עמוד 8 מתוך 9 ראשוןראשון ... 6789 אחרוןאחרון
תוצאות 106 עד 120 מ 126

אשכול: מטרו מוטור הגזמתם!

Member הסמל האישי של שעיר בגב"ב
    לא דיברנו פה על מחירי האופנועים.
    מדברים על מחירי האביזרים והחלפים
    והשירות המגעיל.
    הF650 להחלפה בדו"ש

מילים הן כמו משחת שיניים,
    ברגע שהוצאת אי אפשר להחזיר.

מטרו מוטור הגזמתם!

לא יצא לי לקבל שירות במטרו, לא יודע לגבי זה.
    השירות במאיר/הונדה, סהכ בסדר גמור.
    גם באבניר, ובבמוו בסדר גמור.
    לא מדהים, לא ״אמריקה״, אבל לא הרגשתי זלזול במקומות הנל.
    בכל המקרים, סוכנויות ראשיות בתל אביב.

התייחסתי למספרי אופנועים, כי קל לראות את הנתונים. אם נניח שכמויות החלפים הנמכרות הן נגזרת של מספרי האופנועים שנמכרו, זה אותו עניין.

ציטוט נכתב במקור על ידי Metronome_ צפיה בהודעה
    החבר xlib אולי מתבטא באופן קיצוני, אבל בסופו של דבר לא חוטא למציאות, לפחות לא כמו ההגזמות האחרות.

אם יש בצד המתלהמים רצון להבין, ולא רק להאשים בחזירות עיוורת, אפשר לכוון לבעיות בשוק.

אחת הסיבות המרכזיות לעלויות, הן שההוצאות הקבועות על יבוא, מתחלקות על היקף מכירות מאוד קטן.

רכשתי מהונדה, אפריקה טווין חדש, המחיר גבוה מהמחיר באירופה ובארהב באופן מרגיז.
    אממה, באירופה הונדה מכרה מעל 200 אלף כלים.
    כמה בארץ? 1500? אין לי את הנתון אבל זה בערך המכירות ב2018.
    אז כן, כנראה כל כלי של הונדה נושא לא מעט אלפי שקלים על עלויות קבועות בשוק קטן.
    ככל שהכלי יקר יותר, הוא ייקח יותר אלפי שקלים על גבו.

כותב בתור איש כספים, אמנם לא בשוק הזה, אבל מכיר את זה מספיק מקרוב.

אז על מי לכעוס?
    תשווה מכירות של הסוכן של הונדה בשוויץ מול המחיר בשוויץ ואת המכירות באוסטריה מול המחיר שם. אלו שתי מדינות בסדר גודל של ישראל.
    הבעיה כאן היא שאנחנו מדינת אי. לצרכי סחר כמובן. ולכן אין תחרות מצד סוכנים במדינה שכנה.

Sent from...

בשוויץ, ובכל השווקים הגדולים באירופה, הונדה מוכרת ישירות (branch) לכן הונדה קובעת את המחיר לצרכן.

בארץ, הונדה פועלת באמצעות מפיץ (distributor), לכן קובעת רק את המחיר למפיץ.

אם השוק שלנו היה מספיק גדול וריווחי, (אולי יום אחד זה יקרה) הונדה הייתה מפעילה גם אצלנו branch מקומי והיינו יכולים לרכוש במחירי אירופה או פחות, כתלות בהפרשי מיסוי בלבד.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי שעיר בגב"ב צפיה בהודעה
    לא דיברנו פה על מחירי האופנועים.
    מדברים על מחירי האביזרים והחלפים
    והשירות המגעיל.
    אני יכול לומר לך אחרי שעבדתי בחברת ריטייל מוכרת כמעט 4 שנים לאחרונה, שם הם מרוויחים הכי הרבה.
    את האופנועים אין להם אפשרות לשחק עם התמחור שלהם יותר מדי, אבל עם אביזרים - לא אופתע אם הם יושבים על איזה 60-70% רווח על רוב המוצרים שנמכרים בחנויות שלהם.
    זה עצוב נורא, אבל רוב החברות בישאל עובדות באותה צורה - עניין תרבותי משהו, לא מאמין שזו פעם ראשונה שאתה נתקל בשירות מגעיל מצד חברה בישראל, מחירים הזויים וכולם יודעים ומסכימים עם זה (גם מטרו וגם הלקוחות שלה).
    בסופו של דבר, אנשים נכנסים לחנויות וקונים במחירים השערורייתיים האלה וזה נותן לחברה לגיטימציה להמשיך בשלה ואפילו להרים מחירים עוד יותר.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Broofy12 צפיה בהודעה
    אני יכול לומר לך אחרי שעבדתי בחברת ריטייל מוכרת כמעט 4 שנים לאחרונה, שם הם מרוויחים הכי הרבה.
    את האופנועים אין להם אפשרות לשחק עם התמחור שלהם יותר מדי, אבל עם אביזרים - לא אופתע אם הם יושבים על איזה 60-70% רווח על רוב המוצרים שנמכרים בחנויות שלהם.
    זה עצוב נורא, אבל רוב החברות בישאל עובדות באותה צורה - עניין תרבותי משהו, לא מאמין שזו פעם ראשונה שאתה נתקל בשירות מגעיל מצד חברה בישראל, מחירים הזויים וכולם יודעים ומסכימים עם זה (גם מטרו וגם הלקוחות שלה).
    בסופו של דבר, אנשים נכנסים לחנויות וקונים במחירים השערורייתיים האלה וזה נותן לחברה לגיטימציה להמשיך בשלה ואפילו להרים מחירים עוד יותר.
    הם לא שערורייתיים אם אנשים מוכנים לשלם אותם.
    כנראה ש10% מהרוכבים שבאמת איכפת להם מהמחיר, לא שווים את ה60-70% רווח.
    הם פשוט אנשי עסקים טובים שהבינו שאנשים מוכנים לשלם פי 2 או פי 3 בשביל למדוד, לקנות מחנות מקומית ולרוב לקבל סוג של אחריות למוצר.
    אם זה באמת היה מפריע לכולם ואנשים לא היו מסכימים לקנות במחירים האלו, הם היו סופגים מכה במכירות ומורידים את המחירים או מפסיקים למכור אם זה יוצא לא רווחי.

יכול להיות שהפורום הזה סתם מוצף באנשים שעושים רעש ורוב הרוכבים סבבה עם המחירים?
    אני מכיר כמה רוכבים שעדיין מעדיפים ללכת לחנויות, לדבר עם המוכר, לקבל שירות ויעוץ וקונים דברים שהם לא תמיד צריכים כי הם אוהבים את חווית הקניה הזו ולא איכפת להם לבזבז על זה יותר. האחרים? על בורות משלמים וציוד אופנועים זה קצה הקרחון במקרה הזה.

Member
    זה דיי מצחיק שאתם מתלוננים על מוצרים יקרים לאופנוע...
    למה אתם לא מתלוננים על זה שהמחירי שיעורים והמחירי טסטים מופקעים?
    למה אתם לא מתלוננים על האגרות הסתומות שיש לשלם על האופנוע כל פעם?
    למה אתם לא מתלוננים על המחירי ביטוח המופקעים שיש לשלם?
    למה אתם לא מתלוננים על מחירי הכלים הנוראיים שיש פה?
    למה אתם לא מתלוננים על זה שבמקרה גניבה המשטרה לא תעזור ולכן צריך לשלם עוד פעם לחברות כמו "הזעקה האחרונה" סכומי כסף גבוהים?
    למה אתם לא מתלוננים על זה שעושים מהביטחון שלכם קופה ובמקום לסבסד לפחות קסדות המחירים שלהם יכולים להגיע למחיר של משכורת מינימום?
    למה אתם לא מתלוננים על זה שלא מסבסדים בכלל קורס רכיבה? על זה שבשיעורי רכיבה סתם משלמים כסף ועדיף כבר לרכב בלי רישיון?
    למה אתם לא מתלוננים על הזלזול שיש לרוכבים על הכביש שבתכלס פחות מזהמים ופחות עושים פקקים?
    למה אתם לא מתלוננים שעסק הרכיבה יקר יותר ממה שהוא אמור להיות בכללי?
    למה אתם לא מתלוננים על התשתיות הגרועות שיש פה ועל התרבות נהיגה האבסורדית שבגללה רוכבים נהרגים?
    ולמה אתם לא עושים כלום בנוגע לזה?
    למה?
    לרוכבים יש את הכוח, לרוכבים יש את העוצמה, לרוכבים יש את היכולת לשנות!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אל תדאג.
    מתלוננים על הדואר
    מתלוננים על ביטוח לאומי.
    מתלוננים על הנשים
    על הגאים
    על הבוצ'יות
    על הסטרייטים.
    מתלוננים על מס הכנסה.
    על גובה המים באסלה. (בארה"ב למדתי להרים את הארגניזמים שלא יעבר טבילה)
    על המע" מ
    יוקר המחייה.
    על מחיר חלקת הקבר
    מתלוננים אחד על השני.
    ברוך השם שמחים שיש על מה להתלונן אחרת סביר להניח שהחיים היו קודרים.

למה מטרו כנראה שהם זכו בכבוד המפוקפק.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Vroom צפיה בהודעה
    זה דיי מצחיק שאתם מתלוננים על מוצרים יקרים לאופנוע...
    למה אתם לא מתלוננים על זה שהמחירי שיעורים והמחירי טסטים מופקעים?
    למה אתם לא מתלוננים על האגרות הסתומות שיש לשלם על האופנוע כל פעם?
    למה אתם לא מתלוננים על המחירי ביטוח המופקעים שיש לשלם?
    למה אתם לא מתלוננים על מחירי הכלים הנוראיים שיש פה?
    למה אתם לא מתלוננים על זה שבמקרה גניבה המשטרה לא תעזור ולכן צריך לשלם עוד פעם לחברות כמו "הזעקה האחרונה" סכומי כסף גבוהים?
    למה אתם לא מתלוננים על זה שעושים מהביטחון שלכם קופה ובמקום לסבסד לפחות קסדות המחירים שלהם יכולים להגיע למחיר של משכורת מינימום?
    למה אתם לא מתלוננים על זה שלא מסבסדים בכלל קורס רכיבה? על זה שבשיעורי רכיבה סתם משלמים כסף ועדיף כבר לרכב בלי רישיון?
    למה אתם לא מתלוננים על הזלזול שיש לרוכבים על הכביש שבתכלס פחות מזהמים ופחות עושים פקקים?
    למה אתם לא מתלוננים שעסק הרכיבה יקר יותר ממה שהוא אמור להיות בכללי?
    למה אתם לא מתלוננים על התשתיות הגרועות שיש פה ועל התרבות נהיגה האבסורדית שבגללה רוכבים נהרגים?
    ולמה אתם לא עושים כלום בנוגע לזה?
    למה?
    לרוכבים יש את הכוח, לרוכבים יש את העוצמה, לרוכבים יש את היכולת לשנות!
    למה?
    כי חצי מזה מערום שטויות. בכי של "בואו תדאגו לי, בואו תסבסדו אותי".
    אני לא מבקש שיסבסדו אותי, אבל אני גם לא רוצה לסבסד אותך.
    תואיל בטובך בבקשה לרכוש לעצמך קסדה בלי לבקש סבסוד (אגב - מחיר של קסדה מלאה תקנית מתחיל ב-300 שקל. איפה זה ואיפה משכורת מינימום).
    כנ"ל לגבי קורס רכיבה. אף אחד לא אמור לסבסד לך אותו, בטח לא אני. יש לי משפחה לפרנס. על קורסי הרכיבה הרבים שעשיתי שילמתי מכיסי.
    על "הזלזול שיש לרוכבים על הכביש" - אתה מתכוון לטימקס שעקף אותי בשול? או על הנינג'ה 400 שהחליט שהשול הוא נתיב ההמראה הפרטי שלו, ונוסע בו על 130 (אמיתי, נסעתי באותה מהירות - רק בכביש)? או שהתכוונת לנהגי הרכב, שלא מתחשבים ברוכבים בדיוק כמו שהרוכבים לא מתחשבים בהם, כי כולנו זה אותו חומר אנושי?
    יקר לך לרכב? איזה בעסה, מותק. יש 2 אופציות: להרוויח יותר או להתנייד באוטובוס/אופניים. במקרה השני ישאר כנראה קצת כסף לגראס, הבנתי שבת"א זה מוצר צריכה בסיסי שגם עליו אנשים מתלוננים שהוא יקר.

ולגבי התשתיות, אתה מדבר שטויות. פשוט כך.
    סע, תראה את התשתיות ה"נפלאות" בשאר העולם.
    לא הכל אוטובאן, ממש לא. אפילו במערב אירופה, שלא לדבר על מזרח אירופה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    למה?
    כי חצי מזה מערום שטויות. בכי של "בואו תדאגו לי, בואו תסבסדו אותי".
    אני לא מבקש שיסבסדו אותי, אבל אני גם לא רוצה לסבסד אותך.
    תואיל בטובך בבקשה לרכוש לעצמך קסדה בלי לבקש סבסוד (אגב - מחיר של קסדה מלאה תקנית מתחיל ב-300 שקל. איפה זה ואיפה משכורת מינימום).
    כנ"ל לגבי קורס רכיבה. אף אחד לא אמור לסבסד לך אותו, בטח לא אני. יש לי משפחה לפרנס. על קורסי הרכיבה הרבים שעשיתי שילמתי מכיסי.
    על "הזלזול שיש לרוכבים על הכביש" - אתה מתכוון לטימקס שעקף אותי בשול? או על הנינג'ה 400 שהחליט שהשול הוא נתיב ההמראה הפרטי שלו, ונוסע בו על 130 (אמיתי, נסעתי באותה מהירות - רק בכביש)? או שהתכוונת לנהגי הרכב, שלא מתחשבים ברוכבים בדיוק כמו שהרוכבים לא מתחשבים בהם, כי כולנו זה אותו חומר אנושי?
    יקר לך לרכב? איזה בעסה, מותק. יש 2 אופציות: להרוויח יותר או להתנייד באוטובוס/אופניים. במקרה השני ישאר כנראה קצת כסף לגראס, הבנתי שבת"א זה מוצר צריכה בסיסי שגם עליו אנשים מתלוננים שהוא יקר.

ולגבי התשתיות, אתה מדבר שטויות. פשוט כך.
    סע, תראה את התשתיות ה"נפלאות" בשאר העולם.
    לא הכל אוטובאן, ממש לא. אפילו במערב אירופה, שלא לדבר על מזרח אירופה.
    מגניב שהזכרת גראס, שאני שונא אנשים שמשתמשים בו,
    טוב שהזכרת מזרח אירופה כי יש ערים שם שהיית מת לכבישים כאלו בישראל
    ויותר טוב שסבסוד יילך לחרדים? (חוץ מזה שיותר התכוונתי להטבות לכאלו שעוברים קורסים, כאלו שאשכרה אכפת להם מהבטיחות ונסיעה נורמלית, טעות שלי אם לא הובהר נכון)
    ובטח שאני מתכוון גם לרוכבי טימקס מסריחים שמזהמים את התדמית של הרוכבים, כל זה כלול בקטע של השיעורי נהיגה
    וואלה גם אחלה תגובה "תתנייד באוטובוס או באופניים", מי כמוך אמור לדעת כמה אופנועים זה כלי שיכול לעזור במדינה הזאת, כאילו גם שהתחב"צ היא משהו פה
    אתה חלק מהאליטה שרוצה להשליט את עניין הרכיבה רק לכם, שחושבת שרק לה מגיעה הזכות לרכב ולהחזיק כלים טובים,
    תן לי להגיד לך משהו, שאני ממש צעיר ואני עובד אחושרמוטה קשה בשביל כל הדברים שאני רוצה ועם היוקר מחיה פה קשה גם להחזיק בתחביב הזה שאמור להיות זול
    אז תעשה לי טובה, כי אתה חלק מהבעיה.
    יש פה אנשים שרוצים לא לשחוט את הכיס שלהם כי גם להם יש משפחות, אתה כנראה השגת דברים בדרך מסוימת אבל לא כולם נפלאים ונהדרים כמוך,
    אז תן לנו לפתור את הבעיה

קקטוב נראה לי סתם נפלת עליו.
    Vroom צודק שיש פה המון עוולות ושמוזר לו שסתם נטפלנו (טוב נו, נטפלתי) למטרו.
    העניין הוא שרוב העוולות שמנה הן עוולות של המדינה שנהנית לדפוק את האזרחים.
    הפקידים הקקות בכל המשרדים שכחו שפה עדיין עדיין מתייחסים (מי שמכיר)
    לפרנקו ומוסוליני בשלילה. כביכול אנחנו מתנגדים לפאשיזם אבל בפועל מבחינת "המדינה" אנחנו אמורים לשרת את המדינה ולא להיפך (או גם וגם).

נטפלתי דווקא למטרו כי מבחינתי היא סמל לכל מה שרע ביחס של אנשי
    העסקים החזקים ששמים זין על הלקוחות
    שלהם. לא בגלל המדינה אלא בגלל חזירות נטו.
    דווקא כלפי הלקוחות שלהם שהם אמורים להרגיש אסירי תודה כלפיהם מתייחסים אליהם בזלזול וכוחנות.
    והכי גרוע? שזה מגיע לנו. הישראלים נהנים שדופקים אותם כל עוד כולם נדפקים.
    לישראילים לא מפריע לשלם הרבה, לקבל יחס מסריח וכו' כל
    עוד דופקים את כולם.
    העיקר שהשכן לא יגיד להם שהם פראיירים.
    ומאחר וכולם פראיירים אז אף אחד לא יוצא פראייר.
    הכי מגניב זה שהיום עם האינטרנט והגישה למחירי חו"ל אנחנו יכולים להיות אלה שדופקים עסקים כמו מטרו. להתנהג אליהם באותו
    יחס ולהוריד אותם על הברכיים ובקלות.
    ועדיין מעדיפים להיות הנדפקים. לכו תבינו.

חוזר ואומר שוב ושוב:
    כל פעם שאזדקק למוצר כלשהו שהם משווקים אשתדל להגיע ולנצל את האפשרות למדוד אצלם.
    נערך לאחרונה על ידי שעיר בגב"ב; 09-01-2020 בשעה 20:18.
    הF650 להחלפה בדו"ש

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי שעיר בגב"ב צפיה בהודעה
    קקטוב נראה לי סתם נפלת עליו.
    Vroom צודק שיש פה המון עוולות ושמוזר לו שסתם נטפלנו (טוב נו, נטפלתי) למטרו.
    העניין הוא שרוב העוולות שמנה הן עוולות של המדינה שנהנית לדפוק את האזרחים.
    הפקידים הקקות בכל המשרדים שכחו שפה עדיין עדיין מתייחסים (מי שמכיר)
    לפרנקו ומוסוליני בשלילה. כביכול אנחנו מתנגדים לפאשיזם אבל בפועל מבחינת "המדינה" אנחנו אמורים לשרת את המדינה ולא להיפך (או גם וגם).

נטפלתי דווקא למטרו כי מבחינתי היא סמל לכל מה שרע ביחס של אנשי
    העסקים החזקים ששמים זין על הלקוחות
    שלהם. לא בגלל המדינה אלא בגלל חזירות נטו.
    דווקא כלפי הלקוחות שלהם שהם אמורים להרגיש אסירי תודה כלפיהם מתייחסים אליהם בזלזול וכוחנות.
    והכי גרוע? שזה מגיע לנו. הישראלים נהנים שדופקים אותם כל עוד כולם נדפקים.
    לישראילים לא מפריע לשלם הרבה, לקבל יחס מסריח וכו' כל
    עוד דופקים את כולם.
    העיקר שהשכן לא יגיד להם שהם פראיירים.
    ומאחר וכולם פראיירים אז אף אחד לא יוצא פראייר.
    הכי מגניב זה שהיום עם האינטרנט והגישה למחירי חו"ל אנחנו יכולים להיות אלה שדופקים עסקים כמו מטרו. להתנהג אליהם באותו
    יחס ולהוריד אותם על הברכיים ובקלות.
    ועדיין מעדיפים להיות הנדפקים. לכו תבינו.

חוזר ואומר שוב ושוב:
    כל פעם שאזדקק למוצר כלשהו שהם משווקים אשתדל להגיע ולנצל את האפשרות למדוד אצלם.
    KKatkov, סליחה אם יצאתי עלייך אחי, לא התכוונתי הייתי בלהט הרגע
    אבל בבקשה תבין שכמו שהשעיר פה כתב שזה פשוט יקר "בלי סיבה"
    עריכה: ותחשוב איזה טוב זה יהיה אם עם כל הכסף שהיית יכול לחסוך על כל הנ"ל פה היה יכול ללכת לך על עוד דברים מחוץ לרכיבה וככה באמת לחסוך למשפחה כמו שציינת וסתם לכל היוקר מחייה פה

Senior Member
    זה שאנשים קונים לא אומר שהחנויות ימשיכו לפעול זמן רב בתמחור הקיים. במוצרי קצה לתחביב נישה של 1000 אנשים מובן ואפשר לדרוש 100% יותר כי אין שוק. כאן מדובר על מאות או עשרות אלפי רוכבים ולכולם ציוד מתכלה שצריך לחדש פעם בשנה - שלוש. כנראה שהפתרון שאני לא אוהב יתרחש ע"י כוחות השוק. אם קניה של 5000 ש"ח וצפונה שווה גיחה לאירופה או הזמנה וכאב ראש באינטרנט החנויות יורידו מחירים וחלק ייסגרו בגלל התחרות. למה אני לא אוהב? כי מה שייסגר לא ייפתח מחדש. לצערי זאת הדינמיקה שהביאו התאגידים עם כוח הקניה שלהם. מעדיף לרכוש מעסק ישראלי עם מוכר מקומי מאלף ואחת סיבות פרקטיות וגם ציונות, מודה.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Vroom צפיה בהודעה
    מגניב שהזכרת גראס, שאני שונא אנשים שמשתמשים בו,
    טוב שהזכרת מזרח אירופה כי יש ערים שם שהיית מת לכבישים כאלו בישראל
    ויותר טוב שסבסוד יילך לחרדים? (חוץ מזה שיותר התכוונתי להטבות לכאלו שעוברים קורסים, כאלו שאשכרה אכפת להם מהבטיחות ונסיעה נורמלית, טעות שלי אם לא הובהר נכון)
    ובטח שאני מתכוון גם לרוכבי טימקס מסריחים שמזהמים את התדמית של הרוכבים, כל זה כלול בקטע של השיעורי נהיגה
    וואלה גם אחלה תגובה "תתנייד באוטובוס או באופניים", מי כמוך אמור לדעת כמה אופנועים זה כלי שיכול לעזור במדינה הזאת, כאילו גם שהתחב"צ היא משהו פה
    אתה חלק מהאליטה שרוצה להשליט את עניין הרכיבה רק לכם, שחושבת שרק לה מגיעה הזכות לרכב ולהחזיק כלים טובים,
    תן לי להגיד לך משהו, שאני ממש צעיר ואני עובד אחושרמוטה קשה בשביל כל הדברים שאני רוצה ועם היוקר מחיה פה קשה גם להחזיק בתחביב הזה שאמור להיות זול
    אז תעשה לי טובה, כי אתה חלק מהבעיה.
    יש פה אנשים שרוצים לא לשחוט את הכיס שלהם כי גם להם יש משפחות, אתה כנראה השגת דברים בדרך מסוימת אבל לא כולם נפלאים ונהדרים כמוך,
    אז תן לנו לפתור את הבעיה
    אם הפתרון שלך לבעיה זה לשחוט אותי עוד קצת, אחרי שמעל 70% מהכסף שאני מרוויח הולך למיסים ישירים ועקיפים, ולמימון של מגזרים כאלה ואחרים - אז על גופתי המתה.
    אני לא אתן לך ושאר "מחפשי המימון" להוציא לילד שלי אוכל מהפה.
    ורק כדי לסבר את האוזן - לפני עשור רכבתי על דיוורז'ן 400 בן 17, שטופל בחניה כי לא היה לי כסף למוסכים.
    היום אני רוכב על דוקאטי בן 11, ששווה אולי 25 אלף שקל - ועדיין מטפל בו לבד על חשבון הזמן שלי עם המשפחה, כי עדיין מחירי המוסך קצת יקרים לי (אם כי, בשלב הזה הייתי יכול לעמוד בהם).
    אז קודם כל, על תפתח עיניים - אמה שהשגתי הגיע מעבודה קשה, ובזמן שרבים וטובים טיילו בהודו ודרום אמריקה, אני עבדתי ובניתי את עצמי כאיש מקצוע.
    שמח לגלות שהפכתי לחלק מהאליטה, בקיצור. לא מרגיש לי ככה.

את הכבישים במזרח אירופה אני מכיר היטב. בסנקט-פטסבורג יש כבישים ברמה די גבוהה, מסכים. תנסה לצאת מהעיר - ותוך כמה עשרות קילומטרים הכביש הופך למשהו שלא מתקרב לרמה של כביש 90, שנחשב בארץ לאחרונה "כביש דמים".

זה שאתה קורא לרוכבי טימקס "מסריחים", וכועס עליהם שהם דוהרים לעבר הקבר מרצונם החופשי על כלי שקנו במיטב כספם - זאת עוד הוכחה ש"פתיחת עיניים" לא זרה לך.

תתנייד באוטובוס או אופניים - זאת תגובה לגיטימית לגמרי. כך ההורים שלי התניידו עד שרכשו רכב. כך אני התניידתי 6 שנים לתיכון (גרתי באריאל, למדתי בת"א). כך התניידתי כשלא היה לי אופנוע. כך מתניידים לא מעט חבר'ה מהעבודה שלי, שגרים בת"א ועובדים בת"א.

הזכות לרכב על אופנוע שמורה למי שמצליח לממן את הרצון שלו. רוב חברי הפורום מצליחים - וממה שאני יודע, הרוב פה ממש לא מיליונרים.

לא יודע למה הסקת שרכיבה על אופנוע זה "תחביב זול". בכל העולם זה תחביב יחסית יקר. נכון שיש יקרים יותר (ג'יפאות, יאכטות) אבל הרוב המכריע של התחביבים זולים יותר.

ככלי תחבורה - זול זה להתנייד על הונדה אינובה ביוון. גם להחזיק אופנוע 250 בישראל ולנסוע איתו רגוע בית-עבודה זה לא יקר בטירוף.
    אתה רוצה "כלים טובים"? "כלים טובים" נבנים עבור לקוחות עם כסף. ויחסית למה שהיה לפני 25 שנה, הכסף שלך קונה הרבה יותר אופנוע. דוגמה פשוטה: באמצע שנות ה-90, GS500 עלה 30 אלף ש"ח - בעוד שמשכורת המינימום הייתה כ-10 שקלים לשעה (תקנו אותי הזקנים אם אני טועה).היום משכורת המינימום היא 30 שקלים לשעה... לספר לך איזה אופנוע אתה קונה ב-90 אלף שקל?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

קידוזו אני מסכים איתך, אבל אני לא מדבר על העסקים "הרגילים" הקטנים או הבינונים ואפילו הגדולים המתייחסים בכבוד
    ללקוחותיהם.
    סתם דוגמה: אני קונה לא מעט בריקושט בסניף בית שמש.
    רשת שידועה במחירים לא זולים ביחס למחיריהם בעולם, וזה כי אני
    מקבל שם יחס טוב ושירות
    מאוד הוגן. אז יש מוצרים ששווה לי לקנות
    ויש שלא, אבל לא אנצל אותם למדידה והזמנה
    מחו"ל, כי הם הוגנים איתי.

אני מדבר על עסקים שבפירוש מנצלים את לקוחותחהם ומתייחסים אליהם בזלזול.
    לא יפריע לי לראות את מטרו פושטת רגל.
    אני יודע שזה לא יקרה אבל בפירוש לא יפריע לי שמישהו אחר, בתקווה שיהיה הוגן יותר ייבא וימכור את המוצרים שבבעלותה.
    מטרו לא היחידים אבל זה פורום אופנועים אז
    אני מתייחס אליהם.

עוד דוגמה: אייפקס בירושלים שרבים מדברים בשבחו של גיא ובצדק שמוכיח (והוא לא היחיד) שאפשר גם אחרת ושאני שמח לקנות אצלו.
    הF650 להחלפה בדו"ש