דף הבית / חדשות / מוסים: עכשיו גם לאופנועי כביש ואדוונצ'ר
risemousse (2)

מוסים: עכשיו גם לאופנועי כביש ואדוונצ'ר

זה ממש מעניין: מוסים לאופנועי אנדורו הפכו לפופולריים מאוד בשנים האחרונות, וכעת חברה איטלקית מציעה מוסים לאופנועי כביש ואדוונצ'ר - עם אורך חיים של 3 שנים

חברת risemousse האיטלקית מודיעה שבהמשך השנה תציג מוס חדש לגלגלים – למניעת תקרים בצמיגים – שיתאים לשימושי כביש על קטנועים, אופנועי אדוונצ'ר, אופנועי קרוזר ואופנועי כביש.

חברת risemousse האיטלקית תציג בחודש אפריל השנה את B-SURE – מוס אשר יתאים לשימוש באופנועי כביש וייתן מענה לבעיות שמנעו מפטנט שכזה להתקיים. מוס הוא מעין גלגל גומי-ספוג מוקצף ודחוס המורכב בתוך הצמיג. עד היום הכרנו את זה בתחום האנדורו בו היתרון העיקרי של המוס הוא הבטחה לאפס תקרים. החסרונות באים לידי ביטוי ב'לחץ אוויר' קבוע שאינו ניתן לשינוי, משקל מעט גבוה יותר מאשר פנימית, נטייה להתחממות, ואורך חיים מוגבל שתלוי באופי השימוש ובמהירות הרכיבה. המחיר גם משמעותית יקר מפנימית רגילה.

המוס של B-SURE יוצא מהשטח, ומתאים – כך לפי החברה – גם לשימוש בקטנועים, באופנועי אדוונצ'ר ובאופנועי כביש – עם ההחרגה על שימוש במסלול או מרוצים. הרעיון כאן הוא לא לספק הגנה מוחלטת מתקרים, אלא לתת את האפשרות להמשיך את הרכיבה לעוד מספר קילומטרים עד לנקודת התיקון. הדבר דומה לפטנט ה'ראן-פלאט' שאנו מכירים מרכבים מבצעיים בצבא.

המוס מיוצר בתרכובת MEPP (ר"ת Memory Expanded Plastic Polymer) שמשמרת את הצורה הרגילה של הצמיג ומאפשרת להמשיך את הרכיבה גם במצב של תקר. המערכת מגיעה עם מערכת ניטור לחץ אוויר ועם צג שיורכב לרוכב. לפי החברה, אורך החיים אמור להיות כשלוש שנים. באתר החברה יש את כל המידות האפשריות, וכן טווחי המחירים שנעים בין 60 יורו ל-180 יורו.

מוס - גם לאופנועי כביש
מוס – גם לאופנועי כביש

אודות אסי ארנסון

אסי ארנסון
רוכב שטח וכביש, מאמן כושר ושיקום במקצועו, חולה על ספורט מוטורי מכל הסוגים - בעיקר של דו-גלגלי על כל סוגיו

עשוי לעניין אותך

668378_MY25_BRABUS 1400 R SIGNATURE EDITION_ACTION_ACTION_ACTION

בראבוס מציגה: 1400R חדש ומיוחד

הסדנה הגרמנית בראבוס, אשר מוכרת בזכות רכבי המרצדס המשודרגים, מציגה את ה־1400R האקזוטי המבוסס על הק.ט.מ 1390 סופר דיוק R; ייוצר ב־100 יחידות; המחיר? גבוה

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן