אמת, תודה ג'ק על הדיוק.
אמת, תודה ג'ק על הדיוק.
וביתר דיוק:
הנע את המכונה,שים קסדה בקלוואסה,שים כפפות נגד שמש,משקפי שמש או גשם וסע לדרכך.
בזמן הזה המנוע יתאפס על עצמו.
לדעתי ולדעת הספר הטכני של האופנוע שלי לא צריך אבל צריך לנסוע מתון בהתחלה
העניין המרכזי זה השימון ולא החימום,אבל גם לחימום יש משמעות.
במנוע קר אין שמן,ז"א,שמן יש רק שרובו ירד לאגן ולמערכת השימון לוקח מספר שניות "לסגור מעגל",מאותה סיבה כדאי להמתין כמה עשרות שניות,כשהסל"ד מתייצב ורק אז להתחיל בנסיעה (איטית בלי להעמיס על המנוע עד שיהיה באזור טמפ' עבודה).
בעניין החימום - מנוע קר עובד על תערובת עשירה,פתיחת גז מיותרת מבזבזת דלק,מדללת את השמן בצילינדר ומזהמת את השמן באגן.
בגלל שהבוכנה מתרחבת מהר מהצילינדר עומס יכול להפגיש ביניהם וגם ליצור נזק נוסף שנובע ממרווחים לא נכונים בגלל הפרשי טמפ' בין מכלולים כאלה ואחרים.
נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 14-07-2015 בשעה 22:57.
לא מתלהם, פשוט לא מבין למה אתה מתפלפל על מנוע מרוקן משמן כאשר בפירוש ציינתי בתחילת ההודעה שלא מדובר בכזה.
אז המנוע לא מרוקן, ההפך, כל (או לכל הפחות רוב) המעברים מלאים בשמן, תוך סיבובים בודדים מרגע מתן סטרטר יש לחץ שמן תקין, יש שמן בכל מקום והמנוע מוכן לעבודה.
מנוע מרוקן משמן הכוונה למנוע שעמד לילה שלם.
ציטטתי את מה שדיברתי עליו בהודעה מעליך.
אני לא יודע מה זה שסתום אל חזור,יכול להיות שאני לא מכיר או שאתה מבלבל בין שסתום by pass שלא שייך לעניין הזה.
בכל אופן,גם אם אני לא מכיר זו לא מערכת סטנדרט במנועים - אישית עדיין לא נתקלתי בה,השמן יורד לאגן והמנוע מרוקן בהחלט.
שמנים מודרניים מהונדסים להשאיר מעטפת דקה על החלקים בדיוק מהסיבה הזו.
המנוע מוכן להתעורר,עד לעבודה יש עוד זמן.
אם אתה חושב שמנוע שבו כבתה נורת לחץ שמן מוכן לעומס אתה טועה וכשאני אומר עומס אני אומר תחילת נסיעה,זה נכון שהמנוע לא ייתפגר מזה אבל זה בהחלט לא מומלץ אם אתה אוהב את הכלי שלך.
זה דבר ידוע שרצוי לתת למנוע לקום "יקיצה טבעית" בגלל שזה אזור זמן רגיש מבחינת בלאי.
זה יכול להיות בפילטר, וזה לא BYPASS VALVE.
http://www.freeasestudyguides.com/oi...-function.html
כולכם טועים. חובה לחמם את המנוע בתחילת הנסיעה אבל - את החימום יש לעשות בנסיעה.
מ.ש.ל.