לפני 27 שנים היה לי ZZR1100 שנת 92 שנקרא ZX11 כי הוא הגיע לישראל מארצות הברית ביבוא אישי, אבל זה לא רק היה יבוא זה היה אופנוע שיוצר בארצות הברית לכן נקרא ZX11 ולא ZZR בשוק האמריקאי.
הZZR1100 בשנת 92 היה האופנוע הסידרתי המהיר בעולם בזכות מערכת הRAM AIR שככול שרוכבים מהר יותר כח הסוס עולה עד לטופ שהוא 150 כח סוס ללא בקרות וללא ABS.
כבר כמה שנים היה לי בראשר לקנות אופנוע מהעבר והיה ברור לי מהר מאד שאם אספנות מודרנית אז זה והZZR 1100.
אחרי חודשים רבים של חיפושים מצאתי אחד שנת 92 שחלק את אותו פס יצור בארצות הברית עם אותו אופנוע שהיה לי פעם.
70,000 ק״מ יד חמישית, היסטוריית טיפולים מלאה משנת 92! מצב מכני טוב מאד, הקוסמטי גם טוב אבל המטרה שלי זה להביא אותו למצב תצוגה.
עלות 1100 יורו והוא ירשם כאספנות כדי לקבל את ההטבה בביטוח.
9f7face7-c06d-4521-a0cd-1460e8adddd3.jpg
שנת 99 גבול ירדן עם מועדון האופנועים והZX11 שלי
וואו, כלי משובח!
צלם תמונות נורמאליות שנוכל להזיל ריר.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
ב 4.5 השנים האחרונות אני עם האח הגדול שלו שגם הוא יבוא מארה"ב ZX14R ולא ZZR1400 כפי שנקרא בארץ
תתחדש ויאללה בלאגן
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אני מתחיל לאט לאט בעבודת הניקוי וההברקה, כמובן שזה לא עומד להיות ניקוי חיצוני בלבד אלה פירוק מסביבי, עכשיו קצת מתחיל לחשוב למה נכנסתי לזה אבל ימים יגידו.
אז היום נתתי פוקס על מיכל הדלק, היו הרבה שריטות אז עבדתי עם נייר שיוף אפס רטוב, פוליש, וקס וסגירה עם ווקס דוחה מים.
עדיין חש כמה שריטות אבל כנראה שאני יצטרך לחיות עם זה
IMG_7632.jpg
השלב הבא זה הפלסטיק הלא צבוע, אני עובד עם פוליטרול שהוא חומר מעולה אבל לא נראה שהוא משפיע על המתגים הם דהויים ואני מחפש משהוא שיגרום להם להיות שחורים יותר.
יש למישהוא המלצה לחומר טוב?
IMG_7630.jpg
ועוד תמונה באור יום
IMG_7628.jpg
כמה מילים על אספנות אופנועים ישנים ותרבות רכיבה.
תרבות היא משהו נרכש, חמקמק, מקומי, אישי. היא חינוך שמתבסס על משהו מסוים שמכוון לערכים שמעבר לדברים הבסיסים הקיומיים.
התרבות מתפתחת במשך השנים, משתנה ופתוחה לפרשנויות. במקרה שלנו היא נפגשת עם המוטוריקה כתחום והופכת לתרבות
מוטורית, תרבות נהיגה תרבות חברתית.
תחום הרכיבה והאופנוענות הוא עולם ומלואו יש בו כל כך הרבה נישות ייחודיות שתלויות מקום וסביבה בארץ למשל תרבות ואופנת אופנועי
השלג אינה מפותחת כמו בצפון אירופה וארה"ב זה לא עושה אותו פחות תרבותיים זה עושה אותה פחות מתאימה לכאן.
בארץ הכל מתמצא בסופו של דבר ליחס בין עלות לתועלת, האופנוענות ברובה מבוססת על אפשרות תחבורה קלה ומהנה יותר מרכב ופחות
כמשהו תרבותי אומנותי או היסטורי.
בעולם מקובל לערוך מרוצים לרכבי אספנות, מוזאוניים שלמים מקדשים לאופנועים ומכוניות, מפגשים מיוחדים, כנסים ותרבות שהתפתחה סביב
הנושא. בארץ בשנים האחרונות זה רק מתחיל ועדיין לא ברמה עולמית חובבנית או מקצוענית כמו בחו"ל.
מה מעניין ברכבי אספנות או אופנועים שנראים במבט ראשון "נחותים" ממה שמשווק היום?
דבר ראשון זה הנוסטלגיה והזיכרונות, בין אם זה היה האופנוע הראשון שרכבת עליו או כזה שהיה לאבא או האחד שתמיד ברח ממך והיום
אתה יכול לשים עליו את היד זה לא משנה זו קנייה רגשית ולא מושכלת זאת קנייה של אהבה זיכרונות רגש.
הדבר השני זו התחושה לרכוב על טכנולוגיה של פעם, היכולת של כלי בן X שנים עדיין לבצע את תפקידו ולהעביר לך את התחושות שהרגשת אז
כשהיית צעיר ילד, ריח של הבית של אימא שמחזיר אותך לילדות אין לזה מחיר.
הכלים האלה לא פונים לפרקטיקה והמעשיות הם פונים לרגש ולאהבה לזיכרונות ועל הגל הזה מתפתחת תרבות האספנות והשימור של הכלים האלה
ניתן לשים לב לחלוקה לעשורים לפי גיל האספן אלה שגדלו על הכלים של שנות התשעים מתחילים עכשיו לחפש אותם המבוגרים יותר מחפשים את
אופנועי שנות השמונים והשבעים, מזקנים עדיין מתרפקים על אופנועי שנות החמישים והשישים והדור הקודם שעדין נמצא איתנו מחפש את הישנים יותר
כשהדור הזה יעלם האופנועים האלה יגיעו למוזאוניים ושם ישמשו לדורות הבאים אבן דרך.
ככה נבנית תרבות מוטורית וזה סוד הקסם של האופנועים האלה. ומי שיש לו ראש פתוח פשוט זוכה ליהנות
20230425130817_IMG_2612.jpg.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
ירח הדבש נגמר מאד מהר, שכל פעם משתדרגים באופנוע חדש לא מרגישים איך הטכנולוגיה מתקדמת, היום החלפתי שמן פילטר ויצאתי לדרך, ישר קיבלתי סטירת לחי הרומנטיקה שהייתה לי בראש איך אני והוא רוכבים באוטובאן לכיוון האלפים מהר מאד התבררה כמשהוא שלא יקרה, האופנוע הזה כלכך דורש ריכוז בתפעול שלו ובנוסף הוא מוגדר כספורט תיור, על איזה תיור הם מדברים זה לא קרוב למה שיש היום בקטגוריה ובטח שלא נוח לטיולים.
בקיצור אספנות זה אספנות, להוציא אותו פעם בכמה זמן לסיבוב לא ארוך במיוחד ולהחזיר מתחת לכיסוי.
אני לא מצטער על הרכישה הזאת, האופנוע הזה מדהים מהרבה בחינות אבל לא יודע למה חשבתי שאם הוא יהיה כלכך כיפי ונוח אני ימכור את הטרייסר וזה לא יקרה כי הטרייסר טוב ממנו שנות אור כמעט בכל פרמטר.
בכל מקרה עבודת השיפוץ להביא אותו למצב מושלם התחילה, זה יהיה תהליך איטי אבל לאט לאט אני יחליף בולם אחורי יבדוק את מצב המזלג הקידמי, החלפת צינורות קירור בכאלו מסיליקון לאריכות ימים, השילדה נצבע בשחור בצורה לא מקצועית (המקור שחור מט מגורען) ואולי תקבל צביעת אבקה בעתיד ויש עוד הרבה
בתמונה התידלוק הראשון אחרי שהאופנוע קיבל שטיפה ווקס עם החלפת שמן
3228D773-145F-4BEF-B451-9A6B690466BF.jpg