אתה לא צריך את הסרט ולא צריך הוכחה - אלא אם יהיה משפט.
בעיקרון, אתה יכול להגיש תלונה במשטרה עם כל הפרטים, יש מצב שיעשו משהו,
יש מצב שלא. ככה זה, פשוט מאוד.
אני אתן לסרטון לדבר בעד עצמו:
https://www.youtube.com/watch?v=fZpBB45z7tI&edit=vd
החדי עין ישימו לב שהמרחק בינינו היה פחות מחצי מטר בסוף ההתחמקות.
מה שלא רואים בסרטון וראיתי בוודאות - הנהג החזיק פלאפון ביד אחרי שעברתי אותו ועצרתי ברמזור (המצלמה קצת מסנוורת ולא רואים את הידיים שלו בנוסף לאיכות של יוטיוב, אבל זה היה בוודאות פלאפון). לפני זה אני רק מתאר לעצמי שהוויז אמר לו לפנות ימינה על האופנוען.
אי אפשר להוכיח בסרטון שהוא היה בנייד. לא תוך כדי שהוא כמעט מוריד אותי ולא אחרי, וזה אחרי שעברתי פריים אחרי פריים.
יש לי למה להגיש על זה תלונה במשטרה למרות שלא רואים לו פלאפון ביד? יצא מזה משהו?
אני אצתרך להעיד?
אשמח לעצות מהמנוסים על כל הפרוצדורה.
אתה לא צריך את הסרט ולא צריך הוכחה - אלא אם יהיה משפט.
בעיקרון, אתה יכול להגיש תלונה במשטרה עם כל הפרטים, יש מצב שיעשו משהו,
יש מצב שלא. ככה זה, פשוט מאוד.
כל עוד לא רואים את הטלפון לא יצא לך מזה כלום וגם אם היו רואים,כנראה שגם לא.
להבא תצפה לזה,יכלת להימנע מהמצב הזה דיי בקלות.
נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 10-10-2016 בשעה 23:15.
קפל מראה ותמשיך לרכוב
זאת נחשבת עקיפה מימין?
נראה שהפחית זבל בלמה.
לפני כחודש עמדתי במרכז הנתיב 1 לפני קו עצירה (אור אדום)
קשישה נחמדה פגעה והפילה אותי - חתכה מצד ימין האור התחלף לירוק והיא המשיכה בדרכה !!!
קמתי ונסעתי להגיש תלונה (הספקתי לצלם את הרכב ששכבתי על הכביש)
היום קיבלתי הודעה שהתלונה נסגרה מחוסר עיניין לציבור...
תכלס יש כאן קצת עניין של עקיפה מימין. בוא נגיד שחלילה הייתה תאונה אז במשפט האחוזים של האשמה היו בחלקם נופלים גם עלייך. ככה זה החוק...
עכשיו אוף דה רקוד ,ברור שהכלב המסריח לא הסתכל בכלל ימינה שסטה כי כנראה דיבר עם הסבתא הזונה שלו בטלפון וכל הכביש על הזין שלו וזה כי יש לו גיפ והוא מלך העולם...
סליחה על השפה אבל הייתי חייב..אני יום יום בסיטואציות כאלו.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אם תגיש תלונה למשטרה דבר ראשון יכנסו בך על העקיפה מימין ואז יסגרו את התיק מחוסר עיניין לציבור. אתה יכול להאשים את הנהג והפלאפון שלו אבל זה לא יעזור לך להתחמק מהתאונה הבאה. יהיו כמוהו עוד רבים ואם לא תיקח אחריות ותפיק מסקנות לגבי הנהיגה שלך עצמך - תמשיך להיות בסכנה.
עשית חצי עבודה. תביעה אזרחית זה החצי השני.
סליחה, אולי אני צריך משקפיים, אולי אני לא מבין מה אני רואה.
אני רואה נהג ברכב לבן, לא חשוב מאיזה סוג, עובר מנתיב ימני לנתיב אמצעי,
ללא הצהרת כוונות, כלומר איתות. ממשיך לגלוש לנתיב ימני ושוב ללא הצהרת כוונות
כשכל כולו מצהיר שהוא לא רואה את הנעשה סביבו והוא בכלל לא מתכוון לפנות ימינה!
אלא להיות ראשון ברמזור, בנתיב הכי ימני.
זה אופייני לחזירי כביש מצויים שחושבים שמותר להם הכל.
הבעיה היחידה שלי זה שאני לא רואה טוב ולא מצליח להבין אם הרוכב אותת כשעבר נתיב.
לדעתי, אין כאן עקיפה מימין. לעקיפה מימין יש כללים ברורים.
נכון שהוא רצה להיות ראשון ברמזור אבל הוא עבר לנתיב הימני שזה הנתיב שבו נוסעים עפ"י החוק במדינתינו.
כל מעבר על פני רכב הוא עקיפה, גם אם הרכב לא זז. ישנם פרטים בחוק האומרים מתי מותר לעקוף מימין.
בתאונה שני הצדדים אשמים, זה שלא קיבל זכות קדימה וזה שלא נתן אותה, אחרי זה מתחילים מי אשם יותר. במקרה הזה אני אישית חושב שנהג הג׳יפ הסתכל ימינה (לפחות מקווה) והתחיל את הסטייה ימינה ללא איתות. במקביל פות"ש עבר לנתיב הימני כך שנהג הג׳יפ לא שם לב אליו וכך הגענו לסרטון.
אם נהג הג׳יפ היה שקוע בפלאפון בזמן הפנייה אז כנראה שבכלל לא הסתכל לפני שפנה.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ואני רק אחדד: אני לא מחפש מי האשם אלא רק איך אפשר למנוע מצב דומה.
אולי תוכל להעיר את עיני, אבל כל מה שאני ראיתי זה חלון זמן של פחות משניה לעשות התחמקות לימין מהרגע שהוא שובר ימינה ולא סתם בולם ללא סיבה. שים לב שלפני שהוא חתך ימינה הוא גלש באיטיות במרכז הכביש ובלם ללא סיבה.
אני מעדיף לעקוף רכבים כאלה (גם אם זה מימין) כדי לא להתקע מאחוריהם על 40 כשכולם מסביב עוקפים אותי על 70 ואז אני נכנס לבעיות\סכנות אחרות.... (זו היתה שעת עומס בכביש מרכזי).
בלי לחפור יותר מדי - אני הרבה על הכביש ומקרים כאלה קורים לי אחת לכל כך הרבה זמן שאני לא זוכר מתי זה קרה פעם אחרונה.... בלי להתנשא או משהו, אבל לא חושב שיש לי משהו לקחת מכאן חוץ מלהאט קצת יותר, שזה לא בטוח בכלל שזה פתרון מתאים. כמו שאמרתי - שעת עומס ולא רציתי להתקע מאחורי נהג שנוסע 40 כשמבול של רכבים מסביבי נוסע הרבה יותר מהר.
לא עקפתי משמאל כי היה רוכב טימקס שהעדפתי להתרחק ממנו.
הברירות מבחינתי היו לרכב מאחוריו ולהתחיל להאט בנתיב האמצעי כשלא ידעתי מתי הוא יחליט להפסיק לבלום או לעקוף מימין.
ולא אותתי... לגבי כן עקיפה מימין/לא עקיפה... זה באמת משנה? הבן אדם חשב שהוא לבד על הכביש. אני בטוח שהוא ניסה לפנות ימינה מהנתיב האמצעי ולא לעבור נתיב כדי להיות ראשון ברמזור. הוא נסע לאט ואם הוא היה רוצה להגיע לרמזור ראשון הוא היה נותן קצת יותר גז.
אני די בטוח שהחוק לא איתי לגבי העקיפה מימין ומסכים איתכם שהיא לא לפי ספר החוקים של משרד התחבורה. מצד שני, רכבתי לאט ולא התפרעתי או הפתעתי (אם הוא היה טורח להביט במראה) ובתכלס - כמעט כולנו פה רוכבים ככה במקרה הטוב.
גם להיכנס למישהו לנתיב נסיעה כשהוא נוסע במהירות סבירה לחלוטין זה לא חוקי, וזה לא משנה אם הוא עוקף מימין. זכות הקדימה היתה שלי ואם הייתי רכב זה היה נגמר בתאונה בוודאות.
זה פשוט נהג גרוע, ולדעתי זה לא מקרה של נהג עבריין שעושה את זה בכוונה (לא שזה הופף את זה ליותר טוב).
לא ניסיתי להפוך את זה לשרשור מה אתם היתם עושים - באמת ניסיתי לקבל חו"ד אם יש לי מה לטרוח להגיע למשטרה (במיוחד לאור העקיפה מימין שלי וזה לא שרואים אצלו ביד פלאפון). אז הבנתי שלא ותודה לכולם... גמר חתימה טובה
אל תעלבו אבל אין פה שום עקיפה מימין.
יש פה לקיחת נתיב ימני של נהג האופנוע.
מעבר לזה, נהג הקיא סטה ימין עוד מהנתיב השמאלי ללא איתות, עצר באמצעי ופתאום המשיך.
לא רואים אותו (במפורש) מדבר בטלפון.
המקרה נעשה (אם אני לא טועה) בדרך השלום ולפי כל התנאים נראה כי נהג האופנוע שומר על כללי הנהיגה המקובלים כחוק.
לא מאיץ יותר מידי מעבר ל 55 כדי לא להפר את החוק, לכן הוא לא עוקף מימין.
ועכשיו לunformaly:
התיק יסגר מחוסר עניין לציבור.
עלולים להאשים אותך במשהו מונפץ.
גם אם זה יגיע לבית משפט יקח לפחות שנה וחצי.
ואם השופט לא יאהב אותך אז אכלת אותה.
כל הכאב ראש הזה בגלל אדם לא חכם.
אני אומר פעם הבאה, תן לו לפגוע בך, תזמין משטרה, תעשה סרט והוא יאכל אותה.
אווווו
שתשים גז, תבלום לפתע, תעשה לו התקף לב בחזרה וסע הביתה לשלום (תמיד אפשר להגיד שאיזו חיה רצתה לקפוץ לכביש ואז התחרטה - לא יזמנו את החתול לחקירה)
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk