נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 05-05-2016 בשעה 12:09.
אוריאל הפכתי אותך לאל רוסי...
סחטיין על ההונדה.
ורכיבות טובות לכולם/ן.
מהניסיון שלי על שני אופנועי הונדה וטווחים ארוכים במיוחד:
1. הונדה CBF500 נקנה על ידי משומש, יד רביעית +, עם 17,000 ק"מ בלבד, בן מספר שנים. מצב התחלתי לא מזהיר. נסע אצלי 100,000 ק"מ, היתה תקלת גיר אחת שדרשה שיפוץ, ואז הוחלף בטרייד-אין, ובמכירה היה במצב טוב יותר ממה שנקנה...
פגשתי אותו במקרה בנסיעה ברחוב לפני חודשיים, כלומר עברו עוד 4 שנים... הוא נוסע ונראה בדיוק אותו דבר ונהנים ממנו - איזה יופי.
2. הונדה הורנט 2011, נקנה חדש והגיע כעת ל- 162,000 ק"מ. מטופל תמיד בזמן, לפי הספר, בלי פשרות, ובידיים מקצועיות. נוסע היום בדיוק כמו כשהיה חדש, אין שום דעיכה מורגשת.
1. אין לי ווספה, אף פעם לא היה לי, למעט שנתיים על קטנועים עד שהגעתי לרישיון A, רכבת רק על דו"ש בנפח בינוני ו BMW R1200R.
2. לא ירדת לסוף דעתי סופרותי, התכוונתי שכל אופנוע, מכל סוג שהוא צריך להיות מסוגל להגיע לק"מ גבוה עם השימוש הנכון והטיפול הנכון והמסור זה שלפי הספר, בלי שייחשב לנבלה. זה שהטמיעו בנו (ובך במיוחד) את הנורמה שסופרמוטו שמגיע ל58K זה אחלה בחלה ויוצא מגדר הרגיל זו הבעיה.
פנימאייה גאספאדה?
רגע רגע מה רע בווספה..?
כל אחד ומה שיש לו.
סופרמוטו או לא.
למי יש יותר גדול זה גם גברים וגם נשים.?
ש שלום.
- לכל מנוע חלקים בעלי תו תקן ואורך חיים מוגבל.
- ככל שהיצרן מקפיד לשמור על תו איכות גבוה יותר, כך החלקים יחזקו יותר.
- טיפול ע"פ הוראות היצרן ושימוש בחלקים מקוריים, ישמרו על תקינות המנוע.
- הנחת העבודה של היצרן, כי למוצר שלו אורך חיים מוגבל ומדובר במוצר מתקלה.
- אף יצרן לא מיצר יותר "רכב לכל החיים" זה לא האינטרס שלו.
- אופן השימוש במנוע ואיכות הטיפולים, קובעת ישירות את אורך חייו.
- אין מנוע שלא מתקלקל.
- יש מנועים שנוח ונעים לטפל בהם ויש מנועים ארורים, שבגלל סיבוך הטיפול, העבודה לא נעשית.
- גם את המנוע האמין ביותר, ניתן להרוס בקלות, בטיפול לא נכון או שימוש לא סביר.
- מנוע שאת רוב חייו מבלה בתחום הקו האדום, יקרוס מהר יותר ממנוע זהה שחי חיים נוחים.
- מנוע הבנוי מחלקים איכותיים ומתוכנן נכון יאריך חיים אבל יהיה יקר יותר.
- קילומטרז' גבוה אינו מדד יחידי למצב המנוע, אבל מעיד היטב על חלקים אחרים שמשתתפים במאמץ.
- החזקה תקינה עולה כסף, החזקת שבר עולה בבריאות, אופנוע הוא לא עניין לחסכנים.
- כמו אישה, גם אם יש לך גנים מצוינים, ככל שאת מתבגרת לוקח לך יותר זמן מאמץ וכסף להראות טוב.
- בעולם מושלם היו כלי רכב שלא מתקלקלים, עולים פרוטות, ולא צריך ביטוח!
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
פעם ראשונה, שגיאת הקלדה או חוסר תשומת לב.
פעם שנייה, כנראה שמדובר בטעות ומותר לתקן.בקיצור אופנוע/קטנוע/רכב הוא ציוד מתקלה, הכי טוב ליד ראשונה
המילה היא "מתכלה", כלומר שנגמר וכלה, כמו שכתב ביאליק: "– כְלָיָה אביא עליכם, מנֻוָלים..."- הנחת העבודה של היצרן, כי למוצר שלו אורך חיים מוגבל ומדובר במוצר מתקלה.
שבת שלום.
בוא נכניס לכם למשוואה נתון אחר- בשנים האחרונות יצרנים רבים מקצצים מחירים לאופנועים ומנגישים אותם לציבור רחב יותר באמצעות מחיר נמוך.
המחיר הנמוך בא על חשבון איכות? תוחלת חיים אולי? מנוע? שלדה? רכיבים נוספים אולי שלא יעמדו במבחן הזמן..
ואני לא מדבר רק על אופנועים "חדשים" כמו סדרת הMT, אלא גם הונדה שלא עמדו ברף, ושינמכו (ההפך משידרגו) את המחליף של ההורנט כך
שיתאים לתקופה הנוכחית.
אם אתה לא יודע על מה מדובר - אל תתערב. קרא את הדף הקודם לפני.