גיא אחלה גבר ו אני אוהב אותו ואת החנות ומאחל לו רק בהצלחה אבל זול הוא לא. דווקא בעבר שהוא התחיל הוא היה על מחירי חו"ל פחות או יותר, היום יש חלק קטן מהדברים שמתקרב למחירי חו"ל אבל הרוב לא.
לפני כמה חודשים הזמנתי מfcmoto נעליים של furygan. יצא 95 יורו (כולל משלוח) ונדרשתי להוסיף עוד 60 שקל מע"מ. נסגר בכ430 ש"ח כולל הכל.
אותן הנעליים בדיוק מופיעות באתר של אייפקס עם תג מחיר של 790 שקל. כמעט כפול.
אז יכול להיות שאם הייתי מגיע ומדבר עם גיא, הוא היה דואג לעשות לי מחיר אבל נתון הפתיחה הזה לא גרם לי לרצות אפילו לפנות אליו ובודאי לא משקף שום דבר שמזכיר תמחור הוגן.
מהצד השני, יכול להיות שגם מטרו "יעשו מחיר" ללקוחות. גם אביזריון מתהדרים במחירי בית מרקחת שמתכווצים רק בקופה.
מההיכרות המצומצמת שלי, היחידים שמתמחרים הגון את המוצרים שלהם מלכתחילה הם דל"ב עם קליים.
גיא אחלה גבר ו אני אוהב אותו ואת החנות ומאחל לו רק בהצלחה אבל זול הוא לא. דווקא בעבר שהוא התחיל הוא היה על מחירי חו"ל פחות או יותר, היום יש חלק קטן מהדברים שמתקרב למחירי חו"ל אבל הרוב לא.
אם אלה המחירים שראיתם במוצרים מסויימים אז בוודאי שלא
אומא לקנות אצלו בכוח.
אם התמחור שלו ושל העסקים השכנים מוגזם אז הם עושים טעות, כי רבים כמוך לא יקנו אצלם.
מבחינתי יש לי כלל ברוב הדברים, עד 50% הבדל ממחירי חו"ל מעדיף לקנות בארץ.
אני בכלל כבר לא מבקר כמעט בחנויות ועסקי האופנועים השונים ואת הרוב מזמין בחו"ל.
נתתי את גיא כדוגמה לקידוזו על חששו מסגירת עסקים. אז אני מאחל הצלחה לגיא ולרוב העסקים הקטנים שמנסים להתפרנס בשוק קטן.
הבעיה שלי לא איתם, הם לא במצב של מטרו ודומיהם.
הF650 להחלפה בדו"ש
מילים הן כמו משחת שיניים,
ברגע שהוצאת אי אפשר להחזיר.
ושוב אני שואל - יש משהו בארץ שלא עולה כפול מחו"ל? כן יש יוצאי דופן פה ושם אבל הם נדירים בכל ענף. אז מה אתם רוצים ממטרו דווקא?
לגביי גיא ואפקס.
ראשית יש לו תודעת שירות אדירה וזה אחרי אינספור פעמים שבאתי מדדתי ולא רכשתי.
ביליתי לא מעט בחנות אצלו וראיתי אותו מזכה לקוחות על קסדה שיצאה לא ממש במידה לפעמים במלא הסכום גם אחרי שימוש.
אני יכול להעיד שהוא הפנה אותי למתחרים כשלא היה לו מענה למה שאני מבקש בעוד שהוא היה יכול לנסות לדחוף לי מוצר מקביל.
לגבי מחירים אני מאמין שהוא הוגן והמוצר שהוא מייבא (פוריגן) על פניו עושה רושם איכותי ולא מוצר מדבקה.
הגדולה שלו זה היושרה העסקית והשירות ומבחינתו ה"פרמייה' שלו זה לקוח חוזר.
הפנתי אליו לא מעט חברים אחדים רכשו ממנו ואילו אחרים לא ואני יכול להעיד שהרוב חזרו נשארו מרוצים.
מבחינתי גם אם התמחור שלו יכול להיות זול יותר זה עדיין מצדיק את המחיר ולו בגלל שאני יודע שיש לי אחריות מלאה על המוצרים שרכשתי.
אגב את רוב הציוד שלי בימיי חיי כרוכב רכשתי מאבניר מעיליי ספידי, מגפי xpd, קסדות שואי, חלפ"ס של intex (מרמזור אי שם לפני 20 שנה עדיין בשימוש), כפפות של five ועוד לא מעט מוצרים הם ידעו להתגמש וכמוצרי פרמיום (למעט ה fuck עם הניאוטק שרכשתי בחו" ל ולכן שואי הפסידו אותי כעניין של עיקרון ללא קשר לאבניר) המחירים היו זולים בהשוואה ללא מעט מוצרים ברמה שלהם אבל כן לרוב כפול ממחיריי חול (קסדת השואי ניאוטק עם הצביעה שלי עלתה בארה" ב כ1900 שקל בהשוואה לכ4000 שקל שעולתה על המדף בארץ )
כיום חל שינוי מסויים בתפיסה שלי לגבי מוצריי פרמיום שכנראה מתבלים הרבה יותר מהר מבעבר ואני לא בטוח שיש הצדקה לשלם על מדבקה של ספידי או שואי כשניתן לקבל מוצר כגון פוריגן או קסדות זולות יותר משואי ברבע מחיר.
אבל זו סאגה אחרת.
Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI