בהנחה שאין בלתמים כי הם יקרים מאוד.
ואתה לא עושה הרבה קילומטראז הכלי כמו כל כלי אחר בתחזוקה
בהנחה שאין בלתמים כי הם יקרים מאוד.
ואתה לא עושה הרבה קילומטראז הכלי כמו כל כלי אחר בתחזוקה
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
השרשור הזה הוא דוגמה מאלפת לאיך יוצרים תדמית גרועה לאופנוע מצוין ומאיפה נובעות שמועות.
מה שצריך זה דעה קיצונית מתובלת בביטחון עצמי וקצת נחרצות, והנה - mt זה חרא של אופנוע.
לראות ולא להאמין.
אביעד, אף אחד לא ישכנע אותי שהוא חרא של אופנוע. רכבתי עליו והוא אופנוע כייפי מאד. הסיבה שאני יורד מהרצון לקנות אותו הוא נובע בעיקר מהרצון שלי באופנוע לטווח ארוך, מהנסיון שלי עם השירות של הונדה ומכך שבתחושה שלי לא נפלתי מהמראה שלו ומאיכות החומרים.
ואגב, לא ראיתי את דעתך לגבי האופנועים שדיברתי עליהם.
אשמח לדעה לגבי הCB1000R, הGSX1000s המונסטר 821 והMT.
לו הבחירה הייתה בידך במי מהם היית בוחר?
הדברים שלי לא הופנו אליך. חוץ ממך יש עוד גולשים שקוראים פה. גם הם קוראים את השטויות שאנשים מרשים לעצמם להוציא מהמקלדת.
אתה תבחר מה שתבחר ובטוח שתהנה, אבל הקשקשת שנכתבה פה על ה-mt תישאר, אנשים יקראו, ועל סמך זה הם עלולים לגבש דעה ולהעביר אותה הלאה.
על הג'יקסס לא רכבתי עדיין לכן אני לא יכול להתייחס אליו.
מבין השלושה הנותרים הייתי לוקח את ה-mt בגרסת הטרייסר. גם המונסטר 821 מגניב, אבל עלויות התחזוקה עלולות להיות גבוהות.
עוד שאלה ברשותך, למה מכולם לא היית לוקח את הסיבי?
אני לא אביעד, אבל הייתי בהתלבטות שלך, והלכתי על הסיבי, נכון הmt מדליק, כיפי ושובב, אבל משהו בסיבי, בחלקות, בכח ובהרגשה גרם לי לוותר על הmt לרדת שנתון ולקחת את הcb, ולא עובר נסיעה אחת בלי חיוך.
+1 לדבריו של אביעד (בקשר לשטויות שנכתבו פה).
ה-cb1000r אופנוע נפלא ולדעתי הוא נמצא קליק אחד מעל ה-mt09 בכל מה שקשור לאיכות המכלולים - המתלים המתכווננים חד משמעית טובים ואיכותיים יותר (אבל גם הם לדעתי רחוק מלהיות מושלמים) והוא מגומר באופן "מלוטש" יותר, אבל כמובן שזה גם מגיע כתוספת משמעותית במחירו כחדש.
הוא חזק ומהיר ובהחלט אופנוע טוב אבל באופן אישי אני לא אוהב את האקסטרא חלקות שלו - 4 צילנידרים בשורה קלאסי... אותי הוא קצת שיעמם.
מצד שני, אבא שלי רכב עליו 3.5 שנים בהנאה רבה וכשהגיע הזמן לא מצא שום דבר שרצה להחליף אליו למעט עוד אחד כזה (בסוף בכלל הלך על 208gti).
לדעתי אם אהבת את האופי הקצת יותר פלפלי של המונסטר 821, אתה כנראה לא תתחבר מאוד להונדה.
התמונות שסטרלוק העלה אמיתיות, היה יותר ראוי שנציג טכני של מטרו יתייחס למקרה ולא לפתור זאת כהשמצה.
כמו כן, הוא העלה נקודה מעניינת - האם היית קונה מאזדה 6 חדשה או במוו סדרה 5 בת חמש.
הבחירה של רוב הקונים היא מובהקת לטובת מאזדה 6 חדשה. מי שמעניין אותו מדוע מוזמן לקרוא את ספריו המרתקים של הכלכלן דן אריאלי. לאחרים - זה נובע מהעדפה של אנשים שונאי סיכון, שאני יכול להבין מרוכש מכונית ופחות ממי שמחפש אופנוע.
אז למה באמת אופנוען מעדיף mt09 חדש ב-66 אלף על k1300r בן שש, או r1200r בן 4 שנים, נשגב מבינתי.
סטרלוק, טעם טוב זה טעם נרכש.
התמונות אמיתיות- הסיפור מעוות. יכול היה לכתוב גם "נגרם כי הוא סובב את המצערת". בוא נגיד שזה ממש לא כשל הנדסי או כשל באופנוע,
יותר בכיוון של טעות אנוש וכאן אסיים את דבריי בנושא.
מה הקשר בין mt09 לאופנועים שהצגת? נשגב מבינתי. אם כבר אז f800r, ואני מאמין שהשוק מדבר בעד עצמו.
אבל אם היית מוצא אופנוע ראוי להשוואה של מה עדיף, בוא ניקח היפרמוטארד משומש על mt חדש. אז יגידו לך ובצדק לך תדע מה האופנוע עבר,
בין אם תאונה שכוסתה היטב ובין אם נסיעה אגרסיבית שתגבה מחיר גבוהה בטיפולים בהמשך. לך תדע אם טופל במקום טוב, אם לא עיגלו פינות-
אמנם שני גלגלים, אבל לא פעם עולה הרבה יותר לתחזק מרכב...ויש עוד אין ספור דברים.
בוא נגיד שכל כלי משומש שרכשתי (וכולם היו בני כמה חודשים-עד שנתיים) מצאתי דברים. בין אם בבדיקה, או בין אם אחרי בעלות קצרה. אם תשאל אותי
היום בהיצע שנוצר ומגמה שנוצרה-כלים כמו mt09/07 עדיפים כחדשים על "פרימיום" ישנים.
מה שמחזק את המצב הזה עוד יותר, זה שמדובר באופנוע בעל מומנט אדיר, שעם כח כזה, יכול להתפך אחורנית בווילי די בקלות, שיגרום נזק לנזב בלי מאמץ.
אדיר, אין לך מה להפסיד, בזה, תנסה לקחת נסיעת מבחן על הטרייסר, ועל הוי סטרום xt, לוי סטרום אין כל שיפיל אותך מהכסא, אך אני חושב שיש לו חבילה כוללת די משתלמת ועם יתרון לשימוש יומיומי.
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי adnan; 21-02-2016 בשעה 07:13.
הקשר בסוף זה המחיר. ביקשו אופנוע במחיר של עד 70 יש מחבר עצום של כלים משומשים בעד 70.
וכמו שאמרתי אני הייתי קונה k1300 בן 5-6 שנים ולא mt09 חדש אבל זה אני ולכל אחד שיקול שלו.
מצד אחד זה נזק לגיטימי מצד שני אני לא מכיר כלים אחרים שזה קורה להם מווילי ולא חסר כלים שמתהפכים בווילים
ובקשר לתחזוקה יקרה ל דוקאטי שרשמתה אתה עצמך פירסמתה כתבול בפולגז שבהם היו טבלאות טיפולים והטבלאות של הדוקאטי מסתכמות באותן ה 4-5 אלף ל 40-48 אל ק"מ כמו שאר היפנים אם כבר אז הדוקאטי בשוטף זול מהMT כי זה אותה עלות אבל הדוקאטי עושה 8 אלף קמ יותר
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
אני חייב לאמר ששאלתי את השאלות שלי בכמה מקומות והפורום הזה בהחלט הוכיח את עצמו כפעיל ביותר.
תודה לכולם על ההתייחסויות והתשובות.
האמת היא שבתור אופנוען בנשמה אני רוצה שיהיה בבעלותי כל כלי שקיים בשוק. לצערי זה לא יקרה ואני צריך כלי אחד שישמש אותי ליום יום בלי לשבור לי את הגב , שיאפשר רכיבה רגועה מחד וחוליגנית כשבא לי בכך מאידך. כזה שידע לתת לי את היציבות בסיבובים של כבישי ישראל יחד עם כח מתפרץ כשאני מושך את המצערת.
נראה לי שאין משהו מושלם אבל יש קרוב.
העצות של כולכם עזרו מאד, בלבלו לא פחות ופתחו לי את המחשבה על אופנועים שלא חשבתי עליהם בהתחלה.
אעדכן בהמשך בהחלטה הסופית..
זה בהחלט פורום שאחזור להכנס אליו.. תמשיכו להיות אחלה קבוצה ותזכרו שזה אחלה שיש דעות שונות כל עוד מכבדים כל אחד את דעותיו של האחר.
איך שאני רואה את זה בתור בעלים של דוקאטי. העלות טיפה יותר יקרה בגלל חוסר התחרות.
אין כמעט מוסכים שמטפלים באופנועים האלה ואז אין יותר מידי תחרות ולכן המחיר עולה. מה שכן החלקים שלו יותר יקרים מהמתחרים אבל גם לא הבדל קריטי.
אבל.. אתה משלם טיפה יותר יקר אבל גם מקבל בהתאם! אני מטפל אצל ניסים ברדה כבר כמעט 3 שנים והיחס מדהים והשירות מקצועי ואמין ושווה כל שקל!