צילום: רונן טופלברג
מאיר, יבואנית הונדה, השיקה השבוע רשמית את מסלול המוטוקרוס החדש שלה – Honda Race Track – שנמצא בסמוך לחדרה. מדובר במסלול מוטוקרוס בגודל מלא – כ-1.2 ק"מ, והחשיבות שלו לספורט המוטורי בכלל ולמוטוקרוס בפרט היא עצומה, שכן זהו מסלול קבע (כרגע מוגדר כ'מסלול ארעי' לשנה, אולם בהמשך יקבל מעמד של מסלול קבע) – המסלול החוקי השני שיש בארץ, בנוסף לווינגייט.
המסלול יושב על שטח עצום של 50 דונם, כאמור בסמוך לחדרה, ובבנייתו הושקע כסף רב – מאות אלפי שקלים. כל ההשקעה, אגב, מגיעה מ'מאיר' – יבואנית הונדה לישראל, מתוך ראייה ארוכת טווח לפיתוח הספורט המוטורי והמוטוקרוס בישראל.
מה שמייחד את המסלול החדש הוא שמדובר במסלול מוטוקרוס אמיתי, ולא מסלול סופרקרוס צפוף. המסלול האחרון בסדר גודל כה היה במעוז חיים בשנות ה-90. מאז ועד היום כל מסלולי המוטוקרוס שנבנו פה – כולם היו יותר בתצורת סופרקרוס ופחות בתצורת מוטוקרוס. היתרון הגדול של מסלול מוטוקרוס ארוך הוא שכל רוכב – ולא משנה באיזו רמת רכיבה – ימצא את מקומו על המסלול ויוכל 'לשטוף' אותו בקצב שנוח לו. זה לדעתנו יתרון אדיר שעשוי להנגיש את הספורט הכל כך חשוב הזה לקהל הרבה יותר גדול, כולל רוכבי אנדורו שמקבלים פיק ברכיים בבואם למסלול סופרקרוס צפוף ואינטנסיבי עם רמפות גבוהות.
רוחבו של המסלול הוא 6 מטרים במינימום, והוא כולל אלמנטים שונים כמו פניות שטוחות, פניות עם קירות (ברמים), טייבלים, סטפ-אפים, ואפילו קטע באמפים (וופס) קצר. המתחם עצמו כולל חניה – גם לרוכבים וגם לקהל, שטח שמשמש כפיטס שעליו ניתן לפתוח סככות, וכן סככה ארוכה לטובת הקהל. מקום כאמור לא חסר.
המסלול, שמנוהל ומתוחזק על ידי איתי דור, יהיה פתוח 3 פעמים בשבוע לאימונים. כדי לרכב במסלול יש להגיע עם אופנוע בעל רישוי ספורטיבי ועם רישיון נהיגה ספורטיבית. מחיר הכניסה למסלול – 50 ש"ח לבעלי אופנועי הונדה שנרכשו מ'מאיר' ו-100 ש"ח לשאר הרוכבים – הוגן ביותר, ואפילו זול. בהמשך הדרך צפויים להתקיים במקום גם מרוצים – אולי אפילו כחלק מאליפות ישראל במוטוקרוס.
לאירוע ההשקה של המסלול שנערך ביום שני הגיעו למעלה מ-100 רוכבים, כולל כ-30 ילדים, וכן כ-1,000 איש שבאו לצפות בחול המועד פסח במוטוקרוס – התמצית של הספורט המוטורי הדו-גלגלי. אין ספק שאנחנו בכיוון הנכון.