אהלן,
התחלתי להרוויח משכורת ממוצעת וסבירה בחצי השנה האחרונה, ואני מתחיל לפזול לכיוון רכישת אופנוע.
האופנוע הראשון שלי היה MZ 301. אני זוכר בזמנו שקראתי עליו בעיקר תלונות, אך האמת שאישית נהניתי ממנו מאוד. פרד כחול, נאה ומהימן, היה מביא אותי לכל מקום וסיפק את צרכיי.
היו 2 דברים שרציתי לשפר באופנוע הבא:
1. פחות ויברציות - הויברציות לא היו דיל ברייקר לכשעצמן, אבל הייתי מעדיף אופנוע עם פחות תנודות אנכיות מטעמי שמירת ערך הגב התחתון.
2. ל-MZ היתה מהירות סופית של 120, עם מצערת פתוחה עד הסוף בכביש החוף. הספיק לי בתור התחלה, אבל הייתי רוצה קצת יותר מהירות זמינה מהאופנוע הבא שלי.
3. להוציא כסף על הדברים הנכונים - הביטוח השנתי היה עולה לי כמעט פי 2 ממה ששילמתי על האופנוע עצמו. עם האופנוע הבא אני מעדיף להוציא יותר על טיפולים ולקחת את הסיכון עם אופנוע ישן נושן.
מה שהייתי רוצה לשמר:
1. מינימליזם וחלקים עמידים עם בלאי איטי - ל-MZ היתה שרשרת עטופה בשרוול שלא היה צריך לגעת בה, מנוע 2 פעימות שלא צריך להתעסק איתו, קירור אוויר, משאבת שמן שאהבה שמן מינרלי ב-25 ש"ח, פנסי איתות מחוברים על מעין צווארים גמישים וכו'.
2. תכנון שמקל על גישה וטיפולים- הגלגל האחורי היה מתפרק מהצד הנגדי לשרשרת, אני מנחש שהיו עוד כל מיני טאצ'ים שנועדו לאפשר תחזוקה נוחה.
אני לא בקי באספקטים מכניים של אופנועים ואשמח לתיקונים והשגות, אבל כרגע זו ההבנה שלי לגבי מה שאני מחפש באופנוע הבא:
1. קירור אוויר, 600-1000 סמ"ק תן או קח
2. גל הינע
3. מנוע שקל לגשת אליו ולפרק אותו במידה וצריך לטפל
4. חלקים זמינים בצורה סבירה
5. self adjusting valves - מונח שנתקלתי בו ולא בטוח מה המקבילה הנכונה בעברית - על מנת להימנע מטיפול כיוון השסתומים
- עד שנת 1988-1989 - לאפשר רישיון אספנות. הבנתי שייבוא מחו"ל הוא לא סופר בעייתי וזה הכיוון שאני מסתכל עליו כרגע.
- תקציב - עד 30K אני מעריך, אידיאלית הייתי שמח לסגור ב-25K.
דגמים ששמתי עליהם עין:
1. בימר r-80 או דגם דומה - להבנתי עונה על כל הקריטריונים למעט כיוון השסתומים (רלוונטי במנוע בוקסר?) ומחיר - יקר יותר מאחרים
2. מוטוגוצ'י רלוונטי כלשהו - הבנתי שבארץ יצא שם רע שלא בצדק לגוצ'ים ישנים, אבל שלמעשה הם די דומים לבימרים מבחינת הדרישות. האם זה נכון? ואם כן, על אילו דגמים כדאי להסתכל?
3. nighthawk 650/700 - מנוע 4 בשורה מקורר אוויר עם כיוון שסתומים הידראולי, כחול/לבן זו אחלה סכמת צבעים לטעמי, גל הינע, אבל לא בטוח ש-4 בשורה זה מנוע "נגיש" מספיק במידה וצריך להתעסק, נשמע כמו אחד המסובכים. כמו כן לא בטוח שהחלקים מספיק זמינים.
4. honda shadow / kawasakai vulcan 750 - קרוזרים עם קירור אוויר, גל הינע וכיוון שסתומים אוטומטי. לא פוסל על הסף אבל אופנועים דמויי הארלי זה פחות הסגנון שלי.
להבנתי, מי מהאופנועים הנ"ל, במידה ועולה באיזור 2K דולר באיביי, אמור לצאת משהו באיזור ה-25K שקלים אחרי שהמדינה שותה את שלה.
האם למישהו יש ניסיון עם מי מהכלים הנ"ל, או יכול להצביע על כלי רלוונטי אחר? אשמח לכל תובנה, טיפ, השגה או הכוונה.
תודה!