נראה אולי כמו מי מאלה?
https://www.electrophoto.co.il/produ...וט-braun-mq500
https://www.rde.co.il/items/2667176-...un-MQ700-בראון
הראשון עולה ~220 ויש שנתיים אחריות, נראה לי סבבה אם זה מה שיש לך (=הוא לא מהמתפחלצים)
טוב, הבלנדר מוט של בראון (מהלינק הראשון) עושה את העבודה
IMG_20201028_144403[1].jpg
אבל לא כ"כ אהבתי -
- החלק של המוט שמתחבר לגוף לא מוחזק בצורה קשיחה, כשמזיזים את הבלנדר בתוך העיסה והחלק התחתון של היד נוגע בחלק של המוט, מרגישים שהוא זז טיפה מצד לצד
- כיפת הברזל סביב הלהב לא עגולה בפנים אלא מעין צורת עלה, אז יותר מעצבן לנקות את החומוס מבפנים
- היה ריח של פלסטיק מהבלנדר אחרי שהתחמם, מקווה שזה מפסיק אחרי שהפלסטיק breaks in או משהו
קיצור, לא ממש התלהבתי.
החומוס יצא סביר. השריתי במקרר כמה ימים, החלפתי מים, בישלתי במיקרו בכלי זכוכית עם מכסה זכוכית ~40 דקות. לא היה צריך לכפות כלום, מה שנשפך נשפך והתאדה. בתום הבישול העברתי את מה שנשאר מהמים לכלי נפרד.
החזרתי חלק מנוזל הבישול שנשאר + טחינה קראוון, קצת שמן קוקוס, טיפה ג'ין (בערך כל מה שהיה לי במקרר גם ככה). קולות יניקה של NSFW מהבלנדר מוט, עוד נוזל בישול, עוד טחינה, עוד שמן. יצא על הפנים ואז נזכרתי שצריך לימון. אין לי לימון אז שמתי חומץ. צריך לימון #איילזוצדק
קושיות המשך -
- איפה קונים מלח לימון בכמות/מחיר נורמלי? סודה מצאתי בזמנו במחיר נורמלי בחנות רוסית - 8 ש"ח לחצי קילו במיכל תבלין שאפשר לנער ממנו.
- קראתי שהג'יפה שעולה ונשפכת זה עמילן, ואפשר שיעלה פחות אם מוסיפים שמן זית כשמבשלים. מישהו ניסה?
- לא מפריע לי להשאיר בכלי לעוד 24 שעות אחרי הבישול כמו ש-א' ממליץ אם זה מוסיף לטעם, השאלה האם החומוס לא מתחיל להתקלקל כשהוא סתם עומד על השיש? או שזה רלוונטי רק כשמשתמשים בסיר לחץ שלא נכנס אליו אוויר?
תקשיב,
ניסוי וטעיה היא הדרך הכי טובה להגיע לתוצאה שתהיה לשביעות רצונך.
כך, אתה גם משכלל עד שלמות (שמתאימה לך), וגם יודע בדיוק איזו טעות גרמה לאיזו תוצאה שלילית, ואיזו פעולה הניבה תוצאה שיותר אהבת.
בסוף אתה מגיע גם למתכון טוב, וגם מבין את המנה.
תמשיך ככה.
פתרתי את הבעייה
25 שקל הבאתי חמגשית מבית חנינה של חומוס נהדר
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לנקות מוט בלנדר- שים אותו בכלי עם מים וסבון ותפעיל. עד שיהיה נקי. לא צריך להסתבך.
בישול 40 ד' במיקרו? למה לא על הכיריים כמו בן אדם? מה (אתה חושב ש) היתרון בזה?
מלח לימון- כנס לכל חנות תבלינים. בערך 20% מהמחיר בסופר. על הדרך תקנה כמון ופעם הבאה תוסיף לחומוס.
שבוע טוב.
אין לי מספיק ידע בבישול בשביל להשתפר, i.e. "החומוס מרגיש קצת X, בטח צריך להוסיף קצת Y".. כמו שאומרים ב-UFC -
I just bang, bro
נו, יכלת להכין לבד והיה נשאר לך לחצי ליטר בירה / 3 ליטר דלק
אין לי תן ביס יותר, חומוס מרגיש כמו משהו שאני רוצה להיות מסוגל לספק לעצמי.
בגזרת המחממים מלבד מיקרוגל יש לי אקדח חום, מכונת כביסה וראוטר. 40 דקות בלי סודה ובלי לכפות, מה רע בעצם, על כיריים זה לוקח שעות, לא?
כמון זה חריף? קניתי כבר קופסה של מלח לימון באושר עד (15 ש"ח לחצי קילו), אבל בחנויות תבלינים באמת יותר זול, 22 ש"ח לקילו, להבא אקח שם.
הטיפ על ניקוי הבלנדר אגדי - הפעלתי אותו בכלי עם מי הבישול שנותרו, הוריד הכל ואפילו הקציף את הנוזל, אפשר להכין מרנג חומוס.
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
סבבה אתה מתמצא בתבלינים, אבל נראה אותך מכין מרנג מחומוס כמו הבת של לוקי
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
כמטן תבלין מעוד דומיננטי.
צריך יד עדינה איתו.
אשכרה צריך לבקש מאהרוני שיהיה מנהל פורום אצלנו.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לא. כמון זה לא חריף. לא צריך להיות שף בשביל לדעת שזה תבלין בסיסי. וכמון שמים בחומוס. תתחיל מקצת, תטעם ותוסיף לפי הצורך.
בישול על הכיריים לא לוקח שנים. אם השרית את הגרגירים עם סודה לשתייה הבישול לא ייקח יותר משעתיים.
כשזה על הכריים אפשר לכפות, לערבב, לבדוק מדי פעם ופחות סיכוי שלבני הבית יצמח זנב.
כן, יש לי מיקרוגל. לא זוכר מתי בפעם האחרונה הפעלתי אותו. שונא את המכשיר הזה.
רוצה טיפ לבישול ואפייה? לא תמיד צריך אותו אבל כשצריך תמיד עובד ומשדרג את האוכל? טיפ שלא קונים לא בסופר ולא בחנות תבלינים?
סבלנות.
בישלת פעם בשר? עבודה מאוד מאוד קלה אבל ההבדל בין בישול של שעה וחצי לבין בישול של 3 שעות הוא תהומי.
לפעמים בהכנת אוכל צריך רק לתכנן את הזמן מראש. כשעושים מג'דרה לדוגמא, אם משרים את העדשים יום קודם יוצא ממש טוב. אם משרים שעתיים לפני... גם יוצא טוב אבל המעיים עובדים אח"כ שעות נוספות.
סבלנות.