עמוד 3 מתוך 5 ראשוןראשון 12345 אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 67

אשכול: חומוס ביתי

  1. #31
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    4,223
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    איילזו, איך אתה טוחן?


    איזה דגם יש לך?
    חבר,
    אתה טוחן.
    מה זה משנה איזה בלנדר? מוט. לא מוט. הכל אותו דבר.
    לי יש פוד פרוססור.
    אדוונצ'ר זה סוג של רוכב, לא של אופנוע.... (AsafA)

  2. #32
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    איילזו, איך אתה טוחן?


    איזה דגם יש לך?
    האמת שאני לא יודע, נרכש בדיוטי פרי ב-45$. אפשר גם ב-75$ עם המון תוספות של קוצצים מערבלי וכאלה, לי זה לא היה נחוץ אז הסתפקתי רק במוט.

    במקור הייתי מכין את החומוס עם מעבד מזון מג'ימיקס, כיום (כבר שלוש שנים בערך), משתמש במוט, ובשנתיים האחרונות במוט של בראון.

  3. #33
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    799
    ציטוט נכתב במקור על ידי the striker צפיה בהודעה
    האמת שאני לא יודע, נרכש בדיוטי פרי ב-45$. אפשר גם ב-75$ עם המון תוספות של קוצצים מערבלי וכאלה, לי זה לא היה נחוץ אז הסתפקתי רק במוט.

    במקור הייתי מכין את החומוס עם מעבד מזון מג'ימיקס, כיום (כבר שלוש שנים בערך), משתמש במוט, ובשנתיים האחרונות במוט של בראון.
    נראה אולי כמו מי מאלה?
    https://www.electrophoto.co.il/produ...וט-braun-mq500
    https://www.rde.co.il/items/2667176-...un-MQ700-בראון

    הראשון עולה ~220 ויש שנתיים אחריות, נראה לי סבבה אם זה מה שיש לך (=הוא לא מהמתפחלצים)

  4. #34
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    נראה אולי כמו מי מאלה?
    https://www.electrophoto.co.il/produ...וט-braun-mq500
    https://www.rde.co.il/items/2667176-...un-MQ700-בראון

    הראשון עולה ~220 ויש שנתיים אחריות, נראה לי סבבה אם זה מה שיש לך (=הוא לא מהמתפחלצים)
    הראשון דומה לשלי, חזק שקט ואני ממש מרוצה ממנו.

  5. #35
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    799
    טוב, הבלנדר מוט של בראון (מהלינק הראשון) עושה את העבודה
    IMG_20201028_144403[1].jpg
    אבל לא כ"כ אהבתי -
    - החלק של המוט שמתחבר לגוף לא מוחזק בצורה קשיחה, כשמזיזים את הבלנדר בתוך העיסה והחלק התחתון של היד נוגע בחלק של המוט, מרגישים שהוא זז טיפה מצד לצד
    - כיפת הברזל סביב הלהב לא עגולה בפנים אלא מעין צורת עלה, אז יותר מעצבן לנקות את החומוס מבפנים
    - היה ריח של פלסטיק מהבלנדר אחרי שהתחמם, מקווה שזה מפסיק אחרי שהפלסטיק breaks in או משהו

    קיצור, לא ממש התלהבתי.

    החומוס יצא סביר. השריתי במקרר כמה ימים, החלפתי מים, בישלתי במיקרו בכלי זכוכית עם מכסה זכוכית ~40 דקות. לא היה צריך לכפות כלום, מה שנשפך נשפך והתאדה. בתום הבישול העברתי את מה שנשאר מהמים לכלי נפרד.

    החזרתי חלק מנוזל הבישול שנשאר + טחינה קראוון, קצת שמן קוקוס, טיפה ג'ין (בערך כל מה שהיה לי במקרר גם ככה). קולות יניקה של NSFW מהבלנדר מוט, עוד נוזל בישול, עוד טחינה, עוד שמן. יצא על הפנים ואז נזכרתי שצריך לימון. אין לי לימון אז שמתי חומץ. צריך לימון #איילזוצדק

    קושיות המשך -
    - איפה קונים מלח לימון בכמות/מחיר נורמלי? סודה מצאתי בזמנו במחיר נורמלי בחנות רוסית - 8 ש"ח לחצי קילו במיכל תבלין שאפשר לנער ממנו.
    - קראתי שהג'יפה שעולה ונשפכת זה עמילן, ואפשר שיעלה פחות אם מוסיפים שמן זית כשמבשלים. מישהו ניסה?
    - לא מפריע לי להשאיר בכלי לעוד 24 שעות אחרי הבישול כמו ש-א' ממליץ אם זה מוסיף לטעם, השאלה האם החומוס לא מתחיל להתקלקל כשהוא סתם עומד על השיש? או שזה רלוונטי רק כשמשתמשים בסיר לחץ שלא נכנס אליו אוויר?

  6. #36
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    4,223
    תקשיב,
    ניסוי וטעיה היא הדרך הכי טובה להגיע לתוצאה שתהיה לשביעות רצונך.
    כך, אתה גם משכלל עד שלמות (שמתאימה לך), וגם יודע בדיוק איזו טעות גרמה לאיזו תוצאה שלילית, ואיזו פעולה הניבה תוצאה שיותר אהבת.
    בסוף אתה מגיע גם למתכון טוב, וגם מבין את המנה.
    תמשיך ככה.

  7. #37
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    עיר הקודש
    הודעות
    4,167
    פתרתי את הבעייה
    25 שקל הבאתי חמגשית מבית חנינה של חומוס נהדר

    Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

    מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

  8. #38
    Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    957
    לנקות מוט בלנדר- שים אותו בכלי עם מים וסבון ותפעיל. עד שיהיה נקי. לא צריך להסתבך.

    בישול 40 ד' במיקרו? למה לא על הכיריים כמו בן אדם? מה (אתה חושב ש) היתרון בזה?

    מלח לימון- כנס לכל חנות תבלינים. בערך 20% מהמחיר בסופר. על הדרך תקנה כמון ופעם הבאה תוסיף לחומוס.

    שבוע טוב.

  9. #39
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    799
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    תקשיב,
    ניסוי וטעיה היא הדרך הכי טובה להגיע לתוצאה שתהיה לשביעות רצונך.
    כך, אתה גם משכלל עד שלמות (שמתאימה לך), וגם יודע בדיוק איזו טעות גרמה לאיזו תוצאה שלילית, ואיזו פעולה הניבה תוצאה שיותר אהבת.
    בסוף אתה מגיע גם למתכון טוב, וגם מבין את המנה.
    תמשיך ככה.
    אין לי מספיק ידע בבישול בשביל להשתפר, i.e. "החומוס מרגיש קצת X, בטח צריך להוסיף קצת Y".. כמו שאומרים ב-UFC -
    I just bang, bro

    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    פתרתי את הבעייה
    25 שקל הבאתי חמגשית מבית חנינה של חומוס נהדר

    Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
    נו, יכלת להכין לבד והיה נשאר לך לחצי ליטר בירה / 3 ליטר דלק

    אין לי תן ביס יותר, חומוס מרגיש כמו משהו שאני רוצה להיות מסוגל לספק לעצמי.

    ציטוט נכתב במקור על ידי 600 ירושלמי צפיה בהודעה
    לנקות מוט בלנדר- שים אותו בכלי עם מים וסבון ותפעיל. עד שיהיה נקי. לא צריך להסתבך.

    בישול 40 ד' במיקרו? למה לא על הכיריים כמו בן אדם? מה (אתה חושב ש) היתרון בזה?

    מלח לימון- כנס לכל חנות תבלינים. בערך 20% מהמחיר בסופר. על הדרך תקנה כמון ופעם הבאה תוסיף לחומוס.

    שבוע טוב.
    בגזרת המחממים מלבד מיקרוגל יש לי אקדח חום, מכונת כביסה וראוטר. 40 דקות בלי סודה ובלי לכפות, מה רע בעצם, על כיריים זה לוקח שעות, לא?

    כמון זה חריף? קניתי כבר קופסה של מלח לימון באושר עד (15 ש"ח לחצי קילו), אבל בחנויות תבלינים באמת יותר זול, 22 ש"ח לקילו, להבא אקח שם.

    הטיפ על ניקוי הבלנדר אגדי - הפעלתי אותו בכלי עם מי הבישול שנותרו, הוריד הכל ואפילו הקציף את הנוזל, אפשר להכין מרנג חומוס.

  10. #40
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    עיר הקודש
    הודעות
    4,167
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    אין לי מספיק ידע בבישול בשביל להשתפר, i.e. "החומוס מרגיש קצת X, בטח צריך להוסיף קצת Y".. כמו שאומרים ב-UFC -
    I just bang, bro


    נו, יכלת להכין לבד והיה נשאר לך לחצי ליטר בירה / 3 ליטר דלק

    אין לי תן ביס יותר, חומוס מרגיש כמו משהו שאני רוצה להיות מסוגל לספק לעצמי.


    בגזרת המחממים מלבד מיקרוגל יש לי אקדח חום, מכונת כביסה וראוטר. 40 דקות בלי סודה ובלי לכפות, מה רע בעצם, על כיריים זה לוקח שעות, לא?

    כמון זה חריף? קניתי כבר קופסה של מלח לימון באושר עד (15 ש"ח לחצי קילו), אבל בחנויות תבלינים באמת יותר זול, 22 ש"ח לקילו, להבא אקח שם.

    הטיפ על ניקוי הבלנדר אגדי - הפעלתי אותו בכלי עם מי הבישול שנותרו, הוריד הכל ואפילו הקציף את הנוזל, אפשר להכין מרנג חומוס.
    הבת שלי עם הטבעונות שלה מכינה מרנג מהמים של החומוס
    האמת לא רע בכלל.

    לגבי הבירה לא שווה את המאמץ של ההכנה ומי שמכיר אותי יודע שלהשקיע בי בירה זה ביזבוז כי אני לא שותה אהלכוהול (טעמי דת ומדינה).


    Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

    מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

  11. #41
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    4,223
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה

    כמון זה חריף?
    omg
    אדוונצ'ר זה סוג של רוכב, לא של אופנוע.... (AsafA)

  12. #42
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Mar 2018
    הודעות
    799
    סבבה אתה מתמצא בתבלינים, אבל נראה אותך מכין מרנג מחומוס כמו הבת של לוקי

  13. #43
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Sep 2018
    הודעות
    2,066
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    טוב, הבלנדר מוט של בראון (מהלינק הראשון) עושה את העבודה
    IMG_20201028_144403[1].jpg
    אבל לא כ"כ אהבתי -
    - החלק של המוט שמתחבר לגוף לא מוחזק בצורה קשיחה, כשמזיזים את הבלנדר בתוך העיסה והחלק התחתון של היד נוגע בחלק של המוט, מרגישים שהוא זז טיפה מצד לצד
    - כיפת הברזל סביב הלהב לא עגולה בפנים אלא מעין צורת עלה, אז יותר מעצבן לנקות את החומוס מבפנים
    - היה ריח של פלסטיק מהבלנדר אחרי שהתחמם, מקווה שזה מפסיק אחרי שהפלסטיק breaks in או משהו

    קיצור, לא ממש התלהבתי.

    החומוס יצא סביר. השריתי במקרר כמה ימים, החלפתי מים, בישלתי במיקרו בכלי זכוכית עם מכסה זכוכית ~40 דקות. לא היה צריך לכפות כלום, מה שנשפך נשפך והתאדה. בתום הבישול העברתי את מה שנשאר מהמים לכלי נפרד.

    החזרתי חלק מנוזל הבישול שנשאר + טחינה קראוון, קצת שמן קוקוס, טיפה ג'ין (בערך כל מה שהיה לי במקרר גם ככה). קולות יניקה של NSFW מהבלנדר מוט, עוד נוזל בישול, עוד טחינה, עוד שמן. יצא על הפנים ואז נזכרתי שצריך לימון. אין לי לימון אז שמתי חומץ. צריך לימון #איילזוצדק

    קושיות המשך -
    - איפה קונים מלח לימון בכמות/מחיר נורמלי? סודה מצאתי בזמנו במחיר נורמלי בחנות רוסית - 8 ש"ח לחצי קילו במיכל תבלין שאפשר לנער ממנו.
    - קראתי שהג'יפה שעולה ונשפכת זה עמילן, ואפשר שיעלה פחות אם מוסיפים שמן זית כשמבשלים. מישהו ניסה?
    - לא מפריע לי להשאיר בכלי לעוד 24 שעות אחרי הבישול כמו ש-א' ממליץ אם זה מוסיף לטעם, השאלה האם החומוס לא מתחיל להתקלקל כשהוא סתם עומד על השיש? או שזה רלוונטי רק כשמשתמשים בסיר לחץ שלא נכנס אליו אוויר?
    ג'ין מילא אבל מלח לימון וחומץ?
    בחומוס?
    -חומץ?

    תשובות
    שמן זית בבישול לא ישנה כלום אם שמים כמות לכיסוי שכבה דקה למעלה.
    אפשר להשאיר חומוס במקרר וגם בשישאם יש מכסה כי עד שמתקרר עוברות שעות. - רק בלי תוספות, נטורל מבושל.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021


  14. #44
    מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    מיקום
    עיר הקודש
    הודעות
    4,167
    כמטן תבלין מעוד דומיננטי.
    צריך יד עדינה איתו.

    אשכרה צריך לבקש מאהרוני שיהיה מנהל פורום אצלנו.



    Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

    מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

  15. #45
    Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    957
    לא. כמון זה לא חריף. לא צריך להיות שף בשביל לדעת שזה תבלין בסיסי. וכמון שמים בחומוס. תתחיל מקצת, תטעם ותוסיף לפי הצורך.

    בישול על הכיריים לא לוקח שנים. אם השרית את הגרגירים עם סודה לשתייה הבישול לא ייקח יותר משעתיים.
    כשזה על הכריים אפשר לכפות, לערבב, לבדוק מדי פעם ופחות סיכוי שלבני הבית יצמח זנב.
    כן, יש לי מיקרוגל. לא זוכר מתי בפעם האחרונה הפעלתי אותו. שונא את המכשיר הזה.

    רוצה טיפ לבישול ואפייה? לא תמיד צריך אותו אבל כשצריך תמיד עובד ומשדרג את האוכל? טיפ שלא קונים לא בסופר ולא בחנות תבלינים?
    סבלנות.
    בישלת פעם בשר? עבודה מאוד מאוד קלה אבל ההבדל בין בישול של שעה וחצי לבין בישול של 3 שעות הוא תהומי.
    לפעמים בהכנת אוכל צריך רק לתכנן את הזמן מראש. כשעושים מג'דרה לדוגמא, אם משרים את העדשים יום קודם יוצא ממש טוב. אם משרים שעתיים לפני... גם יוצא טוב אבל המעיים עובדים אח"כ שעות נוספות.
    סבלנות.

אשכולות דומים

  1. ייבוא אישי של קסדה
    על ידי Lepessi בפורום פורום ציוד
    תגובות: 37
    הודעה אחרונה: 23-06-2021, 19:35
  2. ייבוא אישי חד פעמי - פרוצדורה?
    על ידי dwnetanel בפורום הפורום החשמלי
    תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 21-12-2019, 00:56
  3. סיפור אישי והמלצה - תאונות
    על ידי The Jester בפורום אוף טופיק
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 29-04-2019, 13:16
  4. יש מצב ליבוא אישי של הכלי הזה?
    על ידי s_lapid בפורום כללי
    תגובות: 25
    הודעה אחרונה: 05-07-2017, 17:30
  5. T max 17 יבוא אישי
    על ידי Orelnoah בפורום כללי
    תגובות: 12
    הודעה אחרונה: 07-05-2017, 14:53

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO