עמוד 4 מתוך 5 ראשוןראשון ... 2345 אחרוןאחרון
תוצאות 46 עד 60 מ 70

אשכול: עוד ילד שנקטף... עוד עולם שנחרב.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי ktm690smc צפיה בהודעה
    לצערי עם כל האחראיות והזהירות שלו על הכלים האלה אי אפשר תמיד לרכב זהיר.
    שלא נדע עוד צער גם אני וגם אתה.
    אי אפשר להיזהר?

תסביר לי איך ' אי אפשר להיזהר '. ולדבר על אחריות באותה הנשימה, לא פחות.

חבר, אולי הגיע הזמן שלך לרדת.

Senior Member
    צר לי להגיד אבל ברגע שאתה קונה אופנוע שהוא מוגדר מסוכן, אתה מודע לזה שאתה לא רוכב זהיר.
    כשאנשים היו קונים RG500 בשנות התשעים הם ידעו שיש סיכוי שהם ימותו עליו (תרתי משמע), אז היום כשקונים R1 (כאילו המקביל שלו) אז אתה יודע (הוותיקים) שהוא יותר רגוע אבל עדיין זאת סוג של מכונת מלחמה.

אין לנסוע "רגוע" עם הדברים האלו, ה-Twerk שהמנוע מביא לך מאלץ אותך "להנות" ממנות בRpm יחסית גבוה לשאר הכלים (כמו קטנועים) אז פתאום אתה מוצץ את עצמך בתחילת הילוך שלישי ב150.

ועם הזמן הטבע שלנו רוצה עוד (אתה מתרגל למהירות) , אז לפעמים אתה פוגש כמה ספרות את 2XX (במקרה הטוב) ואנשים שוכחים פיזיקה פשוטה, כשאתה מעלה את המהירות העין שלך מגבילה את הטווח האופקי שלה בצורה מאוד משמעותית, אז אתה מסכן את עצמך פי 4-6 פעמים מול 100 קמ"ש (וזה בלי כל המשתנים שיש בכביש עירוני).

בקיצור:
    אנשים שקונים כאלו כלים מודעים לזה שיש סיכוי שהם ימותו - הטיפשים יגידו "לי זה לא יקרה"

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי 2 Strokes צפיה בהודעה
    צר לי להגיד אבל ברגע שאתה קונה אופנוע שהוא מוגדר מסוכן, אתה מודע לזה שאתה לא רוכב זהיר.
    כשאנשים היו קונים RG500 בשנות התשעים הם ידעו שיש סיכוי שהם ימותו עליו (תרתי משמע), אז היום כשקונים R1 (כאילו המקביל שלו) אז אתה יודע (הוותיקים) שהוא יותר רגוע אבל עדיין זאת סוג של מכונת מלחמה.

אין לנסוע "רגוע" עם הדברים האלו, ה-Twerk שהמנוע מביא לך מאלץ אותך "להנות" ממנות בRpm יחסית גבוה לשאר הכלים (כמו קטנועים) אז פתאום אתה מוצץ את עצמך בתחילת הילוך שלישי ב150.

ועם הזמן הטבע שלנו רוצה עוד (אתה מתרגל למהירות) , אז לפעמים אתה פוגש כמה ספרות את 2XX (במקרה הטוב) ואנשים שוכחים פיזיקה פשוטה, כשאתה מעלה את המהירות העין שלך מגבילה את הטווח האופקי שלה בצורה מאוד משמעותית, אז אתה מסכן את עצמך פי 4-6 פעמים מול 100 קמ"ש (וזה בלי כל המשתנים שיש בכביש עירוני).

בקיצור:
    אנשים שקונים כאלו כלים מודעים לזה שיש סיכוי שהם ימותו - הטיפשים יגידו "לי זה לא יקרה"

אם אתה צודק - אז כל הכבוד למי שקונה אופנוע ספורט, כי הוא היחיד שיודע שבסוף כולם מתים...
    מעקה הוא מעקה, ומשאית היא משאית. הם לא שואלים האם שוגרת לכיוונם מאוכפו של R6 או מאוכף של ג'וימקס.
    ואני אגלה לך סוד - בסוף גם אתה תמות. בתאונות דרכים, ממחלה, בארוע פח"ע, במילואים, מהתקף לב או שבץ מוחי. אולי זה ייקרה בשיבה טובה, ואולי, חס וחלילה, לא.
    ברגע שההבנה קיימת, זה הזמן להגיד "לי זה לא יקרה". כי אם אתה בטוח שלך זה יקרה, אז למה מלכתחילה בחרת לקרב את הסוף?
    אז לפחות תייצר לעצמך אווירה טובה אם אתה בכל זאת עושה את זה. כמו להגיד למישהי שאתה נמצא איתה "אני מאוהב בך". מה, אם עוד חודש תרצה לחתוך, תצטרך לשלם פיצויים כי אמרת את זה? כנראה שלא. אבל כאן ועכשיו, עשית אווירה טובה.

חזרה לענייני אופנועים:
    זה לא ש"אי אפשר לרכב רגוע על אופנוע ספורט". שטויות במיץ. שוב אותה מנגינה, העברת אחריות מהרוכב למכונה - שבפועל, עושה רק מה שהרוכב אומר לה.
    גרעין האמת בתוך כל השטויות האלה, היא שמי שקונה אופנוע ספורט לרוב הוא לא רוכב רגוע. כי רוכב מתון לא צריך אופנוע ספורט, ובד"כ - הוא יקנה כלי שימושי יותר. זאת הסיבה לסטטיסטיקת התאונות העגומה של הכלים הספורטיביים - קהל הרוכבים שקונה אותם הוא לרוב לא רגוע במיוחד.
    האמירה הפופולארית (גם בשרשור הזה) שבה מאחדים שני מונחים ל "רוכב רגוע וזהיר" היא מטעה. רוכב יכול להיות זהיר גם אם הוא לא רגוע - וזה בהחלט מעלה את הסיכויים שלו לסיים את הרכיבה בשלום. עם זאת, רכיבה לא רגועה עדיין חושפת את הרוכב לסיכון גבוה פי כמה, גם אם היא מתבצעת תוך נקיטת כל צעדי הזהירות האפשריים. או, בעברית פשוטה - עדיין קיימים רגעים של סיכון גבוה מאוד, אבל לפחות הם נלקחים במודע ולזמן הקצר ביותר שאפשר.
    למי שעדיין לא מסכים איתי, אני מציע לעשות ניסוי:
    1. לרכוש R6/GSXR/ZX.
    2. להתקין עליו סבל וארגז גדול.
    3. לפתוח את השיכוכים במתלים.
    4. לרכב לעבודה, למכולת ולסידורים בנוהל ג'וימקס (מהירות מירבית 130, האצות מעט מהירות יותר מהרכבים). להוסיף מגבלה על פתיחת מצערת - עד 30%, ובתור רוכב רגוע - לא לעבור את קצב התנועה ביותר מ-10-15 קמ"ש, ולא לרכב מעל 70 בשוליים, כי אתה לא ערס עם טימקס.
    5. לחיות ככה במשך חודש.
    6. לחזור לכאן ולהסביר מה בדיוק מסוכן במכונה שעליה התבצע הניסוי.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 19-01-2017 בשעה 13:23.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    אתה מעקם את מה שאמרתי למציאות שלך וזה בסדר.
    שים לב טוב מה אמרתי, לא מה אתה רוצה להגיד.

אני רק אגיד שאני לא מאשים את המכונה (תקרא מה אמרתי) אני מאשים את הרוכב.

לא קראתי הכל אבל אני כן אגיד שאם אני רוצה לחיות אז אני כן ארכב ביום יום על ג'וימקס 250 במרחקים של 25 קילומטר ולא על R6 וחבריו.
    וזאת לא הסיבה היחידה אבל כן המרכזית.

את המפלצת אני אשמור לטיולים וימים מיוחדים.

נ.ב
    אל תעלב ממה שאני מוסיף פה.
    לא קראתי את כל מה שרשמת (הפסקתי בחצי) בגלל שלא שמת לב לנקודה שאני מעביר ועיקמת את זה לגישה שלך.
    זה לא אומר שאני מזלזל בה וכיוצא בזאת - צדיק באמונתו יחיה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אני קצת מזדהה עם מה שKKATKOV אומר וקצת סותר זאת.
    למי שזוכר רכשתי XV950 כלי שלכאורה אמור להיות רגוע יותר מהבאנדיט.
    אז אומנם היכולות מנוע שלו שוות לתחת אבל בכל זאת מצאתי את עצמי מתנהג איתו בקלות ראש רבה יותר מאשר בבאנדיט והGTR.
    הרכיבה הייתה יותר אגרסיבית ובעיר הייתה תחושה קטנועית.
    האם זה קשור לכלי או לתודעה שלי כרוכב אני לא יודע אבל בהחלט הרגשתי שהחיים איתו קצת יותר מסוכנים.
    לעומתו הGTR אומנם כלי מהיר אבל בשיגרה אני רוכב איתו רגוע מאוד בבין עירוני ועוד יותר רגוע בעירוני ולמעט בחינה שעשיתי בא קצת בדקתי מגבלות כל השאר רגוע.

אני כן חושב שיש משמעות לאופי של כלי ואני כן מאמין שמי שרוכש R1 זה לא כדי לרכוב איתו למכולת ואני מניח שהטמפרמנט של מנוע ואופיו בהחלט יכול להוות קטליזטור להתנהגות חוליגנית של רוכב.
    אבל בתחילתו של דבר הרוכב הוא זה שקובע איך יהיה אופי הרכיבה וזה לא משנה אם פלוני טס על טופ בוי 50, ויראגו 500 ZZR 1.4 או RRRRRRR1000 אם הרוכב הוא אדיוט הוא ישאר אדיוט על כול מגוון הכלים.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי אברי צפיה בהודעה
    אי אפשר להיזהר?

תסביר לי איך ' אי אפשר להיזהר '. ולדבר על אחריות באותה הנשימה, לא פחות.

חבר, אולי הגיע הזמן שלך לרדת.
    איך אי אפשר?
    כי כשאתה רוכב על כלים כאלה, הרצון שלך להרגיש את העוצמות והאדרנלין גדול יותר מהשכל הישר.
    אפשר לדבר על שתיהם, ואתה סוטה מהנושא.
    חבר, תן לי להחליט מתי הזמן שלי לרדת ומתי לא. אני יודע את זה טוב בעצמי.

איך אי אפשר?
    כי כשאתה רוכב על כלים כאלה, הרצון שלך להרגיש את העוצמות והאדרנלין גדול יותר מהשכל הישר.
    תרד תרד.. עזוב אותך! תקשיב לו

Senior Member הסמל האישי של erani99
    נו מה?, דז'ה-וו משרשורים קודמים על אותו נושא בערך..
    ולא קשור על איזה כלי אתה רוכב, פה במקרה המצער מאוד הזה לדעתי החול על הכביש היה מכניע כל כלי שאיתו התנייד הבחור המסכן זיכרונו לברכה.
    ולא, לא אתחיל בשום ספקולציות. כי לא הייתי שם וכנראה גם אף אחד מהרושמים פה. לא יודע מה קרה שם, אם פניקה רגעית וטעות בתגובה או חוסר מזל. זה היה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו, באותה החלטה של הרגע לעבור לנתיב מימין כי הרכב על השמאלי נוסע לאט והימני לרגעים של ההחלטה פנוי לעקיפה, עם כל כלי.
    יהי זיכרו ברוך.
    רק רכיבות בטוחות ושהמזל יהיה עימנו
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Banned
    איך אי אפשר?
    חבר שלך ידע את זה?כי לו זה לא היה קורה כמו שלך זה לא יקרה.
    אם אתה זהיר ואחראי אתה לא תרכב בצורה ספורטיבית על כביש ציבורי. רוצה לתת לקוף להתפרע תעשה את זה במסלול.

אמרתי את זה פעם ואני אגיד את זה שוב - ברגע שהפסקת לפחד מהכביש זה הזמן לרדת. ברגע שאתה לא מפחד מהאופנוע אתה צריך לרדת.

אני חייב להסכים עם אברי.
    חוויתי החלקות שאחת מהן נגמרה בטוטלוס ואני יצאתי ללא פגע.
    המשותף להן היה שחשבתי שאני חסין, שצברתי מספיק נסיון ושאתגבר על כל מכשול. בקיצור, לא פחדתי מהסכנות בכביש.
    למזלי קיבלתי עוד הזדמנות ללמוד את הלקח, אבל באותה מידה יכלתי להיפגע וגם להיהרג. לחיות בבועה זה חשוב לתפקוד היום יומי, אבל לדעתי הפחד מהסכנה זה מה ששומר אותנו בחיים.

Sent from my T5 using Tapatalk

Senior Member
    איך אי אפשר?
    מי שלא יכול לשלוט על עצמו ועל יד ימין בכאלה כלים עדיף שלא יעלה איתם לכביש הציבורי, גם ככה מדובר בכלים שמיועדים למסלול.
    Tracer 900

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי אברי צפיה בהודעה
    חבר שלך ידע את זה?כי לו זה לא היה קורה כמו שלך זה לא יקרה.
    אם אתה זהיר ואחראי אתה לא תרכב בצורה ספורטיבית על כביש ציבורי. רוצה לתת לקוף להתפרע תעשה את זה במסלול.

אמרתי את זה פעם ואני אגיד את זה שוב - ברגע שהפסקת לפחד מהכביש זה הזמן לרדת. ברגע שאתה לא מפחד מהאופנוע אתה צריך לרדת.
    זה בדיוק מה שניסיתי להגיד. רק בקצרה.

בנוסף לזה אגיד שאם יש למישהו כסף לכזה כלי ותחזוקתו אז + חוסר פחד, שיסע ביום יום על קטנוע ובשאר הזמן על כלי כזה.
    מקטין את הניסיון שלך למול פי כמה.

Senior Member
    צר לי על הבחור שנקטף בטרם עת, תהא הסיבה אשר תהא, אך נראה לי שקצת הרחיקו בשרשור לכת עם כל מיני קביעות ותובנות בעוד לוקי סיכם את העניין הלכה למעשה ככל שתאונה זו או אחרת נגרמה בשל התנהגות הרוכב. היינו, ״אם הרוכב הוא אדיוט הוא ישאר אדיוט על כול מגוון הכלים.״.

Senior Member הסמל האישי של R86
    ציטוט נכתב במקור על ידי 2 Strokes צפיה בהודעה
    זה בדיוק מה שניסיתי להגיד. רק בקצרה.

בנוסף לזה אגיד שאם יש למישהו כסף לכזה כלי ותחזוקתו אז + חוסר פחד, שיסע ביום יום על קטנוע ובשאר הזמן על כלי כזה.
    מקטין את הניסיון שלך למול פי כמה.

למי שיש כסף?
    עולה כמו קטנוע חדש להביא אחד דומה
    ואתו מחיר אחזקה..
    אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.

אפשר גם לבחור לרכוב רגוע. אני מדי פעם רוכב על האופנוע שלי לעבודה (האופנוע שלי קצת יותר חזק מR6 ומפתה לא פחות לתת בגז) אבל אני רוכב רגוע ופה אסור לך לזגזג בין מכוניות אז אני גם מחכה מאחורי רכבים כשצריך. זה הכל עיניין של בחירה כמה אתה רוצה שהסיכויים שלך לחזור הביתה יהיו לרעתך.