה את הורסיס לטריסר פשוט לא מבין כלום ושום דבר באופנועים, באותה מידה יכול להשוות בין מלון לעגבנייה.

נתחיל בזה שהטרייסר מיועד רובו ככולו לספורט והוא כמו מתבגר בן 16 היינו התפרצויות זעם, יכולות של נער שחושב סיירת,
    ומשקל גוף נמוך קטן עם בסיס גלגלים צר והוא נותן עבודה אוי ואבוי לו אם לא, המנוע שלו נשמע עסוק רוב הזמן ומחפש את
    הצילינדר שחסר לו, פעם אחת נכנסתי בשלישי לכיכר שהורסיס היה אוכל בלי מלח הטרייסר השתעל ושאל אותי "מה לעזאזל אתה
    עושה?" וכן היה צפוף לי והרגיש לי חסר נוחות.

הורסיס הרגיש לי כמו לימוזין נהוגה על ידי וין דיזל, מרווח חזק ונוח (כן א' אפשר לסחוט את השישי עד לסוף ולצפות לנס אבל אפשר
    גם לעשות אותו דבר בשלישי או ברביעי ואז גשם יהיה בצד השני של האוקינוס ורעידת אדמה במנימר בשל אפקט כנפי הפרפר).

הורסיס הוא ספורט תיור רגוע לא מרעיש לא מווברץ נוח בשתיים עם מטען וכשיושב עליו רוכב שמבין מה הוא עושה הוא לא קוטל קנים,
    תוספת הכוח שהכי מורגשת בהילוכים הנמוכים נותנת לו בדיות את התוספת הנדרשת שהתלוננתי עליה בדגם ה-1000, עוד קצת
    וווווום לכיוון הספורט.

תאכלס הרבה מרוכבי הורסיס הכלל לא יגיעו למקומות האלה הם מחפשים משהו שונה אבל בדיוק בשביל ה-20% שמחפשים יותר, ההגדלה
    והשינוי הזה סוגר פינה מושלמת.

אגב אני משוחד ומי שיאמין רק לי עלול להתאכזב במיוחד אם הוא לא מחפש את אותם דברים כמוני או שלחילופין הוא לא רוכב שמגיע לגבולות
    אני ממליץ לשמוע מה אומרים עליו בוחני אופנועים מכל העולם.