ככלל - אני נותן. אבל נותן על שירות טוב. לא היה שירות טוב? נותן השירות לא יקבל ממני דבר.
ולכל כלל יוצא מין הכלל - אם אני משוכנע שנותן השרות לא אשם בשרות הטוב שלא קיבלתי והוא רק הש.ג בשרשרת של מחדלים, אז יקבל ממני טיפ וטיפ מכובד.
מה שלרוב קורה עם שליחים, שבתור שליח בעצמי, אני יודע שברוב המקרים הם כלל לא אשמים באיחור שנגרם ללקוח בהגעת השליח אל ביתו. כך שתמיד יקבלו ממני טיפ יפה ללא קשר אם האוכל הגיע בזמן. קר או חם. מעבר לזה, שליחים מסכנים את חייהם בכדי להביא לי את האוכל עד הבית. והסיבה היחידה שהם מוכנים לסכן את חייהם בשביל האוכל שלי, זה בגלל הטיפים. אז הם אצלי יוצא מין הכלל לשרות לא טוב.
אני כאחד שעבד ועודנו עובד כשליח וברמן, יש לי רגישות מיוחדת לנותני שירות ואני תמיד נותן טיפים יפים על שרות. אבל אך ורק על שרות טוב. לא מעל המצופה, אלא טוב. כי בשבילי זה סה"כ עוד כמה שקלים ולא ישנה את מצבי הכספי לכאן או לכאן, אבל להם זה הרבה יותר מזה, תפנימו את זה כולם.
רוב נותני השרות וגם שוטפי רכבים ואפילו נהגי מוניות, יקבלו ממני טיפ. הרכב יצא כמו שצריך מהשטיפה ? נהג המונית הגיע בזמן? היה נחמד ושרירותי במהלך הנסיעה? בכיף אתן אקסטרה.
אבל, אם אני יושב עם חברה שלי במסעדה, והמלצרית זעופת פנים, עושה עצמה לא שמה לב שקורים לה מפעם לפעם, לא תקבל ממני אפילו לא שקל בודד. החוק הלא כתוב של עשרה אחוז לא תופס אצלי אם לא קיבלתי שרות טוב.
בהתייחסות לדברים שנאמרו מעליי - אל תביאו טיפ כי לא נעים לכם. תביאו טיפ רק אם אתם מאמינים שצריך לתת.
אני אישית כשליח, שאני מגיע ללקוח בזמן, והשרות היה טוב, ולא מקבל טיפ, אבל מקבל יחס טוב ותודה מנומסת עם חיוך, אני לא מסנן קללות מאחורי הקסדה ומשתדל לא לשפוט ולא לכעוס. כי בסופו של יום, אבל אחד לא חייב לי שום דבר וטיפ זו זכות ולא חובה. אבל יש יוצא מין הכלל:
-לקוחות בשכונות מבוססות, עם שתי רכבים בחניה, בית מהודר בכל טוב, אישית זה מחרפן אותי מבפנים שהם מתקמצנים להוציא לי 5 ש"ח על השרות למרות שיש כסף לכל הטוב הזה מסביב.
- קבוצות חברים שמזמינות. זה אותי אישית הכי אבל הכי מחרפן. אני לעיתים מגיע לחבורות של 4-10 אנשים, מספיק שכל אחד מהם יואיל בטובו להוציא 2 ש"ח מהכיס ולארגן טיפ משותף. שני פאקינג שקלים! וזה ייצא סבבה, אבל לא... מתקמצנים להוציא שני שקלים מהארנק ומוציאים אותי ללא כלום.
- שיטה ידועה שכל שליח כבר למד להכיר - ההורים לא מתכוונים לתת טיפ, ובמקום להסתכל לך בעיניים בזמן שהם עושים זאת, ולפחות להגיד לך תודה על השרות, הם לא מספיק בני אדם לעשות זאת ושולחים את הילדים הקטנים שלהם לקבל את המשלוח בזמן שהם מתחבאים בתוך הבית. עקב הבושה שלהם.
ואתה מדי פעם שומע את הילד קורא לאמא: " אמא את יכולה לבוא" איך שנסגרת הדלת. זה מבחינתי בל ואל יעבור בהתנהגות מבישה של הורים שמעבירים אותה בירושה לילדים.
כל שליח יודע, שילד קטן בפתח הדלת, ואין אף אחד מיושבי הבית בטווח ראייה, 95% אין טיפ.
-משלוחים גדולים במיוחד של 400 ומעלה שקלים, לא מבין למה אי אפשר לזרוק כמה שקלים אקסטרה לשליח.
אנחנו מסכנים את חיינו על הכביש בשביל להביא לכם את האוכל עד הבית תבינו את זה, בחום העז של יולי אוגוסט, בקור העז של ינואר, ובגשמים. ואנחנו עושים את זה רק בגלל הטיפים, פשוט מאוד , לא היו שליחים שיגיעו אליכם עם אוכל חם אם כולם לא היו נותנים טיפים. נקודה. אז יפה לזרוק את זה על בעלי העסקים ולהגיד שישלמו יותר. מה לעשות שהעולם לא עובד ככה ואם היה עובד ככה, 90% מהעסקים היו פושטים רגל. אין לכם מושג איזה הוצאות מטורפות יש לעסקים. במיוחד במדינה שלנו עם המס המופקע על כל דבר.
נערך לאחרונה על ידי Tsachi; 27-11-2016 בשעה 15:52. סיבה: שגיאות כתיב ותיקונים קלים
אתה נובח על העץ הלא נכון.
'אצלי ' משלמים לעובדים מעל למינימום ולא במעט. אולי יותר מהרוב בתחום.
החוויה שאנשים מקבלים אצלי על הברים היא ברה הכי טובה והכי מקצועית שיש.
עובד שלא עומד בסטנדרט לא נשאר לעבוד אצלנו.
כנל עובד שמדבר על טיפ.
בסוף היום כשמחלקים לצוות את הטיפים אני מבטיח לך שהמקום שילם להם יותר בשכר ממה שיוצא להם.
אני מבטיח לך שכולם אוהבים את העבודה שלהם הרבה יותר מרוב ההייטקיסטים ועושים הרבה פחות.
בנוגע לבושה - אני בעיקר מתבייש בשביל אנשים שמגיעים לעסק, נהנים, צוחקים - ולא אומרים אפילו תודה. פיזית לא אומרים מילה.
יש מילה לזה, אבל היא מלוכלכת מידי אפילו בשבילי.
אל תשים טיפ. אף אחד לא ימות או יחיה מהחמישיה שלך.
כן, זו חמישייה, מקסימום עשרה שקלים. ובשביל ילד בן 17 או 21 הטיפים האלה מחזיקים אותו, מממנים לו לימודים, חסכונות וכו'.
זה שאנשים מזמינים פעם בשבוע אוכל מבחוץ ומתקמצנים על טיפ לשליח זה כבר נושא אחר.
מילה במילה.
בחיים לא אבין את חבורות המשרד הגדולות, ההייטקיסטים, ההורים הפחדנים ששולחים את הילדים ואת המבוססים שגרים בוילות עם 2 מרצדסים בחנייה.
אבל אחרי הכל, זה עניין של השקפה, נורמות וחינוך, שלחלק מהאנשים כנראה שאין.
כמו לומר תודה, שגם את זה יש כאלה שלא עושים .
אף אחד לא מוציא את הנשמה לעצמו, הכוונה הייתה בזה ששליח מגיע אלייך בגשם, סחוט מים, מסכן את עצמו (נכון, הוא בחר את זה, בוא נתקדם..),
או בשיא החום, אתה יכול לומר שהוא עושה את זה בשביל משכורת, אבל השליחים עדיין עושים את כל זה כדי לשנע לך את המזון הביתה במהירות האפשרית
ובצורה הטובה ביותר. הרי לא סתם התחיל המנהג הזה של לתת טיפ לשליחי מזון.
צחי,
גם אני הייתי שליח פעם ומבין לליבך,
היום אני בצד השני של המשוואה - "המניאקים שיש להם תן ביס, מזמינים אוכל ולא משאירים טיפ"
יודע מה, היום אני מבין גם אותם, אתה צריך להבין שזאת הטבה שמגיעה לעובד זה נראה אבסורד בשבילו לבזבז על זה כסף כשהוא מקבל את זה חינם.
נכון זה רק 5 שקל... אבל זה כל יום וזה הוצאה, אני בעבודה אני אמור להרוויח כסף לא לבזבז.
והאנשים שמזמינים הם בד"כ אנשים שעסוקים בעבודה, הם לא מחכים לך עם המטבע ביד.
לי יש גם בופה בעבודה אז לשימחתי אני לא צריך להתמודד עם זה, אני פשוט לא מזמין וכל פעם שאני רואה שליח יוצא מהמשרד בלי טיפ זה מבאס אותי.
ואל תסתכל על המכוניות בחניה ותצפה לטיפ בהתאם, לבוס שלי יש 8 מיליון שקל בחניה - נראה לך שאני מרוויח בהתאם?
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
אצלנו במשרד תמיד נותנים טיפ לשליח
אם אתה מזמין עם עוד אנשים אז זה בכלל יוצא גרושים
הפעם היחידה שלא נתתי טיפ לשליח הייתה כשהוא בא אלי בפעם השניה עם פיצה לא מקופלת במקום זאת שהוא הרס עם ווילי...
מה לגבי מקומות שמחייבים דמי משלוח בנפרד?
ברור כי לא בכולם, בלשון המעטה, השליח מקבל את דמי המשלוח,
ובכל זאת....
זכור לי שרשור כזה מהעבר,
היו לי קצת חילוקי דעות עם אברי.
ככל שאני מתרחק מהימים בהם אני בעצמי ציפיתי לטיפ,
ככה אני מתחזקת בי המחשבה שאותם בעלי עסק שלא משלמים שכר ראוי לעובדים שלהם,
עושקים אותם גם במקומות אחרים.
ומצפים ממני,על ידי חוסר נעימות, בגלל אותה מוסכמות חברתית - לשלם את מה שהם חסכו.
אגב,
אני חלש יותר במציאות מאשר מאחורי מקלדת-
ובזמן שאני חושב שאסור להשאיר טיפ, כי זה משמר מנהג פסול,
רוב הזמן אני משאיר טיפ.
דווקא אתה, בתור רוכב אופנוע, שמודע לסיכונים שיש לשליח כי אתה חווה אותם בעצמך, הייתי מצפה ממך כן לפרגן לשליח יותר מכולם...כי אתה יודע בדיוק מה הוא עובר.
מעבר לזה גם אתה היית שם פעם, סטודנט, משוחרר מהצבא שמחפש את עצמו ומנסה להתקדם, למה לא לפרגן? כמה שקלים לא יהרגו אותך. גם ככה לא תרגיש אותם בכלל מבין כל ההוצאות הגבוהות שיש לך בחשבונות של סוף החודש במידה ואתה כבר מנהל משפחה ודירה משלך, מה שאני מניח שכן.
זה גם לא בעיה לתפוס יוזמה ולארגן טיפ משותף מהחברים שלך לעבודה. סתם עצלנות וקמצנות מצידך ומצידם.
לא מבין איך אפשר להסתכל להסתכל לשליח בעיניים ולתת לו ללכת בידיים ריקות. שאתה יודע שזו הסיבה היחידה שהוא עושה את זה מכתחילה. פשוט לא מבין. אני אישית לא מסוגל ולא מבין איך אפשר.
יש לנו שני קטנועים ללא דלקן בעבודה. שיוצא לי לא מעט ליפול עליהם לצערי, אני חייב לתדלק בשרות מלא. יש שם חבר'ה צעירים שעושים מועדפת. אני תמיד נותן להם 5 שקלים. למרות שזה בזמן עבודה. ולמרות שזה מצטבר. ואני יכול להגיד לעצמי: " אה אבל זה בזמן עבודה, לא זמן פנאי, ויוצא לי לא מעט לתדלק עם הקטנועים האלה כל חודש" אבל אני לא דופק חשבון, כי החיוך שלהם על הפנים שווה הכל. כמה מצוץ מהאצבע וקלישאתי שזה אולי ישמע לכם.
נערך לאחרונה על ידי Tsachi; 01-12-2016 בשעה 00:29. סיבה: שגיאות כתיב ותיקונים קלים