48087 ק"מ
כיוון המתלים הקדמיים מוכיח לי שוב כמה צנוע חייב להיות הרוכב שבטוח שהוא יודע מה טוב לו, הייתי מהיר ונחוש גם בכיוון המתלים הקודם
היה לי נוח, קיבלתי המון פידבק מהקדמי וחשבתי שיותר טוב לא יכול להיות, הגוף ואני הם מכונה סתגלנית, אני לומד מהר מאוד את המכונה
ויודע לעבוד איתה טוב למרות המגרעות, ולוקח אותה עד לקצה ושם לאחר שאני מתרגל הכי נוח לי, תשנה משהו תזיז או תפתיע אותי בכיוון
אחר אני ארגיש וייקח לי את הזמן שלי להתרגל שוב ולדעת לנצל את המכונה עד הסוף. הכיוון הנוכחי הוא פשוט נכון, המתלה הקדמי כוון למצב
אמצע היינו 50% למעלה ו50% למטה ומשם כוון למשקל שלי בפיצוי, כך שבפועל מאזן האחוזים נשמר ביכולת הבולם לעלות ולרדת במהלך
הכי טוב לו. בכיוון הקודם הייתי על השליש התחתון היינו יכולת התנועה של הבולם צומצמה לחלק יותר קטן. לי זה הרגיש נוח, למדתי לספוג את
החבטות מכידון וכיוון שלא היה מדובר על משהו קטסטרופלי או התנהגות פרועה התרגלתי, בכיוון הנוכחי הכל מגיב אחרת הפרונט מגהץ את הכביש בלי להעביר את התשדורת המעייפת לידיים ועדיין צפוי מאוד נישלט ואינפורמטיבי, בכל רגע נתון. בדיוק הקפיצה בין טוב מאד למצוין.
ניקוי ושימון ידית מערכת הגז מתיחת הכבלים של הקלאצ' והדלק ודיוקם, גירוז החלקים הנעים הופך את האופנוע לפחות "מחוספס" ויותר חלק
וזורם המון דברים קטנים שמצטרפים לדבר אחד גדול ומורגש. תענוג צרוף.
העובדה שאני מקפיד על הטיפולים השוטפים והתחזוקה המונעת הופכת את הכלי לתחושת "כלי חדש" כל הזמן וכל שיפור והתאמה הופכת אותו
לחלק נהדר ממני. עוד מעט אנחנו כבר 50K ק"מ ביחד. תענוג צרוף בכל רכיבה.
נערך לאחרונה על ידי השושנים; 12-10-2021 בשעה 08:31.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
48097 ק"מ
יוצא בבוקר מוקדם לעבודה, הילד של השכנים עם אימא שלו מחכים להסעה, הילד מתרגש לראות את הורסיס מתגלה מתחת לכיסוי חיוך קורע לסת,
אני מזמין אותו לשבת על האופנוע כשהוא מונע, מלמד אותו להשתמש בצופר הילד ברקיע השביעי, מחליט לעשות לו את כל ההופעה, קסדה משקפים
פוזה, האימא מתרגשת שבעתיים הילד לא יודע מה לעשות מרוב התרגשות, וואללה עשה לי את היום.
![]()
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
לו רק היתה אפשרות לעשות לייק על הודעות בפורום.....
תמצית הטוב - לעשות טוב למישהו אחר ועל הדרך גם לעצמך...
אתה איש טוב אתה.
איפה האופנוען עם הקעקועים , מפחיד העגונות ,מבכה האלמנות ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
שב ילד שב
אני אומר לך שב
לא כל האנשים נולדו רעים
כינים ונזלת
או שרן למיטה של השכנה מזדחלת???
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
יוצא לי מדי פעם לתת לילד זר עם מבט עורג (אם יש אמא הורגת, זה רק בונוס) לשבת על האופנוע (מכיר את הסיכונים הבטיחותיים והביטוחיים, זה לא הנושא ונא לא להופכו לכזה), מצד אחד זה עושה הרגשה טובה, מצד שני אני לא יכול שלא לשאול את עצמי אם חוויה כזאת לילד, לא משנה חיים. ילד יכול להדבק בחיידק, ובעוד עשרים שנה להמרח על מעקה עם האופנוע שלו.
אני אישית אעשה הכל כדי שהילדים שלי ירכבו רק בשטח, ובאופן הכי מקצועי ספורטיבי שניתן. על הכביש? בחיים לא. למעשה, אני כל כך קיצוני, שהם מעולם לא עשו סיבוב על האופנוע. גם כשאני מאחר,ואוסף אותם מהמסגרות עם האופנוע, הוא נשאר ליד הגן/בי"ס, ואנחנו הולכים ברגל, או שהם הולכים לפני, ואני דוחף את האופנוע.
או, סופסוף מישהו שמתלהב מהוורסיס... טוב נו, זה ילד. קטן.
יגדל יותר ופתאום יראה איזה אמווי אגוסטה או דוקאטי, ויתחיל כמו הכלבים לעבור על יד הוורסיס ולהרים ת'רגל להשתין![]()
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
גם ברכב אנשים נהרגים. תאסור על הילדים להוציא רישיון, ותדרוש שיסעו על חייהם בתחבורה ציבורית?!
אופנוע כביש הוא קודם כל כלי תחבורה לגיטימי. מסוכן יותר מרכב פרטי, אבל עדיין לגיטימי.
חוץ מזה - אם אתה בעצמך עושה משהו, ואוסר עליהם לעשות את זה (גם בעתיד, כשיהיו גדולים - נשים בצד את האפקטיביות של איסורים כאלה) - אין בזה שום היגיון. לא פרקטי (כי לדוגמה האישית שלך יש משקל הרבה יותר גדול מאשר למילים שיוצאות לך מהפה), ולא פדגוגי - כי אתה מציג רכיבה כמעשה מסוכן ולכן חסר אחריות, אבל עושה אותו בעצמך - משמע, אתה מציג את עצמך כאדם חסר אחריות.
כמובן שכל אחד יחנך את הילדים שלו איך שהוא רואה לנכון.
אני פשוט לא מצליח להבין את ההיגיון בסיטואציה שתיארת...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
כמעט בכל פעם שאני חוזר מהעבודה עם האופנוע יוצא אחד מהילדים שלי (בד"כ הקטן ביותר) ומבקש 'סיבוב' שכולל ישיבה על האופנוע הכבוי, עם קסדה וכפפות, ומידי פעם גם איזה ציפצוף צופר כשהאופנוע מונע. עושה להם את הערב.
סיבוב אמיתי הם יקבלו רק כשיהיה להם קסדה מכיל וכפפות.![]()
נערך לאחרונה על ידי moonshield; 14-10-2021 בשעה 16:51.
יש הגיון גם לתפיסתי:
המציאות בכבישים כיום מסוכנת יותר. לא יודע להעריך באחוזים. בתחושה רמת הסכנה כיום יותר מכפולה.
הייתי שליח, רכבתי על אופניים וסקייטבורד בעיר הגדולה בתור נער אז יש לי חגורה שחורה בקריאת תנועה ולכן אני מסתדר.
גם לא גדלתי בבית ולא מול מסכים אז אני יותר מחובר לשיווי משקל, התמצאות במרחב, קורדינציה וכו'.
לילד שגדל כיום עם האף בתוך מחשב ועוד באזור כפרי ומבודד אין את היכולת והפרספקטיבה והתנאים שאיתם הדור שלנו התחיל.
הוא לא מבין מרחק בלימה לא אחיזה לא התנהגות לא זיהוי מתנקשים ובגדול חשוף לסכנה ברמה אחרת.
וזה עוד לפני ההבדל בכ"ס של הכלים השכיחים כיום ורמת הכבישים שמזמינה רכיבה אגרסיבית.
זה פשוט עולם אחר.
רכיבת שטח או מסלול, בכיף.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
הילדים שלי רוכבים איתי מהרגע שהם הגיעו לרגליות.
לגבי הוצאת רשיון אני לא נגד
אבל כדי לקבל את התמיכה שלי זה מותנה בליווי שלי וכמובן קורסים לרכיבה מתקדמת עד שאני ארגיש שאפשר לשחרר אותם לבד.
בנוסף לבת שלי (בת 16) הבהרתי שאני מוכן לרכוש לה אופנוע ואפילו לשלם עבור רשיון אחד (לבחירתה רכב אופנוע משאית).
אבל את הביטוח הדלק ושאר ההוצאות הנלוות זה עליה.
עשתה חישוב מהיר ונזכרה שיש לה פיאט 500 1400s ידנית אדומה שמחכה מול הבית.
אני צריך לשכנע אותה שאופנוע זה טוב
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אני רוכב בכביש כי זה הכרח. שתי האופציות האחרות הן או להתפטר ולמצוא עבודה בה אפשר לסיים ב15:30 בתחום מאוד נישתי, או לעקור את מקום מגורי ולעבור לגוש דן (שתי האופציות לא על הפרק).
הסיבה היחידה שבגללה אני רוכב היא שכל עוד צריך להספיק להוציא אותם מהגן ומבי"ס אין לי ברירה. ביום שבו הם יהיו גדולים מספיק ללכת לבד הביתה, האופנוע הולך, ואני חוזר לרכוב בשטח.
נ.ב.
פדגוגיה מעניינת לי את התחת. אופנוע זה מסוכן.הדמגוגיה על כלי רכב היא לא מדויקת. כל עוד אני מחליט עליהם הם לא ירכבו בכביש. מעדיף ילד מתוסכל ששונא את אבא, מאשר ילד מת. אם ילמדו לרכוב בשטח ובתקופה מאוחרת יותר יעשו הסבה לכביש בשיטה שלוקי תאר,זה הרע במיעוטו. אבל רק אחרי שלאתהיה לי שום שליטה עליהם.
לגבי להרכיב ילדים- חד משמעית לא. גם לא תמצא אותי מרכיב כל אדם אחר, או מורכב בעצמי אם זה לא הכרח ואין דרך אחרת .