עמוד 11 מתוך 16 ראשוןראשון ... 910111213 ... אחרוןאחרון
תוצאות 151 עד 165 מ 231

אשכול: ירידת ערך הכלי לאחר הוזלה של היבואן

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    uploadfromtaptalk1468821117458.jpguploadfromtaptalk1468821127952.jpguploadfromtaptalk1468821132797.jpg

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
    כמו שאמרתי ממשיכים ללמוד
    רן נקבל תואר בכלכלה עבור 15000שח?
    או אולי תואר משולב משפטים וכלכלה?
    באמת אני חושב ללכת ללמוד רק בשביל הכיף.
    נערך לאחרונה על ידי lokimonster; 18-07-2016 בשעה 08:55.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    מבחינתי ניתן לרכוש כלי בן 4 שנים לפחות שספג את ירידת הערך המשמעותית שלו וכבר פחות מושפע מתאוות ה(מ)בצע של היבואנים ולהנות מבסיס מהנה ובטוח לרכיבה ולכיס.
    לכל היותר כשהכוכב התורן ישאל למה מחירי המשומשים גבוהה וישנם מעט כלים נפנה אותו לפה ואולי לשרשור הצמיגים של עוז אם ניתן לשחזרו.

אחרי שהרגשתי את נחת זרועו של מחירון לוי יצחק , אני כבר לא אחזור לרכוש כלי רכב חדשים \ חדשים למדי.
    רק כאלו שרוב ירידת הערך מאחוריהם ובאופן כללי יש להם ביקוש גבוה בשוק המשומשים.

אין כמו לגלות שמעבר לכל ההוצאות שגם ככה שחטו אותך (טסט,ביטוח,דלק,טיפולים ועוד) יש לך להוסיף עוד איזה אלפייה כל חודש על ירידת הערך .

עצוב שזה כך.
    לצערי רכב מודרני זה מותרות אצל בעלי הכנסה ממוצעת ( חציון - המושג הכנסה ממוצעת הנו שקר של הממשל שלא משקף את רוב העם בציון).
    אבל הי יש לנו מערכת רפואה חינמית, אג"ד, דן וביטוח לאומי אז מה אדם צריך לבקש יותר???

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    עצוב שזה כך.
    לצערי רכב מודרני זה מותרות אצל בעלי הכנסה ממוצעת ( חציון - המושג הכנסה ממוצעת הנו שקר של הממשל שלא משקף את רוב העם בציון).
    אבל הי יש לנו מערכת רפואה חינמית, אג"ד, דן וביטוח לאומי אז מה אדם צריך לבקש יותר???
    למה רכב זה מותרות? עובדה שכל יום עולים לכבישים 1000 רכבים חדשים ולא כולם לליסינג, כנראה שבועת האשראי בשיאה...
    Tracer 900

ראשית אכן בועת אשראי - גם האמריקאים בסרט הזה.
    אנו מתייחסים פה יותר לאופנועים שכפי הנראה קיבלו פחות התייחסות במשרדי הממשלה השונים ולראייה אני מתקשה להוציא חומר בנושא ( זה מטפטף לאט יותר).
    בכל מקרה שוק הרכב ושוק האופנועים שונה מבחינת היקף המכירות, ההיצע, והתייחסות הרשויות אל הקהל.
    נראה כי ( זו התחושה שלי על סמך שיחות רבות שאני עורך עם פקידים במשרדים שונים) האופנוע אינו נתפס ככלי תחבורה אלא כמותרות (להבדיל מקטנועים שמקבלים "לגיטימציה" מסוימת ככלי עבודה).
    לא אחת נתקלתי בשאלה למה לך כלי בנפח 1200 סמ"ק אם אתה רק רוכב לעבודה ועוד שלל שאלות (לטעמי מטופשות ) שרובנו נתקלנו במהלך חיינו כרוכבים שבאות לחזק את הרעיון שאופנוע זה תחביב.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    ראשית אכן בועת אשראי - גם האמריקאים בסרט הזה.
    אנו מתייחסים פה יותר לאופנועים שכפי הנראה קיבלו פחות התייחסות במשרדי הממשלה השונים ולראייה אני מתקשה להוציא חומר בנושא ( זה מטפטף לאט יותר).
    בכל מקרה שוק הרכב ושוק האופנועים שונה מבחינת היקף המכירות, ההיצע, והתייחסות הרשויות אל הקהל.
    נראה כי ( זו התחושה שלי על סמך שיחות רבות שאני עורך עם פקידים במשרדים שונים) האופנוע אינו נתפס ככלי תחבורה אלא כמותרות (להבדיל מקטנועים שמקבלים "לגיטימציה" מסוימת ככלי עבודה).
    לא אחת נתקלתי בשאלה למה לך כלי בנפח 1200 סמ"ק אם אתה רק רוכב לעבודה ועוד שלל שאלות (לטעמי מטופשות ) שרובנו נתקלנו במהלך חיינו כרוכבים שבאות לחזק את הרעיון שאופנוע זה תחביב.
    אני לא בטוח איפה שמעתי את זה אבל המשפט הזה חוזר כל כמה זמן.
    ״בארץ אתה לא צריך יותר מ-250 סמ״ק״

פשוט אין הרבה יחס לדו גלגלי. זה נחשב לכלי עירוני ונסיעות קצרות בפקקים.
    אתה יכול לראות את זה לפי כמות הרוכבים שנוסעים עם מיגון. אני נוסע במרכז ואני רואה אחד או שניים עם מעיל ואולי לפעמים אחד עם כפפות ומגני ברכיים.
    עוד לא יצא לי לראות רוכב אחד אי פעם שנוסע פה באיזור עם נעלי רכיבה.

אף אחד לא לוקח את התחום ברצינות.

Member הסמל האישי של Zvika
    תנסו להפריד בין המקרה האישי שלי.... זה הכלל שלי הוא לא לקנות אופנוע חדש
    מבחינתי ניתן לרכוש כלי בן 4 שנים לפחות שספג את ירידת הערך המשמעותית שלו.
    ובכן, על מנת שתוכל לרכוש כלי בן 4 שספג ירידת ערך כזו, איש אחר שילם טבין ותקילין על כלי חדש "והפסיד" הרבה כסף.

זה למעשה האבסורד הגדול ביותר בשרשור הזה. אתה רוצה להיות תמיד בצד של המרוויח, ושהערך של הצעצוע שקנית לא יישחק, אך כמובן וכמובן שאתה מאד רוצה שהערך של האחר, זה ששילם במיטב כספו על כלי חדש, יילך ויישחק עד שתוכל אתה לרכוש אותו במחיר מציאה.

מה אגיד לך חביבי, תחשב מסלול מחדש. אין שום הגיון בחשיבה הזו. אתה מבואס בצדק מההפחתה במחיר ומנסה להכפיף את האמוציות האלו לתבניות ריאליות ורציונליות.
    Aprilia Tuono V4 1100 Factory

be a racer club

צביקה יקירי - נכתוב את זה כך
    אני לא יכול להרשות לעצמי לאבד סכומים כאלו גדולים מאחר והשכר שלי כידוע לך נע סביב הממוצע (חציון) במשק.
    אז אני אשאיר את ספיגת הערך לאותם אלו שמוכנים ויכולים לספוג אותה.
    ההפחתה במקרה הזה הייתה ממחיר גרגרני של יבואן שלדעתכם יכול לעשות מה שבא לו וייתכן שכך.
    ריאלי - אני לא יכול להרשות לעצמי אופנוע חדש - למדתי את זה מהמבצע האחרון וואלה לא יכול אפילו משומש בשנתון מתקדם.
    ריאלי העלויות של החלפים גבוהות ומוגזמות - ראה שירשורי התבכיינות שלא היו אפילו שלי.
    ריאלי כן ניתן למי שיכול להרשות לעצמו אופנוע חדש להפסיד את ירידת הערך
    ריאלי שהרשויות מקשות גם על המוסכים הקטנים בכל מני תקנות מוזרות וכך גם היבואנים השונים
    ריאלי שהיבואן משמר לקוחות אצלו בסיפורי אימה שלא כדי ללכת למוסכים שלא מורשים מטעמם לטפל במותג אותו הם מיבאים ויעשו כל שביכולתם להקשות על המוסכים הקטנים.
    ריאלי אופנוע זה מסוכן
    אמוציונאלי - אני חי בחלומות על אופנועים שידי לא משגת
    אמוציונאלי - זה לקנות אופנוע
    אופציונאלי - שהמצב הוא אבסורד אבל עם אחדות יהיה ניתן לשנותו.
    אופציונאלי - שהיבואן ילך על נתח רווחים שיאפשר גם לתפרנים לרכוש אופנוע ולחיסול מלאי יוריד אחוז ולא 20 אחוז וזה בעזרת צרכנות נבונה יקרה.
    אופציונאלי שזו גם המלחמה שלך ואתה אפילו לא יודע ואם בסופה העלויות ירדו אפילו אתה תרוויח.
    אופצויונאלי שאדם שבע לא ידע רעב מהו ( טוב נו זה האמוציונאלי שבי מדבר ).

צביקוש לא משנה אם ריאלי אמוציונאלי או כל דבר אחר לאדם כמוני קשה לספוג ירידת ערך כזאת גבוהה בתוך שנה. ( במקרה שלי ברוך השם זה היה פחות אבל כמעט נפלתי למלכודת דבש הזאת).
    ייתכן שאני חי על עננה וצריך לברר איזה חומר לקחתי או מה דחפו בבשר שאכלתי.
    מתי אתה מגיע אני עדיין מת עליך למרות שעצבנת אותי!
    נערך לאחרונה על ידי lokimonster; 18-07-2016 בשעה 15:31.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    עצוב שזה כך.
    חציון אם אני זוכר נכון זה הערך ש50 אחוז מעליו ו50 אחוז מתחתיו.
    אולי התכוונת לשכיח.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי alexsupreme צפיה בהודעה
    אני לא בטוח איפה שמעתי את זה אבל המשפט הזה חוזר כל כמה זמן.
    ״בארץ אתה לא צריך יותר מ-250 סמ״ק״

פשוט אין הרבה יחס לדו גלגלי. זה נחשב לכלי עירוני ונסיעות קצרות בפקקים.
    אתה יכול לראות את זה לפי כמות הרוכבים שנוסעים עם מיגון. אני נוסע במרכז ואני רואה אחד או שניים עם מעיל ואולי לפעמים אחד עם כפפות ומגני ברכיים.
    עוד לא יצא לי לראות רוכב אחד אי פעם שנוסע פה באיזור עם נעלי רכיבה.

אף אחד לא לוקח את התחום ברצינות.
    ככלל גם בארצות הברית אומרים שלהתניידות יום יומית אין צורך ביותר מ 250 סמ"ק. אבל אם היינו חיים רק לפי המינימום שנדרש המצב לאו דווקא היה טוב.

יחד עם זאת, אני בהחלט מסכים עם המשך דבריך מבחינת התפיסה / גישה בארץ.

ייתכן שאני מבלבל את המושגים (אני לא בא מתחום של כלכלה) למרות שאני די בטוח שזה נקרא חציון!

מצמץ - אני כמו מחזיר בתשובה לאט ובטוח נגיע לארץ המובטחת - 7 אופנועים בתוליים יחכו לנו וביטוח אישי לרכוב על כולם.
    לתרומות חשבון XXXXXXX מקבלים כל סכום החל מ5 שקלים
    נערך לאחרונה על ידי lokimonster; 18-07-2016 בשעה 15:39.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    באמת לא מובן לאן השרשור הזה הולך, תמיד יהיו כאלה שיקנו כלים חדשים, לרוב כי יש להם או סתם כאלה שלא יודעים להתנהל כלכלית נכון, הם יאבדו ערך ויספגו את הירידה הכי כבדה בשנתיים הראשונות, גם מי שיקנה משומש יצטרך לספוג ירידות ערך לא קטנות.
    אז נכון אופנוע זה לא הדבר הכי הגיוני בארץ, מי שרוצה הגיון וחסכון שיקנה רכב קטן או קטנוע.
    אני הפסקתי מזמן לחשוב על ירידות ערך כי זה לא תלוי בי ואני גם לא מתרגש ממכירת הכלי, לא מצליחים למכור, מוכרים לסוכנות טרייד אין ומפסידים עוד קצת, אין ברירה, גם הם צריכים להרוויח משהו.
    מי שלא מודה במצב ולא משלים איתו אז שלא יכנס לתחום הזה.
    Tracer 900

פז בבוא העת תדע כרגע אני עובר על הכל - פסקי דין, חוקים, תקנות ואם להודות באמת גם אני לא יודע לאן הוא הולך ( ויש לי טון של חומר שלשמחתי עוזרים לי להבין אותו).

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Member הסמל האישי של Zvika
    חבר יקר ואהוב,
    אנחנו לא נכנסים כאן לכיס של אף אחד ובסופו של דבר מדובר בתעדוף של תקציבים.
    אני מכיר חבר ממש טוב שלי שגר בבית של 4 מיליון שקל ומתבכיין שהאוטו שקנה פתאום איבד עשר אלף מערכו, כאילו הוא קנה עכשיו איזו מניה שאמורה רק לעלות או לכל הפחות לשמור על ערך סטטי.

הגישה הזו שכל אחד רוצה להיות בצד שהשני מפסיד (ע"ע לרכוש כלי אחרי ירידת ערך של 4 שנים שהרוכש המקורי הפסיד) היא בעייתית בלשון המעטה.

הרי גם כאשר קנית את הכלי הזה שלך כיד 2, מישהו הרי הפסיד את ירידת הערך שלו. המישהו הנחמד שקנה בעצמו ממטרו.
    אז מדוע אתה רק חושב על עצמך ולא עליו למשל?

חייב להגיע! מתגעגע לגריל שמוצב באחת מארבע המרפסות, שבאחד מארבעת המפלסים של החבר שלי.

אופס.. התפלק לי 😘😁
    Aprilia Tuono V4 1100 Factory

be a racer club

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    אם לקנות רק משומשים אז יקרה מה שקרה עם הדרוזים שלא היו מיובאים והמחירון שלהם זינק למחירים מטורפים

Sent from mTalk using windows 10 mobile
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor