נכתב במקור על ידי 
Shasha127

אכן המיקום למערכת הוא תירוץ די קלוש אבל זה התירוץ שבשימוש. המערכת ה"מורכבת" ביותר, כמו שיש אצלי היא בגודל של 2 קופסאות גפרורים.
לגביי תקופה של מעל לשנה, הכל תלוי במחירון הכלי, סהכ זה חשבון דיי בסיסי שצריך לעשות לפי כל כלי.
לדוגמה החשבון שאני עשיתי בזמנו היה לכלי עם מחירון של 33K, ואותו הם מוכנים למגן רק חלקית עם אותו פיצוי (10K) בתמורה ל270 ש"ח "התקנה" חד פעמי, ומנוי שנתי של 104 ש"ח לחודש בתשלום של שנה מראש (כלומר 1250 ש"ח בשנה לא כולל ההתקנה).
לעומת זאת הצעת המחיר שקיבלתי לביטוח מקיף לאותו כלי עמדה על 1700 ש"ח והפיצוי הוא כמובן מחירון פחות 5-10% השתתפות עצמית פלוס מינוס.
אז בשורה התחתונה בשנה הראשונה המקיף עולה כמעט כמו הזעקה, ובשנה לאחר מכן עולה כ450 ש"ח יותר מהזעקה האחרונה לשנה.
לשלם עוד 450 ש"ח בשנה כדי לקבל פיצוי כספי כמעט מלא לעומת סכום קבוע מראש של 10K לדעתי יותר משתלם.
באותה הזדמנות אני רוצה לציין, שלדעתי האישית אם מדובר בכלי שקרוב ללב בעליו, או לצורך העניין כמו הכלי הנוכחי שלי שווה פי 3 מהמחירון שלו, הזעקה האחרונה לדעתי היא האופציה המועדפת ללא כל ספק. במקרה כזה כאמור עלות הפיצוי פחות חשובה אלא השבת הכלי היא הגורם החשוב במשוואה, אבל גם כאן לדעתי יש משקל מכריע להתחייבות חוזית לפיצוי של 90% מהמחירון במידה והכלי לא חזר, לעומת פיצוי קבוע מראש של 10K. האינטרס של חברת האבטחה לשמור ולהשיב את הכלי שלך במידה וצריך הוא בעדיפות גבוהה יותר מכלי שהפיצוי עליו מראש קבוע ונמוך.
כאשר מדובר בכלי סטנדרטי כזה או אחר שמחירו קרוב למחירון או נסחר במחירון ומדובר בכלי גניב מראש ובעליו יסתדר עם הפיצוי ויקנה אחד אחר, עוד 450 ש"ח בשנה בתמורה לפיצוי מלא אם וכאשר עדיפים בעיניי.
לסיכום במילים פשוטות דעתי האישית היא שבכל מצב שבו הזעקה מוכנים לבטח את הכלי במערכת המקיפה כולל פיצוי של 90% מהמחירון, הם האופציה העדיפה על מקיף מאחר והפיצוי זהה והתמורה רבה יותר (שומר ראש 24-7 על הכלי). בחבילות הפשוטות יותר שהם מציעים עם פיצוי נמוך מראש, לדעתי עדיף מקיף.
לסיום מילה אחרונה על הזעקה האחרונה בתור לקוח - חבר'ה מקצוענים מאוד, מוקד עירני מאוד ואדיב, ובכמה וכמה פעמים שיצא לי לבדוק אותם - והם אותי - התרשמתי מאוד. בנושא המקצועי יש לי רק שבחים לתת.