אז כאמור, שני חלקי השלדה חוברו:
IMG_1906.JPG
מיכל הדלק קיבל סמלים ומגיני ירכיים:
IMG_1902.JPG
IMG_1903.JPG
ממתין לחלק שאמור להגיע מחו״ל ואז יהיה אפשר להתקין את הגלגלים...
אז כאמור, שני חלקי השלדה חוברו:
IMG_1906.JPG
מיכל הדלק קיבל סמלים ומגיני ירכיים:
IMG_1902.JPG
IMG_1903.JPG
ממתין לחלק שאמור להגיע מחו״ל ואז יהיה אפשר להתקין את הגלגלים...
המיכל נראה מעולה!
בכלל עבודה יפה ומרשימה!
כל הכבוד
בחישוק האחורי היה חיפוי שמנע ממני את הגישה למיסבים בצד אחד, לא הצלחתי לפרק אותו בשום דרך. לאחר התייעצות ברשת הבנתי שמדובר בחלק שבור ולמעשה יש לי רק את חלקו הפנימי. הזמנתי חדש ופרקתי את הישן באלימות מתונה:
הישן (השבור) והחדש:
כך אמור להראות החיפוי על החישוק:
פירוק מיסבים:
מחכה למשלוח של המיסבים החדשים ואז גם החישוק האחורי יקבל צמיג ויחובר למקומו.
טבעת גועל הנפש השחור הזה שיוצאת מהציר זה סוג של אטם/טבעת מילוי העשויה מלבד:
לא ברור לי בדיוק מה תפקידה, אני מניח שהיא סתם חומר מילוי היושב בין טבעת הסגירה של המיסב לחיפוי החיצוני (איפה שיש מרווח משהו כבר יכנס…).
מרגיש לי טפשי להזמין טבעת לבד מקורית אז השתמשתי בשאריות לבד מתחפושות של הילדים בפורים האחרון ליצר טבעת לבד חדשה, הכנתי 4 טבעות שיונחו אחת על גבי השניה, מרגיש לי שעונה על הצורך.
![]()
המיסבים הגיעו וגם החישוק האחורי שופץ:
מכין את הפנס הראשי להרכבה ומגלה שאבדו ברגי הצד, אין הברגה כזו בארץ, מעצבן... ממתין שיגיעו מחו״ל.
מנוע תחתון ויחידת האלטרנטור/דינמו עבר הכנה לחזרה לשלדה: איטום פתח משאבת השמן (היכן שחסר בורג כי הייתי טיפש...), צינורות שמן, ניקוי כללי
גלגל אחורי, גיר ומנוע תחתון הורכבו על השלדה (לא היה פשוט...)
![]()
איזה יופי מתחילים לראות את הסוף,תמשיך לעדכן נראה משגע.....
נראה מדהים. וואו!
מחכה לבאות.
עוד התקדמות קטנה: כנף אחורית, תא הציוד וצמת החשמל הצטרפו לחגיגה:
הבא בתור הוא מיכל השמן, אבל יש שתי בעיות:
1) הברגים שפורקו מזמן כנראה אבדו ואני מתקשה למצוא משהו במידה. גם בורג פתח הריקון נעלם כך שאני שוב אאלץ להזמין ולהמתין לברגים מאנגליה...
2) מיכל השמן עבר ניקוי חול כשנתיים לפני שנשלח לצביעה, אני לא ניקיתי אותו מבפנים ומסתבר שגם מי שצבע... הכל מלא בחול ופיכס, אני מנסה לשתוף עם דלק/סולר עם הצלחה חלקית, נזהר מאד שלא לפגוע בצבע.
נערך לאחרונה על ידי MADMAN1200; 23-11-2019 בשעה 22:07.
איזה ברגים? יש לי בעבודה הר של ברגים במידות מוזרות אולי יהיה לך מזל
וואו הייתי תמים! שיהיה בהצלחה
בכל מקרה תענוג לעקוב אחרי השיפוץ, יישר כוח!
מיכל השמן נוקה והורכב:
אבל אז גיליתי שלולית שמן גיר תחת האופנוע, מסתמן שיש דליפה רצינית מציר רגלית ההילוכים:
העניין הוא שאין במקום שום אטם, ציר הרגלית פשוט עובר דרך סליב מתכת (כפי שרואים בתמונה הבאה משלב השיפוץ) אין סיבה שלא ינזל.
כיוון שמקור הנזילה הוא משני צידי הסליב אני מהמר על החלפת הסליב בחדש, אולי שחיקה ארוכת שנים היא הגורם.
אם זה לא יעזור אחליף גם את ציר ההתנעה.
בכל מקרה נדרש לפרק שוב חלק מהגיר, צעד אחורה די מבאס אבל זה חלק מהעניין.
נאלץ להמתין שוב לחלקים מחו״ל...
בנתיים, אני גאה לשתף בפרוייקט הבא (יפתח שרשור נפרד כשאתחיל בסיום ה BSA):
וספה ספרינט 150 1970 שעדיין מניעה ונוסעת אך סובלת מחלודה במספר מקומות. מן הסתם ידרש שיפוץ כללי.
לא יכול לחכות (אבל אין ברירה, לא יכול להתפזר).
חזרה ל BSA...