האמת שהייתי אצלם רק פעם אחת (אחרי שהמליצו לי) וקרה לי משהו די דומה.
רציתי רק להחליף שרשרת וגגשי"ם (עבודה בלבד) והמחיר היה קצת גבוה ממה שהיה מוכר לי והבחור שם היה אגרסיבי - לקחתי את הרגליים והלכתי למקום אחר.
האמת שהייתי אצלם רק פעם אחת (אחרי שהמליצו לי) וקרה לי משהו די דומה.
רציתי רק להחליף שרשרת וגגשי"ם (עבודה בלבד) והמחיר היה קצת גבוה ממה שהיה מוכר לי והבחור שם היה אגרסיבי - לקחתי את הרגליים והלכתי למקום אחר.
ואחרי זה מוסכים בוכים למה לא מטפלים אצלהם מספיק אנשים, שקשה להם לסגור את החודש, שנמאס להם שאנשים קונים חלקים במקום אחר ובאים אליהם.
אחלה גישה, תעיף לקוח פוטנציאלי שבחר לא לעשות טיפול אצלך, ממצב של אולי הוא יחזור אליך למצב של הוא בחיים לא יחזור אליך וגם ילכלך עליך בפני לקוחות אחרים
ממש WIN WIN.
או שפספסת או שאתה בוחר להתעלם מהעובדה שהבחור אמר לו חד משמעית שהוא לא מתכוון להיעזר בשירותיו בתשלום (כלומר לטפל אצלו) ואף הגדיל לציין שהוא מתכוון לטפל במקום אחר בגלל שהוא יותר זול, אז לקוח או לקוח פוטנציאלי הוא לא לכן המונח "להפסיד לקוח" לא רלוונטי במקרה הזה.
בכלל נראה שיש סירוב של כמה חברים פה להבין שעסק בנוי להרוויח כסף והוא מנוהל על ידי בני אדם שיכולים להחליט לעצמם מה הם מוכנים לקבל ומה לא - וזה נכון גם לגביי הלקוח וגם בעל העסק.
מי הפסיד מהסיפור הזה? אולי שניהם, אולי רק אחד מהם ואולי אף אחד מהם אבל זה לא משנה - הנקודה היא קודם כל שבעל עסק - כל עסק - לא חייב לאיש דבר פרט לאנשים שהוא בחוזה איתם/ מקבל מהם שירותים וזכותו לבחור עם איזה לקוחות הוא מעוניין לעבוד או לא לעבוד, ויש דרך לאמר דברים גם אם אתה בצד מקבל השירות. באותו מטבע הוא גם זה שישא בתוצאות מעשיו וגם במקרה הזה אם העסק הזה עובד ככה באופן קבוע אז הוא כמובן זה שישא בתוצאות לטוב ולרע.
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 08-05-2018 בשעה 17:02.
ועוד איך רלוונטי.
אז את הטיפול הזה הוא יעשה אצל מישהו אחר. את הטיפול הבא אולי הוא יעשה דרכו?
אולי הוא ירצה להחליף אגזוז והוא יעשה את זה דרך מיסטר מוטו?
אי אפשר לדעת.
עסק לא יכול להתקיים על ניחושים ועל רצון טוב, ויותר מזה, מצידו לשער שהבחור הזה יחזור אליו מתישהו אחרי שהצהיר חד משמעית את מה שהצהיר זה דיי מטופש.
בעולם המציאות ולא בעולם ה"כולם צריכים להיות פיירים גם למישהו שמתבטא בצורה שלא נראית להם" רוב בעלי העסקים (נסייג שבארץ כי אנחנו חיים בארץ לצורך הדיון) כמעט בכל תחום היו פועלים אותו דבר מול סיטואציה דומה, רק שסביר להניח בשפה שונה לחלוטין ובדרך הרבה פחות שלילית.
במקרים כאלו אגב, הלקוח בסוף הדרך יפגע אם לא ישנה גישה ויבין שאף אחד לא חייב לו דבר ויש כאן 2 צדדים ולא רק צד אחד.
כן בהחלט ניתן לצפות כדבר בסיסי ביותר ליחס טוב חיובי ושפה נאותה מכל עסק שאתה ניגש אליו אבל זה עובד לשני הכיוונים, שהרי עסק שיתבטא בפניך ככה בלי שום סיבה לא יקבל עבודה ממך אבל באותה מידה גם לקוח שיתבטא ככה לאו דווקא יקבל שירות למרות שהוא משלם כסף. כמו שלך הזכות לבחור איפה לבזבז את כספך, ככה זכות בעל העסק לבחור אם לעבוד איתך או לא ויהיו סיבותיו אשר יהיו.
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 08-05-2018 בשעה 20:00.
מזכיר לי בילדות שהייתה לי חנות בשכונה של צעצועים כזו וכלי כתיבה, שאם היית נכנס לשאול שאלה או לחפש משהו, המוכר היה מבקש ממך להראות שיש לך כסף כדי שלא תבזבז לו את הזמן.
המוסך מקבל כסף *אם אותרה תקלה ובלבד שבוצע תיקון שאושר ע"י היבואן*
אם לא אותרה תקלה או אם אותרה והלקוח בחר לקחת את הכלי למוסך מורשה יבואן אחר - המוסך הראשון יראה 0 ש"חים נוצצים מהסיפור.
לגביי המוסך עצמו וה"בית ספר" , לא פותח השרשור הוא זה שפגע בו אלא התגובות שסיפרו על חוויה דומה ולזה יש לנו את האינטרנט וטוב שכך.
כל מה שכתבתי הוא לא כדי לסנגר על המוסך הספציפי, אלא שיש במקרה כזה 2 צדדים, ושלצפות מעסק לקבל אותך ולתת לך את מירב השירות (לגיטימי) אבל זאת בזמן שאתה אומר לו משפט אחרי שאתה לא מתכוון בשום דרך לטפל אצלו מעבר לחינם (אחריות) כי יש זולים ממנו, זה הבעת זלזול באיש ובעסק שלו ישירות, לא פחות מזה. אגב, יתכן שזה מחוסר הבנת התמונה ואני בטוח שדברים לא נעשו בזדון, אבל לתוצאה המדוברת גרמו 2 צדדים כאן ולא צד 1.
לא רציתי להגיב לך אבל אתה פשוט ממשיך וממשיך לכתוב דברים לא נכונים לגבי אז אז אני חייב להגיב:
לא זאת הייתה כוונתי ולא זה היה טון הדיבור שלי.
אם המוסך היה מאתר את התקלה ויוצר רושם של מוסך מקצועי, אולי נותן גם הנחה קטנה (גם אם לא, הייתי שוקל לחיוב). הייתי מטפל אצלו באהבה ובכיף ומפרנס אותו וגם פותח שרשור חיובי על המקצועיות שבה הוא פתר לי את התקלה.
אז תפסיק להסיק מסקנות לגבי, תודה.
כנראה שאני ואתה לא היחידים
https://www.d.co.il/80108366/1920/
פות"ש יצא קצת טירון.
תמיד מנסים להראות שאם הוא יפתור את התקלה כמו שצריך, המוסך יהפוך למוסך הבית של פות"ש.
אבל מפה ועד להגיד ללקוח שילך לחפש את החברים שלו, יש מרחק רב.
אני נותן שירות (שכיר בחברה) שעולה עשרות מונים יותר מביקור במוסך ועדיין אני יודע שיש לקוחות שכסף אני לא יראה מהם אבל עדיין מנסה לעזור להם בטלפון או במייל עד כדי כך שאני אפילו מפנה אותם למקומות אחרים שאולי יכולים לתקן להם את החלק במקום לקנות חדש וכל זה במטרה אחת שהיא לתחזק את המותג, זה חוזר אלי אחר כך בצורות אחרות ושווה את המאמץ.
הצד של המוכר תמיד חייב להיות המתפשר יותר וזה שלא לוקח ללב וממשיך הלאה.
כירושלמי דור 3 וכאחד שגדל בסצנה האופנועית הירושלמית כ-35 שנה, אני יכול להגיד כמה דברים.
בשונה מתל אביב והמרכז, י-ם היא שוק שונה וקשה, יש בירושלים אולי 7-9 מכונאים שבאמת יודעים
מה הם עושים, אין אף מוסך מרכזי, ודווקא המכונאים הכי מוכשרים וטובים סובלים מעייפות החומר ושחיקה
של כמה עשורים של עבודה מול הלקוח הירושלמי.
קשה מאד גם למי שנמצא עמוק בתוך העניינים למצוא מוסך אמתי שניתן להגיד בפה מלא שזה המושלם.
אחת הסיבות שעברתי לכלי חדש זה בדיוק זה, עדיף לי לשלם הרבה יותר ושהמוסכים יעשו רק טיפולים
שוטפים, מלהיכנס לסאגה ישראלית ירושלמית של טיפול בעייתי.
לכל רוכב אופנוע ירושלמי המוסך המועדף עליו מסיבותיו הוא, מי שיבדוק לעומק יגלה שבדרך כלל מדובר
על קשר אישי עם במכונאי או המוסך. בי-ם אין תחרות אמיתית בין המוסכים, אבל יש הרבה אגו וגאווה.
כל המוסכים בי-ם נאבקים על שטח מחייה, על חייהם, ותלויים מאד בשירותים שהם מקבלים מהמרכז.
בסופו של יום מדובר במוסכים וותיקים שגדלו במשך השנים ללא ליווי מקצועי ורובם עסקים קטנים שמפרנסים
כמה משפחות ולא חלק מרשת גדולה.
גם המכונאי הטוב ביותר בעולם יכול לקום בבוקר הפוך, ומי שמכיר את הלקוח הישראלי הטיפוסי שיכול להוציא
פיל מדעתו, יכול להבין כמה הרגשות האגו והלחץ יכול להיגמר לא טוב.
כשאני מגיע לטיפול אני מגיע עם פחית משקה קר, או קצת כיבוד, משהו מיוחד, ונותן למי שעובד לי על האופנוע
ושותה איתו, אני בן בית בכמה וכמה מוסכים, עם כולם אני ביחסים טובים ואני משתדל לתאם מראש הגעה בזמנים
לא לחוצים כשנוח למכונאי, תתפלאו כמה מכונאי ששמח לראות אותך, או מכון מראש לקבל אותך עובד מהלב.
בקיצור צריך שתיים לטנגו.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!