208 קמש לא מספיקים לך?
Sent from my T5 using Tapatalk
שמתי לב בפורומים בחו"ל שיש דיבור על העניין שאופנועי MT09 מגיעים מוגבלים ל 130mph.
ככה זה גם בארץ?
אני שואל כי אחרי הרבה התלבטויות החלטתי לקנות MT אבל אם העניין הנ"ל נכון זה רג'קט רציני מבחינתי.
תודה חברים.
208 קמש לא מספיקים לך?
Sent from my T5 using Tapatalk
קח הלוואה ולך על s1000rr. אם להתאבד אז בסטייל.
יהיה מאוד קשה לסבול מהירויות סביב 200 קמ"ש או יותר באופנוע נייקד, בטח לא לפר זמן מעל כמה שניות. אז בסה"כ, ההגבלה הגיונית.
אם בכל זאת, מעוניין להגיע למהירויות כאלה, יהיה רצוי לשקול אופנוע שבנוי לזה.
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
חח למה התגובות נאצה? אני לא ילד, שואל כדי לדעת.
אם הוא מוגבל מבחינה בטיחותית כי הוא לא אמור לעמוד בעומסים האלו, אז אין בעיה.
אם הוא מוגבל מכל סיבה אחרת אז זכותי כלקוח לדעת - ואז מבחינתי זה לא פייר פשוט.
התגובות האלו שלכם יגרמו לילדים לשים זין ולקנות כלי שלא מתאים להם.
תגובה כמו של DIESEL, עניינית ותורמת ונתנה לי חומר למחשבה.
תודה בכל זאת![]()
אז ארחיב עוד מעט: למרות שאיני יודע את ההצהרה הרשמית של ימאהה אודות ההגבלה, אך נשמע כי נועדה בעיקרה להגן על הרוכב. לפי המון מבחנים, וגם ניסיון אישי חד-פעמי, אפשר לסבול מהירות של עד 160 קמ"ש על נייקד, אך מעבר לכך שרירי הצוואר מתחילים להיאבק קשות להחזיק את הראש+קסדה ברוח, תוסיף גם רעש (ללא קשר בכמה שקטה הקסדה) וקיבלת סיטואציה ממש-ממש-לא-נעימה עד גבול מסכנת החיים.
אינטואטיבית, אני נוטה להאמין כי האופנוע כשלעצמו, על סה"כ מכלוליו, יוכל להתמודד עם מהירות 200+ ללא בעיה.
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
ממה ששמעתי מבעל MT-09, האופנוע מגיע לכ-223-224 על השעון ומפסיק להאיץ עקב ההגבלה האלקטרונית.
לא נראה שלמנוע הזה יש בעיה להביא את האופנוע ל-250 על השעון.
אני די בטוח שכבר מצאו דרך לעקוף את ההגבלה הזאת, שיטוט בפורמים בחו"ל יכול לסייע לך להבין במה זה כרוך.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לא חייב, יש אופנועים שפשוט עובדים על המחשב שאתה לא נמצא בהילוך אחרון.
הגבלות מהירות קיימות בהרבה אופנוע שהמנוע אפשר להגיד ספורטיבי בזמן שהאופנוע עצמו לא כמו למשל גובה, אוירודינמיקה לכן מתאימים את המנוע למרכב.
מכוון שההגבלה היא רק על מהירות סופית ולא על כח מנוע אני לא רואה סיבה למה שמישהוא ירצה לרכב 250 על אופנוע כמו הMT09, אני מניח שבמהירות כזאת הכלי מאבד יציבות.
כדאי לבדוק קודם מה סיבת ההגבלה
סיבת ההגבלה נטו בטיחותית.. אין מה לחשוב פה הרבה.
נייקד לא צריך לעבור 200.
ביוטיוב תוכל לראות אופנועים כאלו שעשו להם ecu flash והם רועדים בצורה אחרת מעל 180 אז ב 220?
רוצה לנסוע עם כזה מעל 200?
תקנה R6, gsxr 750 - האוירודנמיקה תרשה לך.
נ.ב.
האופנוע הזה לא מטיב עם נהגים שלוקחים אותו למטרות ספורט, יש המון שמועות על "גיבורים" שגירדו את הכביש
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
בתור בעלים של 09.
למרות שמעולם לא עברתי את המהירות המותרת בחוק אני נוטה להאמין שהוא מגיע לכפול ממנה בלי בעיה.
בין אם סיבה בטיחותית או לא...לנייקד אין מה לחפש מעל 200 קמ"ש וגם זה לא ליותר מכמה שניות. מעבר לזה
ה09 (מדבר על הדור הראשון) לא ניחן במתלים איכותים במיוחד, ואם לא שדרגת מתלים ושמת משכך היגוי, אז סביר להניח
שעוד לפני המהירות המותרת תרגיש אי נוחות וחוסר יציבות.
גם משקף יחסית גבוהה לא בדיוק פותר את עניין הרוחות והצוואר הנתלש לידיעה..
הפלא ופלא, נייקד נוסע 300 וטוב לו
https://youtu.be/ZAcJ_U_Wa3U?t=2m12s
זה שהמנוע יכול לא אומר שהמכלולים של האופנוע יכולים.
האמטי 09 מצוייד בזוג בולמים מאוד פשוטים, ויש המון סיפורים על כאלה שנפחו את נשמתם ( הבולמים, כן?) בגלל מהירות גבוהה וסטאנטים באופנוע הזה.
אתן לך טיפ נוסף לחיים ארוכים - זה שהאופנוע יכול לא אומר שאתה יכול. באופן מאוד גורף האופנוע מסוגל להמון דברים שאתה לא. סע לאט.