ציטוט נכתב במקור על ידי Tsachi צפיה בהודעה
רוצה חתונה? תעשה חתונה אזרחית כמו כזו שהייתי בא לא מזמן. בתפקיד "הרב" היה חבר טוב של החתן שכתב והלחין קטע מקורי ויפה שהיה קצת אויר רענן לסצנה הממסוחרת של החתונות המשמימות בארץ. ללא שום חתימות על חוזים, כתובות, רכוש משותף וציק שמן לרבנות. .... מבלי לרמוס אחת את השניה בבית משפט ובלי הרגשה של בית כלא רבני למהדרין...
עם ההבנה שכולנו סה"כ בע"ח ככל החיות שבדנ"א שלנו אנחנו לא יצורים מונוגמיים. לא משנה כמה החברה תנסה לטשטש את זה.
מלבד כתובה, אין שום דבר ממה שציינת שיש דווקא בנישואים ברבנות. אפילו את הקטע המקורי שהזכרת, אין שום בעיה לשלב בטקס הדתי הקצרצר (כמובן שלפי אופי הרב שהבאת כך תהיה סגנון החופה שלך.. ויש רבנים שלא נופלים מכל "מנחה" אחר שתביא..)

לגבי הצ'ק השמן לרבנות - ממש לא.. אתה משלם "עמלת פתיחת תיק", כמו בכל תחום אחר בארץ.. (בסופו של דבר יש שם אנשים שעושים פעולות וגם הם צריכים להתפרנס..)

ואני לא יודע מה איתך, אבל אני ממש לא מרגיש "בעל חי" בדנ"א שלי.. אלא משהו קצת יותר "נעלה" מזה.. לצערנו, התרבות הזו של השטחיות שוטפת כל חלקה טובה של אנושיות (כן, מה שאין ממש בבעלי חיים..) והיא זו שגם גורמת לאחוזי גירושים הגבוהים.
אנחנו בדור ה-"אינסטנט", הכל עכשיו ומיד ובלי לחשוב, אבל אם אנשים רק היו קצת יותר חושבים לפני שהם עושים דברים, הרבה תופעות לא היו קורות..

וכמובן - מזל טוב גם לך מתן !