איתוראן מחזירים כסף במקרה של גניבה? בטוח?
בשעה טובה התחדשתי באופנוע אחרי 15 שנים בגמילה מדו"ג (KTM DUKE390) ואני מתלבט לגבי הכיסוי הביטוחי.
בשתי האפשרויות אין כיסוי לתאונות עצמיות.
במקרה של גנבה הזעקה האחרונה ינסו להחזיר לי את האופנוע ועד 50% נזק אני חייב לקבל את האופנוע ללא פיצוי (מעל זה הם משלמים 90% מערכו) בעוד שבביטוח המקיף המצומצם + עם מערכת איתורן מחזירים כסף במקרה של גניבה. העלות כמובן גבוה יותר (בסיכום של שנתיים 1400 שקלים יותר).
כמובן שעד כאן זה הבטחות של אנשי מכירות.
אשמח אם תעירו את עיני עם תובנות מניסיונכם - מה עדיף?
איתוראן מחזירים כסף במקרה של גניבה? בטוח?
אם אתה יכול להרשות לעצמך אז לך על מקיף כדי להיות בראש שקט.
אני עם מערכת איתור של sentinel עם מוקד של סקיילוק-שווה לך לבדוק בכולבוטקס.
Tracer 900
לא איתורן. הביטוח מחזיר. האיתורן זה תוספת כתנאי של הביטוח כדי שלא יהיה צורך בהוכחת קשירה לעצם נייח.
בשביל לעשות ביטוח מקיף, בחברות הביטוח מחייבים התקנת אזעקה עם מערכת איתור.
אתה יכול להתקין סנטינל, אתה יכול להתקין זעקה אחרונה, יש עוד כמה מותגים.
חוץ מביטוח מקיף, לזעקה האחרונה יש אופציה לתת סוג של מקיף משל עצמם. ביטוח רק לגניבה שהם נותנים בנוסף למאמצים של הצוותים שלהם לאיתור האופנוע הגנוב.
אם לא אכפת לך מהאופנוע ואין לך בעיה שיגנב ותקבל כסף במקומו - תעשה מקיף בסיסי וזהו. לא צריך איתוראן ולא אזעקה, בזבוז כסף (באמת).
אם אתה מתכנן להשקיע עליו או מסיבה כזו או אחרת (סנטימנטים נניח) תרצה סיכויים מאוד גבוהים שהוא יחזור אליך אחרי שנגנב - רק זעקה אחרונה.
למיטב ידיעתי (מבירור לפני כחודשיים) כל ביטוח מקיף, גם הכי בסיסי, דורש אזעקת ביפר לפחות + שרשרת.
יגאל, בביטוח ישיר בוודאות דורשים רק אזעקת ביפר + מנעול שרשרת + מנעול דיסק/אימובילייזר. הם גם הציעו לי את המחיר והתנאים הכי טובים.
לחדד את מה שכתבתי, היתרון הגדול של הזעקה האחרונה מול ביטוחים למינהם הוא היכולת להשבת הכלים והעבודה שלהם בפועל (אחוזי הצלחה גבוהים מאוד, אני עד ל3 מקרים וגם הכלי שלי מוגן על ידם). וכמו שכתבתי מקודם אם לא אכפת לך מהכלי ולא משנה לך לקבל 90% מהמחירון במקומו, לך על מקיף. אם יש לך אינטרס לקבל את הכלי בחזרה גם עם נזקים כאלו ואחרים (לרוב נזקים שוליים אם בכלל), זעקה אחרונה.
מערכת איתור יקרה משמעותית משרשרת, אם כוונת פות"ש לחסוך כסף. ההצעה שאודי דגן הציעו לי היתה מאוד יקרה גם לשרשרת.
שרשרת הכוונה לקשור לעצם קבוע?
זו טרחה לא קטנה, ומצד שני מערכת איתור זה 1500 שקל התקנה ואז עוד 500-800 בשנה + צרות כמו גמירת מצבר, זעקות שווא, נזקים אקראיים מהתעסקות עם החשמל.
את כל החישובים עשיתי וגם דיברתי עם הזעקה האחרונה ואודי דגן. ההבדל בין שתי האפשרויות עומדת על 1400 שקל בשנתיים. הפרש לא זניח אבל נסבל.
מה שיותר חשוב לי לדעת זה האמינות שלהם ביום שחור. מה המילה שלהם שווה כשבאמת צריך אותם. האם הזעקה האחרונה אכן מחזירים את הכלי ומשלמים כשצריך? עד כמה חברת הביטוח מערימה קשיים עד שהיא משלמת?
לצערנו יש יותר מדי רוכבים עם ניסיון בתחום והייתי שמח לדעת כמה קשה היה להם לקבל את מה שמגיע להם אחרי שגנבו להם את האופנוע.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk