הפינה השבועית של הילד שיוצא מהארון?
עורך יקר יש לי חבר עם MT האם אני בהריון?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
לי אין חבר עם mt. נפרדתי ממנו עוד בתקופה שבה הוא קנה tmax
😋
קקטוב קבל חיזוק ענקי על התובנות והכתיבה.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אל תעלב אבל זו שטות.
הבקרות הומצאו בגלל כמות האנשים שנכנסו לבתי קברות כי פתחו עם rg500 יותר מעשירית מצערת במיידי והחליקו על פינה/עיכול לכיוון מדרכה או מעקה.
הטכנולוגיה מתקדמת גם כדי לשמור על הרוכב אבל אין בהכרח היא כלי מרכזי.
אתה צריך לדעת ולהכיר את מה שאתה יושב עליו בדיוק כמו שאתה מכיר את הזין שלך (ואם אתה לא מכיר אז אתה בבעיה).
מי שעולה על אופנוע וסומך על התנהגות הכלי בעיניים עצומות אז כנראה שהוא ימשיך לעצום אותם לתמיד אחרי הרכיבה הבאה שלו.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
מהמסלול ליום יום... ככה זה עובד.
אנשים רוצים את מה שיש במסלול או קרוב למסלול או מזכיר את המסלול בצורה כלשהי.
ראו שהבקרות שם מצילות חיים, אז השליכו את זה על כל תת קטגוריה אחרי זה.
ואכן זה מציל חיים לשל הרבה טיפשים.
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
שניכם צודקים, עקרונית, אך קאטקוב צודק יותר, וודאי לאור העובדה שנושא השרשור מכיל את הצירוף MT09.
לא זו בלבד, שהאלקטרוניקה נעשתה מאוד זולה, אלא שהדבר ניכר מאוד ב-MT09. האלקטרוניקה כאילו נמצאת שם 'על הנייר' אבל לא הייתי סומך על בקרת ההחלקה או על ה-ABS שיעשו את העבודה במקרים קיצוניים. ABS אמנם מערכת מכאנית, אבל צריך לחוות את אופן הפעולה שלה על BMW, כדי להבין עד כמה מערכת ה-ABS של ה-MT מגוחכת.
במילים אחרות, זה אמנם נחמד שלושה מצבי מצערת - גם אם לא שימושי במיוחד - אבל ה'אלקטרוניקה' המוזלת נוסח ה-MT09 אינה הופכת אותו לבטוח יותר מפייזר 1000 מודל 2001, בהנחה שהאחרון תקין. אדרבה, הפייזר מתוכנן נכון יותר מבחינת היכולת של המכלולים לקלוט את המנוע החזק ועתיר המומנט (143 כוחות סוס). לעומת זאת, ה-MT09 בידיים לא מיומנות או לא זהירות יכניס את הרוכב לצרות מוקדם יותר מהפייזר הזקן, הנטול כל בדל של אלקטרוניקה.
כאשר רכשת BMW ב-150K יש לצפות מן המערכות האלקטרוניות להגדיל את מעטפת הביטחון, וודאי בכל הנוגע לריסון כוח המנוע ושמירה על חייו של הרוכב שהשאפתנות שלו עולה על יכולותיו. אם רכשת אופנוע ב-75K ומספרים לך שהוא 'עמוס באלקטרוניקה' קח בחשבון שזה מתקזז עם מכלולים אחרים על חשבון הבטיחות (מי אמר בולמים?) ושזו אלקטרוניקה הלקוחה מן המדף הזול והכי פחות מחייב שיש בנמצא (מי אמר טרייד אוף נאה?).
אם את/ה הבעלים המאושר של MT09, כפי שהעיר הבחור הנבון לעיל, היד המונחת על המצערת והמוח הנפרש בין שתי קצוות הקסדה הם עדיין האלקטרוניקה הכי טובה שיש.
^^
כבעליו של S1000R ו-MT09 לשעבר - מחזק את מה ש-Fazerdot אמר.
"מתברר" שאלקטוניקה היא מילה כללית מידיי...
מוסיף לדיון שה-MT09 (וגם אופנועים זולים אחרים) בא לידי ביטוי בחוסר בשלות - פיתוחי/עדכוני תוכנת ניהול מנוע נעשים תוך כדי שיווקו של האופנוע... כך שיוצא אופנוע פחות בשל, במקרה דנן - כוח מנוע יורד לא בצורה חלקה - רמת בטיחות יורדת. (הרי מי לא שמע על תלונות של לקוחות על מצערת עצבנית בשלהי שנת 2014 של ה-MT09).
ב-BMW למשל, הם יותר דואגים בליטושי אופנוע לפני שיווקם (ברמת הפירוט של מי, מה וכמה), שזה גם מתבטא ברמת הבטיחות של הרוכב גם כשמדובר במנוע עתיר כ"ס.
הציפיות עולות בהתאם לכמה עמוק אתה מוכן לרדת בכיס.
אבל אלקטרוניקה או בלי - "האלקטרוניקה" הכי חשובה זה המוח.![]()
אני מבין, שצירוף המילים המכובס "מערכת מצילת חיים" יכול בימינו להצדיק כל שטות.
אני אשאר בעמדתי. מי שמטומטם, לא יעזרו לו המערכות. מי שלא - יסתדר גם בלי, כמו שהסתדרו דורות של אופנוענים ב-130 שנים האחרונות, שעברו מאז האופנוע הראשון יצא לעולם.
פשוט בעזרת "מערכות מצילות חיים", אותם רוכבים מטומטמים יזכו לראות מספרים גבוהים יותר במד המהירות שניה לפני שהעניינים יוצאים משליטה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הופה...פה אתה חוטא לאמת ולמציאות.
שום רוכב או נהג הטוב בעולם, לא יוכל לבצע את פעולת ה-ABS בצורה מושלמת כמו האלקטרוניקה
ואף ברנש לא יוכל לפצות את המנוע בחיקוי לקלאץ מחליק.
נכון שרוכב פיקח לא יכנס מראש לבעיה שמערכת חכמה תוציא אותו ממנה ועדיין לא הכל תלוי בנו.
מערכות טובות באמת מצילות חיים.
אגב בקשר לאלקטרוניקה של ה-BMW רוב התקלות היקרות והמרגיזות של מותג העל הזה מתרכזות לשם.
ממידע פנימי מתוך תוכי המאפלה אני יכול לספר לכם שהרבה מאד מבעלי הבימרים מתלוננים על האלקטרוניקה
ותקלות שלא צריכות להיות בכלי פרימיום כזה.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
ואני מאמין שאתה לא רואה את שורש הבעיה.
תפקידו של הרוכב הוא לא לבלום יותר טוב מה-ABS.
תפקידו של הרוכב זה לתכנן את הרכיבה כך שהוא לא יידרש לבלימת חירום.
אין לי התנגדות עקרונית ל-ABS כ"תעודת ביטוח", מעטפת הגנה אחרונה למצב קיצון.
אבל... זה לא מה שהרוכב הממוצע עושה. הרוכב הממוצע (כמו הנהג הממוצע לפני שני עשורים) פשוט מקבל אמון עודף ביכולות הברקסים ולוקח סיכונים מוגדלים, כי הוא מניח שה-ABS יציל אותו.
זה כבר קרה ברכב פרטי, וזה יקרה בשנים הקרובות באופנועים.
לאחרונה אני מרגיש שיותר ויותר נהגים (באחוז מכלל התנועה) עוברים נתיב בחדות וללא איתות, או בהדלקת איתות ביחד עם פקודת ההיגוי.
בהתחלה, חשבתי שאני מדמיין. שזאת סטטיסטיקה עקומה. אחרי זמן מה, התחלתי לחשוב למה דווקא עכשיו אני עד לירידה נוספת באיכות הנהיגה הממוצעת בכביש.
ואז, נפל האסימון.
מובילאיי.
אותה מערכת, שמותקנת מזה שנתיים ברכבים החדשים - ומשגעת את הנהג בצפצופים.
למה לאותת? למה לגלוש בהדרגה מנתיב לנתיב? הרי המובילאיי לא ציפצף, משמע - אין שם אף אחד ואפשר לעבור נתיב בקפיצה אחת.
תאמר לי שזה לא ייעודה המוקרי של המערכת. שהיא באה במקור להיות לעזר ורשת בטחון. אני כנראה אאלץ להסכים איתך. אפילו אסכים שעל הנייר, זה אמור לשפר את רמת הבטיחות.
אבל - בשטח, התוצאה הפוכה. העצלנות האנושית עושה את שלה, וכל מערכת שנוספת רק מוסיפה לניוון של הנהג המנוון ממילא. הכביש לא הופך לבטוח יותר, ורואים זאת היטב בסטטיסטיקת התאונות. השיפור הפוטנציאלי בבטיחות שהמערכות אמורות לייצר, מתמוסס עקב הניוון ברמת הנהיגה שהמערכות מביאות עימן.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
KKatkov אכן צודק.
כושר הנהיגה של הישראלי הממוצע ירד בשנים האחרונות. הישראלי מעדיף לשלם יותר על מכוניות "מפוצצות" אלקטרוניקה כדי שיעשו לו את החיים קלים.
שורה תחתונה - הוא רק גורם למוח ולגוף שלו להתנוון ולאבד מכושר הנהיגה (אההה וגם איבוד הכיף בנהיגה והתעסקות עם מכוניות פחות אמינות).
עצוב שאנחנו שוברים חזק לכיוון הזה. :/