דף הבית / גריד / ימאהה מציגה: טנרה 700 וורלד רייד דגם 2026
2026_YAM_XTZ700D_EU_BWP1_ACT_007_03_preview

ימאהה מציגה: טנרה 700 וורלד רייד דגם 2026

בימאהה מציגים את הטנרה 700 WORLD RAID החדש – הגרסה הקרבית ביותר לשטח במשפחת הטנרה המבוססת על הדור החדש; לראשונה עם מערכות אלקטרוניקה מתקדמות

בימאהה מציגים את דגם 2026 של הטנרה 700 WORLD RAID – הגרסה הקרבית ביותר של הטנרה 700 שמספקת עוד יכולות שטח, שיפורי מתלים, מיכל דלק כפול ומערכות אלקטרוניקה להטיה.

ימאהה טנרה 700 וורלד רייד דגם 2026
ימאהה טנרה 700 וורלד רייד דגם 2026

בימאהה מציגים גרסה שלישית לדור החדש של הטנרה 700, שתצטרף לגרסה רגילה  – עליה רכבנו בהשקה המקומית – וגרסת הראלי עם הבולמים ארוכי המהלך, המושב גבוה ותוספות נוספות. השם וורלד רייד אינו חדש, שכן בתחילת שנת 2022 הוצגה גרסה זו. גם בדור החדש המאפיין הוויזואלי העיקרי הוא מיכל הדלק המוגדל מאלומיניום – שמכיל כאן 23 ליטרים של דלק – עם צמד פתחי התדלוק. בימאהה מדווחים על טווח משוער של 500 ק"מ בין תדלוקים ומציינים שהדלק יושב נמוך ועוזר להוריד את מרכז הכובד של הטנרה.

מנוע ה־CP2 זהה לשתי הגרסאות עם עמידה בתקנות יורו 5+ ושמירה על נתוני ההספק העומדים על 74 כ"ס ו־7 קג"מ.  יש את המצערות החשמליות, שני מצבי רכיבה, בקרת שיוט ובקרת מהירות. לראשונה בטנרה יש מערכת IMU ב־6 צירים המאפשרת בקרת אחיזה ובקרת בלימה גם בהטיה. שתי המערכות ניתנות לכיול לרכיבת כביש, רכיבת שטח או נטרול מלא של שתיהן. בנוסף נמצא את מערכת ה־ABS עם שלושה מצבים – ABS לשני הגלגלים, רק קדמי, ומצב ללא ABS כלל, לרכיבת שטח ללא בקרות. בימאהה כיילו מחדש את תיבת ההילוכים וריככו את החלפת ההילוכים, מיקום המצמד שונה במעט ומכסה המצמד הוצר. קוויקשיפטר יוצע כאופציה בתשלום.

גרסת הוורלד רייד מקבלת בולמים משודרגים לעומת גרסת הראלי, כשכאן יש מזלג קאיאבה קדמי בקוטר 46 מ"מ (לעומת 43 מ"מ בראלי),עם מהלכי גלגל ארוכים יותר ב־20 מ"מ ביחס לטנרה המקורי, כשמהלך הגלגל מלפנים עומד על 230 מ"מ ומאחור 220 מ"מ. הבולמים מתכווננים במלואם בשני הצדדים, כאשר הפרונט מצופה בציפוי המפחית חיכוך, ובשני הצדדים יש הידראוליקה איכותית יותר מאשר במקור. הבולמים הארוכים יותר מעלים את מרווח הגחון ל־255 מ"מ. לשנת 2026 יש משכך היגוי חדש בעל 16 מצבי שיכוך וצינורות הבלמים הם מפלדה שזורה.

מיכל דלק ענק עם 2 פתחי תדלוק
מיכל דלק ענק עם 2 פתחי תדלוק ומשכך היגוי בעל 16 מצבים

לוורלד רייד יש את תוספות השטח מהקטלוג, למשל מגני מנוע מאלומיניום בעובי 4 מ"מ ורגליות טיטניום, יחד עם מסך ה־TFT החדש בגודל "6.3, שכמובן מתממשק לטלפון הנייד, מציע אפשרויות ניווט רבות ומספק נתונים לרכיבת שטח / ראלי – כולל 2 תצוגות שונות, וכולל ניווט באמצעות גוגל מפות במקום גרמין עד כה, מה שאומר שהפונקציה תעבוד גם בישראל. יש גם שקע טעינה USB-C.

גרסת הוורלד רייד של הטנרה 700 לוקחת את שיפורי הבולמים והמיגונים של גרסת הראלי, מוסיפה עליו את מיכל הדלק הכפול והגדול, שיפורי מצמד, משכך היגוי איכותי יותר, בלמים טובים יותר וכמובן את מערכת הבלימה והאחיזה בהטייה. מועד הגעה ומחיר בישראל טרם נמסרו אך הוא צפוי כמובן לעלות יותר מ־84 אלף השקלים גרסת הראלי.

אודות אסי ארנסון

אסי ארנסון
רוכב שטח וכביש, מאמן כושר ושיקום במקצועו, חולה על ספורט מוטורי מכל הסוגים - בעיקר של דו-גלגלי על כל סוגיו

עשוי לעניין אותך

Stark VARG SM (1)

סטארק מציגה את הווארג SM – סופרמוטו חשמלי

חברת אופנועי השטח החשמליים סטארק מציגה סופרמוטו על בסיס הווארג עם חישוקי 17″ וכמובן המנוע החשמלי בהספק של 60 או 80 כ"ס; בחודש הבא מגיע לישראל החל מ־80 אלף ש"ח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן