על טעם וריח...
היום יצאתי עם הקפטן לרכיבת מבחן כפולה - וורסיס 1100 (דגם ביניים עם מתלים רגילים) וטרייסר 9GT דור ראשון (2021-2025). קיבלנו אופנועים ממש חדשים ויצאנו לכיוון בר בהר ובית גוברין.
התחלתי עם הטרייסר, חוץ מתנוחת הרכיבה ומשקף הרוח, האופנוע היה כמו שזכרתי. המנוע נהדר, המתלים הסמי אקטיביים נהדרים (אהבתי את המצב הספורטיבי יותר -A1). פחות התחברתי לתנוחת הרכיבה ולמשקף הרוח, שני דברים שלא אהבתי גם בזה שהיה שלי עד ששיניתי את הכידון והרגליות למצב השני שלהם, היותר ספורטיבי. אז גם המשקף התחיל לעבוד כי הגוף יושב אחרת.
בבית גוברין התחלפנו ועשינו את אותו מסלול בכיוון ההפוך. הוורסיס זה חרא של ... לא יודע של מה כי אופנוע זה לא! אולי מסחרית קטנה אולי SUV אמריקאי רך ורופס. הוא כבד מאד. חלש, ממש חלש. רכבתי במצב ספורט והרגשתי כמו שאני במצב גשם. האופנוע מפזר חום כמו רדיאטור בדירה שכורה בחורף הירושלמי. המנוע עסוק ולא זורם, הסלד מרגיש גבוה ממה שהוא באמת. ההיגוי כבד. והכל מגושם. הבלמים היו חלשים מאד והמיתלים רופסים. לא ציפיתי לכלום ובפועל הוא היה הרבה יותר גרוע ממה שדמיינתי.
המולטי למשל היה גדול כמוהו אבל כל המכלולים היו בטופ. כך שאין שום מקום להשוואה. ואם כבר הזכרתי את המולטי אז בסוף הרכיבה היום חזרתי לעשר והרגשתי בדיוק כמו שהרגשתי בפעם הראשונה שלקחתי סיבוב על האופנוע של גל (אז הייתי עם המולטי ומהר מאד אחר כך החלפתי לעשר). כמו אז גם היום - אני חושב שזה אופנוע מושלם (עבורי), בול בהכל. בתנאי שאתם רוכבים לבד ולא מרכיבים.