בבקשה להרגיע, ילדים. מדובר כאן על עניין טכני ואין שום צורך בהתלהמות.

אני חושב שכולנו מסכימים שלמנוע "הכי טוב" (מינימום בלאי שנגרם) לעבוד בטווח טמפרטורות העבודה כשלחץ השמן בטווח התקין והשמן ממלא את כל המעברים וזורם. השאלה היא איך להגיע לתנאים הללו במינימום בלאי. אני חושש שאין לכך תשובה כללית.

ברור שמנוע מתחמם מהר יותר תחת עומס. ברור גם שעבודה בעומס מחוץ לטמפרטורת העבודה גורמת לבלאי מואץ. מהלך החימום האופטימלי, זה שיביא את המנוע לטמפ. עבודה במינימום בלאי שונה ממנוע למנוע ותלוי בהרבה גורמים כגון קיבול החום של המנוע, הטולרנסים הקיימים לעומת המתוכננים וכו'.
גם עניין ההגעה לשימון אופטימלי יהיה שונה ממנוע למנוע, תלוי בגודל ואורך מעברי השמן, בסוג השמן, במצב המנוע וכו'.

לכן, אין לשאלה בכותרת תשובה כללית וחד-משמעית. מי ש"מרגיש" את המנוע ינהג לפי הרגשתו. מי שלא, שיעשה "מה בראש שלו" (למשל, לעקוב אחרי הוראות יצרן).

שני דברים קטנים נוספים: מכיוון שאין כאן שום דבר מוחלט אמירה כמו של יורי "כולכם טועים" אינה משרתת שום מטרה מלבד הלהטת הרוחות.

ל-beeaaver – אני לא ידע עד לאן מגיע הידע ההיסטורי שלך, אבל אני נהגתי על רכבים בהם הוראות היצרן היו לחמם מנוע לפני שיוצאים לדרך. ובהקשר הזה – הוראות יצרן הן פשרה פונקציונלית בין הדרישות הטכניות לאינטרסים של מערכת השיווק. כך שאם אתה מבין מה שאתה עושה, מותר (ואף רצוי לפעמים) לסטות מהוראות יצרן.