עבודה יפה.
מה ניתן לעשות לגבי צמיגים חדשים? המידות כבר לא קיימות.
עבודה יפה!!! מחכה לעדכונים..
עבודה יפה.
מה ניתן לעשות לגבי צמיגים חדשים? המידות כבר לא קיימות.
דווקא קיימות... ואפילו בסגנון יעודי לאופנועי התקופה.
יש לי זוג צמיגים בהמתנה, יורכבו לאחר שאשפץ את החישוקים.
שוב עבר המון זמן מהעדכון האחרון אבל לפחות יש התקדמות אחרי חודשים רבים של קפאון.
מבחינת חלפים התוספת היחידה שהגיעה היא סט ברגים מלא למנוע עם הברגות וויטוורת׳ וראשי הלן הרבה יותר איכותיים מהמקור.
מתחיל לפרק את הגיר.
למיטב זכרוני הגיר היה תקין לכן המטרה היא בעיקר לנקות אותו מבפנים ומבחוץ ולהשתדל לא לעשות יותר מידי נזקים:
בית הגיר בנוי משלושה חלקים עקריים, ככה נראה מבפנים אחרי פירוק הכיסוי:
מתחיל לפרק לגורמים, לנקות הכל ופוליש לחלקי המתכת החיצוניים. זו התוצאה אחרי כמה שעות עבודה (היו שריטות ומכות ושריטות יחסית עמוקות, החלטתי שזה חלק מאופי של האופנוע אז התוצר הסופי לא מושלם אבל הרבה יותר נעים לעין):
אפשר לעשות עבודה יותר יפה אבל בשביל פעם ראשונה... אני מבסוט מהתוצאה.
נשאר לי לנקות ולהבריק את החלק השלישי שמכיל את כל ההילוכים, מקווה לעדכן עם התוצאה הסופית בקרוב.
פירוק ובעיקר הרכבת החלק האחרון היה מאתגר. בגלל הטינופת והריכוז לא צילמתי מספיק, התנצלותי.
היו לי אינסוף אתגרים וטעויות אבל בסוף נראה שהגיר עובר בין כל ארבעת ההילוכים אז אני מקווה שהצלחתי.
זה במהלך הפירוק:
ובתהליך ההרכבה:
ותזכורת לאיך זה נראה לפני הפירוק:
הגיר מוכן וחוזר למדף להמתנה…
רגלית ההילוכים ורגלית ההתנעה ראו ימים יפים יותר, חלודה וציפוי שהתקלף…אני מתלבט אם להחזירם אחרי ניסיון ניקוי או לרכוש חדשות, נראה לי שבנתיים אשתמש בהן, מקסימום תמיד ניתן להחליף.
הבא בתור - מנוע תחתון (לפחות זה התכנון…)
יפה מאוד!
אני במקומך הייתי שולח את חלקי המתכת (רגליות, אולי מכסים - תלוי האם יש שם משטח אטימה) לגילוון.
זה לא יקר במיוחד (כ-120 ש"ח לקופסאת ברזלים), והברזלים יוצאים מבריקים ועמידים לחלודה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
גררררררררר....
עושה חשק לשיפוץ.
סחטיין עליך,ממתין להמשך...
עבודה יפה!
@
שוב הרבה זמן...
הגיע הזמן לטפל במנוע.
כשפירקתי את הצילינדר לפני למעלה משנה שמתי לב לפגיעות מרינג שבור, הגיע הזמן לבחון את הנזק לבוכנה ולצילינדר:
לא זכור לי שהמנוע עשה בעיה כלשהי בפעם האחרונה שהנעתי את האופנוע לפני כ 15 שנה, לא ברור לי מתי כל הנזק ארע.
בכל מקרה צריך בוכנה חדשה וחריטה לצילינדר, הבעיה היא שמידת המקור היא 82 מ״מ ומידת המקסימום היא 83 מ״מ אחרי שתי חריטות, הצילינדר שלי כבר בקוטר 83 מ״מ...
הפתרון שהוצע לי הוא להחליף צילינדר או לקחת למומחה חריטה ולהשחיל סליב חדש. אקח אותו לבחינה בהזדמנות הראשונה, בנתיים אני לא משקיע מאמץ בנקיון הצילינדר והשסתומים עד שאדע מה גורל הצילינדר.
מנוע תחתון:
בסך הכל נראה טוב, אין חופשים בטלטל, מנגנון העברת הכח למגנטו נראה תקין אבל המגנטו עצמו נראה קצת עייף ואני לא יודע אם הוא מספק ניצוץ.
אני שוקל לותר על פירוק המנוע התחתון ולהסתפק בנקיון כללי ושיפוץ המגנטו (אולי פוליש למכסה מנגנון העברת הכח למגנטו...).
ממבט ראשון נראה לי משהו חשוד באזור משאבת השמן, חסר בורג וכל העסק נאטם במין חומר אטימה אדום, עדכון יבוא...
![]()
שוב המון זמן עבר, יותר מידי דברים להתעסק בהם…
הבורג החסר במכסה משאבת השמן בתמונה האחרונה בפוסט הקודם התברר כבורג גזור וחומר האטימה האדום היה הפתרון הזמני/קבוע. בזבזתי על הבורג שעתיים בנסיונות קדיחה אבל ללא הועיל בנתיים. עזבתי את העניין לעכשיו, אחזור לזה לפני הרכבת המנוע.
הגיע סט בוכנה חדש במידות המקור אז במסגרת ההכנות להשחלת סליב חדש בצילינדר פירקתי את השסתומים וניקיתי את המשקעים:
ניקיתי את חלקו העליון של הצילינדר מהפיח:
אחרי:
את הצילינדר עצמו ניקיתי באופן שטחי כי במסגרת השחלת הסליב הוא עוד הולך לעבור נקיון נוסף:
אחרי:
אחרי כל הלכלוך התחשק לי לדנדש אז הברקתי את מכסה כיוון השסתומים ומכסה מנגנון הטיימינג, הכיתוב וסמל הרובים על המכסים אדום במקור, אני צריך לצבוע מחדש (המלצות לצבע אדום למתכת עמיד בחום?):
לפני:
ואחרי (מזכיר שאין לי כוונה להעלים לגמרי את פגעי הזמן):
עד כאן להפעם…
איזה כיף לראות ולקרוא. מקווה שתמשיך לעדכן בקרוב.
SYM SuperPure 50 - כוח מתפרץ במחסן || Honda XR125L - אהבה מהילוך ראשון נמכר ||
Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
Honda CB1000R - סכין יפנית נמכר || KTM 125 EXC - הקטום הכתום והשסתום נמכר ||
Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
Kawasaki Z900 - בקרות זה לחלשים נמכר || BMW S1000R